Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To maj 19, 2009 6:04 pm

hamzo.. nekaj me zanima, ko imaš ravno DSG.. si kaj razmišljal o remapanju menjalnika? dvig na 7000rpm za prestavljanje ter neke posodobite baje obstajajo..
sory za off

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To maj 19, 2009 6:32 pm

Jerch_ je napisal/-a:hamzo.. nekaj me zanima, ko imaš ravno DSG.. si kaj razmišljal o remapanju menjalnika? dvig na 7000rpm za prestavljanje ter neke posodobite baje obstajajo..
sory za off

Za to ceno se bolj splača kaj drugega. Sploh pa po 6500 izgubi moč, tako da tista blokada itak ne igra dosti vloge.. Ostalo je pa uredu ja..

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To maj 19, 2009 6:36 pm

HaMzO je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Kaki ima lag tale dsg? Ker jaz tiste, ki sem vozil, so imeli prav motečo zakasnitev od takrat, ko si ukazal, da menja prestavo do takrat, ko je dejansko menjal. Razen če nima veze kaj neogret motor pa to..

Tisti tovarniški podatki o nizji porabi dsg-ja pa so zato, da ljudje potem imajo še boljše mnenje o dsg-ju. V smislu "menja hitro, pa še manj porabi kot manual, perfekten je, samo nemci znajo to naredit :) ).

Manjso porabo bi res lahko imel, če bi imel daljšo zadnjo prestavo, ali če bi hmm menjaval bolj varčno... avtomatiki ponavadi ne izkoristijo vsega navora motorja, razen če ne pritisneš gas do konca.

Sam ročni menjalnik od Golfa je zelo dober, in z ročnim lahko tudi delaš prsti-peta za večji užitek.. Odvisno od človeka, meni je bolj všeč ročni.

vidš, use kar si reku maš prou, probaj dsg recimo od gtija pa boš drugačnega mnenja

Sem vozil gti-ja z dsg-jem. Tudi je imel lag. A ima vedno lag al samo ko je še nov nov in neogret?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To maj 19, 2009 6:49 pm

Nikoli nima laga, ker je prestava že v naprej pripravljena in samo čaka da vklopi. Ima pa lag, če prestaviš v obratno smer, kot ima on prednastavljeno. Recimo če pri pospeševanju prestaviš dol ali pa mogoče na gor pač v kšnem drugem primeru. V tem primeru mora pa namesto recimo za tretjo prestavo, nastavit za prvo, pa traja kšno desetinko..

Ne vem pa o kolikšnem lagu govoriš. Meni se zdi, da šalta dobesedno "kot bi pomežiknil". Lahko pa da se tebi že to zdi prepočasi :)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To maj 19, 2009 7:07 pm

CupraR je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Debata o 200+ konjih, vi pa boste doktorirali na 1 litru bencina v prid ali škodo DSG :noro

Seveda točno to se nam gre da se prtužujemo da preveč žre :roll: :roll: pacjent.

Zame ste pacjenti tisti, ki hočete pri GTI-ju varčevati na gorivu.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To maj 19, 2009 7:10 pm

Tudi sam sem imel GTIja z ročnim menjalnikom.

Vozil sem se pa veliko z DSGjem - Passat. Vsekakor je DSG tisto tapravo.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To maj 19, 2009 7:23 pm

Ta prvi je z obale in prav dvomim da je slovenski ceprav navaja porshe koper.
Jst bi se ga izognu .
Vec PM.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To maj 19, 2009 7:48 pm

Lag je zakasnitev. Tiste, ki sem jaz vozil, si recimo dal ukaz, da viša prestavo v tem trenutku, menjalnik pa je menjal šele čez pol sekunde...

Nizka poraba doda nekaj h ugledu, prestizu motorja.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To maj 19, 2009 7:51 pm

Blinder je napisal/-a:Lag je zakasnitev. Tiste, ki sem jaz vozil, si recimo dal ukaz, da viša prestavo v tem trenutku, menjalnik pa je menjal šele čez pol sekunde...

Ja saj o zakasnitvi sem pisal. :) Ne vem, lahko posnamem jutri kako pri meni šalta, pa boš povedal če je to to :)

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To maj 19, 2009 7:53 pm

W|zz je napisal/-a:Nikoli nima laga, ker je prestava že v naprej pripravljena in samo čaka da vklopi. Ima pa lag, če prestaviš v obratno smer, kot ima on prednastavljeno. Recimo če pri pospeševanju prestaviš dol ali pa mogoče na gor pač v kšnem drugem primeru. V tem primeru mora pa namesto recimo za tretjo prestavo, nastavit za prvo, pa traja kšno desetinko..

Ne vem pa o kolikšnem lagu govoriš. Meni se zdi, da šalta dobesedno "kot bi pomežiknil". Lahko pa da se tebi že to zdi prepočasi :)

Nič nima pripravljene prestave, ker potemtakem kako bi pa vedel kero prestavo izbrat?? To ima veliko bolj elegantno rešeno, z dvema sklopkama, katero lamele (katere so na levi in desni strani potisne plošče in tako ne pride nepotrebnega povratnega giba kot pri navadnih) zagrabijo tisto katero pritisneš in hidravlični sistem prestavi. oz. elektromagnetni - nevem natančenje kerega ima. Je pa stvar zelo, zelo draga če se kaj pokvari. Sama zgradba menjalnika je zelo zahtevna, saj ima 3 pare ozobji.... :roll:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To maj 19, 2009 8:21 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Debata o 200+ konjih, vi pa boste doktorirali na 1 litru bencina v prid ali škodo DSG :noro

Seveda točno to se nam gre da se prtužujemo da preveč žre :roll: :roll: pacjent.

Zame ste pacjenti tisti, ki hočete pri GTI-ju varčevati na gorivu.

Pa kdo hoče varčevat. Razumeš ti razliko med manj in varčevanje. Zgleda da ne, branje je težko a ne..

Tako kot je dejstvo da z DSG avto bolje pospeši 0-100, tako je dejstvo da z DSG lahko manj pokuri. No zdej pa še veleumno napiši da jokam da GTI nikamor ne gre :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To maj 19, 2009 8:24 pm

glede na to da voziš leona cupro pa če maš po možnosti še čipanega ti verjamem da gti nikamor ne gre 8)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To maj 19, 2009 8:40 pm

Ah kje, sploh ne, avto gre kr zelo lepo za svoje konje 8) sploh DSG je res zanimiva zadevca. +da vsaj mal zvoka od sebe. Moj komentar je letel izključno na GTI vs GTI DSG..

Če je denar za registracijo in kasko res dobiš velik avta za pameten denar. Če samega navadnega Golfa nikol ne bi mel, bi pa GTI-ja z užitkom vozu 8)

Vzdrževanje modela z DSG-jem je sicer dražje (servis menjalnika, baje kr nanese-itak pa s edela na določene km), načeloma pa so 2.0TFSi motorji neproblematični, servisi pa lahk rečem pocen, z pogojem da si sam olje nabaviš.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 8:57 pm

CupraR je napisal/-a:Aja: si že sprobal launch kontrol :lol: :lol: je kej od tega 8)

šele zdj sm vidu, tole,...:)
ja launch control je veliko bolš izpeljevanje, na mestu lahko nabiješ do 3.000 pol pa samo gas spustiš in pičiš :)
samo jaz sm delu napako oz predolgo sm čakal da pride na 6500 ker koplje 1 prestava ( lahko da je to zarad asfalta na rutarju ker je ful dobr :roll: ) drugače pa se mi zdi da okol 5800 je idealna da prešataš v drugo in potem naprej :)

jz sm z dsgjem ful zadovoljen, in če bo r20 pršu z dsg si ga bom mogoče lastil :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To maj 19, 2009 9:08 pm

Sam ne pretiravat, sicer ne vem kolk je resnice, naj ne bi bilo preveč dobro za menjalnik prepogsto to uporabljat. Popravte me če sm falil.

Tvoj avto je pa res bomba 8) ene parkrat sm ga prečikiral ko si bil v bližini WTC-ja 8) (gor na pločniku)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To maj 19, 2009 10:09 pm

speedfight je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Nikoli nima laga, ker je prestava že v naprej pripravljena in samo čaka da vklopi. Ima pa lag, če prestaviš v obratno smer, kot ima on prednastavljeno. Recimo če pri pospeševanju prestaviš dol ali pa mogoče na gor pač v kšnem drugem primeru. V tem primeru mora pa namesto recimo za tretjo prestavo, nastavit za prvo, pa traja kšno desetinko..

Nič nima pripravljene prestave, ker potemtakem kako bi pa vedel kero prestavo izbrat?? To ima veliko bolj elegantno rešeno, z dvema sklopkama, katero lamele (katere so na levi in desni strani potisne plošče in tako ne pride nepotrebnega povratnega giba kot pri navadnih) zagrabijo tisto katero pritisneš in hidravlični sistem prestavi. oz. elektromagnetni - nevem natančenje kerega ima. Je pa stvar zelo, zelo draga če se kaj pokvari. Sama zgradba menjalnika je zelo zahtevna, saj ima 3 pare ozobji.... :roll:

Kaj kako bi vedel.. pač ve, sprogramirano ima tako. Naslednja prestava je ena višja od sedanje. Se pravi v tretji pri normalni vožnji ali pa pri pospeševanju je naslednja četrta. Pri upočasnjevanju je v tem primeru naslednja druga prestava.
"Once the vehicle has shifted up to second gear, the first gear is immediately de-selected, and third gear (being on the same shaft as 1st and 5th) is pre-selected, and is pending. Once the time comes to shift, the second clutch disengages and the first clutch re-engages. This method of operation continues in the same manner up to 6th gear."
Ko šaltaš, se vklopi prestava na drugi gredi in se na prvi pripravi naslednja prestava.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 11:23 pm

CupraR je napisal/-a:Sam ne pretiravat, sicer ne vem kolk je resnice, naj ne bi bilo preveč dobro za menjalnik prepogsto to uporabljat. Popravte me če sm falil.

Tvoj avto je pa res bomba 8) ene parkrat sm ga prečikiral ko si bil v bližini WTC-ja 8) (gor na pločniku)

am to za prepogosto uporabljanje launc controla je mozno, jz sm sam parkrat to naredu cist iz firbca, zdj to neuporabljam vec.

Drugac ja je doskrat za vidt v blizini wtcja :)
Prid kdaj na R:)

Mislim da sva mal offtopic,

Drugac avto bo jutr uradno se zacel z prodajno na avto netu :)
Dru

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 20, 2009 8:10 am

HaMzO je napisal/-a:vidš, use kar si reku maš prou, probaj dsg recimo od gtija pa boš drugačnega mnenja

...sem probal (več "zadev")nazadne "rokota" - ampak meni bolj leži "teza" - hebl is hebl :P pa naj kdo reče kar hoče

P.S v Ameriki, kdor si zaželi ta luskuz, da lahko hebla, mora to doplačat_pri nas obratno...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr maj 20, 2009 8:21 am

HaMzO je napisal/-a:sm z dsgjem ful zadovoljen, in če bo r20 pršu z dsg si ga bom mogoče lastil :)

R20 bo od konca leta na voljo tudi s 6-stopenjskim DSG menjalnikom! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr maj 20, 2009 10:47 pm

W|zz je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Lag je zakasnitev. Tiste, ki sem jaz vozil, si recimo dal ukaz, da viša prestavo v tem trenutku, menjalnik pa je menjal šele čez pol sekunde...

Ja saj o zakasnitvi sem pisal. :) Ne vem, lahko posnamem jutri kako pri meni šalta, pa boš povedal če je to to :)

Recimo.. http://www.youtube.com/watch?v=IZNEE_MCRAY
Malo slabo se vidi, ker pride desna roka ravno v senco volana, ko prestavim. Upam da je vseeno dovolj razločno. Je to to? :)

CupraR je napisal/-a:načeloma pa so 2.0TFSi motorji neproblematični, servisi pa lahk rečem pocen, z pogojem da si sam olje nabaviš.

50€ :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov