Jerch_ je napisal/-a:hamzo.. nekaj me zanima, ko imaš ravno DSG.. si kaj razmišljal o remapanju menjalnika? dvig na 7000rpm za prestavljanje ter neke posodobite baje obstajajo..
sory za off
HaMzO je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Kaki ima lag tale dsg? Ker jaz tiste, ki sem vozil, so imeli prav motečo zakasnitev od takrat, ko si ukazal, da menja prestavo do takrat, ko je dejansko menjal. Razen če nima veze kaj neogret motor pa to..
Tisti tovarniški podatki o nizji porabi dsg-ja pa so zato, da ljudje potem imajo še boljše mnenje o dsg-ju. V smislu "menja hitro, pa še manj porabi kot manual, perfekten je, samo nemci znajo to naredit).
Manjso porabo bi res lahko imel, če bi imel daljšo zadnjo prestavo, ali če bi hmm menjaval bolj varčno... avtomatiki ponavadi ne izkoristijo vsega navora motorja, razen če ne pritisneš gas do konca.
Sam ročni menjalnik od Golfa je zelo dober, in z ročnim lahko tudi delaš prsti-peta za večji užitek.. Odvisno od človeka, meni je bolj všeč ročni.
vidš, use kar si reku maš prou, probaj dsg recimo od gtija pa boš drugačnega mnenja
W|zz je napisal/-a:Nikoli nima laga, ker je prestava že v naprej pripravljena in samo čaka da vklopi. Ima pa lag, če prestaviš v obratno smer, kot ima on prednastavljeno. Recimo če pri pospeševanju prestaviš dol ali pa mogoče na gor pač v kšnem drugem primeru. V tem primeru mora pa namesto recimo za tretjo prestavo, nastavit za prvo, pa traja kšno desetinko..
Ne vem pa o kolikšnem lagu govoriš. Meni se zdi, da šalta dobesedno "kot bi pomežiknil". Lahko pa da se tebi že to zdi prepočasi
Strokovnjak je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:Debata o 200+ konjih, vi pa boste doktorirali na 1 litru bencina v prid ali škodo DSG
Seveda točno to se nam gre da se prtužujemo da preveč žre![]()
pacjent.
Zame ste pacjenti tisti, ki hočete pri GTI-ju varčevati na gorivu.
CupraR je napisal/-a:Aja: si že sprobal launch kontrol![]()
je kej od tega
speedfight je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:Nikoli nima laga, ker je prestava že v naprej pripravljena in samo čaka da vklopi. Ima pa lag, če prestaviš v obratno smer, kot ima on prednastavljeno. Recimo če pri pospeševanju prestaviš dol ali pa mogoče na gor pač v kšnem drugem primeru. V tem primeru mora pa namesto recimo za tretjo prestavo, nastavit za prvo, pa traja kšno desetinko..
Ne vem pa o kolikšnem lagu govoriš. Meni se zdi, da šalta dobesedno "kot bi pomežiknil". Lahko pa da se tebi že to zdi prepočasi
Nič nima pripravljene prestave, ker potemtakem kako bi pa vedel kero prestavo izbrat?? To ima veliko bolj elegantno rešeno, z dvema sklopkama, katero lamele (katere so na levi in desni strani potisne plošče in tako ne pride nepotrebnega povratnega giba kot pri navadnih) zagrabijo tisto katero pritisneš in hidravlični sistem prestavi. oz. elektromagnetni - nevem natančenje kerega ima. Je pa stvar zelo, zelo draga če se kaj pokvari. Sama zgradba menjalnika je zelo zahtevna, saj ima 3 pare ozobji....
CupraR je napisal/-a:Sam ne pretiravat, sicer ne vem kolk je resnice, naj ne bi bilo preveč dobro za menjalnik prepogsto to uporabljat. Popravte me če sm falil.
Tvoj avto je pa res bombaene parkrat sm ga prečikiral ko si bil v bližini WTC-ja
(gor na pločniku)
HaMzO je napisal/-a:vidš, use kar si reku maš prou, probaj dsg recimo od gtija pa boš drugačnega mnenja
W|zz je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Lag je zakasnitev. Tiste, ki sem jaz vozil, si recimo dal ukaz, da viša prestavo v tem trenutku, menjalnik pa je menjal šele čez pol sekunde...
Ja saj o zakasnitvi sem pisal.Ne vem, lahko posnamem jutri kako pri meni šalta, pa boš povedal če je to to
CupraR je napisal/-a:načeloma pa so 2.0TFSi motorji neproblematični, servisi pa lahk rečem pocen, z pogojem da si sam olje nabaviš.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov