Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 20, 2009 12:43 pm

Hvala Kaelu in Tattooju za odgovore (če še kdo želi kaj dodati, pa kar na dan z besedo)

Tattoo- je napisal/-a:Prvi avto je letnik 2006 kar pomeni, da ima še staro (sicer barvno) navigacijo RNS MFD, ki pa ni touch-screen, kot ti napačno domnevaš oziroma jo zamenjuješ za novo navigacijo RNS 510! ;) Navigacija RNS MFD ni imela pokrite Slovenije, tako da lahko kupce, ki so v Sloveniji naročili avto s to navigacijo prešteješ na prste obeh rok...kar pa posledično pomeni, da je avto uvožen (kar pa je sicer razvidno tudi iz oglasa).

Naslednji moj pomislek pa je povezan z voznikovim sedežem / usnjem, ki je (kot si že tudi sam napisal) videti precej zdelan...usnje pri VW-ju je drugače zelo kvalitetno in pri napisanih kilometrih sedež nikakor nebi smel biti tako zdelan! :roll: Posledično to pomeni, da ima avto po mojem mnenju ali prevrtene kilometre ali pa je bil prejšnji lastnik konkreten prašič...

Drugi avto (če odštejemo popolnoma nerealno ceno :roll: ) izgleda napisanim kilometrom primerno in veliko boljši nakup...avto ima tudi kar konkretno opremo, poleg tega pa ima še močnejši 2.0 TDI motor s 170 KM! 8)

Osebno bi se izognil modremu in bi poizkusil konkretno zbiti ceno temu zlatemu...če pa ti ne uspe oziroma ne rabiš tako močnega motorja bi pa probal poiskati kakšnega drugega Passata (obvezno pa bi iskal slovenski avto in od prvega lastnika)! Toliko od mene...
Glede radia/navi: hvala za opozorilo, tega nisem vedel. Imam par podvprašanj:
- od kdaj točno so začeli vgrajevati RNS510?
- ali imajo tudi RNS510, kupljena v tujini, pokrito SLovenijo?
- mogoče bi se odrekel vgrajeni navigaciji, pa me zanima kateri original VW avtoradii predvajajo mp3? Je RCD 300 med njimi?
V golfu imam trenutno RCD 500 (se mi zdi da je ta oznaka), ki ima integriran CD-changer in predvaja mp3 - vsaj brez slednjega ne bi hotel biti...

Sicer ne vem, zakaj bi bilo načeloma tako slabo vzeti uvožen avto - razen seveda zaradi stvari, ki se dogajajo vmes (ampak sklepam, da žal imajo tu vedno nategatorji prste vmes).
Ker načeloma me (vsaj do določene mere) ne moti toliko število kilometrov (pri takem avtu razumeš, da se je dosti vozil, veliko po avtocesti, kar niti ni tako hudo).
Bolj me skrbi, da niso prevrteni in predvsem, če niso prejšnji lastniki opuščali rednega vzdrževanja...
Tudi 100-150 tisoč km se mi ne zdi spet toliko za take avte, če so bili delani vsi predpisani servisi - catch je ravno v tem, ker ne vem, kako bi to človek lahko preveril. Ima VW (ali katerikoli proizvajalec) kakšno bazo, kamor bi se to zapisovalo in bi človek imel vsaj nekaj sigurnosti?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr maj 20, 2009 1:34 pm

Nekaj lastnih izkušenj (brat je lastnik novega modela Passata, sam sem službeno prevozil kar nekaj VW modelov):
Prehod iz Golfa na Passata je seveda ogromen - gre le za višji model. Passat pa opažam, da že vrsto let (cca 10 let) izgubi v prvih 3 letih ogromno na ceni v primerjavi z Golfom. Sploh se pozna ta razlika sedaj v krizi, ko, vsaj v tujini, podjetja odprodajajo svoje flote Passatov in so le ti izpod cene. V Nemčiji se dobi letnik 2005/6 Passat Variant Highline 2.0 TDI za 9.900 € s prevoženimi 90.000 km!!! (Vir: Auto Bild)
Osebno toplo priporočam nakup od prvega lastnika iz Slovenije, zgodovino servisiranja pa lahko preveriš na vsakem VW servisu. Drugače je brat zelo pohvalil Malgaj servis v Lj., zadovoljen pa je tudi s A2S v Celju.
Kar se opreme tiče je Highline izjemno dobra oprema za dani denar (les NI imitacija - vsaj po pričanju marketingašev na Porscheju - saj je itak doplačilo zanj cca 300€), usnje in alkantara ob pravilni uporabi zdržita izjemno dolgo (bratove izkušnje še od prejšnjega modela Passata) - tako da od modelov, ki imajo "zdrajsano" usnje ter 100.000 prevoženih - brž stran!
RCD300 mislim, da ni imel MP3 in teh je večina na slo trgu, dokupovalo se je ponavadi dodatni 4 zvočniki ter komande na volanu. Glede navigacije bolj priporočam vsak novejši Garmin, na Slo trgu je bilo naročil original navigacij zelo malo! RNS510 je novejši model, vgrajevati so ga začeli, mislim, da z modelskim letom 2008.
170KM TDI so bolj redko kupovani na našem trgu, pa še ti so bolj novi modeli (2007).

Nekdo je omenjal avtomobile za zahodni in vzhodni trg!?!?! Pri Nutelli se to SPLAČA, pri avtomobilih pač ne!!! Večina evropskih avtomobilov vsaj srednjega razreda gre ponavadi v naročilo s čakanjem cca 2 meseca, pa še nisem videl VW ali kakšnega Audija, da bi bilo to naročilo posredovano v kakšen Sarajevski TAS, kjer ti za male pare "zašvasajo" novo a štirko in Touarega! Ali pač obstaja druga dimenzija ali Second life tudi v avtomobilizmu???

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 20, 2009 1:47 pm

Chan, tudi tebi hvala za odziv.

Glede lesa pa le da razložim: 'imitacijo lesa' nisem pod minus štel zaradi imitacije - tudi če je pravi les, mi v avtomobilih ponavadi ni všeč, raje imam plastiko (če je lepa), aluminij (komot lahko imitacija) in usnje :) . Morda v kakšnem paše les, ampak se sedajle nobenega ne morem spomniti.
Passat vsekakor ni med njimi, tako da les na armaturki zame definitivno ni nobena prednost, tudi če je res pravi. SIcer bi ta temno verzijo lesa morda še prenesel (kot sem že nekje napisal, pri rabljenih se ne moreš vedno zmišljevati), svetlejša mi je pa grozna.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr maj 20, 2009 1:58 pm

V plus mu dejansko dajem to, da je les le pravi, kar je v tem razredu bolj redkost. Seveda pa gre za stvar okusa, vendar ima Passat tudi opcijo aluminijastih dekoracij, ki niso plastični ponaredek, ampak pravi aluminij. Že zaradi izbire materialov (brez uporabe ponaredkov) deluje avtomobil prestižneje in žlahtnejše - pa zato ni potrebno preplačati majhnega premoženja.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr maj 20, 2009 2:21 pm

Polo78 je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
Podobne zgodbe pa se dogajajo tudi drugod, ne samo v avt. industriji. Vsi smo že verjetno slišali za kvalitetnejše pralne praške iz Avstrije ali pa boljše Nuttele iz Italije?! :P

"balkanski" volkswagni kot jim praviš pa imajo iste začetnice v VIN kodi kot nemški volkswagni... predlagam da začneš malce manj z rosfrej prijatlji pljuvati po vsem kar ima značko... antiznačkar... :lol:

LOL, kaj ima pa VIN koda veze?! :lol: Dejstvo je, da je veliko izdelkov prilagojenih določenemu tržišču in tako je v marsikaterem primeru tudi pri avtomobilih. Pa se tu sploh ne gre samo za kvaliteto uporabljenih delov, ampak tudi za druge prilagoditve kot npr. stopnje opremljenosti, prilagoditve podnebju itd. itd.

Iz vin kode je razvidno kje je bil avto narjen... in verjetno misliš da ob sredah ko delajo avtomobile za balkan, imajo drugo plstiko/elemente kot v četrtek ko imajo za nemčijo.. :lol:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr maj 20, 2009 2:41 pm

sonic je napisal/-a:Imam par podvprašanj:
- od kdaj točno so začeli vgrajevati RNS510?
- ali imajo tudi RNS510, kupljena v tujini, pokrito SLovenijo?
- mogoče bi se odrekel vgrajeni navigaciji, pa me zanima kateri original VW avtoradii predvajajo mp3? Je RCD 300 med njimi?
V golfu imam trenutno RCD 500 (se mi zdi da je ta oznaka), ki ima integriran CD-changer in predvaja mp3 - vsaj brez slednjega ne bi hotel biti...

- Navigacija RNS 510 (in tudi radio RCD 510, ki ima prav tako zaslon občutljiv na dotik) sta na voljo od lanskega modelskega leta naprej (od 22. koledarskega tedna naprej).
- Za RNS 510 imaš na voljo navigacijski DVD za Zahodno in za Vzhodno Evropo in na DVD-ju za Vzhodno Evropo so tudi (zelo podrobne) elektronske karte Slovenije, tako da navigacija dela v piko! Posamezni DVD pa se da tudi kasneje (do)kupiti na uradnem servisu...
- Pri VW datoteke MP3 predvajajo vsi novejši radiji (RCD 210 / RCD 310 / RCD 510) ter obe novi navigaciji (RNS 310 in RNS 510). Pri starejših radijih pa vidiš ali ima podporo MP3 ali ne po napisu mp3 na vrhu radija...

Passat je imel serijsko v Sloveniji radio RCD 300 vendar začetni letniki niso imeli podpore MP3...kasneje pa je RCD 300 dobil serijsko tudi podporo datotekam MP3. Radio RCD 500 z vgrajenim CD strežnikom pa je imel že vse od začetka tudi podporo datotekam MP3.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 20, 2009 2:52 pm

Hvala za izčrpne informacije. Sem se pa spomnil, ja, da v mojemu piše na radiu "mp3", tako da moram to gledat.

Če bi vendarle hotel RNS510, morda kdo ve, če se da naknadno vgraditi (cena sicer predvidevam da bi bila božjastna, ampak izgleda pa fajn)

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr maj 20, 2009 2:56 pm

Lahko kupiš tudi radio znamke Zenec (jih prodajajo celo na uradnih servisih) - izgledajo vozuelno enako kot originalni VW-radiji ampak so kar cenejši.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 21, 2009 9:44 pm

Hvala za namig, tale Zenec varianta izgleda precej zanimivo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So maj 23, 2009 12:39 pm

Ampak malce češko. :)

Imajo ga v BTC-ju, v trgovini v hali H1 - se mi zdi. Lahko pogledaš.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So maj 23, 2009 8:17 pm

simply je napisal/-a:Ampak malce češko. :)

Imajo ga v BTC-ju, v trgovini v hali H1 - se mi zdi. Lahko pogledaš.
Hm, katera je pa hala H1?
Na spodnjem zemljevidu je ne najdem:
http://www.btc-city.com/zemljevid.php

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne maj 24, 2009 7:42 am

Sorry, dvorana A. :oops:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 25, 2009 10:45 am

Aha, OK. Nič hudega.
:)

Bom pa še malo radoveden: katera trgovina pa je to oziroma na katerem koncu hale A? (hala A je kar velika)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 25, 2009 10:49 am

Sicer pa sem našel še enega zanimivega Passata:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2871262&show=1

Zanimivost je predvsem 3.2 V6 FSI motor. Verjetno je sicer brez turbine?
Slabost glede motorja bi sicer bilo drago zavarovanje (poraba goriva me glede na moje kilometre še ne bi usodno motila), zato mislim da je cena še malo previsoka.

SIcer mi je pa večina stvari všeč - razen barve (ampak bi še šlo) in navadnega radia (ampak ste mi zgoraj že nakazali rešitev v smeri Zenec naprav).

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Po maj 25, 2009 6:06 pm

Tako je motor nima turbine - poraba je kar visoka.

Sam bi se prej ozrl za kakšnim 2.0T ampak spet imaš visoko zavarovanje.

Glede Zenec-a. Ime trgovine se ne spomnim, nekje na sredini, imajo enih 5-6 lcdjev na steni - predvsem predvajajo šport in MTV. Sicer je majhna trgovina.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 27, 2009 7:50 am

ker debata poteka o wv me zanima, če je kdo vozil 2.0 fsi ( 150 hp) motorizacijo - golf 5?

sicer sem z to motorizacijo ogledoval enega pasata a se mi zdi ta tip motorja "prešvoh"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Sr maj 27, 2009 4:36 pm

Jaz sem nekaj časa vozil A3 s tem motorjem in se mi ni zdel podhranjen.

Seveda pa potegne v višjih vrtljajih, ni pa to TSI!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 28, 2009 5:32 am

simply je napisal/-a:Jaz sem nekaj časa vozil A3 s tem motorjem in se mi ni zdel podhranjen.

Seveda pa potegne v višjih vrtljajih, ni pa to TSI!

ja sem mislil fsi, poraba je predvidevam da nekje med 9 l ?

P.K.
Nov uporabnik

prodam passata

Napisal/-a P.K. Če maj 28, 2009 9:01 am

Glede na to da se pogovarjate o Passatih, sam namreč prodajam passata ki je siver uvožen, ima 200kon, 2.0T, avto je kot nov star je 1,5leto se pravi 2007/10, avto prodajam ker mi stoji doma cena se mi zdi da je kar ugodna glede na ta letnik in moč motorja, sicer oprema ni ne vem kaj je pa kar luksuz se v tem avtu vozit :)

P.K.
Nov uporabnik

Napisal/-a P.K. Če maj 28, 2009 9:01 am

aja še link ****

:)

edit adis: imamo kotiček OGLASI za prodajo ( beri: lastno prodajo)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov