Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jul 13, 2009 3:40 pm

Technologic je napisal/-a:H2 narobe razmišljaš.

Sol je že v zraku ampak pozimi ko je na štajerskem sol po cesti in ti meče cele kepe po podvozju ti avto rjavi tak da spat nemoreš. Avti iz primorske so redko tako rjavi.

Zdaj čakam samo na kak lep primerek polo n6 važno mi je da je lepa barva (črna, taka zelena kot na zgornji sliki ali kaka lepa modra ali rdeča-ki ni preveč zbledeta). Saj pravim imam čas. Danes ponoči pa itak grem na dopust tako da še pogledam po drugih avtih.

off.
uživaj na dopustu 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

on.
kot si rekel imaš čas zato ne hiti.
lp

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jul 13, 2009 4:43 pm

Samo ne polota/ibize/fabie z 1.4 motorjem, ker je kombinacija z menjalnikom obupna. Najbrž ni nobenega več z originalnim menjalnikom. Motor je živ obup, glasen kot dizel, pije pa ne tako malo. Jaz imam sicer ibizo l. 2001 s tem motorjem. Ne vem kaj si predstavljate kakšen super avto bote s polotom ali ibizo dobili za jurja z letnikom 94 in podobnimi... že s tole letnika 2001 za parkat več denarja ni drugega kot en sam problem in strošek.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Po jul 13, 2009 4:43 pm

H2 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:za jurja boš teško dobil tako star avto ki nebo imel nikjer rje. jaz ti predlagam ibizo.

To je pa izjava stoletja.

Seveda se da dobit za ta denar avto brez rje, samo ga moraš kupit obvezno iz Primorskega konca tam so sigurno brez rje se pa da dobit tud drugje avto, ki je brez rje.

aja? Lih na primorskem koncu je sol..
Sol je v zraku..

Ja an obali ja v NG pa tega ni....sem hotel tud to dopisat.

Vem, ker sem šel gledat tri avte kidol pa so bili brez rje samo so pa obtolčeni, notranjost tk tk....

cupra18
Nov uporabnik

Napisal/-a cupra18 Po jul 13, 2009 5:51 pm

frgo je napisal/-a:Samo ne polota/ibize/fabie z 1.4 motorjem, ker je kombinacija z menjalnikom obupna. Najbrž ni nobenega več z originalnim menjalnikom. Motor je živ obup, glasen kot dizel, pije pa ne tako malo. Jaz imam sicer ibizo l. 2001 s tem motorjem. Ne vem kaj si predstavljate kakšen super avto bote s polotom ali ibizo dobili za jurja z letnikom 94 in podobnimi... že s tole letnika 2001 za parkat več denarja ni drugega kot en sam problem in strošek.

hmm ker motor maš ti 1.4? Da praveš de je sam problem pa strošek js mam tud ibizo 2001 pa zaenkrat res brez večjih problemu pač potrošen materjal res pa da je moja 1.6 pa šele 120.000

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jul 13, 2009 6:26 pm

pa vi za jurja evrov iščete nov avto :lol:
mogoče pa se najde kakšna kia ceed v kaki super akciji. :twisted:
Pri rabljenem avtu je pač tak, da neki moreš vzet v zakup. sploh za tak denar, ne pa da še zbiraš kir ti je lep pa kir ni :roll:
LP Rok

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a Prezioso Po jul 13, 2009 6:51 pm

Drocky je napisal/-a:pa vi za jurja evrov iščete nov avto :lol:
Pri rabljenem avtu je pač tak, da neki moreš vzet v zakup. sploh za tak denar, ne pa da še zbiraš kir ti je lep pa kir ni :roll:

nimajo vsi toliko denarja kot si ga ti podedoval. nekateri cenijo prigaran denar in jim je avto za 1000eu dovolj.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jul 13, 2009 7:23 pm

Ni tukaj problem za kok denarja ampak kok on pričakuje za ta denar.Za take pogoje vožnje kot jih je navedel bi bil idealen Punto ampak njemu je grd ali zanič ali karkoli pač že ampak avto je pocinkan (ni rje-če ni bil zbit) malo pije,vzdrževanja rabi manj kot nek bicikel v srednjem cenovnem raredu in letnik 98-99 dobiš z servom da te ne bolijo roke po mestu.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jul 13, 2009 7:29 pm

Niti ne novega iščem best buy. Mislim da se sedaj nagibam k ford mondeu mk2 ki mi za malce več denarja ponuja klimo, servo in večje udobje kot kak nov avto, sedeži so kot fotelji, z mašino 1.8 pa gre isto kot bmw 318i 01 -preiskušeno večkrat. Seveda bom moral malo zamižati pri porabi.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jul 13, 2009 8:09 pm

Ti se hecaš, zakaj vsi kupujejo avte iz primorske raje kot iz notranjosti države? Ker je manj rje in to je dejstvo.

To da je avto iz primorske je samo + prej kot -.

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Po jul 13, 2009 8:23 pm

jah kaj pa vem, jas sem iz primorske - tolmin in vsako leto posuvajo sol po tleh in tudi vsako leto mamo sneg.

lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jul 13, 2009 8:27 pm

Prezioso je napisal/-a:nimajo vsi toliko denarja kot si ga ti podedoval. nekateri cenijo prigaran denar in jim je avto za 1000eu dovolj.
lp
seveda, zato pa sem si s tem, po tvoje podedovanim, denarjem kupil pred letom in pol avto za 1500€ in ga še vedno vozim, namesto, da bi kupil kaj dražjega. Malo razmišljaj al pa vsaj poglej v avatar predno napišeš tako bedasto repliko.

Technologic je napisal/-a:Ti se hecaš, zakaj vsi kupujejo avte iz primorske raje kot iz notranjosti države? Ker je manj rje in to je dejstvo.

To da je avto iz primorske je samo + prej kot -.

sem imel astro F, ki je bla iz Trsta, pa tudi dosti je prevozla po Slo, Hr in At. Avto je po slabem letu začel rjavet tam kot vse druge astre F, pa ni bil nikoli razbit ali barvan. In ko je začel rjavet, je to šlo vidno hitrej kot pa če bi avto bil skos pri nas.
Če misliš met avto dalj časa je skor vseeno od kje je.
LP Rok

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 Po jul 13, 2009 8:27 pm

Prezioso je napisal/-a:

nimajo vsi toliko denarja kot si ga ti podedoval. nekateri cenijo prigaran denar in jim je avto za 1000eu dovolj.

lp

Hah pravi se našu govort o spoštovanju denarja ko pa ga sam talaš policajem. Pa pomoje tebe avto za 1000€ ne bi zadovoljiu ker to ne more it 278 km/h pa prednji pogon tko da ne bi mogu driftat

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso To jul 14, 2009 7:21 am

za 1000 eu se dobi bmw na zadnji pogon in se ga poštima za driftanje.

in ja, jas spoštujem denar in sem se prekleto živciral, ko sem bil ob 250eu, ampak na koncu se je treba itak sprijazniti, kaj češ.

lp

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec To jul 14, 2009 8:01 am

Če ga misl met za po mestu in krajše razdalje se mi zdi da bolj išče nek manjši avto ki je tudi lažji za parkirat. Ne pa bmwja za driftanje po rondojih. Vsaj tak občutek sem jaz dobil.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso To jul 14, 2009 8:18 am

Pa pomoje tebe avto za 1000€ ne bi zadovoljiu ker to ne more it 278 km/h pa prednji pogon tko da ne bi mogu driftat

nisem jas začel omenjati driftanja in visokih hitrosti.

cicer pa naj si nabavi kakega cliota 1.4 RT za po mestu, dobiš za par soldov avto.

lp

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jul 14, 2009 9:23 am

Zihr je grd.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ To jul 14, 2009 9:50 am

Pa kake vi pišeste tukaj gor....omg. :lol:
Lihkar sem vstal in ste mi polepšali dan z soljo. 8)

"ti sii že videl kaj dela veter? očitno ne če bi nebi pisal bedarij. avti iz obale so pokriti z soljo da jo lahko luščiš"

Ta je bila tudi mal čudna....ali pa sol v zraku. :lol:

Vsak avto rjavi......zdej je odvisno kako kateri, nekateri prej nekateri kasneje.
Sol samo pripomore k temu. ;)
Zdej se pojavi največji problem oz. lenoba in ljubezen lasnikov do avta.

Če si 2-3x mesečno privoščiš, da avto splahneš, bo avto brez rje.
Sem z Obale in avto čistim 1-2x tedensko.....tudi če je "čist"(za nekatere) si vzamem čas in ga operem.

Žeton na OMV je 2€ za pranje 1,5€ za sesanje....to ni nek denar.
Tako da si lahko vsak od nas privošči da splahne avto, da bo imel mir in nepotrebne stroške.

Tudi avti z LJ, CE, MB,....znajo bit brez rje, če so lasniki lepo skrbeli za njega.
Seveda na Obali ne mečemo soli po cestah in sol ne pomaga umazaniji, da bi uničevali avto oz. da bi rjavel.

Tako, da ne nakladat lovske . ;)

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jul 14, 2009 10:11 am

zlarre_ je napisal/-a:Pa kake vi pišeste tukaj gor....omg. :lol:
Lihkar sem vstal in ste mi polepšali dan z soljo. 8)

"ti sii že videl kaj dela veter? očitno ne če bi nebi pisal bedarij. avti iz obale so pokriti z soljo da jo lahko luščiš"

Ta je bila tudi mal čudna....ali pa sol v zraku. :lol:

Vsak avto rjavi......zdej je odvisno kako kateri, nekateri prej nekateri kasneje.
Sol samo pripomore k temu. ;)
Zdej se pojavi največji problem oz. lenoba in ljubezen lasnikov do avta.

Če si 2-3x mesečno privoščiš, da avto splahneš, bo avto brez rje.
Sem z Obale in avto čistim 1-2x tedensko.....tudi če je "čist"(za nekatere) si vzamem čas in ga operem.

Žeton na OMV je 2€ za pranje 1,5€ za sesanje....to ni nek denar.
Tako da si lahko vsak od nas privošči da splahne avto, da bo imel mir in nepotrebne stroške.

Tudi avti z LJ, CE, MB,....znajo bit brez rje, če so lasniki lepo skrbeli za njega.
Seveda na Obali ne mečemo soli po cestah in sol ne pomaga umazaniji, da bi uničevali avto oz. da bi rjavel.

Tako, da ne nakladat lovske . ;)

OFF:
Meni ni treba pametovat sem šel gledat 40 avtov iz vseh koncev Slovenije pa ti lahko povem, da so najmanj rjavi v območju NOve Gorice, Ajdovščina, Vipava v glavnem ta konc (vsaj ene 5 avtov šel gledat v to smer) in potem smer Obala na Obali se je pojavila en avto, ki pa je bila že rahla vidna rja, ampak še vseeno so avti kljub temu "skoraj" v smislu 99,9% brez rje na obali.
Ja dol sem jih tud pogledal ene 6-7 avtov.

Na območju Ilirske pa nimam pojma tam še nisem gledal avte.

V LJublajni, Kranju, Celju in drugod pa je večja vrjetnost, da naletiš na rjav avto.

Seveda mi sedaj govorim za avte do vrednosti 1000 evrov za ta denar dobiš starejše od desetih let.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jul 14, 2009 10:48 am

Ponavadi se rja najprej pojavi na podvozju, na robovih blatnikov, pod vrati - zaradi slane brozge, ki jo gor namečejo kolesa. Sol na ravni površini (havba, streha...) pa ne bo kar tako prežrla barve. Problem so robovi in ostala mesta, kjer se zadržuje slana svinjarija. Tako tam, kjer cest ni treba soliti, bi morali biti avti bolj ohranjeni, tudi če je to ob morju.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov