Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr avg 05, 2009 9:15 pm

uros11 je napisal/-a:Daš še par jurjev zraven in imaš nov avto. SDI je zakon...

Za tiste ki ga mislijo vozit večno... za mene, ki rabim avto za prehitet kdaj pa kdaj koga... pa samo... :?
Sem ga vozil v avtošoli... gas do daske da sploh kam gre...
Glede vzdržljivosti po moje ni panike... ampak... glede zmogljivosti... crknjen pes... :P

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr avg 05, 2009 9:26 pm

clio dci 48kw sem fural do 115k km.. res da je šla šoba ena.. vendar sem relativno poceni rešil z šobo iz razbitega. vozim/sem vozil kar nekaj avtov in sem bil takrat najbolj zadovoljen.. 4l poraba.. še sem ga res teral ca. 5l ...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 05, 2009 9:41 pm

SDI je že uredu vzdržjiv sam kaj ko imajo vsi ki se prodajajo veliko km...

titsti ki sem ga vozil v avtošoli je imel 450.000km in se je prodal takrat za 7-8.000 boga ženska ki ga je kupla..

drugače ga ima kolega turbina res ni crknila, je pa recimo crku esp ki se ga ne splača popravljat pa karnaprej nekaj, avto ima seveda že preko 200.000km in je že star nekaj let..

porabo mislim da ima kolega 6, ga mora skoz terat da kam gre, polno naložen iz morja 170 kolker gre avto po števcu je pa poraba 9..

se pravi resda je hvaležn ker nima turbine, ampak ga to precej tepe, ampak če ne rabiš turbine pač ena skrb manj,..

je pa drugo kje boš dobu vredu ohranjenega sdi-ja, to vsaj kupi da ima čim manj stroškov..

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr avg 05, 2009 9:47 pm

Tisti s turbotom majo precej večji navor pri isti moči. Zato kaki dci 65 bi moral it precje bolje kot sdi.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 05, 2009 9:59 pm

Blinder je napisal/-a:Tisti s turbotom majo precej večji navor pri isti moči. Zato kaki dci 65 bi moral it precje bolje kot sdi.

Tudi DCI 65 je precej len. Ko sem kupoval svojega sem testiral 65 in 80 km. Pred tem sem vozil Twinga pa sem imel občutek da v pospeških ni nobene razlike. Nato sem vzel 80KM verzijo. Danes ima avto 145.000km (letnik 2003). Motor še vedno dela BP, edini strošek do danes pa je bila ena ogrevalna svečka. Poraba zmerna med 4 in 5l. Pa še opreme je precej več kot v kakšnem nemcu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe avg 07, 2009 12:48 pm

Elantra CRDi.
Edino, kar ne ustreza tvojim kriterijem je, da je mejhn premočna... :)
Ali pa boš raje kupil za isti denar 2 leti sterejšega Polota/Fabio s skoraj pol manj moči in prostora? :idea:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant So avg 08, 2009 3:35 pm

če iskreno odgovorim - da.

razlogov je več, toliko moči ne potrebujem, potem je zelo dražje zavarovanje (razlika med 47kw in 82kw je kar 3 razrede, oziroma v finančnem smislu okoli 200 EUR na leto + večja poraba), pa tudi razlika v prostoru me ne moti preveč. ko razmišljam, bi iz prostorskega vidika najbolj prav prišel itak kakšen kombi. ampak v celem letu ga polno izkoristiš 1-2x, ostalo je prazen. Potem raje kupim mali avto pa strešne nosilce in prtljažnik ali pa vlečno kljuko in prikolico. Ali pa si takrat izposodim kombi.

Zaenkrat ostajajo želje pri razredu majhnih avtomobilov in dizlu z malo kw.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne avg 09, 2009 7:46 pm

bk206 je napisal/-a:mogoče nebi bilo slabo vzet 1.4 TDI !! no razen če imajo mogoče ti motorji kakšne hibe
za neko normalno vožnjo je čist dost !!
nej več pove kakšen uporabnik tega motorja ,ki ima z njim že kakšne iskušnje !!
8)

Je pri meni ta motor že 2 leti in pol.. ko je hladen je pač malo glasnejši, ma pa poseben zvok ja. Da pridem pod 5l se morem potrudit oz bi mogla bit res lepa relacija, drugače je poraba ca. 5.2l pri meni.

Za neki taki mali avto pomoje nimaš kaj razmišlat o SDI-ju, če ga misliš uporabljat samo za v službo pa je sploh vredu, ker ti moči (spet ponavlam za taki mali avto) nebo zmanjkalo za normalno vožnjo. Aja pa če si omisliš še klimo na non-turbo dizlci še ti verjetno manj moči ostane.

Za kakšne standardne napake nevem, pridem pa skoz z navadnim malim servisom pod 100 eur.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne avg 09, 2009 7:58 pm

Energetik81 je napisal/-a:Elantra CRDi.
Edino, kar ne ustreza tvojim kriterijem je, da je mejhn premočna... :)
Ali pa boš raje kupil za isti denar 2 leti sterejšega Polota/Fabio s skoraj pol manj moči in prostora? :idea:

bi se strinjal s tem. tale elantra je vredna več kot 4 jurje. res pa je da je notranjost precej žalostna glede na 04 letnik. js mislim da za 4 jurje nimaš kj razmišljat pa pust polota pa nevem kaj še use skup.

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Če avg 13, 2009 4:39 pm

Tale škoda fabia je zanimiva http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3012748&show=1

Ceno bi se dalo verjetno še malo znižati, zelo pa me moti, da nima klime. Ali kdo ve, koliko stane vgradnja klime v tak avto? Morda bi se dalo dobiti klimo iz kakšnega odpada in potem to vgraditi pri kakšnem domačem mojstru... Je kdo že počel kaj takega?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 13, 2009 8:28 pm

Se ne splača, še posebno pa ne, če šele kupuješ. Raje kupuj par tednov več, pa dobi primerek s klimo. Zakaj bi se obremenjeval z naknadno vgradnjo, če pa lohk enostavno že takega kupiš?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

roomeo
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Pe avg 14, 2009 4:55 pm

pri teh prodajalcih Krulc, Avtomaš je pomoje tveganje večje, da je z avtom kaj narobe ali da so bili kilometri zavrteni itd. Enako je pri fizičnih osebah, nikoli ne veš.

Tista Ibiza izgleda OK, prodaja jo Avto Jarc, ki sicer je uradni prodajalec Seatov, samo sem prebral kar nekaj kritik na njegov račun.

Mislim, vem, da tveganje vedno obstaja, samo dobro bi bilo, če bi nekje dobil npr. vsaj 3 mesece garancije.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 14, 2009 11:09 pm

mihant je napisal/-a:pri teh prodajalcih Krulc, Avtomaš je pomoje tveganje večje, da je z avtom kaj narobe ali da so bili kilometri zavrteni itd. Enako je pri fizičnih osebah, nikoli ne veš.

Tista Ibiza izgleda OK, prodaja jo Avto Jarc, ki sicer je uradni prodajalec Seatov, samo sem prebral kar nekaj kritik na njegov račun.

Mislim, vem, da tveganje vedno obstaja, samo dobro bi bilo, če bi nekje dobil npr. vsaj 3 mesece garancije.

Garancija gor ali dol....avto je najbolje kupovat po pameti, izkušnjah in strokovnem pregledu. Ko sem pred dvema letoma kupoval jeepa sem se prej nekak pozanimal kaj so možne okvare, kak je z deli, pregledal avto in približno vedel kaj me čaka. Garancija je bila ENO URO (lahk skopiram pogodbo..) . Hočem povedat , da sem vedel , da moram menjat sedeže, da ima avto 315kkm, da je "zdelan" ampak zaradi veselje do nenehnega šravfanja in popravljanja nekih stvari sem ga pač kupil.....ampak lej ga zlomka avto je šel eno leto brez problema.....niti ene stvari nisem rabil popravit....kupil...peljal na tehničnega, kjer se je izkazalo, da je avto brezhiben (kar pač preveri na tehničnem) in se vozil eno leto potem pa se je začelo ( menjava feder v mes je bila samo zaradi tega ker so bile stare posedene niso pa vplivale na izpravnost)...Torej čemu potem 3 ali 6 mesečna garancija....celo 12 mesečno bi mi lahko dali pa bi bilo vse v najlepšem redu.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant So avg 29, 2009 12:09 pm

še gledam avte... kaj pa Peugeot 307 z motorjem 1.4 hdi in 50kw? ti hdi naj bili tudi zelo zanesljivi in z majhno porabo.

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Po avg 31, 2009 1:16 pm

mihant je napisal/-a:še gledam avte... kaj pa Peugeot 307 z motorjem 1.4 hdi in 50kw? ti hdi naj bili tudi zelo zanesljivi in z majhno porabo.

super motor, če si nezahteven voznik ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov