Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

banban
Nov uporabnik

Napisal/-a banban Če apr 16, 2009 1:33 pm

super odločitev...
ksenon pa obvezno če ti denar ni prevelika ovira. bo avto izgledal bolje, pa tud sama varnost ponoči bo boljša....
Kaj pa notranjost??

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če apr 16, 2009 1:36 pm

za 1200EUR si raje natankaj avto, kar znese za preko 12.000km.

Boš imel več od tega kot pa da boš dvakrat na mesec videl malo bolje na cesti

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 Če apr 16, 2009 1:58 pm

Pri avtu za 35+ k evrov pa res nimaš kej tuhtat al boš uzel ksenon al ne. :roll:
Drugače pa dobra izbira,....sem zasledil da si naročil bencinarja 1.8tfsi...sem ga mel na testu....hm....se mi je zdel da je moj prejšnji a4 1.8t 164 km bolje šel k ta..no nevem občutki pač...uglavnem čestitam ti za odličen nakup pa ksenon kr uzam,....da ti nebo pol žal ;)
Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 16, 2009 3:04 pm

Mille je napisal/-a:ni mal, zdej glede na to da nisem neki nočni driver, je to mal brez veze. Kaj menite?

LP

ne se hecat; xsenon je na prvem mestu in še čist mimogrede; passatove luči z žarnico H7 v leči so polomija...(nisem še vozil avta, da bi tako slabo videl na cesto)

serijsko bi vzel še športno podvozje (2cm nižji)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če apr 16, 2009 5:08 pm

sašo5 je napisal/-a:serijsko bi vzel še športno podvozje (2cm nižji)

Passat CC ima športno podvozje že serijsko! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če apr 16, 2009 5:53 pm

Obvezno xenon.

Upam, da ga predstaviš.

ojanez
Nov uporabnik

Napisal/-a ojanez Če apr 16, 2009 6:05 pm

hladni je napisal/-a:brez zamere, ampak ksenon je boljša naložba od lane asist. in podobnih zadev. enostavno je muss za lastno varnost in varnost drugih.

Se strinjam. Jaz sem namesto lane asista, usnja in podobnih zadev raje vzel xenon paket, 170 KM dizel motor (namesto 140 KM) in pa DSG menjalnik.

Ampak vsak ima svoje mišljenje in želje, hvalabogu je spisek dodatne opreme dovolj velik, da si vsak sestavi svojo poljubno kombinacijo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če apr 16, 2009 6:48 pm

xenon je zakon sploh ta aduijev v kombinaciji z led diodami, da xenon gori samo ponoči..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 16, 2009 7:29 pm

Tattoo- je napisal/-a:

sem ga imel lani za čez vikend(sem ga predstavil tukaj gor, pa ne najdem teme(neznam))pa mi lih ni deloval "spuščeno" je bila kr dost velika "luknja" med gumo in blatnikom...(tudi, sama vožnja je bila bolj "gungajoče_plavajoča)....se moj s-line podvozjem dost boljš pelje....pa kot pravim, optično mi ni deloval skladno...(razen, če je samo za 1cm spuščen, kot golf VI s tisto "atlanta" opremo....

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če apr 16, 2009 9:06 pm

sašo5 je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

sem ga imel lani za čez vikend(sem ga predstavil tukaj gor, pa ne najdem teme(neznam))pa mi lih ni deloval "spuščeno" je bila kr dost velika "luknja" med gumo in blatnikom...(tudi, sama vožnja je bila bolj "gungajoče_plavajoča)....se moj s-line podvozjem dost boljš pelje....pa kot pravim, optično mi ni deloval skladno...(razen, če je samo za 1cm spuščen, kot golf VI s tisto "atlanta" opremo....

Se spomnim, da si ga predstavil tudi tukaj gor...ampak če mi je ostalo prav v spominu, je bil ta "tvoj" testni Passat CC obut v serijska 17-colska platišča, kar zna razložiti precejšnjo "luknjo" med gumo in blatnikom?! ;) Pri Passatu CC je zaradi serijskega športnega podvozja karoserija nižja za 15 mm...

Drugače sem pa prevozil kar precej kilometrov tako s Passatom CC, kot tudi z aktualnim Audijem A4 in se strinjam, da je Audi A4 (še posebej s športnim S-Line podvozjem) opazno trši...nenazadnje je to tudi logično, saj je Passat CC vseeno naravnan bolj na udobje (kar pove že tudi oznaka CC - Comfort Coupé) medtem ko je Audi A4 pač klasična športna limuzina. Je pa lahko Passat CC tudi primerljivo trši, če je opremljen z nastavljimi podvozjem DCC in v "sport" programu...takrat sta pa z Audijem A4 pri voznih lastnostih in odzivu podvozja poravnana! ;)

Meni osebno je bil Audi A4 s športnim S-Line podvozjem in 18" platišči že kar pretrd za naše razrite ceste...na gladkih cestah / avtocesti je bila kombinacija sicer super in se je avto res držal ceste kot klop, medtem ko pa mi je na tipični slovenski regionalni cesti kar nekajkrat želelo (zaradi kolesnic tovornjakov) "iztrgati" volan iz rok...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če apr 16, 2009 9:11 pm

kak ste tečni s tem xenonom. Sam imam tudi bi xenon ampak če ne voziš dosti ponoči ga ne kupuj,škoda denarja.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če apr 16, 2009 9:31 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:kak ste tečni s tem xenonom. Sam imam tudi bi xenon ampak če ne voziš dosti ponoči ga ne kupuj,škoda denarja.

verjamem da ga ne rabiš tam do sosednje gostilne, ko je mestna razvestljava do tja :P :P 8)

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Če maj 07, 2009 10:08 am

torej, ko sem se še enkrat oglasil v salonu sem na seznam dodal še ksenonke in el. zložljiva ogledala, odstranil pa 18. colska platišča (imam v mislih nekaj drugega). To je to, zdaj ostane samo še dolgooo čakanje do prihoda.
;)

BOKI81
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BOKI81 Če maj 07, 2009 10:15 am

Mille je napisal/-a:torej, ko sem se še enkrat oglasil v salonu sem na seznam dodal še ksenonke in el. zložljiva ogledala, odstranil pa 18. colska platišča (imam v mislih nekaj drugega). To je to, zdaj ostane samo še dolgooo čakanje do prihoda.
;)

Pametno Polde, pametno :lol: ;)
Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 07, 2009 6:45 pm

Pač boš dobil 17 colska, in dokupil večja. ;)

Res pa ima Passat v modelnem letu 2010 - opcijsko možna 19 colska platišča Lugano.

ojanez
Nov uporabnik

Napisal/-a ojanez Pe jun 19, 2009 6:26 am

In, ga že voziš?

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Ne jun 21, 2009 8:58 pm

;) ne še. Je pa že dostavljen in plačan. Drugi teden ga prevzamem in tudi predstavim.

Lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 21, 2009 9:00 pm

Mille je napisal/-a:;) ne še. Je pa že dostavljen in plačan. Drugi teden ga prevzamem in tudi predstavim.

Lp

komaj čakam-o !!!
lp

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne jun 21, 2009 9:03 pm

ojanez je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:brez zamere, ampak ksenon je boljša naložba od lane asist. in podobnih zadev. enostavno je muss za lastno varnost in varnost drugih.

Se strinjam. Jaz sem namesto lane asista, usnja in podobnih zadev raje vzel xenon paket, 170 KM dizel motor (namesto 140 KM) in pa DSG menjalnik.

Ampak vsak ima svoje mišljenje in želje, hvalabogu je spisek dodatne opreme dovolj velik, da si vsak sestavi svojo poljubno kombinacijo.

tako se to dela :D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Če jul 23, 2009 9:22 pm

No, da mal opisem mojo novo pridobitev. Žal me mal cajt baše in še ni blo časa avto poslikat. Bom pa storil - kot oblubljeno.
Uspel sem prevozit že dobrih 2500 km v treh tednih (dopust), tko da sem že kar dodobra spoznal avto in moram reči, da sem zelo zadovoljen.
Naj povem, da sta me zelo navdušila lane asit in park asist -zadevi delujeta odlično in sta vredni vsakega eura! Da ne govorim kak je žena navdušena ;)

Edini dve pomanjklivost, ki sem ju zaznal, sta 1.) premalo osvetljene tipke klime in 2.) zunanji ogledali, ki imata doplačljivo el. zlozljivst se ne zložiza avtomatično ob zakljepanju avta.

Aja, glede motorizacije. 1.8 TFSI, pa brez pripomb, tako poraba kot zmoglivost in zvok...brez pripomb.

To je to zaenkrat.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov