Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To jul 07, 2009 12:35 pm

Kok pa je težka prikola pa motorja?

Jaz vlečem z 120km počitniško prikolco 4m pa se lahko pelješ normalno ničkaj se ne matra pa nič, tud z 90KM bencinarjem sm vleko pa gre, samo tu pa je res treba v višjih obratih.

Itak pa je omejitev če maš prikolco 80 al kolk?

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Je 90KM dovolj za Passata

Napisal/-a Doktor Sr jul 08, 2009 11:33 am

Kost je napisal/-a:Gledam Passate 1,9 TDI Variant. Precej jih ima 90 KM pa me zanima ali je to dovolj za tak avto. Prvi občutek mi pravi da ne...?? Rabil bi ga za "normalno" vožnjo in tudi sicer nisem nek dirkač, včasih pa je vseeno potrebno prehiteti kak traktor ali kolesarja...
Vaše izkušnje in mnenja dobrodošla.

PS:sem uporabil iskalnik pa nič...

Načeloma je agregat primernejši za GOLF IV gen. (+ podobna vozila), za nezahtevnega voznika je pa tudi v PASSAT-u dovolj zmogljiv.

Prednost agregata je v tem, da "vleče" iz nizkih (1500 vrt/min) vrtljajev, obremenitve pa ne občuti pretirano - posebno glede na "konjenico".

Sicer pa boš najboljšo informacijo dobil s testno vožnjo.

LP

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr jul 08, 2009 11:36 am

lenivec je napisal/-a:nkoli nimam raje 90km dizla kot 1.8T bencinerja

OFF : hecno ob dejstvu, da si lastiš dizla

LP

Uporabniški avatar
Kost
Nov uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a Kost Sr jul 08, 2009 12:21 pm

dnovak24 je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Ti passati 90 KM sploh ne grejo tako slabo. Sam sem se imel priložnost vozit z njim in sicer letnik 99 ,po števcu 190 končna ,kar mislim,da je kr dovolj ,za moj filing dovolj dober navor, mala poraba cca. 5l. Če si umirjen voznik priporočam. Kasneje pa mogoče kak čip noter pa pridobiš nekaj KM.

Lp

5 litrov samo sanjaj, najmanj kar sodelavec doseže je 6.1, 6.2, s tem da vsak dan ima v službo okoli 20 km. S kakim golfom se približaš 5 litrom, če se nežen voznik. Glej avto je skoraj malo len, ko prehitevaš se mi sploh ne zdi da pospešuje :D Verjetno zato, ker si lastim 140 konjev :D Tudi jaz sem par mescov nazaj iskal passata, seveda 90 konjca nisem hotel, iskal sem 115 PD pa ga nisem našel, nato pa sem vzel AR 156 2.4 JTD 00, in 1500 € manj. Ni mi žal, če bi še enkrat kupoval bi naredil isto ;)

Off: AR156 JTD Sportwagon je "alternativa" passatu. Oblikovno sta oba tam nekje enaka po mojem okusu (okusi so različni!). Načeloma se sliši dosti pozitivnih stvari glede alfinih JTD motorjev (podobno kot so pozitivna mnenja o VW TDIjih). Cena pa je res za cca 1 do 1,5k€ različna - oziroma dobiš za isti denar za 2-3 leta mlajši avto.
Mogoče bi bilo potrebno odpreti temo: Passat TDI ali Alfa 156 JTD.
Samo da vžge...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jul 08, 2009 12:42 pm

lahko odpreš temo vendar kaj drugega kot kreganja in zbadanja ne bo v njej.
lp

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr jul 08, 2009 1:02 pm

Simple povedano: za od točke A do točke B bo avto dovolj dober.... za dinamično vožnjo ne.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov