Pa smo kupili. Danes sem postal zaenkrat (kar bo upam trajalo kar nekaj let) kar zadovoljen lastnik Opel Zafire (1.6 16v, 77kW, 2007, 40000km). Tudi glede cene sva se zglihala (sem pa nato ugotovil, da nisem profesionalec na tem področju ker bi se še dalo za kakih 100 eur zbiti, vsaj glede na pogovor ob kavi po zaključeni transakciji - seveda mije bilo potem žal da sem vprašal

). Bivši lastnik je deloval zelo korektno in mislim, da sem kupil avto od nekoga, ki je zanj dobro skrbel.
Glede pohranjenosti: res se ne more primerjati z močnejšini motorji, vendar sem jo danes naloženo in s prižgano klimo preiskusil na avtocesti in je še šlo. Res da ni avto za divja prehitevanja, se pa da z njo normalno peljati okrog 150 (s potrenim prehitevanjem - tu seveda poskoči tudi poraba), kar je za nas dovolj.
Ko bom pa nekoč kupoval avto zase bo pa bencin (ali dizel) gotovo hranil več konjev
p.s.
Žena na avtomobilu pogreša parkirne senzorje, zaradi česar bomo najverjetneje vgradili še njih. Ima kdo kaj izkušenj z njimi in kateri so pameten nakup (kar originalni oplovi za 510 eur?)?
Upam, da je bila odločitev za bencinarja pravilna.
p.p.s. (sicer offtopic, vendar ker se nanaša na v tej temi predstavljeno Zafiro bom kar tule vprašal):
http://www.bolha.com/oglas382869305/pdc ... kamera-lcd
Kakšni se vam zdijo tile senzorji? Je kamera pri tej ceni sploh uporabna ali zgolj "modni dodatek"?
Ogromno je napisanega tudi o parkirnih senzorjih, pa kot vedno več prebereš manj si prepričan kateri park senzorji so dober nakup (večinoma vsak hvali svojo kobilo in kritizira sosedovo). Avto prodajalec, ko sem še gledal passata, mi je rekel da naj si ne kupujem pcd senzorjev za cca 50 eur, ker so zanič. Je to res (glede na to da so večinoma cene prav tu nekje, razen seveda v pooblaščenih oplovih prodajalnah)? Rad bi vgradil še dodatek za prostoročno telefoniranje. Se mi sploh splača vgrajevati stvari na original servisu (garancija na avtu je ravno potekla), glede na razmerje cena/kvaliteta? Na koga se je pametno obrniti pri nakupu in vgradnji tehle stvari?
Lep pozdrav
Leon