Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe jul 31, 2009 11:02 am

Sasqa je napisal/-a:No da sporočim kako je bilo na ogledu. Avto res kot nov, tako zunaj kot notraj. Res zamenjane stavri na velikem servisu, tako kot je napisano vendar en catch. Avto je last podjetja, ki je res prvi lastnik, nato pa se začnejo mučke. Potem ga mora ta, ki ga vozi vzeti nase, je že drugi lastnik, in če bi ga nato vzel jaz bi bil tretji lastnik...v glavnem to že odpade. Kot drugo, pa ima avto že 180k prevoženih, kar pa je tudi tak tak.

Drugače pa res avto gre kot urica, ohranjen je pa tud. Samo za takšno kilometrino in glede na to kako to lastništvo poteka, mu ne dam več kot max. 9k. Avto ima tudi 10x airbagov, tako, da mu praktično manjka samo navigacija, ki pa je glede na današnje cene garminov najmanjši kamen spotike.

Aja vožen je bil izključno na dolge relacije, ogromno na relaciji Slovenija, Nemčija, Švica.

Kaj mislite vi?

Lp
Saša

Če je on lastnik fireme potem to ni problem. On ima verjetno avto v osnovnih sredstvih, tudi že amortiziranega. Torej ga bo za neko mizerno ceno prepisal nase in tako plačal čim manj davka. Ker, če ti on piše avto direktno iz firme za dogovorjeno ceno, bo davek višji. Ker pa se lahko naredi prepis in ostanejo na vozilu iste tablice, glede lastništva ne bo problem, ker niti nikjer ne bo vidno, da se je menjal lastnik.
Kar se tiče lastništva jaz ne bi kompliciral. Koneckoncev tudi, če imaš vsa dokazila o teh prepisih, boš lahko pri nadaljnji prodaji utemeljil vse lastnike in prepise.

Jaz osebno za vozilo več kot 9.000€ ne bi dajal, niti ne ponujal. Gre za staro obliko Passata, res je 4motion in po tvojih besedah lepo ohranjen. Čeprav so cene podobnih vozil nižje, se splača dati kakega jurja več, če je avto res tak kot si napisal. Vendar več kot 9000€ pa ni vreden, tudi če je VW.

Lp

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa Pe jul 31, 2009 11:11 am

Ja saj tukaj je problem. On ni lastnik firme ampak delavec na višjem položaju v firmi. On bi zgleda ugodno avtomobil odkupil (ker ga lahko) in nato dalje prodal z dobičkom... vsaj takšno je moje predvidevanje.

V avtomobilu se vidi da se je uporabljal samo v poslovne namene, saj se minimalno pozna na voznikovem sedežu, sopotnikov in vsi ostali, pa še kot novi. Kot je zagotavljal se noben zadaj sploh nikdar ni vozil. Prav tako prtljažnik, pa tisti drsni rolo v prtljažniku, to je vse kot novo. Rezervno kolo še bojda nikoli ni bilo vzeto iz prtljažnika...tudi videti je tako, vendar to ni realen pokazatelj.

Jaz sem tudi rekel, 9k max. dam za ta avto in niti centa več.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe jul 31, 2009 11:23 am

Sasqa je napisal/-a:Ja saj tukaj je problem. On ni lastnik firme ampak delavec na višjem položaju v firmi. On bi zgleda ugodno avtomobil odkupil (ker ga lahko) in nato dalje prodal z dobičkom... vsaj takšno je moje predvidevanje.

V avtomobilu se vidi da se je uporabljal samo v poslovne namene, saj se minimalno pozna na voznikovem sedežu, sopotnikov in vsi ostali, pa še kot novi. Kot je zagotavljal se noben zadaj sploh nikdar ni vozil. Prav tako prtljažnik, pa tisti drsni rolo v prtljažniku, to je vse kot novo. Rezervno kolo še bojda nikoli ni bilo vzeto iz prtljažnika...tudi videti je tako, vendar to ni realen pokazatelj.

Jaz sem tudi rekel, 9k max. dam za ta avto in niti centa več.

Lp
Saša

Kot kupca te v bistvu nek zaslužek ne bi smel zanimati. Tako da se to raje ne sekiraj. Če ti ga da za 9000€ ga lepo vzemi, drugače pa išči drugega.
Mogoče kakšna alternativa o individualnem uvozu iz Nemčije. Tam je teh avtov ko peska.

Lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe jul 31, 2009 11:46 am

mobileas je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
mobileas je napisal/-a:Kolega je imel passata 1.9 tdi (MESEC DNI) vzrok "TURBINA " "Zakaj turbina"?
Turbine ratajo fuč potem ko avto vžgemo zjutraj ob 06:00 ko gremo v službo in že tiskajo plin ko še turbina ni zalafala kot treba. Drugo je to ko pridemo z avtom do cilja ga ne smemo takoj ugasniti "zakaj" ker mora olje priteči nazaj v turbino to traja cca. 30sec. Za starejši model dizelskega passata to ne velja, za novega pa še nevem.

LP

kva ti strelas?

To kar bereš, majku ti, če nimaš porma raje bodi tiho OK.

Se pravi če povzamem... med vožnjo gre olje ven, ko se ustavimo pa pol minute teče nazaj not?
Sasqa je napisal/-a:No da sporočim kako je bilo na ogledu. Avto res kot nov, tako zunaj kot notraj. Res zamenjane stavri na velikem servisu, tako kot je napisano vendar en catch. Avto je last podjetja, ki je res prvi lastnik, nato pa se začnejo mučke. Potem ga mora ta, ki ga vozi vzeti nase, je že drugi lastnik, in če bi ga nato vzel jaz bi bil tretji lastnik...v glavnem to že odpade. Kot drugo, pa ima avto že 180k prevoženih, kar pa je tudi tak tak.

Drugače pa res avto gre kot urica, ohranjen je pa tud. Samo za takšno kilometrino in glede na to kako to lastništvo poteka, mu ne dam več kot max. 9k. Avto ima tudi 10x airbagov, tako, da mu praktično manjka samo navigacija, ki pa je glede na današnje cene garminov najmanjši kamen spotike.

Aja vožen je bil izključno na dolge relacije, ogromno na relaciji Slovenija, Nemčija, Švica.

Kaj mislite vi?

Lp
Saša

Ne vem zakaj se toliko sekiraš glede lastnikov. Tudi mučk jaz nobenih ne vidim. Pomembno ti mora bit koliko je ta pravih lastnikov bilo, ne koliko jih je na papirju. Važno je, da je avto dobro ohranjen, kar praviš da je. To je še največ vredno ;)

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Po avg 10, 2009 5:42 pm

Pozdravljeni

No kot sem povedal, avto je res kot nov, ampak sem šele v petek preko dobrih vez ugotovil zakaj je avtomobil tako lepo ohranjen pri 180k prevoženih kilometrih. Na avtu je bila totalka in je bilo ocenjene škode za 7k in nekaj €. Avto se je nato popravljal na nekakšnem nepooblaščenem servisu, in je bil komplet v celoti prebarvan. Od tod pa tudi štorija z tablicami, o kateri je bilo govora v začetku. Ker je bil avto vsut, so zaradi tega gor nove tablice. Sedanji lastnik, pa ne prizna da je avtomobil bil v prafaktorjih, kljub še naknadno pridobljenim podatkom s strani zavarovalnice (seveda z lastnikovim dovoljenjem).

Tako, da če ima kdo tale avto tudi nagledam, mu priporočam, da se mu široko ogne.

Zanima pa me sledeče. Iz nemčije lahko dobim dobrega passata, za sorazmerno ugodno ceno, napram našim. Tegale, ki ga lahko dobim ima EXECUTIVE oznako. Zanima me kam se po opremljenosti uvršča EXECUTIVE izvedba v primerjavi z TRENDLINE, COMFORTLINE, in HIGHLINE?

Lep pozdrav
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po avg 10, 2009 7:00 pm

Nad Highline.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Po avg 10, 2009 7:58 pm

simply, hvala, to me je zanimalo. Namreč poznam samo omenjene tri izvedenke za SLO tržišče, se pravi Trendline, ComfortLine in Highline, medtem ko sem za executive slišal samo nekajkrat.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To avg 11, 2009 11:52 am

men se pa zdi da je nad highline samo se individual, tko da po moje je tik pod highline

sicer pa lahko navedes kaksno opremo ima ali pa kako sliko da se vidi in bomo takoj vedl
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To avg 11, 2009 12:00 pm

hahaha,najbolj me vedno nasmeji ko majo telebanski handlerčki,ki uvozijo avto s tujine napisano garažirano :lol: :lol: on pa glih ve ali je bil garažiran ja. :roll: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To avg 11, 2009 12:16 pm

Mislim, da je bil executive paket dodatek k katerikoli opremi, ki je vseboval večfunkcijski volan, izmenjevalec za 6 CD-jev ter 16" alu platišča. Tako kot sta pri sedanjem modelu možna dodatka exclusive in bussines ( http://www.volkswagen.si/novice/novice/ ... exclusive/ )

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To avg 11, 2009 1:33 pm

E=mc^2 je napisal/-a:Sasha....kupi subaru legacya :)

X2 :vrum

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To avg 11, 2009 2:51 pm

Ponavadi je bil executive dodan highlin-u, ob koncu prodaje pa tudi comfortlin-u.

Je pa to dodatni paket opreme kot dandanes bussines...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr avg 12, 2009 10:01 am

Oprema:

4x4 (audijev quattro) letnik 2005/3mesec
ABS
ASR
ASD
BAS
ESP
Športno podvozje
Komplet usje
Pomik in ogrevanje zunanjih ogledal
Pomik vseh stekel
gretje sedežev
Pomik vseh stekel
zatemnitev vzvratnega ogledala
Digitana klimatska naprava
Alu platišča Road america
8x AirBag
športni 3 kraki volan
Bluetooth Parrot
Alarm
Alarm z notranjim nadzorom vozila
Tonirana stekla
Krom
Alu dodatki v notranjosti

To je na hitro oprema, ni pa vsa našteta. CD exchangerja nima pa navigacije nima.
Po navedbah prodajalca nima elektronskega nadzora blažilnikov in navigacije ter tempomata.

lp
Saša

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr avg 12, 2009 11:25 am

E=mc^2 je napisal/-a:Sasha....kupi subaru legacya :)

x2
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr avg 12, 2009 11:44 am

Morda si mislil x3 :D :D :D :D

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Sr avg 12, 2009 2:45 pm

Pozdravljeni

Sem gledal tudi subaruje, od impreze AWD do legacija AWD. Sem se imel možnost tudi peljat z Legaciy-em AWD, nimam kaj rečt čez avtomobil, pa vendarle mi je passat 4M AWD bolj zlezel pod kožo (še posebej demonstracija vožnje po vinogradu v hrib :)). Tako, da bo passat 100%.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr avg 12, 2009 3:07 pm

sam imam skoraj isti avto brez 4WD. Izpuh, turbina in še kaj so po realnih 180kkm kot pri 90kkm. motor ni masten.
bi pa dodal nekaj. pred pol leta mi je počila guma in sem z zadnjo gumo zadel robnik, vrglo je stranske airbage vn. priznali so mi totalko in kasko mi je izplačal denar. avto pa ni imel niti ene praske. Tako, da ko ga bom prodajal tega seveda nebom skrival, je pa pomembno, da se dobro pozanimate preden kupujete, ker če je bila totalka še ne pomeni, da je bil avto totalno vsut. lahko so le ocenili, da bi servis na uradnem servisu morebiti presegel oceno vozila po kasku.. da ne bo pomote, ne zagovarjam lažnjivcev!

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa Pe avg 21, 2009 7:37 am

Pozdravljeni

Še eno vprašanje imam. Kako je je pri teh modelih passatov (star model, let. 2/2005, 4-Motion), ki nimajo tempomata z naknadno vgradnjo. Nekje sem prebral, da če imajo že predpripravljeno inštalacijo za tempomat pride vgradnja cca. 200€. Morda kdo ve, ali imajo ti modeli in letniki, to že predpripravljeno? Kajti če nima predpripravljene instalacije sem prebral da se strošek giblje med 400 in 500€. Zanima pa me tudi, kako je v primeru, vgradnje tempomata pri 3-krakem volanu, ki nima multifunkcijskih tipk?

Lp
Saša

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe avg 21, 2009 8:22 am

na konkorencnem forumu ga je nekdo daju v golfa 4 ki ni imel kablov. v enem popoldnevu je potegnu kable in vse. volan pa tu nima veze saj pride tempomat na levi rocki od smerokazov in ne na tipke od volana.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Pe avg 21, 2009 9:23 am

Poglej ta post bolj proti koncu o tempomatih v passatu, da se ne ponavljam: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov