Sasqa je napisal/-a:No da sporočim kako je bilo na ogledu. Avto res kot nov, tako zunaj kot notraj. Res zamenjane stavri na velikem servisu, tako kot je napisano vendar en catch. Avto je last podjetja, ki je res prvi lastnik, nato pa se začnejo mučke. Potem ga mora ta, ki ga vozi vzeti nase, je že drugi lastnik, in če bi ga nato vzel jaz bi bil tretji lastnik...v glavnem to že odpade. Kot drugo, pa ima avto že 180k prevoženih, kar pa je tudi tak tak.
Drugače pa res avto gre kot urica, ohranjen je pa tud. Samo za takšno kilometrino in glede na to kako to lastništvo poteka, mu ne dam več kot max. 9k. Avto ima tudi 10x airbagov, tako, da mu praktično manjka samo navigacija, ki pa je glede na današnje cene garminov najmanjši kamen spotike.
Aja vožen je bil izključno na dolge relacije, ogromno na relaciji Slovenija, Nemčija, Švica.
Kaj mislite vi?
Lp
Saša
Če je on lastnik fireme potem to ni problem. On ima verjetno avto v osnovnih sredstvih, tudi že amortiziranega. Torej ga bo za neko mizerno ceno prepisal nase in tako plačal čim manj davka. Ker, če ti on piše avto direktno iz firme za dogovorjeno ceno, bo davek višji. Ker pa se lahko naredi prepis in ostanejo na vozilu iste tablice, glede lastništva ne bo problem, ker niti nikjer ne bo vidno, da se je menjal lastnik.
Kar se tiče lastništva jaz ne bi kompliciral. Koneckoncev tudi, če imaš vsa dokazila o teh prepisih, boš lahko pri nadaljnji prodaji utemeljil vse lastnike in prepise.
Jaz osebno za vozilo več kot 9.000€ ne bi dajal, niti ne ponujal. Gre za staro obliko Passata, res je 4motion in po tvojih besedah lepo ohranjen. Čeprav so cene podobnih vozil nižje, se splača dati kakega jurja več, če je avto res tak kot si napisal. Vendar več kot 9000€ pa ni vreden, tudi če je VW.
Lp