Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

NoB0dy
Nov uporabnik

Napisal/-a NoB0dy To jun 09, 2009 7:37 pm

Gosic je napisal/-a:
seat je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:Ja seveda, bolje je za 16k€ kupit gofla z 1.6 bencincem srednjo opremo, kot kio z 140KM dizelskih pa sport opremo nabito do vrha, sam da je golf, pa ne nabijajte o tem kaj se kvari, maš 7 let garancije, majo da vse popravijo v teh 7 letih in pika. Že vedo kaj prodajajo da upajo dajat tako garancijo.

Lej še vedno ne dojameš kaj.Noben ni reku,da je Kia slaba ampak jst ti lahk skor iz lastnih izkušenj povem,da ni lih best buy.Sem se parkrat vozu z kolegom pa ti povem,da temu avtu sploh ni videt 140hp prej 100hp.Nevem turbo luknja je res prevelika in tudi živahen ni ta motor.Al pa jst in kolega ne znama vozit.Potem je tu notranjost..... vse škripa kot bi bil avto star 20 let ne pa par mesecev.Na servisu mu iščejo čričke pa ma kolega občutek,da je zmer slabše.
ok pa nebomo zaj o tem.
Golf bo mel tržno vrednost čez kako leto zanesljivo večjo kot Kia,ki žal preveč izgubi na ceni.
In,da ti povem,da ta zloglasna 7 letna garancija ni splošna ampak se kaj kmalu izkaže,da ne velja za vse sklope avtomobila.(potrošni material je tu izključlen seveda)
Kot je CupraR reku ti Civici so japonske izdelave in ne angleške kot je moj a sreči tut jst z mojim nimam problemov.Motorji so lahk rečem bolj zaneslivejši kot Opovi je pa seveda vse odvisno od vzdrževanja.
CupraR je napisal/-a:In osebno bi glede Opla res počakal na novi model. Ali da ga vzameš oz zdejšnega še cenej oz z več opreme dobiš..

Sam CupraR,če avtor teme kupi sedanjo Astro bo že v štartu imel "star" avto,ker pride nova oblika ven in ga lahka ta "napaka" ,če temu lahko tko rečemo pol kasneje ob prodaji precej stane,ker je pač star model in vrjamem,da so pri teh modelih že odpravili kako napako,ki se je pokazala pri prvih modelih
se pa strinjam,da se.da na tak način prenekateri evro prišparat kar je v zdejšnih časih tui neki vredno.

Kolega je mel hondo civic, 2008 letnik, sva se šla pelat je vse škripal, tko da mislim da ni lih best buy. Aja pa mel je 2.0 cdti al kaj so njihovi dizli in je skos nekej cukov pa turbo lukna prav tako. Da negovorim o čričkih, niti plastike, ki je okoli radija vsa škripala.

To je moje mnenje o tvojem blatenju : bla bla bla. 1000 tem je odprtih na kia forumu, ena napaka je bila, ko so menjal motor enemu. Prav vsak je zadovoljen. In nevem kaj ti še nucaš od 140hp motorja. Potem pa je odprta tema ja polcaji ustavl ja... Sam sem mnenja da zadošča 100kojnov, vse ostalo je preseravanje. In vaše mišlenje kdo je bolši kdo ni. ne rečem, tut moj motor je len do 1800 obratov, lih Ferrari ni ane. Ampak honda je pa vzdržliva veste fantje. Tudi ola vam ni treba menjat, če vam ga lih zmanka, kar od friteze. Sicer ni tema temu namenjena ampak lubček z nabijanjem in 'odstranjevanjem' ljudi od znamke Kia ti žal nebo šlo, sploh pa čez par let. In bohnedaj dragi, da boš pa še ti nekoč vozil to znamko, ampak težko verjamem, ker si ti privščiš znamko. Verjamem da bi bla 3/4 Slovencem ceed bolj ušeč, če bi bil na njej znak honda, ostalo pa bi bilo isto. :roll:

Kot prvo Honde z 2.0 CTDI motorjem ne obstaja. Ta motor je dosegel veliko priznanj in je veljal za enega najboljših dizel motorjev in še danes velja. Prav tako je to motor, ki skoraj nima turbo luknje in je eden redkih, ki pospešuje zvezno. Peljal sem Astro (sicer 1.7 101 KM) in Hondo (2.2 140 KM) in se mi sploh ne da razglabljat glede lastnosti, ker sploh ne maraš primerjat. Verjetno je 1.9 CDTI (v bistvu JTD) z manjšo turbo luknjo. Notranjost pri astri pa je iz pobarvane plastike in navadne gume.

Mogoče se ti splača razmisliti o bencinarju s predelavo na plin...pač moje mnenje.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To jun 09, 2009 8:31 pm

Vsekakor se ti splača če še nisi odločen o nakupu počakati na novo Astro. Predvidoma Novembra je začetek prodaje. Avto bo pridobil na merah. Medosna razdalja bo večja za cca 70mm. Prtljažnik bo večji. Nova platforma (Delta II) in kup tehnologije vzete iz Insignie... Mnogo lepša oblika od trenutne Astre. Tako zunaj kot znotraj. Predvsem pa bo pridobila na uporabnosti znotraj (več odlagalnih mest).
Skratka avto obljublja veliko in v to ne dvomim, da bo uspešen in dober tekmec največjim v razredu. Celo tudi sam sem nekako fejst prepričan, da bo to moj naslednji avto saj konec koncev mi trenutna astra dobro služi. Razen dveh malenkosti ni bilo večjih problemov. Tak, da če potegnem črto sem nekako zadovoljen z avtom in nimam razloga, da tudi vnaprej ne bi vozil astre...

Sicer pa imaš še tukaj malce o novi astri:

http://www.autobild.de/artikel/erster-v ... 15889.html

Ena zanimiva primerjava
Slika

Zdaj pa naj vsak pri sebi presodi... Ampak potrebno bo avto v živo videt in preizkusit najprej.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jun 09, 2009 8:43 pm

P. nora je u pm 8)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To jun 09, 2009 10:50 pm

Gosic je napisal/-a:
seat je napisal/-a:
fiatpowered je napisal/-a:Ja seveda, bolje je za 16k€ kupit gofla z 1.6 bencincem srednjo opremo, kot kio z 140KM dizelskih pa sport opremo nabito do vrha, sam da je golf, pa ne nabijajte o tem kaj se kvari, maš 7 let garancije, majo da vse popravijo v teh 7 letih in pika. Že vedo kaj prodajajo da upajo dajat tako garancijo.

Lej še vedno ne dojameš kaj.Noben ni reku,da je Kia slaba ampak jst ti lahk skor iz lastnih izkušenj povem,da ni lih best buy.Sem se parkrat vozu z kolegom pa ti povem,da temu avtu sploh ni videt 140hp prej 100hp.Nevem turbo luknja je res prevelika in tudi živahen ni ta motor.Al pa jst in kolega ne znama vozit.Potem je tu notranjost..... vse škripa kot bi bil avto star 20 let ne pa par mesecev.Na servisu mu iščejo čričke pa ma kolega občutek,da je zmer slabše.
ok pa nebomo zaj o tem.
Golf bo mel tržno vrednost čez kako leto zanesljivo večjo kot Kia,ki žal preveč izgubi na ceni.
In,da ti povem,da ta zloglasna 7 letna garancija ni splošna ampak se kaj kmalu izkaže,da ne velja za vse sklope avtomobila.(potrošni material je tu izključlen seveda)
Kot je CupraR reku ti Civici so japonske izdelave in ne angleške kot je moj a sreči tut jst z mojim nimam problemov.Motorji so lahk rečem bolj zaneslivejši kot Opovi je pa seveda vse odvisno od vzdrževanja.
CupraR je napisal/-a:In osebno bi glede Opla res počakal na novi model. Ali da ga vzameš oz zdejšnega še cenej oz z več opreme dobiš..

Sam CupraR,če avtor teme kupi sedanjo Astro bo že v štartu imel "star" avto,ker pride nova oblika ven in ga lahka ta "napaka" ,če temu lahko tko rečemo pol kasneje ob prodaji precej stane,ker je pač star model in vrjamem,da so pri teh modelih že odpravili kako napako,ki se je pokazala pri prvih modelih
se pa strinjam,da se.da na tak način prenekateri evro prišparat kar je v zdejšnih časih tui neki vredno.

Kolega je mel hondo civic, 2008 letnik, sva se šla pelat je vse škripal, tko da mislim da ni lih best buy. Aja pa mel je 2.0 cdti al kaj so njihovi dizli in je skos nekej cukov pa turbo lukna prav tako. Da negovorim o čričkih, niti plastike, ki je okoli radija vsa škripala.

To je moje mnenje o tvojem blatenju : bla bla bla. 1000 tem je odprtih na kia forumu, ena napaka je bila, ko so menjal motor enemu. Prav vsak je zadovoljen. In nevem kaj ti še nucaš od 140hp motorja. Potem pa je odprta tema ja polcaji ustavl ja... Sam sem mnenja da zadošča 100kojnov, vse ostalo je preseravanje. In vaše mišlenje kdo je bolši kdo ni. ne rečem, tut moj motor je len do 1800 obratov, lih Ferrari ni ane. Ampak honda je pa vzdržliva veste fantje. Tudi ola vam ni treba menjat, če vam ga lih zmanka, kar od friteze. Sicer ni tema temu namenjena ampak lubček z nabijanjem in 'odstranjevanjem' ljudi od znamke Kia ti žal nebo šlo, sploh pa čez par let. In bohnedaj dragi, da boš pa še ti nekoč vozil to znamko, ampak težko verjamem, ker si ti privščiš znamko. Verjamem da bi bla 3/4 Slovencem ceed bolj ušeč, če bi bil na njej znak honda, ostalo pa bi bilo isto. :roll:

Lej,da nauš zj jajce znesu.
Tut jst sm mel Kio in sicer PRIDE v času,ko so tebe vrjetno še po dudi futrali tko,da se mi ne zaj tu neki napenjat.Nikjer nisem reku,da kdo nesme kupit ceeda nasprotno komur je všeč in mu sedi naj se ga privošči samo ti se mi nena napenjat.
Lahka te peljem k kolegu pa gremo en testni krog z njegovim proceedom in njegovimi 140hp pa bomo vidli kam ps taco moli.Za moje pojme mora 140hp mašina neki dat od sebe le zakaj bi potlej plačeval dražje zavarovanje in cestnino,če je motor na nivoju 100hp.A zj razumeš kaj mislim povedat al ti morm napisat počaaaaaasi.....
Ni vse v konjih ampak kako se v vožnji uživa in kolega mora proceeda velik bolj tiščat kot jst mojga in kje je pol tu smisel met dizla,če ti ob priganjanju pije kot bencinar.
O čričkih pa zaj nebi tule ti lahka dam kolegov msn pa se ti bo on razpisal kaj on misli o kiji in čričkih.
Glede mojih čričkov pa lahka rečem,da zaenkrat jih ni pa četudi bojo se nebom sekiral,ker mi je malce bolj važno kako se peljem in koliko časa se bom vozil.
In ja honda je zaj na trgu že 3 leto oz. letos je dobila facelift pa model še zdaleč ni zastarel in je v štartu bogato opremljena kar pri ostalih znamkah ni lih v navadi.Ne poveličujem Honde in tudi Kije ne blatim ampak ti govorim iz lastnih izkušenj.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Sr jun 10, 2009 6:01 am

@tomzii, sam tale primerjava pa ubija Golfa :D

Komi čakam, da objavijo cene za novo Astro. Sam ko bojo zihr takšne kot pri VW-ju (navite) :?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jun 10, 2009 8:32 am

tomzzi je napisal/-a:Vsekakor se ti splača če še nisi odločen o nakupu počakati na novo Astro. Predvidoma Novembra je začetek prodaje. Avto bo pridobil na merah. Medosna razdalja bo večja za cca 70mm. Prtljažnik bo večji. Nova platforma (Delta II) in kup tehnologije vzete iz Insignie... Mnogo lepša oblika od trenutne Astre. Tako zunaj kot znotraj. Predvsem pa bo pridobila na uporabnosti znotraj (več odlagalnih mest).
Skratka avto obljublja veliko in v to ne dvomim, da bo uspešen in dober tekmec največjim v razredu. Celo tudi sam sem nekako fejst prepričan, da bo to moj naslednji avto saj konec koncev mi trenutna astra dobro služi. Razen dveh malenkosti ni bilo večjih problemov. Tak, da če potegnem črto sem nekako zadovoljen z avtom in nimam razloga, da tudi vnaprej ne bi vozil astre...

Sicer pa imaš še tukaj malce o novi astri:

http://www.autobild.de/artikel/erster-v ... 15889.html

Ena zanimiva primerjava
Slika

Zdaj pa naj vsak pri sebi presodi... Ampak potrebno bo avto v živo videt in preizkusit najprej.

Jaz bi mu pa odsvetoval; ga ni avtomobila ki bi prišel novi na trg in da nima težav - mogoče čez leto-dve, ko porihtajo vse porodne težave.
Če kupuje v temu momentu bo kupil najkvalitetnejšo Astro, ker je na koncu življenske dobe in je maksimalno porihtana.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jun 10, 2009 9:12 am

INFINITI je napisal/-a:Jaz bi mu pa odsvetoval; ga ni avtomobila ki bi prišel novi na trg in da nima težav - mogoče čez leto-dve, ko porihtajo vse porodne težave.

ha, potem za A4 B8 nisi slišal....od 12/2007 nobenega vpoklica, kakor tudi nobenih napak, še manj pa nezadovoljnih kupcev...(na prvem servisu so prvim modelim "updejtali" računalnik, pa to je šlo za malo prerazporeditev navora; lažje speljevanje z mesta)

moj je od 04/2008 26000km - kot sem zgoraj omenil, en "update" računalnika in odlepljena guma na zadnjih levih vratih, ostalo vse "špila" fenomenalno....

P.S s prvim modelom B5 1995 sem imel manjše težave, kakor tudi z modelom B6 2001 - vendar same drobnarije, nikoli nič problema s pogonskim sklopom oz. samim motorjem...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jun 10, 2009 2:49 pm

sašo5 je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Jaz bi mu pa odsvetoval; ga ni avtomobila ki bi prišel novi na trg in da nima težav - mogoče čez leto-dve, ko porihtajo vse porodne težave.

ha, potem za A4 B8 nisi slišal....od 12/2007 nobenega vpoklica, kakor tudi nobenih napak, še manj pa nezadovoljnih kupcev...(na prvem servisu so prvim modelim "updejtali" računalnik, pa to je šlo za malo prerazporeditev navora; lažje speljevanje z mesta)

moj je od 04/2008 26000km - kot sem zgoraj omenil, en "update" računalnika in odlepljena guma na zadnjih levih vratih, ostalo vse "špila" fenomenalno....

P.S s prvim modelom B5 1995 sem imel manjše težave, kakor tudi z modelom B6 2001 - vendar same drobnarije, nikoli nič problema s pogonskim sklopom oz. samim motorjem...

Sašo; razlika je med uradnim vpoklicom in tihimi popravili. Vpoklic je vedno večja zadeva, kjer te uradno pokličejo na popravilo, dočim pa si lahko 100% prepričan, da pri vsakem rednem servisu novega avtomobila takšne firme naredijo marsikaj kar se tiče zamenjave delov, kontrole ali update softwareja.
Imaš zanimiv diagram od ADAC, kjer je ne glede TOYOTA, AUDI ali kaj 3. - vsi so imeli prva leta porodne težave; saj je logično da se marsikaj pokaže šele čez določene kilometre.

Evo naprimer tvoj A4 B8 AUDI:
http://www.autoservicepraxis.de/cms/audi/774078?
http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=23781934
http://www.motor-talk.de/forum/motorruc ... 70634.html
http://www.adac.de/Auto_Motorrad/pannen ... _popup.asp

BTW - če ti nisi imel težave je to prezpredmetno - 1 sam človek še nikoli ni tvoril statističen podatek
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr jun 10, 2009 3:06 pm

Če kupuje v temu momentu bo kupil najkvalitetnejšo Astro, ker je na koncu življenske dobe in je maksimalno porihtana.

Se ne strinjam. Pod nobenim pogojem. Ni nujno, da bi imel težave z frišnim avtomobilom. Konec koncev tudi facelift prinese tako ali drugčno spremembo in ni nujno, da na bolje. ;) Poznam precej dobro že zgodovino Astre H. In lahko z gotovostjo trdim, da ni vse po faceliftu boljše. Tako, da ti lahko naletiš na slab izdelek kadarkoli. Oziroma se lahko iste napake pojavijo tudi po faceliftu oziroma po letu, dveh od začetka prodaje. Pravtako lahko naletiš na "mino" tudi po vseh popravkih in prenovah. Tukaj ni garancije... Tak, da se mi zdi brezveze čakat, da je model že na polovici svoje dobe... Ne pridobiš nič s tem.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jun 10, 2009 3:17 pm

No jaz imam pa lepo dokazni material; pa si sam oglej koliko % ima težavo Opel Astra ali katerikoli drugi model prvo leto prodaje in kako pada skozi leta - bo sedaj bolj jasno da so avtomobili prvo leto precej večja ruleta?

http://www.adac.de/Auto_Motorrad/pannen ... eID=250114

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 10, 2009 4:32 pm

OFF-topic: Heh, sedaj pa že skoraj v vsaki drugi temi berem bučke o Ceed-u in njegovih kao podhranjenih motorjih, predvsem 2.0 dizlu. :lol: In seveda najbolj glasen je folk, ki si avta ne lasti. :roll: Enkrat bo treba odpret posebno temo in najti nekoga, da nam izračuna koliko pravzaprav masa praznega vozila vpliva na performanse (mislim, da je neka podobna tema nekoč že obstajala)... Tudi bolid F1 bi postavljal precej počasnejše čase na krog, če bi bil 100 ali 150 kg težji, kot je sicer. In tudi kolegova stara Astra GSI je s 150 konji prava raketa, ker avto nima niti 1 tone... Ampak enim to ne gre v glavo in jim očitno ne bo nikoli šlo... :bonk

KIA, če je že tu kaj kriva, je še najbolj zaradi tega, ker (zaenkrat) nima v ponudbi kakih močnejših motorjev in tako oba 2.0 motorja (tako dizel kot bencinar) predstavljata vrhunec ponudbe in sta tako najbolj pod drobnogledom kritikov. Medtem, ko npr. pri marsikateri znamki taka konjenica predstavlja zlato sredino ponudbe ali celo začetno (npr. BMW 1).

ON-topic: Kot vedno, testna vožnja. Moj glas bi šel pa Hondi. Astra me nekako po voznih lastnostih ni prepričala. Pri novi Astri, ki prihaja, bi bila pa verjetno drugačna zgodba.
Antiznačkar po prepričanju

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr jun 10, 2009 4:40 pm

Honda je v Nemčiji (Opel - Nemčija...) že par let med top avtomobili po zadovoljstvu uporabnikov. S to Astro sem se peljal in me ni navdušila, Civica starejše generacije imam pa doma. Poleg tega ima Honda več prtljažnika in drži ceno ter ima zelo zanesljive motorje. Honda torej :D

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Če jun 11, 2009 10:49 am

Polo78 je napisal/-a:OFF-topic: Heh, sedaj pa že skoraj v vsaki drugi temi berem bučke o Ceed-u .

OFF in bučke so vaši komentarji, dragi lastniki vozil CEED + KIA in njihovi oboževalci ... predvsem v temah, kjer o teh vozilih avtor ne sprašuje, ne želi komentarjev.

Svetujem vam, da si v dogovoru z lastnikom najdete kotiček, peskovnik ... kakorkoli pač to imenujete, in tam v miru, do onemoglosti hvalite vaše "mašine" in se tako izognete smetenju tem, neumnim/nepotrebnim komentarjem, kregariji ... temi, kot je ta pa pustite "dihat".

Najbolj hecno pri vsem tem pa je, da se sami sebe imenujete "antiznačkarji".

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov