Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jul 11, 2009 7:44 am

Blinder je napisal/-a:
c.o.b. je napisal/-a:Blinder: 1.5 dci je 65, 82 in 105KM, najvišji paket opreme bi moral bit pa Exception.

Em 82 km dci ga ni več, zdaj je 85 km. Mogoče so sklenili dogovor s kakšno zavarovalnco :P
65 pa 105 verjetno obstajata.

clioti z motorji 1.5dci obstajoj v verziji z 70km, 85km, in 105km to so najnovejši.
na začetku pa so obstajali v verziji z 65km, 82km in 100km.
lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jul 11, 2009 8:12 am

belkaena je napisal/-a:Meni so v soboto naredili ponudbo, clio 5 vrat, z vso opremo (razen šibedah in park. senzorji), mašina 1.5 DCI za 13.500 EUR. Če se pa tukaj i30 ne skrije, pa res nevem. Tako, da Clio all the way, pa še lepši je kot Hyundai.

Da odgovorim, še na zgornji post. Cliota 1.2 tce sem vozil in je mašina pozitivno presenetila s prožnostjio, sam bi pa vzel dizla, ker pri 1.2 tce je povprečna poraba 7l, vsaj pri tistem, ki sem ga jaz vozil je bila 7,2.

:rofl Lepota je subjektivna, meni je Clio prava spaka (facelift), notranjost pa je tako cenena, da je še Nano prestižnejši. Poleg tega ne vem kako lahko primerjaš Cliota z i30?!?!?!
i30 je boljši na vseh področjih (normalno, da popije več, če je težji in večji) in vem kaj govorim, ker sem oba vozil v vseh možnih izvedbah, vseh barvah, opremah.

Gatsu je napisal/-a:Nekateri resno preveč vsiljujete Hyundai in Kia avtomobile tukaj. Nekateri pač nočejo imeti korejskih avtomobilov, spet drugi francoskih, spet tretji japoncev ipd. Renault je pač reno, na cesti jih je ogromno, servis je za vsakim vogalov, ljudje so jih vajeni, na zunaj niti niso grdi (notranjost je meni druga zgodba), Clio je celo najbrž najbolj zanesljiv model.

Po drugi strani je Hyundai najbrž ena najmanj pokvarljivih znamk avtomobilov - v 140k km nisem imel niti enega izrednega servisa ali stroškov na svojem 97 letnik rumenem Accentu, a kaj ko se je avtu videlo da ni namenjen za evropo, saj se je prav nemarno nagibal v ovinkih ipd, kar je pri novejših modelih sicer baje odpravljeno a kljub temu je cenovno Hyundai preveč zrasel in je za moj okus cenovno preblizu konkurenci, da bi ga še kdaj izbral.

Kdo kaj vsiljuje? Tema je nastala zaradi izbire med Cliom in i30, vsak svetuje po svoje.
In cene korejcev so se dvignile, so pa še vedno nepremagljivi v tem koliko plačaš in kaj dobiš.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jul 11, 2009 10:30 am

Joj se oproščam pa res nisem dal veliko podatkov.

Torej clio III(FL), 5 vrat, oprema exception, 1.5 DCI(105KM), in oprema:
- tempomat
- brisalniki s senzorjem za dež
- zatemnjena žarometa za ovinek
- avt. klima
- prednja sedeža nastavljiva po višini
- prostoročno telefoniranje
- radio avdio umesnik
- 16" lita platišča
- kombinacija usnje/blago
- 4 x varnostne blazine + 2 zavesi
- ESP
- kartica za prostoročno upravljanje

Vse to za 13.500 EUR.

No prosim še podatke za i30?

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So jul 11, 2009 11:36 am

:lol:

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So jul 11, 2009 11:52 am

belkaena: To je možno samo, če imaš več kot 3000€ popusta.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So jul 11, 2009 12:00 pm

danatory je napisal/-a:belkaena: To je možno samo, če imaš več kot 3000€ popusta.

Po uradnem ceniku pride cena takšnega vozila 17.300EUR, torej popusta mora biti skoraj 4000EUR, kar pa ne verjamem. Če imaš ponudbo jo daj javno, da ne bomo nabijali 100 OFF-ov. :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So jul 11, 2009 12:04 pm

Pr renoju je vse možno, lahko da je dobil še dodaten popust na revozovga delavca. Sem 1x vidu njihov interni cenik, majo take popuste da ne moreš verjet. Sicer so različni od modela do modela, ampak so znašal vse tam do 35%.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jul 11, 2009 12:11 pm

Upam, da bom list še našel, sicer je samo AM načrt za odplačilo, nevem, če je gor tudi kakšen podatek o opremi.

Govorim pa resnico. To je bilo prejšnjo soboto pri Malgaju, ko so imeli akcijo med 10:00 in 12:00 uro "prodaja brez marže" ali nekaj takega, ko naj bi ti prodali avtomobil brez zaslužka (kar seveda ni res, popusti so bili pa veliki).

Jaz se nisem odločil za nakup, ker se avto čaka do septembra rabim pa ga prej pa še 1350e pologa nisem imel.

Lp.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 So jul 11, 2009 12:13 pm

kdo bi pa dal 17.300€ za cliota no, ne se hecat :) še 13.500 se mi zdi preveč za avto nižjega razreda. Ali je smiselno kupovati dizla pri tem razredu avtomobilov, saj poraba goriva ni bistveno nižja pri dizlu, vzdržavenje pa je večje? je pa meni osebno avto lep, moti me pa da jih je toliko na cesti

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 11, 2009 12:30 pm

tole s cliom je najbrž isti trik, kot so ga men 2 leti nazaj ponujali. Najprej se ga registrira na enega delavca v salonu za tiste par km, potem ga pa nate prepišejo, in je tako kao 2000€ cenej (vsaj v mojem primeru).
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jul 11, 2009 1:19 pm

Ne, nobenega trika ni bilo.

Sicer pa mi je prodajalec rekel, da tak Clio brez popustov stane 16.000 EUR, pustimo "uradni" cenik. Z popusti ga da za 14.500,kar je 1.500 EUR popusta ali 9% in je meni čisto v mejah normale. Ker pa je bila še akcija pa ga spusti še za 1.000 EUR.

Zdaj, če je tukaj kaj neverjetnega se pa lahko pristaši korejcev ker so "najcenejši" skuhate pa pojeste :D

Lp.

ant
Novinec

Napisal/-a ant So jul 11, 2009 1:50 pm

Revozov popust je za navadnega cliota 9%, za grandtoura pa 15%. Kar pomeni, da dobiš isto opremljenega npr. gt expressiona ceneje kot navadnega.

Po ceniku je grandtour 1,5 dci 70 13380 s kovinsko barvo > kar pride 11.373€ minus 1000€ popusta na financiranje. Skupaj 10.373 > dodatno moraš prišteti še 200€ za prevoz pa za revozovga delavca 290€, pa še 100€ za podaljšano garancijo pa smo na 10963€.

Okroglo torej 11k €.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jul 11, 2009 6:18 pm

Dosti ti pomeni oprema pri renoju, kadar kaj rabiš ne dela. Na meganu sem imel prostoročno kartico in je delala kadar se ji je zazdelo, sicer sem se navadil ročno upravljat, sicer pa naj bi bilo prostoročno ja.

Za tak dnar si uzamem Proceeda 1.6 z vso opremo, je zadaj v akciji 13.500.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jul 11, 2009 6:26 pm

če smem.
@ ceed mislim, da je tema o renaultu cliu. samo povem moja opažanja.
v kakšni drugi temi se pa bi strinjal s teboj, da je kia dober nakup.
a vendar ne vedno najboljši.
lp

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So jul 11, 2009 6:34 pm

Ceed je napisal/-a:Dosti ti pomeni oprema pri renoju, kadar kaj rabiš ne dela. Na meganu sem imel prostoročno kartico in je delala kadar se ji je zazdelo, sicer sem se navadil ročno upravljat, sicer pa naj bi bilo prostoročno ja.

Žal je res da Renault svojo široko zastopniško in servisno verigo drži le na račun slabe kakovosti, za kar si upam trditi da je nalašč narejeno.

Po drugi strani pa za ta denar ponavadi dobiš top varnost, veliko od opreme in odbite oblike.

To sploh ni res da ti kartica ni delala. Si upam stavit. Ni ti delala tipka na vratih. ;)
Se pravi še vedno nisi rabil "turit" ključa v ključavnico pri vžigu in ugašanju avta, in prav tako je še vedno odklepal samo s prijemom kljuke (razen če ti je crknil senzor, kar pa je bolj redko od tipke). Torej še vedno 80% bolj enostavno in 100% futuristično glede na konkurecno, ki še danes, tisti ki to sploh imajo, oglašujejo kot ne vem kakšen napredek, v bistvu pa je to pri nekem levem Renaultu že skoraj desetletje.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jul 11, 2009 8:08 pm

Prokarjon je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Dosti ti pomeni oprema pri renoju, kadar kaj rabiš ne dela. Na meganu sem imel prostoročno kartico in je delala kadar se ji je zazdelo, sicer sem se navadil ročno upravljat, sicer pa naj bi bilo prostoročno ja.

Žal je res da Renault svojo široko zastopniško in servisno verigo drži le na račun slabe kakovosti, za kar si upam trditi da je nalašč narejeno.

Po drugi strani pa za ta denar ponavadi dobiš top varnost, veliko od opreme in odbite oblike.

To sploh ni res da ti kartica ni delala. Si upam stavit. Ni ti delala tipka na vratih. ;)
Se pravi še vedno nisi rabil "turit" ključa v ključavnico pri vžigu in ugašanju avta, in prav tako je še vedno odklepal samo s prijemom kljuke (razen če ti je crknil senzor, kar pa je bolj redko od tipke). Torej še vedno 80% bolj enostavno in 100% futuristično glede na konkurecno, ki še danes, tisti ki to sploh imajo, oglašujejo kot ne vem kakšen napredek, v bistvu pa je to pri nekem levem Renaultu že skoraj desetletje.

Da kar začnem naštevat probleme.

Sestrin clio, letnik 2008

-Pri 2000km, ugašanje in prižiganje armaturke kar med vožnjo
Nemalo zatemu zavore sploh prijele niso... nato so kar spet prijele.
Med vožnjo so se zadne šipe pomikale navzdol, tako da si jih moral vedno zapirati.
Kadar je fajn naliv, vdor vode, skozi zadnja vrata.
Volan je definitivno smešno mehak, ne da ti podatka o cesti.

Sosedov megan, letnik 2004

Vžigalne svečke
Klima
Vdor vode, spredna vrata, v predalih povno vode

Šefov kombi trafic

Odpovedala vrata, sopotnikova, ne da se več odpirat
Pomik el. stekel odpovedalo, na obeh oknih
Vrata se kar zaklenejo spet nazaj, kljub temu da si vrata odpru, bohnedaj da bi kluče not pozabil, ker potem si ga naj****....
Podobne probleme ima z kangoojem, kjer se enako kar zaklepa, servo volan je crknu, žarnce kar naprej crkujejo...

Toliko o renaultu.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jul 11, 2009 9:15 pm

enemu je pa leta 1989 zakuhal.... dajte nehajte s takimi zgodbicami

kot da še noben ni bil v proizvodnji. itak da % al 2% ni 100% vredu :lol:

celo pa oni zadnji modeli v petek .... :D

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jul 11, 2009 10:03 pm

Govorim iz lastnih izkušenj, nevem čemu bi si vzel čas pa pisal. Napisal pa sem zato, ker omenja kakovost Renaulta, pa ne da bi ga s tem blatil, ker vsaka znamka ima določene probleme.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So jul 11, 2009 10:12 pm

Gosic, Ceed - klanjam se vajini ozkoglednosti.

:bow :bow

Lp

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Ne jul 12, 2009 5:34 am

Ko berem včasih kakšne poste se mi zdi, kot da smo lastniki renaultov na zatožni klopi.

Glede pokvarljivosti za leto 2008: clio je uvrščen na 1. mesto glede zanesljivosti, laguna na 2. mesto v svojem razredu.

Menim, da ste nekateri kupili rabljen avtomobil, pa ga niste dobro preverili, pregledali - avto pa verjetno ni bil v dobrem stanju. Zdaj pa ne jokat po forumu, da je vse od renaulta zanič in da ste ga morali popravljati.
Drug problem, ki se pojavlja je ta, da nekateri ne vzdržujejo avtomobilov, nato pa so začudeni, ko nekaj ni vredu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov