Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To maj 19, 2009 6:32 pm

miha7889 je napisal/-a:No, sem šel pogledat 2 bravota, pa je reku mehankar da se nobenga ne splača...
Da bi pri obeh v kratkem prišel kar soliden strošek + eden je imel počen prednji odbijač ( kar se na slikah seveda ni videlo ) , na drugemu bi blo treba pa gume menjat, zadnja luč je bila razbit pa še veliko veliko :S

Še kakšen pameten predlog mogoče ?
Aja, pa proračun se je malce povečal, tako da sedaj iščem okoli 2000 :D

jah če je blo treba pa gume zamenjat pa ni taka stvar, saj nima veze kater avto boš kupu k jih bo treba enkrat zamenjat.
no ti že veš.
lp

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 To maj 19, 2009 6:59 pm

Sj pravim, če bi bile samo gume za zamenjat ni tako velik strošel, ampak mi je mehankar naložu stroškov okol 500€ pa brez sovoznikovega airbaga in radia....

Se mi je kar zdelo da ne bo tako lahko, da bom samo na netu enga fajn najdu, pa da bo kr prvi ql :D

Uporabniški avatar
prasec
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a prasec To maj 19, 2009 7:25 pm

abcabc je napisal/-a:
prasec je napisal/-a:Vidm da nasvetov kaj kupit maš že dost.
Ti pa povem glede cene, sploh pri takih avtih za "male pare" se da marsikej zment, tko da tele cene na avto netu še daleč niso zadnje ;)
Tud sam prodajam avto pa take ponudbe dobivam da se sam smejem :lol:

Naj ugibam polovico manj, kot imaš ceno.

Ja podobne fore ja, al pa če prodam sam feltne:D
Leva, desna, pazi KURNIK!!

Uporabniški avatar
ichhci
Nov uporabnik

Kraj: cele

Napisal/-a ichhci Po jun 08, 2009 7:58 pm

in, si že kaj kupil ?
Zadnjič spremenil ichhci, dne Sr jun 10, 2009 7:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
ne vozi hitreje kot lahko tvoj angel varuh leti

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 To jun 09, 2009 8:55 am

Ne nič nisem še kupil :?
Sem šel gledat 3 Fiat Bravote ( ki so me že rahlo minili ), eno mazdo 323 f, ki je imela hladilnik pa jermena fuč, pa včeri še eno citroen Xsaro, ki je bla pa zlo zanemarjena ( 2x karambolirana in vse na hitro popravljeno).

Vglavnjem zaenkrat še nič sreče pa zdj tut sploh ne vem kaj naj gledam.

Nekako sem se s starši zmenil, da lahko gledam nekje do 2500€, pa da bodo vzeli kredit na položnice ( tako da jih bom jaz plačeval ).
Tako da sedaj sem nekako skoncentriran na iskanje v avtohišak kjer so možna taka financiranja.
Nekako pa še vedno iščem isto:
60-80kW, činmanj prevoženih,klima zelo zaželjena,pa da vsaj rahlo na videz zgleda kolkor tok vredu :)

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 To jun 09, 2009 10:40 am

Če se ti ne gre za značko in hočeš imeti veliko za male pare poglej kaj takega. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2845425&show=1 Ni nekih velikih problemov, servisi so relativno poceni...

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 To jun 09, 2009 6:24 pm

Zdj mam ene par različnih primerkov, pa nevem točno kaj bi bilo najbolje za prvi avto, vsaj za 2-3 leta.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2915960&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2868141&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2902687&show=1

Mnenja prosim :D

Uporabniški avatar
stony
Novinec

Napisal/-a stony To jun 09, 2009 6:41 pm

Punca prodaja. Cena 1000€. Avto OK. Pač ni klime, pa si hoče nekaj drugega vzeti.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2906114&show=1

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jun 09, 2009 10:19 pm

Ja je kar hudič, ker se ne da dobit z lahkoto vsaj dobr avto za ta denar. Ponudba je kar velika samo, ko pa greš pogledat pa te zadene skoraj kap. Moje izkušnje so pač zelo negativne.
Kaj kupiti za ta denar in da bo zdržalo 2-3 leta jah, če je bil avto redno servisran lahko zdrži še nadaljnih 10 let.

Bi ti pa svetoval nekaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2915539&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2894224&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2518985&show=1

V bistvu, ko sem gledal avto.net imaš res dost zbire, kaj je tab všeč moraš pa sam presodit.
Če že kupuejš za 2t evrov potem definitvno nekaj z klimo.
Jaz sem ravno pred pol leta kupil Accenta l.98 modelno leto 99 za 1200 evrov pa mi je mal žal, ker bi lahko vzel novejši model. Samo je pa res, da sem dal malo večm ker so bile gor nove zimeks gume (200 evrov) + glavni servis z zavorami (250 evrov) vse to bi moral jaz opravljat.

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Sr jun 10, 2009 12:52 pm

No, pa sem končno kupil avto :D
Pogledat sem šel tistega Hyundai accenta iz prejšnjega posta in je bil zelo lepo ohranjen.
Kar je bilo takega je, da je bil spredni odbijač po straneh rahlo podrajsan to je pa to.
Klima dela super, serviseran je bil redno, edina pomanjkljivost je da nima servo volana. Ampak se bom že navadil.
Rje ni bilo nikjer videti, pa sva z očetom kar dobro pogledala.
Kasneje je še kolega mehankar in je še mašino pogledal, tudi brez problemov.

Vglavnem to je to, za ta denar :)
Aja, malce mi je zaskelelo še, ko sem slišal da ga bom moral imeti 1 leto kasko zavarovanega, namreč plačal sem polog 500€, 1500€ bom pa odplačal po položnicah v 1 letu.
Ampak to tudi za mladega voznika nebi smelo priti več kot 800€... upam :D

Najlepša hvala vsem za pomoč, če bo pa še kaj takega z avtom, pa še poročam ;)

Lp

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Sr jun 10, 2009 2:57 pm

Lep avto si nabavil. Srečno vožnjo,pa naj ti dolgo služi! :tomidelej:

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Sr jun 10, 2009 5:07 pm

Za malo denarja is res dobil odber avto. xD
Čudno pa da nima servota....:?

Dobro....lep je pa novejše izgleda.....

Veliko varnih km z njim. ;)

Pa predstavi ga kej.. :P

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Sr jun 10, 2009 5:08 pm

miha7889 je napisal/-a:No, pa sem končno kupil avto :D
Pogledat sem šel tistega Hyundai accenta iz prejšnjega posta in je bil zelo lepo ohranjen.
Kar je bilo takega je, da je bil spredni odbijač po straneh rahlo podrajsan to je pa to.
Klima dela super, serviseran je bil redno, edina pomanjkljivost je da nima servo volana. Ampak se bom že navadil.
Rje ni bilo nikjer videti, pa sva z očetom kar dobro pogledala.
Kasneje je še kolega mehankar in je še mašino pogledal, tudi brez problemov.

Vglavnem to je to, za ta denar :)
Aja, malce mi je zaskelelo še, ko sem slišal da ga bom moral imeti 1 leto kasko zavarovanega, namreč plačal sem polog 500€, 1500€ bom pa odplačal po položnicah v 1 letu.
Ampak to tudi za mladega voznika nebi smelo priti več kot 800€... upam :D

Najlepša hvala vsem za pomoč, če bo pa še kaj takega z avtom, pa še poročam ;)

Lp

A to sivga iz Ljubljane (avtomerkur) k sem jaz dal link

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Sr jun 10, 2009 5:41 pm

Ja, to je ta srebrn iz avtomerkurja.
Res je malo čudno da nima servota, bom pa namesto fitnesa šel malo parkirat po ljubljani :D

A drugače se ful pozna razlika če ma servo ali ne ?
Z eno roko na parkplacih težko motaš?

Ja hvala za lepe želje, bom predstavil v kratkem malo :)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Napisal/-a abcabc Sr jun 10, 2009 7:08 pm

Veš kak z mojim Accentom, ki ima servo z lahkoto ridam z eno roko.
Sicer eni pravjo, da ma Accent servo trd, kar tud lahko potrdim,......ampak če te moti trd volan se pozanimaj o kakem rabljenem in ga daš zmontirat.
V glavnem pozanimaj se o stroških.
MOj Accent ima porabo drugače od 6-7 litrov/100km vožnja je normalna do malo bolj grobe, če pa bi relacijo vozil tam 90km/h bi pa porabil krepko pod 6 litrov
aja 1.5 90km
OFF

Glede te avtohiše, ti lahko povem, da nimajo slabe avte in kar hitro gredo rabljeni naprej.
Vrjetno ti ga je kakšn malo starejši moški prodal z brki.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Sr jun 10, 2009 7:55 pm

Eh ne....stvar je taka glede servota.
V vožnji razlike ni dosti, je mal trše... ;)
Če hočeš, da na parkirišču z lahkoto zavijaš pa jih imej redno napihnjene kot morajo bit. ;)
Jaz sem imel 2 avta brez servota(clio 97L.in Punto 98L.) in moram priznat, da ko sem divljal mi je bilo lažje avto držat stabilno, ker je bil malo bolj trd in sem avto bolje obvladal. :)
Ne predtavljam si pa kako bi mi ratalo z Puntotom, ki ima City volan peljat hiter....1. ovinek bi bil moj..:?

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Če jun 11, 2009 6:27 am

No sej mislim da ne bom imel večjih problemov z navajanjem na servo, glede na to da tudi z avtom ki ima servo, nisem naredil dosti km.
Koliko je pa kaj dela za zamenjat ta volan za servo?
Verjetno ni ravno poceni zadeva.
Bom videl, dobim ga pa verjetno šele jutri ( odobritev kredita,...)
Sem pa nekaj gledal na netu, in sem kar rahlo razočaran nad končno hitrostjo 165km/h.
Nisem ravno pristaš hitre vožnje, ampak vsake toliko, mi je pa tut z očetovim malo zapasalo na plin pritisnit na avtocesti :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jun 11, 2009 8:35 am

Dobra stvar pri servotu je ta, da ima lahko avto potem bolj direkten volan. Za športno vožnjo je dober direkten volan ane(npr. Mini Cooper 2.7 kroga). Jaz sem vozil cliota storia brez servota, pa tisti j**c od volana ima dobre 4 kroge volana od leve skrajne točke do desne skrajne točke. To zavija počasi.
Brez servota na parkirišču se kar namatraš.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jun 11, 2009 8:57 am

Naš Accent ima s tako mašino okoli 175 max hitrost. Itak pa nimaš kaj s tako hitrostjo na SLO AC, predvsem zaradi varnosti. Pa tudi vožnja s 5000-6000 rpm ni ravno udobna in tiha...
Servota med samo vožno po mojm ne rabiš, pride prav med parkiranjem, ampak boš pa vsaj nakvihtal.. :twisted:
Pri taki ceni bi bil jaz bolj vesel klime itd..je pa čudno, da ima klimo, serva pa ne, ker mislim, da po opremi prej pride na vrsto servo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Če jun 11, 2009 9:09 am

Ja tako kot jaz so bili pravtako začudeni prodajalci v avtomerkurju...
Avto je vozil star moški ( že v penziji ) in je takrat vzel vso drugo opremo, servota pa ne...
Bog si ga vedi zakaj bi kdo hotu imet brez servota, če imaš možnost ga dobit.
Drugače pa ja, če bi imel na izbiro identičnega z servotom pa brez klime, sploh nebi pomislil kaj bi vzel ...:D
Ne sej, drugače vozim počasi, če je pa prazna cesta in dolga ravnina ( AC proti vrhniki ), pa za kakšno minuto rad pritisnem :)
Ne govorim o nekih gromozanskih hitrostih, s tistim našim passatom bi lahko z lahkoto šel prek 200, ampak moja max. do zdj je bla 180, pa še to z očetom na sovoznikovem sedežu :D
Nočem na koncu pristati tam, kjerje danes tisti fant iste starosti na primorski avtocesti...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost