marko01 je napisal/-a:francozi so narjeni za ljudi k nimajo dnarja pa menajo avto na vsake 3 leta ker vsi vejo da ko garancija poteče gre rakom žvižgat vse skup.
Kje te zivis tires se mi smilis z takimi komentarji
Zapleji se z kaksnim bolsim peugeotom ali podobnim. Imamo hdi ze 5 let 180.000 pa ni crknilo ama nista!
c00kie je napisal/-a:Danes sem bil na testni vožnji s SDI-jem. Avto je res kar precej "len", čeprav sem ga imel možnost preizkusit samo na okoliških ulicah in ne na AC.
Bom še malo razmislil kako in kaj. Je pa dejstvo da mi mora prej uspeti prodati Megane-a.
Kupi kdo?
slavkot1 je napisal/-a:marko01 je napisal/-a:francozi so narjeni za ljudi k nimajo dnarja pa menajo avto na vsake 3 leta ker vsi vejo da ko garancija poteče gre rakom žvižgat vse skup.
Kje te zivis tires se mi smilis z takimi komentarji
Zapleji se z kaksnim bolsim peugeotom ali podobnim. Imamo hdi ze 5 let 180.000 pa ni crknilo ama nista!
Mamo doma peugeota 307 hdi 160kkm drek od avta vsak teden neki novga crkne zato ne ti men o peugeotih pa hdi pa kaj jst vem kak kromper še sejat tle. Zgleda da so samo hinavci tle gor k hvaljo sam tist k majo sami a če bi mel vw bi biu pa tut za njih reno j**c tko da o tem nebi. Mam pa kr ene par kolegov k delajo na servisih tko da sm na tekočem kaj se dogaja z francozi starimi več kot 3 leta.
c00kie je napisal/-a:Danes sem bil na testni vožnji s SDI-jem. Avto je res kar precej "len", čeprav sem ga imel možnost preizkusit samo na okoliških ulicah in ne na AC.
Bom še malo razmislil kako in kaj. Je pa dejstvo da mi mora prej uspeti prodati Megane-a.
Kupi kdo?
c00kie je napisal/-a:Pozdravljeni,
Zanima ali se vam zdi smiselna ta zamenjava.
Trenutno vozim Megane-a II 1.6 16V (l.2003), s katerim imam povprečno porabo cca. 8 litrov. Do sedaj sem letno prevozil cca. 25.000km.
Pred kratkim sem zamenjal službo in sem več na cesti, kar pomeni, da bom delal letno cca. 30 - 35.000km.
Nagledanega imam Golfa V 2.0 SDI (l.2005) za katerega bi moral doplačati cca. 3000€.
Moj namen je predvsem zmanjšat porabo. Pri meganu moram zelo pazit, da držim porabo pod 8l, zato me zanima kakšno porabo lahko pričakujem pri Golfu.
Kako je z zanesljivostjo in servisom?
Za kakšne druge predloge se priporočam!
LP
golfist je napisal/-a:
Golf SDI (govorim o seriji V) je super avto. Je avto. Brez zamere, ampak ker poznam Renaulte, različne, sem jih imel, tudi z Meganom sem se vozil in lahko ti povem iz prve roke (sem lastnik Golfa SDI že 2 leti) da je Golf za Megana v vožnji, v udobju, položajem za volanom in še v čem drugem, daleč spredaj. Res ni primerjave. Ni segmenta, kjer bi bil Megane (prejšnja serija - nove ne poznam) v čem boljši. Renault 1.5dCi motor sem imel v Cliot-u. super motor(ček) ampak ga moraš res pazit, da ti ne gre turbina ali da po določenih kilometrih ne začne dobivati prizvokov brundanja ali čričkanja. Iz prve roke, tako da vem o čem govorim. Potem pa so tu še detajli, kot npr da v Meganu menjalnik ni ravno natančen (tista polmeterska ročka se maje sem ter tja), položaj sedenja v Meganu je z tistim nagnjenim volanom tema. V Golfu se res počutiš varno, imaš kaj prijet v roke in imaš občutek da ti kontroliraš avto in ne on tebe.
Golfa vozim na daljše relacije in ga vozim po AC tam od 130-140kmh, tako da je motor super utečen in ni govora o lenosti. Ja, pri prehitevanju je malce zadržkov, vendar je v splošnem teh 75KM za današnji promet, za današnje razmere na cestah, za današnje kazni 100% dovolj. Normalno da kje paše kdaj stisnit, ampak radarji, kazni, nima smisla za tisti občutek 1x na mesec ko te prime (če si seveda normalen voznik) imeti avta z ne vem kakšnimi pospeški in karakteristikami. Ta 2.0 SDI je malenkost bolj prožen kot prejšnji 1.9, seveda ob predpostavki da sta oba enako "vožena" torej "ulaufana". Motor je za VW tih, ne morem reči da je glasen, verjetno zaradi vožnje na AC in utečenosti. Servisi so poceni. Težav nisem do sedaj imel (160.000 kilometrov). In kar, dokler nisem probal VW-ja sem to jemal z rezervo, avto po 160.000 kilometrih ni zmatran, ni razmajan, ni "zjahan". Avto se vozi še vedno kot da bi imel tudi 100.000 kilometrov manj. Če boš imel Megana do 160.000, ti ne bom razlagal kaj so črički, razmajanost in ostale hibe. Golf pa je ravno prav trd in trden avto. Ovinki se vozijo ravno in te ne nagiba kot v Meganu.
Pred VW Golfom sem vozil različne Renaulte in lahko ti povem, da če že primerjam samo Megana in Golfa V, ne hvala za Renaulta. Pa ko boš prodajal Megana, starega, ti bo jasno kam boš padel s ceno, tudi če bo avto super ohranjen. Golf pa je in bo ostal vodilni v svojem razredu in zato tudi takšna popularnost. Vse to kar sem napisal, preden nisem probal kakšna je vožnja v Golfu, nisem niti verjel da je možna takšna razlika med kakšnim Renaultom ali VW Golfom. Pa je.
in
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov