Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 05, 2009 11:22 pm

No morem vas malo pomirit......tema je pač nanesla renault vs. vw. V službi imamo golfa karavana s SDI motorjem tako da nekaj izkušenj imam s tem avtom. Avto ima prevoženih prek 100 tisoč in z njim nobenih problemov, pa veš kako je s službenimi avti. Avto po ravnini doseže hitrost 170km/h ob izkljopljenimi klimi.....ko vklopiš klimo hitrost pade bolj na 150 kot 160. 130-140 se da lepo peljat, res pa je da ni neka supr duper raketa ampak za vsakodnevno vožnjo je popolnoma dovolj. In res ne bom nikoli razumel določenih ljudi na forumu... reno je falus ....če nimaš razmerja 1 KM na 8Kg pa si 70 let star ata al pa voznik za odstrel.....

In pa še nekaj... ko nekdo nekaj pametuje ga pustite lepo v miru, povejte svoje izkušnje in gremo naprej.....ne pa da se za vsaki post obregne 10 postov.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr maj 06, 2009 2:46 am

bom ti napisal svojo izkušnjo.. ker se tudi veliko vozim zaradi športa..
imel sem megana karavana 2002 letnik 1.9dci 105 konjev. menjan je bil po 120.000km oz še ne 3eh letih. 3x je zaštekala elektronika. napaka se je zbrisala in avto je šel naprej kot po maslu, toda ostal je grenak priokus ko je avto crknil; prvič na ižanki, ko je bilo pol metra snega okoli in drugič med koprom in izolo, kjer se še kolesar ne more umakniti. naj dodam še da je bil iz megana v novi avto- nebom rekel kateri- prenešen woofer ter ojačevalec.
čez naslednjih 120.000km sem se zamislil ali se bom še kdaj vrnil na reno. odgovor je ne iz preprostega razloga. ko pri nemškem avtu nekaj crkne (sem se pripeljal do servisa tudi s samo 2ma batoma delujočima) se nekako da v sili naprej. sicer ne daleč, ampak se da.. poleg izdelave ter skritih napak tter po besedah serviserjev normalnih napak je to dejstvo dovolj, da pač se ne obešam na posamezen model ampak generalno na razred, ki ga vozim. in ta razred ostaja tak.
naj še napišem, da nisem značkar, ampak ljudej ne hvaliti da renojevi dizli popijejo manj kot WAG, ker to je podobno kot če bi rekli da mazdini dizli popijejo manj kot primerljivi BMWjevi..

on topic: če imaš možnost dodati še tistih 1000eu za seata alteo z znano zgodovino jih dodaj!! res ti priporočam, ker avto boš naslednjih 65.000km vozil z zelo malo stroškov. ko pa bo na 120.000 imel velik servis, pač pretehtaš in morda prodaš.
to da je čipana bi ti moral biti samo plus.. ne zaradi moči! razumem, da ti to ni pomembno. Ko se optimira delovanje motorja s čipanjem se ne poveča samo tlak turbine (kar jo uničuje in kar tebe verjetno moti) ampak se optimira tudi mešanica in zato avto ob enaki (umirjeni) vožnji porabi manj.. Če boš torej vozil po avtocesti boš lahko bolj izkoriščal navor v nižjih obratih, hkrati pa bo vedno zaloga moči na razpolago. čipani avti pijejo več le ob močnem priganjanju, če pa se vozi pametno pa manj.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 06, 2009 7:29 am

@cookie: če imaš možnost doplačila tistih 1.000 € je nakup Seat Alteje vsekakor kar se vožnje in vsega ostalega tiče bolj pameten nakup - mimogrede Seat Altea je že nekajkrat zmagala v svojem razredu malih enoprostorcev kot najbolj vzdržljivo vozilo - je bilo objavljeno tudi na tej strani. To zdej ne pomeni, da ne bo nič crknilo, ampak, da očitno Alteje nimajo 5.000 skritih napak. Kar se tiče pa skrbi za turbino in velikega servisa je pa takole: na uradnem servisu je tisti servis pri 90 al 120 jurjev res precejšen zalogaj, če greš pa na kakšen dober neuradni servis, pa so stroški bistveno nižji. Na forumu poznamo dovolj neuradnih dobro podkovanih servisov, tako da lahko tudi ta strošek umiliš.

Glede čipanega avta je pa takole: če ti tipa poznaš, pa veš, da je fural TDI-ja kakor se TDI-ja fura ter da je res lepo delal z avtom, potem mislim, da se nimaš česa bat, da bi ti avto serijsko odpovedoval. Kolikor sem js razumel lahko motor klecne prej, če maš čipanega potem tudi teraš do daske - kolega ima v Laškem zelo dober neuradni servis za celoten Audi-Seat-Škoda-Volkswagen kocern in je dosedaj v vse TDI-je kar jih je imel v familiji in tudi v precej tistih, ki jih je pripelu s tujine in v Sloveniji prodal, jih je tudi v delovanici čipal. Na nobedem TDI-ju, za katere ve, da so bili voženi z malo pameti, ni omenjal problemov z motorjem. Tako, da čip na motorju ni bav bav, če furaš po pameti (sem spraševal, ker je moj TDI ravnokar iz garancije in bom verjetno tudi čip noter butnu). Mimogrede še ena zanimivost: Avto Jarc v Mariboru je uradni zastopnik za ABT izdelke v Sloveniji, meddrugim tudi za kit za Seat Leona. V kolikor se odločiš za celo predelavo ki sicer stane par 1000 € (19" felge, aero kit, predelava motorja,....) dobiš na čipan motor 2 leti garancije in ob nakupu novega vozila ti garancija lepo velja dalje. Če bi bilo čipanje = smrt za motor, potem tega zagotovo nebi delal. Prej bo spustil dušu normalen motor, ki je bil furan, kot da smo na WTCC tekmovanju.

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 Sr maj 06, 2009 3:42 pm

marko01 je napisal/-a:francozi so narjeni za ljudi k nimajo dnarja pa menajo avto na vsake 3 leta ker vsi vejo da ko garancija poteče gre rakom žvižgat vse skup.

Kje te zivis ti :D res se mi smilis z takimi komentarji :D Zapleji se z kaksnim bolsim peugeotom ali podobnim. Imamo hdi ze 5 let 180.000 pa ni crknilo ama nista!

Mamo doma peugeota 307 hdi 160kkm drek od avta vsak teden neki novga crkne zato ne ti men o peugeotih pa hdi pa kaj jst vem kak kromper še sejat tle. Zgleda da so samo hinavci tle gor k hvaljo sam tist k majo sami a če bi mel vw bi biu pa tut za njih reno j**c tko da o tem nebi. Mam pa kr ene par kolegov k delajo na servisih tko da sm na tekočem kaj se dogaja z francozi starimi več kot 3 leta.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr maj 06, 2009 3:51 pm

slavkot1 točno to sem hotel napisati..
lahko dodam še to, da kljub temu da vozim VW, mi dol visi za znamko. in avta nisem preplačal, ker je bil v družini in si niti nisem mogel zbirati kaj bom kupil po meganu..

skratka, če nekdo z določeno znamko nima lepih izkušenj še ne pomeni, da so vsi avti te znamke slabi. pomeni pa da lahko človek to izkušnjo deli z drugimi in ne potrebuje nobenega fana, ki bi negiral, kar je človek sam doživel.

c00kie
Nov uporabnik

Napisal/-a c00kie Sr maj 06, 2009 6:11 pm

Danes sem bil na testni vožnji s SDI-jem. Avto je res kar precej "len", čeprav sem ga imel možnost preizkusit samo na okoliških ulicah in ne na AC.

Bom še malo razmislil kako in kaj. Je pa dejstvo da mi mora prej uspeti prodati Megane-a. :)

Kupi kdo? 8)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr maj 06, 2009 6:16 pm

Ne deluješ mi navdušen?

c00kie
Nov uporabnik

Napisal/-a c00kie Sr maj 06, 2009 6:21 pm

Saj nisem. :)
Je avto, ki je po mojem mnenju dovolj za lagodno vožnjo, kaj več pa ne. Prehitevanja na lokalnih cestah definitivno odpadejo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 06, 2009 6:23 pm

z jugotom koral 55 pičeš tega sdi-ja, enkrat sem pelal golfa, ko pohodiš na gas ne veš kaj bo avto naredu al bo šel naprej al se bo ustavu, megan 1.5 dci je veliko boljša varjanta

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 06, 2009 6:58 pm

c00kie je napisal/-a:Danes sem bil na testni vožnji s SDI-jem. Avto je res kar precej "len", čeprav sem ga imel možnost preizkusit samo na okoliških ulicah in ne na AC.

Bom še malo razmislil kako in kaj. Je pa dejstvo da mi mora prej uspeti prodati Megane-a. :)

Kupi kdo? 8)

upam da se zavedaš kaka muka je dans avto prodat..
raje vzami iz ene avtohiše enega pa daj tega noter..

drugače pa premisli če se sploh splača.. ;)

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če maj 07, 2009 10:41 am

slavkot1 je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:francozi so narjeni za ljudi k nimajo dnarja pa menajo avto na vsake 3 leta ker vsi vejo da ko garancija poteče gre rakom žvižgat vse skup.

Kje te zivis ti :D res se mi smilis z takimi komentarji :D Zapleji se z kaksnim bolsim peugeotom ali podobnim. Imamo hdi ze 5 let 180.000 pa ni crknilo ama nista!

Mamo doma peugeota 307 hdi 160kkm drek od avta vsak teden neki novga crkne zato ne ti men o peugeotih pa hdi pa kaj jst vem kak kromper še sejat tle. Zgleda da so samo hinavci tle gor k hvaljo sam tist k majo sami a če bi mel vw bi biu pa tut za njih reno j**c tko da o tem nebi. Mam pa kr ene par kolegov k delajo na servisih tko da sm na tekočem kaj se dogaja z francozi starimi več kot 3 leta.

Potem pa nevem kaj delate z avtom :D nismo pristasi znamk mamo doma od opla do peugoeta, volvota itd tako da ne ti meni o znamkah in nasa 607 ne dela dobenih problemov- ne meci vse peugeote v isti koš!
Lp by Mare

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če maj 07, 2009 11:17 am

kolesar je napisal/-a:ka naj kolega reče ko mu je na 3 leta starem volvu šla 3. turbina v enem mescu da so vsi volvi zanič??

Njegov način vožnje je zanič.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Če maj 07, 2009 12:39 pm

c00kie je napisal/-a:Danes sem bil na testni vožnji s SDI-jem. Avto je res kar precej "len", čeprav sem ga imel možnost preizkusit samo na okoliških ulicah in ne na AC.

Kupi kdo? 8)

Na to "lenost" se moraš zgolj navadit, predvsem pa znat iz nje izkoristit optimum. Ob upoštevnanju tega je SDI agregat za povprečni tempo vožnje na SLO cestah, po mojih izkušnjah, čisto dovolj zmoglijv.

Veliko voznikov, ki je vozilo izključno/predvsem bencinarje ima težave z optimalnim izkorišanjem dizelskih agegatov. Gre za bistvene/pomembne razlike.

Tudi 1,6 l bencinar v MEGANE (posebno zadnji, aktualni generaciji) ni poseben "biser" v poskočnosti, posebno pri nižjih vrtljajih. Če želiš več poskočnosti/zmogljivosti ga moraš preprosto "zavrtet" v višje vrtljaje, takrat pa zna poraba narasti (po BC) prek 10 l/100 km. To pa seveda ni njegov optimum - gre za osnovni agregat, pri temu primernih zahtevah bo tudi porabaugodna/optimalna.

LP

golfist
Nov uporabnik

Re: Zamenjava Megane II 1.6 za VW Golf 2.0 SDI

Napisal/-a golfist So maj 09, 2009 1:43 pm

c00kie je napisal/-a:Pozdravljeni,

Zanima ali se vam zdi smiselna ta zamenjava.
Trenutno vozim Megane-a II 1.6 16V (l.2003), s katerim imam povprečno porabo cca. 8 litrov. Do sedaj sem letno prevozil cca. 25.000km.

Pred kratkim sem zamenjal službo in sem več na cesti, kar pomeni, da bom delal letno cca. 30 - 35.000km.

Nagledanega imam Golfa V 2.0 SDI (l.2005) za katerega bi moral doplačati cca. 3000€.

Moj namen je predvsem zmanjšat porabo. Pri meganu moram zelo pazit, da držim porabo pod 8l, zato me zanima kakšno porabo lahko pričakujem pri Golfu.
Kako je z zanesljivostjo in servisom?

Za kakšne druge predloge se priporočam!

LP

Golf SDI (govorim o seriji V) je super avto. Je avto. Brez zamere, ampak ker poznam Renaulte, različne, sem jih imel, tudi z Meganom sem se vozil in lahko ti povem iz prve roke (sem lastnik Golfa SDI že 2 leti) da je Golf za Megana v vožnji, v udobju, položajem za volanom in še v čem drugem, daleč spredaj. Res ni primerjave. Ni segmenta, kjer bi bil Megane (prejšnja serija - nove ne poznam) v čem boljši. Renault 1.5dCi motor sem imel v Cliot-u. super motor(ček) ampak ga moraš res pazit, da ti ne gre turbina ali da po določenih kilometrih ne začne dobivati prizvokov brundanja ali čričkanja. Iz prve roke, tako da vem o čem govorim. Potem pa so tu še detajli, kot npr da v Meganu menjalnik ni ravno natančen (tista polmeterska ročka se maje sem ter tja), položaj sedenja v Meganu je z tistim nagnjenim volanom tema. V Golfu se res počutiš varno, imaš kaj prijet v roke in imaš občutek da ti kontroliraš avto in ne on tebe.

Golfa vozim na daljše relacije in ga vozim po AC tam od 130-140kmh, tako da je motor super utečen in ni govora o lenosti. Ja, pri prehitevanju je malce zadržkov, vendar je v splošnem teh 75KM za današnji promet, za današnje razmere na cestah, za današnje kazni 100% dovolj. Normalno da kje paše kdaj stisnit, ampak radarji, kazni, nima smisla za tisti občutek 1x na mesec ko te prime (če si seveda normalen voznik) imeti avta z ne vem kakšnimi pospeški in karakteristikami. Ta 2.0 SDI je malenkost bolj prožen kot prejšnji 1.9, seveda ob predpostavki da sta oba enako "vožena" torej "ulaufana". Motor je za VW tih, ne morem reči da je glasen, verjetno zaradi vožnje na AC in utečenosti. Servisi so poceni. Težav nisem do sedaj imel (160.000 kilometrov). In kar, dokler nisem probal VW-ja sem to jemal z rezervo, avto po 160.000 kilometrih ni zmatran, ni razmajan, ni "zjahan". Avto se vozi še vedno kot da bi imel tudi 100.000 kilometrov manj. Če boš imel Megana do 160.000, ti ne bom razlagal kaj so črički, razmajanost in ostale hibe. Golf pa je ravno prav trd in trden avto. Ovinki se vozijo ravno in te ne nagiba kot v Meganu.

Pred VW Golfom sem vozil različne Renaulte in lahko ti povem, da če že primerjam samo Megana in Golfa V, ne hvala za Renaulta. Pa ko boš prodajal Megana, starega, ti bo jasno kam boš padel s ceno, tudi če bo avto super ohranjen. Golf pa je in bo ostal vodilni v svojem razredu in zato tudi takšna popularnost. Vse to kar sem napisal, preden nisem probal kakšna je vožnja v Golfu, nisem niti verjel da je možna takšna razlika med kakšnim Renaultom ali VW Golfom. Pa je.

Nekaj podatkov, da se lažje odločiš:
1. Poraba goriva z vožnjo po AC (130-140kmh) je cca 5,5 litra, če je vožnja bolj dinamična ali pa mestna pa tam do maximalno 6 litrov. Če se voziš po regionalkah prideš tudi na 5. Z polnim tankom, recimo 46-48 litrov naredim ponavadi tam okoli 850 kilometrov. Toliko porabim jaz z normalno vožnjo. Povprečno.
2. Servisi so poceni, glede na kvaliteto avtomobila. Na 15.000 km daš v motor 4 litre olja (35€ - 40€), oljni filter 7€, zračni filter cca 12€, na 30.000 lahko menjaš naftni filter cca 15-20€ in to je vse kar gre na račun servisa. Velik servis pa je takole: napenjalec, zobati jermen, mikro jermen, vodna črpalka, olje, vsi filtri (oljni, zračni, naftni, filter kabine) te pride cca 300€. V grobem. Za ta velik servis pa pri dobrem mehaniku daš še od 100-150€ in imaš za 120.000km spet mir pri hiši. Seveda če ne poznaš zanesljivega mehanika, ki mu lahko verjameš, da bo to zrihtal kot je treba, bo treba na VW servis, kjer pa ti bodo vzeli od 600-700€.
3. Enkrat na leto greš malce porihtat klimo (cca 40-50€), menjaš filter kabine in to je vse.

Sigurno se veliko ljudi sprašuje, zdaj ko je prišla VI-ca Golfa ven, kaj so sploh spremenili. Videz je res dolgočasen glede na videz tekmecev, ampak vsak, ki je že vozil Golfa (ga imel) mu je jasno zakaj ga kupujemo in bomo kupili tudi VI. Verjemi, če kupiš V-ko, te bo kamalu zamikala tudi VI.
golfist

c00kie
Nov uporabnik

Napisal/-a c00kie Če maj 14, 2009 6:22 pm

Megane-a mi je uspelo prodati v roku 1 tedna.

Sedaj pa se odločam med nakupom omenjene Seat Altea-e in med Seat Leon-om. Oba sta letnik 2006 in z opremo Stylance, ter 1.9 tdi motorjem.

Leon je ta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2489243&show=1
Altea ima malenkost več prevoženih kilometrov, to je cca. 55k km.

Danes ko sem bil na ogledu Leon-a sem bil pozitivno presenečen nad prostornostjo avta.

Nekoliko me pri Leonu moti edino, da je v trgovini že od junija 08, kar pomeni, da že skoraj 1 leto stoji. Ne vem kaj to pomeni in zakaj ga še ni nihče kupil, čeprav je avto zelo lepo ohranjen.

Zanima pa me tudi za koliko se okvirno razlikuje dejanska poraba pri omenjenih avtih.
Kaj pravite na Leon-a na tem linku?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če maj 14, 2009 6:32 pm

meni je všeč leon. Glede na to da ga porsche prodaja pomoje ni nič narobe z njim.. mogoče se motim, vendar sem skoraj prepričan da je ok.

mi prosim poveš recept kako prodati avto v enem tednu? cena na minimum, poznan kupec? :/ jas se astro trudim na vse pretege prodat (serijsko oz. na 19") pa ne greee nikak.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če maj 14, 2009 6:34 pm

www.poraba.com

Altea: http://www.poraba.com/average_car.php?searcht=1067

Leon: http://www.poraba.com/average_car.php?searcht=1072

Altea z omenjenim agregatom ima po podatkih proizvajalca za pol litra večjo kombinirano porabo, se pravi 5,5 l/100km in 1 sekundo slabše pospeške (0-100 km/h).
Verjetno zadadi aerodinamike (Altea spada bolj med enoprostorce).

c00kie
Nov uporabnik

Napisal/-a c00kie Če maj 14, 2009 6:37 pm

Čist odkrito... ne vem kako, ampak uspelo mi ga je prodati enemu in edinemu kandidatu, ki je sploh poklical.

Je pa res, da je avto dobro ohranjen in notranjosti je bil vedno čist brez kakih madežev, itd... Edina napaka je, da je avto zbit od toče, ampak to si bo nov lastnik popravil. Avto ima vse račune in žige od pooblaščenih servisov, itd... Glede cene, pa je tako... pogledal sem ostale na avto.net in pač dal neko ceno, ki je bila za moje pojme nekoliko visoko nastavljena, vendar sem jo potem spustil. Še vedno pa sem dobil za avto malenkost več kot sem pričakoval.

Leon je vsem lepši.. :) To mi vsi rečejo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Zamenjava Megane II 1.6 za VW Golf 2.0 SDI

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 14, 2009 6:44 pm

golfist je napisal/-a:
Golf SDI (govorim o seriji V) je super avto. Je avto. Brez zamere, ampak ker poznam Renaulte, različne, sem jih imel, tudi z Meganom sem se vozil in lahko ti povem iz prve roke (sem lastnik Golfa SDI že 2 leti) da je Golf za Megana v vožnji, v udobju, položajem za volanom in še v čem drugem, daleč spredaj. Res ni primerjave. Ni segmenta, kjer bi bil Megane (prejšnja serija - nove ne poznam) v čem boljši. Renault 1.5dCi motor sem imel v Cliot-u. super motor(ček) ampak ga moraš res pazit, da ti ne gre turbina ali da po določenih kilometrih ne začne dobivati prizvokov brundanja ali čričkanja. Iz prve roke, tako da vem o čem govorim. Potem pa so tu še detajli, kot npr da v Meganu menjalnik ni ravno natančen (tista polmeterska ročka se maje sem ter tja), položaj sedenja v Meganu je z tistim nagnjenim volanom tema. V Golfu se res počutiš varno, imaš kaj prijet v roke in imaš občutek da ti kontroliraš avto in ne on tebe.

Golfa vozim na daljše relacije in ga vozim po AC tam od 130-140kmh, tako da je motor super utečen in ni govora o lenosti. Ja, pri prehitevanju je malce zadržkov, vendar je v splošnem teh 75KM za današnji promet, za današnje razmere na cestah, za današnje kazni 100% dovolj. Normalno da kje paše kdaj stisnit, ampak radarji, kazni, nima smisla za tisti občutek 1x na mesec ko te prime (če si seveda normalen voznik) imeti avta z ne vem kakšnimi pospeški in karakteristikami. Ta 2.0 SDI je malenkost bolj prožen kot prejšnji 1.9, seveda ob predpostavki da sta oba enako "vožena" torej "ulaufana". Motor je za VW tih, ne morem reči da je glasen, verjetno zaradi vožnje na AC in utečenosti. Servisi so poceni. Težav nisem do sedaj imel (160.000 kilometrov). In kar, dokler nisem probal VW-ja sem to jemal z rezervo, avto po 160.000 kilometrih ni zmatran, ni razmajan, ni "zjahan". Avto se vozi še vedno kot da bi imel tudi 100.000 kilometrov manj. Če boš imel Megana do 160.000, ti ne bom razlagal kaj so črički, razmajanost in ostale hibe. Golf pa je ravno prav trd in trden avto. Ovinki se vozijo ravno in te ne nagiba kot v Meganu.

Pred VW Golfom sem vozil različne Renaulte in lahko ti povem, da če že primerjam samo Megana in Golfa V, ne hvala za Renaulta. Pa ko boš prodajal Megana, starega, ti bo jasno kam boš padel s ceno, tudi če bo avto super ohranjen. Golf pa je in bo ostal vodilni v svojem razredu in zato tudi takšna popularnost. Vse to kar sem napisal, preden nisem probal kakšna je vožnja v Golfu, nisem niti verjel da je možna takšna razlika med kakšnim Renaultom ali VW Golfom. Pa je.

in

pa kaj ti blebetaš? oprosti ampak se v meganu dosti bolj udobno pelješ kot pa v tej nemški kanti. Da pa moraš tako turbino pazit tudi ni res,le sevise moraš lepo redno delat pa je stvar rešena. pa kaj človek take laži trosiš? takšne kot si ti bi skino s foruma,ker trosite laži in zaradi takih se potem pojavijo prepiri. Povej da ti je golf boljši pa nevem kaj še vse,nena pa žali druge znamke ker si se 1x peljal 10 km daleč in ti ni bil vredu. človek daj postavi se na realna tla in malo poglej 24 ur kjer so rekli da je renault najbolj prodajan avto v SLO..... Mislim pa da je kakovost ista kot pri VW,govorim pa zato ker sem imel megana 1.5 dci 2004 in imam sedaj VW Tourana 2008 1.9 TDI in sta oba na istem nivoju,ampak pač da se peljem v volkswagnu manj udobno kot pa v meganu in pa dal sem tudi več denarja da gledam odspredi vw znak.

Pa da ti že nekaj o ceni povem če že toliko pametuješ pa se delaš najpametnejšega.... poglej si malo štartno ceno megana in pa golfa ... itak da potem pri prodaji nebota ista ampak če je megan cenejši že v štartu bo tudi potem cenejši pri prodaji kot pa golf,halooooo. malo vklopi možgane prokleti značkar pa vozi še naprej svojega traktora in tu pa tam malo na cesto poglej koliko renaultov je na njih in ti bo takoj postalo jasno ......

Lp,Patrik
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če maj 14, 2009 6:55 pm

najbolši so tisti ko se tolažijo da majo 75ps zato ker so kazni previsoke :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov