CHAN je napisal/-a:Mogoče še malce v razmislek, saj sem se s podobno situacijo (povečanje družine) ukvarjal pred nedavnim tudi sam. Primarno sem iskal kompaktne enoprostorce, ob primerjavi prtljažnega prostora s karavanskimi različicami, pa sem se na koncu odločil za slednje (v ožjem izboru sem na koncu povsem eliminiral enoprostorce). Prepričala me je velikost prtljažnega prostora napram enoprostorcev,kamor spravim brez problema otroški voziček (prijatelji z enoprostorci jih morajo že bolj "tlačiti"). Druga prednost so boljše vozne lastnosti; prednost enoprostorcev pa je višji položaj sedenja - boljša preglednost ter večja prilagodljivost zadnje klopi (katera me pač ni prepričala). Zato priporočam pri vseh ogled prtljažnega postora, ki bo na začetku glavni faktor.
Če pa je odločitev glede enoprostorcev že zabetonirana, priporočam zaradi večjega prtljažnika daljše različice (Grand Scenic, Grand Picasso C4,...), presenetljivo prostoren pa je tudi Touran. Golf Plus pa je namenjen kvečjemu upokojencem, da lažje sedejo vanj, v prtljažnik pa stlačijo nakupovalne vrečke s tržnice.
jerco je napisal/-a:lp
Probaj če imaš možnost Grand Senica 1.9 dCI 130 KM razlika je očitna.
Tudi sam sem probal omenjeni model 1.4 TCi 130 KM in sem se po parih prepeljanih kilometrih vrnil vozilo razočaran nad motorjem.
Ker pa mi nekako ni dalo miru predvsem zaradi preglednosti in prostornosti vozila sem probal še čez dva dni dCI 130 KM in sem bil nad njim navdušen pred vsem me je navdušil motor in pospeški, glede na to da gre še vedno za "enoprostorca". Presenetil me je predvsem navor motorja in njegova konstantna moč.
Če že grand senic potem po mojem mnenju dCI 130 km ali več, kajti avto je že sam po sebi težek cc 1500kg.
J.
stjurc je napisal/-a:Evo - update.
Preizkusila sva še Zafiro 1.9 dizel 120 KM, Touran 1.9 TDI in novega Scenica 1.5 DCI 150 KM. Vtisi: Zafira solidna, Touran traktor, Scenic zelo dober.
Na podlagi rezultatov testnih voženj sta nam ostala torej samo še 2 kandidata: Scenic in Zafira (za katero se čez 2 dni začne akcija s popusti do 6000 eur), ki bosta cenovno pri podobni opremi in motorju najbrž zelo blizu.
Bo pa hkrati (z nama z ženo) avto menjala tudi mama, ki se nagiba (oziroma je že precej odločena) za Renaulta. Upamo torej na kakšen večji popust, ker bomo najbrž vzeli 2 avtomobila hkrati pri istem prodajalcu (če se z ženo odločiva za Scenica). Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Se da dobiti kakšen ekstra popust za to?
Matjazy je napisal/-a:stjurc je napisal/-a:Evo - update.
Preizkusila sva še Zafiro 1.9 dizel 120 KM, Touran 1.9 TDI in novega Scenica 1.5 DCI 150 KM. Vtisi: Zafira solidna, Touran traktor, Scenic zelo dober.
Na podlagi rezultatov testnih voženj sta nam ostala torej samo še 2 kandidata: Scenic in Zafira (za katero se čez 2 dni začne akcija s popusti do 6000 eur), ki bosta cenovno pri podobni opremi in motorju najbrž zelo blizu.
Bo pa hkrati (z nama z ženo) avto menjala tudi mama, ki se nagiba (oziroma je že precej odločena) za Renaulta. Upamo torej na kakšen večji popust, ker bomo najbrž vzeli 2 avtomobila hkrati pri istem prodajalcu (če se z ženo odločiva za Scenica). Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Se da dobiti kakšen ekstra popust za to?
A so pri renoju iz 1.5 dci-ja, ki že pri 65km ni ravno večen, iztisnili že 150km??
stjurc je napisal/-a:Evo - update.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov