Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 03, 2009 8:14 pm

Prokarjon je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:e pa to je to, mam turbota in vem kaj pomeni večji tuning potencial. Z turbino skoraj ni omejitve v narekovajih seveda pri atmosfercu se pa kmalu zadeva ustavi razen seveda če imaš na voljo neomejen limit pol itak ni mej. Jest mam 1,4 in turbino in samo na tri četrt izkoriščen potencial samega motorja podprtega s turbino pa ma že zdaj cca 150 konjev na kolesih, teoretično bi bilo možno jet tudi na 200 konjev in to z 1,4 litra prostornine, ampak seveda potem je treba to moč tudi spraviti nekako na asfalt, to pa je že drugo vprašanje, jest še zmeraj pravim vzami rajši opelco, turbina te sigurno ne bo razočarala...........

Torej še enkrat... to ni večji tuning potencial ampak cenejši potencial...to ni isto... ali je?!

A ni tukaj pojnt da je ceneje? če ni problem cena pol vzemeš močnejši avto pa je stvar rešena

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne maj 03, 2009 9:33 pm

Mater, ko človek misli da ti forum lahko pomaga... :lol: Zaj sem v bistvu še bolj zmeden... :)

Zaenkrat je v mojih očeh v prednosti Corsa in to izkljućno samo zaradi izgleda in turba ... Morem res potestirat oba, pa se bomo pol odločevali kako in kaj.

In res je, kot ste nekateri omenli. Nisem dirkač, ne hodim na proge ( za te zadeva mam motor) zelo rad ga pa pritisnem tu pa tam... Poraba mi niti ni tolko pomembna, ker od takega avta pričakovat da bo pil 3,6 l /100km je utopija. Glede zavarovanja je pa tak... če bom gledal kolkrat bi šel za tisti dnar na morje, ki bi ga prišparal, pol najboljše da kupim Marutija z 900 kubiki in si privoščim havaje za 14 dni. Ampak... ker nism človek ki bi dal veliko na potovanja in to sranje raje trgam ta denar za zavarovanje in za za 7dni zapeljem v Portorož pa mislim da bo ravnotako veljalo...

Če pa je kdo lastnik katerega izmed teh 2h avtov in bi bil pripravljen zverino malce pokazati, mogoče celo popeljati pa bi bil zelo vesel, ker testnega dobiš težje kot avtogram od Tom Jonesa....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 03, 2009 9:37 pm

oprosti za off ampak sem moral :P

ManIAK je napisal/-a:testnega dobiš težje kot avtogram od Tom Jonesa....

in da podkrepim, to tezo. evo avtogram od tom jones-a :P

Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne maj 03, 2009 9:44 pm

ManIAK je napisal/-a:Mater, ko človek misli da ti forum lahko pomaga... :lol: Zaj sem v bistvu še bolj zmeden... :)

Zaenkrat je v mojih očeh v prednosti Corsa in to izkljućno samo zaradi izgleda in turba ... Morem res potestirat oba, pa se bomo pol odločevali kako in kaj.

In res je, kot ste nekateri omenli. Nisem dirkač, ne hodim na proge ( za te zadeva mam motor) zelo rad ga pa pritisnem tu pa tam... Poraba mi niti ni tolko pomembna, ker od takega avta pričakovat da bo pil 3,6 l /100km je utopija. Glede zavarovanja je pa tak... če bom gledal kolkrat bi šel za tisti dnar na morje, ki bi ga prišparal, pol najboljše da kupim Marutija z 900 kubiki in si privoščim havaje za 14 dni. Ampak... ker nism človek ki bi dal veliko na potovanja in to sranje raje trgam ta denar za zavarovanje in za za 7dni zapeljem v Portorož pa mislim da bo ravnotako veljalo...

Če pa je kdo lastnik katerega izmed teh 2h avtov in bi bil pripravljen zverino malce pokazati, mogoče celo popeljati pa bi bil zelo vesel, ker testnega dobiš težje kot avtogram od Tom Jonesa....

poskusi pri avto car mengeš, jaz sem imel ponudbo, da bi lahko tam dobil belega r27 za test, ampak se potem nisem odločil

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne maj 03, 2009 9:48 pm

Kdor bo rekel, da ni razlika, ko peljes in si peljan v clio rs in corsi rs, potem oba avta ni vozil v razmeroma kratkem casovnem intervalu. Je enega ali drugega....Sam sem imel moznost vozit oba in glede na to, kaj od avta pricakujes, katere perfomance, se lahko na podlagi testne voznje hitro odlocis za nakup.
Lp
:)

Uporabniški avatar
[Psyho]
Novinec

Napisal/-a [Psyho] Ne maj 03, 2009 10:44 pm

Kaj pa novi Clio, ki prihaja?

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po maj 04, 2009 8:36 am

ManIAK je napisal/-a:Mater, ko človek misli da ti forum lahko pomaga... :lol: Zaj sem v bistvu še bolj zmeden... :)

....

Poglej, preizkusi ... in izberi najboljše.

Takih vozil je peščica, toliko manj če govorimo o CLIU omejene serije - vseh je slabih 3000.

Osebno me takšna vozila ne privlačijo do te mere, da bi razmišljal o nakupu. Vzrok je preprost - izkoriščanje zmogljivosti takega vozila zahtevajo mojstra volana, kar pa ni ravno vsak z vozniškim izpitom B kat. Predvsem mora imet "pospravljeno podstrešje" - najbolj v smislu hitrosti + temu primerno hitrih reakcij. Za povprečnega voznika je po mojem prepričanju bolje izbrat vozilo z nekje 100 kW, ali pa razred, dva večje vozilo primernih zmoglivosti. Malce v posmeh tem "malim petardam" je tudi dejstvo, da gospod z MB E 320 D dosega malenkostno slabše rezultate v pospešku - govorimo pa o avtu, ki je pregovorno za "stare ate", je dizel, pa še avtomatik za povrhu.

V tvojem primeru bi izbral PUNTO SPORT 1,4 T-JET - je (opazno) bolj udoben, poleg tega agregat nudi 200 Nm pri 2000 vrt/v min kar je vsega 10 Nm navora manj kot CLIO, ki pa je na voljo v višjem območju vrtljajev. Prihraniš nekje 6000 EUR, brez težav boš v polni meri (varno) izkoristil njegove zmogljivosti.

V primeru, da "izbiram" strogo omenjena modela - CLIO, omejene serije.

LP

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Po maj 04, 2009 9:59 am

oba sem že vozil, oba sta lepa, vendar clio F1 zmaga. Corsa sej gre ne da ne vendar nima jeze od cliota predvsem pa podvozje je zelo drugačno. corsa ima togo premo zadja kar s ezelo čuti pri hitri menjavi smeri . Če misliš d aturbo toliko pomaga potem vzami nekaj da je 2000ccm turbo ker 1.6 ni to to. Corsa je zelo pošminkana to ej res vendar ni to to, sme ostal amlo razočaran tako kto z astro opc, ki je še slabša, sej za po ravnem je ok smao po ovinkih je katastrofa.

V vednost sam imam hondo civic type r 2004 in vem kako se pelje gas

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po maj 04, 2009 10:13 am

pskoda je napisal/-a:A ni tukaj pojnt da je ceneje? če ni problem cena pol vzemeš močnejši avto pa je stvar rešena

OFF: se opravičujem za čedalje večji off:
Če jaz prav razumem slovenščino potencial pomeni nekaj drugega kot pa cenovno ugodno... še nisem slišal da bi nov avto reklamirali kot velik potencial, ampak ga reklamirajo kot cenovno ugodnega... torej če ima velik tuning potencial ne pomeni da je ugoden... in clio z 2.0 motorjem je žal verjetno večji tuning potencial! Je pa res da novi bati, turbina,... da ne naštevam,... koštajo velike pare... se strinajm... še vedno pa je večji potencial 2.0 motor...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po maj 04, 2009 1:16 pm

Prokarjon je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:A ni tukaj pojnt da je ceneje? če ni problem cena pol vzemeš močnejši avto pa je stvar rešena

OFF: se opravičujem za čedalje večji off:
Če jaz prav razumem slovenščino potencial pomeni nekaj drugega kot pa cenovno ugodno... še nisem slišal da bi nov avto reklamirali kot velik potencial, ampak ga reklamirajo kot cenovno ugodnega... torej če ima velik tuning potencial ne pomeni da je ugoden... in clio z 2.0 motorjem je žal verjetno večji tuning potencial! Je pa res da novi bati, turbina,... da ne naštevam,... koštajo velike pare... se strinajm... še vedno pa je večji potencial 2.0 motor...

Zdaj pa ne vem ali me nočeš razumet ali si pa tolk nor na clia, logično da ima 2.0 motor večji potencial kot pa 1.6, samo razlika je v tem da en ima turbo drugi pa ne kar pomeni da boš z veliko manj denarja pri tubaču prišel na večjo moč, če hočeš da bo clio stisnu npr 250hp se ti že bolj splača vzet megana, ker v končni ceni ne bo bistvene razlike

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po maj 04, 2009 1:25 pm

pinjas je napisal/-a:oba sem že vozil, oba sta lepa, vendar clio F1 zmaga. Corsa sej gre ne da ne vendar nima jeze od cliota predvsem pa podvozje je zelo drugačno. corsa ima togo premo zadja kar s ezelo čuti pri hitri menjavi smeri . Če misliš d aturbo toliko pomaga potem vzami nekaj da je 2000ccm turbo ker 1.6 ni to to. Corsa je zelo pošminkana to ej res vendar ni to to, sme ostal amlo razočaran tako kto z astro opc, ki je še slabša, sej za po ravnem je ok smao po ovinkih je katastrofa.

V vednost sam imam hondo civic type r 2004 in vem kako se pelje gas

Clio RS ima zadaj glih tako togo premo kot corsa

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 04, 2009 1:33 pm

Kupiš Ponyja 1.5 EFI za 300€ in iz njega nardiš dirkalnik, ki bo boljši od vseh tle naštetih. :P Avto gre k p*****a, že čist serijski.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po maj 04, 2009 2:29 pm

AgitatoR je napisal/-a:Kupiš Ponyja 1.5 EFI za 300€ in iz njega nardiš dirkalnik, ki bo boljši od vseh tle naštetih. :P Avto gre k p*****a, že čist serijski.

... do prvega ovinka, potem pa ...

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 04, 2009 2:37 pm

Cash je napisal/-a:Če se ne motim, Corsa nima xenon žarometov, niti kazalca za temperaturo vode. Naj nekdo to potrdi.

Ima oboje. Je pa res, da so xenon lampe pri nas bolj redke (greš na corsa-d.de, pa je OPC brez xenona prava redkost). Sicer kazalca za temp. vode nima med števci, ga pa ima v digitalni obliki na sredinskem displayu, pod skritim menijem.

Kaj pa GP Abarth?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2683881&show=1
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 04, 2009 2:49 pm

Punto Abarth mi ne potegne... Newem zakaj, vrjetno je super avto pa to, ampak "ni moj tip".... :oops:

Malce sm začel pogledovat še po Fiesti ST, tud solidna raketa, ampak kot sm reku, bo treba najprej probat vse zadeve, pa se bomo pol odločali...

lackyluk
Nov uporabnik

Napisal/-a lackyluk Po maj 04, 2009 3:43 pm

kaj pa Mito?

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po maj 04, 2009 7:07 pm

ManIAK je napisal/-a:Punto Abarth mi ne potegne... Newem zakaj, vrjetno je super avto pa to, ampak "ni moj tip".... :oops:

Malce sm začel pogledovat še po Fiesti ST, tud solidna raketa, ampak kot sm reku, bo treba najprej probat vse zadeve, pa se bomo pol odločali...

Kot sem ti ze rekel in je nekaj ljudi ze to potrdilo: ko bos probal renault in opel, se bos glede na svoja pricakovanja zelo hitro odlocil...100% . Opel fiesta st pa jima ni dorasla....
:)

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Po maj 04, 2009 7:32 pm

Jaz te ne mislim prepričevat za nobeden avto.To se moraš ti odločit.Sam boš najbolje vedel kateri od teh ti pomiri dušo ali pa nabrizga adrenalin.

Lahko pa ti ponudim testno vožnjo Megane-a. :)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Po maj 04, 2009 8:34 pm

navijam za corso!glih sem vido eno v puli malo postimano pa zgleda ubijalsko.. :lol:

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po maj 04, 2009 8:39 pm

Dans sem mal poklical okrog in skor niker ne nudijo testne vožnje, ker pač nimajo omenjenih avtov... :shock: Ni mi jasno kako lahko zadeve prodajajo, če pa se z avtom še zapeljat nemoreš... Tak da bi se 300km v eno stran vozu zarad testne vožnje mi pa tud ravno ni... :?

Sokol, rade volje sprejmem, ampak se bojim, da me bo pol megane ćist zasvojil... :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov