Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne avg 02, 2009 6:07 pm

Fiatfan je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:Accord. Sedeži so odlični, čvrsti občutek med dinamično vožno in še vedno dokaj prijetni na daljših relacijah, podvozje ima podobne karakteristike, medtem ko navdušenje pripada motorju 2.4 (ca. 190 PS). Zmerno dober navor, prožnost, neslišno delovanje v prostem teku, raskav zvok nad 4-5k rpm, veliko moči v visokih obratih in ob zmerni vožnji na relacijah smešno nizka poraba (kar nekaj nižja kot pri 2.0 155 PS motorju v istem avtomobilu).

Da še pokomentiram ostala kandidata. Oba avtomobila se zdita odlična in lastniki večinoma hvalijo ti vozili, vendar bi mene motila sestavljanka delov pri Saabu (GM, Isuzu, Fiat..), medtem ko je kritika (z mojega stališča) za S60 le v sorazmeroma glasnem D5 motorju (motor poznam iz XC90).

ja če je od fiata motor, ki je eden najboljših dizlov v svoji kategoriji je pa res lahko slabo ne?

OFF:
ti pa morš v vsaki temi a ne? sam, da je fiat na tapeti. a še nisi šel na dopust?

lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne avg 02, 2009 6:27 pm

A ni S60 razred višji kot accord in saab 9-3?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 02, 2009 6:44 pm

Blinder je napisal/-a:A ni S60 razred višji kot accord in saab 9-3?

Ne, samo kot 9-3.

@anfakabl: Kaj pa S60 facelift (2004)? Razvojna tehnika je v novejsih letnikih gotovo na podobnem nivoju kot 9-3.

@Corleone: Res je, D5 je glasen med 1500 in 2000 obratov, gor ga pa ne slisis vec.
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Ne avg 02, 2009 6:48 pm

King1 je napisal/-a:
Fiatfan je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:Accord. Sedeži so odlični, čvrsti občutek med dinamično vožno in še vedno dokaj prijetni na daljših relacijah, podvozje ima podobne karakteristike, medtem ko navdušenje pripada motorju 2.4 (ca. 190 PS). Zmerno dober navor, prožnost, neslišno delovanje v prostem teku, raskav zvok nad 4-5k rpm, veliko moči v visokih obratih in ob zmerni vožnji na relacijah smešno nizka poraba (kar nekaj nižja kot pri 2.0 155 PS motorju v istem avtomobilu).

Da še pokomentiram ostala kandidata. Oba avtomobila se zdita odlična in lastniki večinoma hvalijo ti vozili, vendar bi mene motila sestavljanka delov pri Saabu (GM, Isuzu, Fiat..), medtem ko je kritika (z mojega stališča) za S60 le v sorazmeroma glasnem D5 motorju (motor poznam iz XC90).

ja če je od fiata motor, ki je eden najboljših dizlov v svoji kategoriji je pa res lahko slabo ne?

OFF:
ti pa morš v vsaki temi a ne? sam, da je fiat na tapeti. a še nisi šel na dopust?

lp

To je fact, pa če se na glavo nasprotniki postavite.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Ne avg 02, 2009 7:32 pm

Ma ti si v glavi sam ustvarjas nasprotnike. Clovek je napisal samo da ga moti zmes razlicnih proizvajalcev, nikjer pa ni omenil da je motor slab.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Ne avg 02, 2009 7:55 pm

vzem volvota, boš vsaj vedel da imaš avto, ki je vzdržljiv in varen. resda naj bi bili servisi malo dražji...
drugače saab je pa tudi za prste obliznit.

saab ali volvo, hondo ima vsak drugi človek že

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne avg 02, 2009 9:08 pm

tads je napisal/-a:vzem volvota, boš vsaj vedel da imaš avto, ki je vzdržljiv in varen. resda naj bi bili servisi malo dražji...
drugače saab je pa tudi za prste obliznit.

saab ali volvo, hondo ima vsak drugi človek že

Glavni servis za V70 D5:
Dele sem vzel pri pooblascencu, delo pa pustil popoldancu. Cena skupaj: 740€

:)
[size=75]Volvo. For life.[/size]

herc_TyepR
Nov uporabnik

Napisal/-a herc_TyepR Ne avg 02, 2009 9:35 pm

tads: hondo ima vsak drugi človek že
to je res samo po nekaterih mnenjih je še zmeraj dost dober auto glede servisou itd. naj se nebi kvarla nwm koliko..

AudiBoy: Dele sem vzel pri pooblascencu, delo pa pustil popoldancu. Cena skupaj: 740€
glede na to kateri razred je se mi še ne zdi newem kako drago

drugače serijskih napak pri volvotu ni? ali moraš pri nakupu biti na kaj pozoren?

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Ne avg 02, 2009 9:42 pm

ja res je, honda naj se nebi toliko kvarla, samo to je lahko pri vsakem avtomobilu.

drugače pa tko kot so rekli. vsedi se v volvota ali saaba, no tega volvota še nisem vozil, saaba pa sem, vendar pomoje more bit pri volvotu podobnooz. še boljše kot pri saabu. avto 1A.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po avg 03, 2009 6:45 am

A ne bi v to primerjavo bolj pasal Saab 9-5?

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Po avg 03, 2009 7:57 am

Bi, sam k je grd k p.rasica :twisted:

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po avg 03, 2009 2:03 pm

Da še pokomentiram ostala kandidata. Oba avtomobila se zdita odlična in lastniki večinoma hvalijo ti vozili, vendar bi mene motila sestavljanka delov pri Saabu (GM, Isuzu, Fiat..), medtem ko je kritika (z mojega stališča) za S60 le v sorazmeroma glasnem D5 motorju (motor poznam iz XC90).[/quote]

ja če je od fiata motor, ki je eden najboljših dizlov v svoji kategoriji je pa res lahko slabo ne?[/quote]

Sicer OFF ampak nihče ni kritiziral Fiata in JTD(m).. Jaz sem samo komentiral sestavljanko, torej platforma, motor, menjalnik ... Vprašaj malo lastnike (npr) Alfa Romeo kako zadovoljni so, da je bil FPT v sodelovanju z GM v nedavni preteklosti, kako "sodobne", "hitre" in "lahke" avtomobile proizvajajo od takrat naprej ...

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Po avg 03, 2009 3:34 pm

Corleone je napisal/-a:Da še pokomentiram ostala kandidata. Oba avtomobila se zdita odlična in lastniki večinoma hvalijo ti vozili, vendar bi mene motila sestavljanka delov pri Saabu (GM, Isuzu, Fiat..), medtem ko je kritika (z mojega stališča) za S60 le v sorazmeroma glasnem D5 motorju (motor poznam iz XC90).

ja če je od fiata motor, ki je eden najboljših dizlov v svoji kategoriji je pa res lahko slabo ne?[/quote]

Sicer OFF ampak nihče ni kritiziral Fiata in JTD(m).. Jaz sem samo komentiral sestavljanko, torej platforma, motor, menjalnik ... Vprašaj malo lastnike (npr) Alfa Romeo kako zadovoljni so, da je bil FPT v sodelovanju z GM v nedavni preteklosti, kako "sodobne", "hitre" in "lahke" avtomobile proizvajajo od takrat naprej ...[/quote]

s tem se pa popolnoma strinjam. odkar fiat group sodeluje z GM ni več tako kot bi moralo biti predvsem pri alfah in sicer menjalniki in pa tudi nekateri bencinski motorji. Mislim, da je fiat group to že spoznal in da bodo ukrepali. Z američani sodelovat na področju avtomobilizma ni kaj prida.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po avg 03, 2009 3:57 pm

Če si do 30 let, potem absolutno Honda, če si nad 30, nabavi Volvoja, če pa bi pa rad avto tu pa tam tudi šraufal (imaš doma kanal), pa nabavi Opla, oz. SAAB-a. Opli so baje fajn za šraufat.

anfakabl
Nov uporabnik

Napisal/-a anfakabl Po avg 03, 2009 8:47 pm

RENO911 je napisal/-a:Če si do 30 let, potem absolutno Honda, če si nad 30, nabavi Volvoja, če pa bi pa rad avto tu pa tam tudi šraufal (imaš doma kanal), pa nabavi Opla, oz. SAAB-a. Opli so baje fajn za šraufat.

Oh jej. Še eden, ki se mu očitno ne bo dalo dopovedat nič. Saab z Oplom deli le platformo in tu pa tam kakšen motor (2.2 dizel, 1.8 bencinar), vse ostalo pa je made in Sweden. Že primerjava varnosti med Oplom Vectro in npr. Saabom 9-3 ali 9-5 je velik pokazatelj tega. V bistvu sem v na neki stopnji celo vesel, da bo novi Saab 9-5 na platformi Epsilon II, na kateri je postavljena tudi Oplova Insignia. Pustimo se presenetiti kako velik doprinos je naredila švedska tovarna (takrat še v fazi lastništva GM-a). Jaz sem mnenja, da bo novi 9-5 marsikomu zaprl usta... :D

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po avg 03, 2009 8:57 pm

anfakabl je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Če si do 30 let, potem absolutno Honda, če si nad 30, nabavi Volvoja, če pa bi pa rad avto tu pa tam tudi šraufal (imaš doma kanal), pa nabavi Opla, oz. SAAB-a. Opli so baje fajn za šraufat.

Oh jej. Še eden, ki se mu očitno ne bo dalo dopovedat nič. Saab z Oplom deli le platformo in tu pa tam kakšen motor (2.2 dizel, 1.8 bencinar), vse ostalo pa je made in Sweden. Že primerjava varnosti med Oplom Vectro in npr. Saabom 9-3 ali 9-5 je velik pokazatelj tega. V bistvu sem v na neki stopnji celo vesel, da bo novi Saab 9-5 na platformi Epsilon II, na kateri je postavljena tudi Oplova Insignia. Pustimo se presenetiti kako velik doprinos je naredila švedska tovarna (takrat še v fazi lastništva GM-a). Jaz sem mnenja, da bo novi 9-5 marsikomu zaprl usta... :D

To bo potem opel insignia al signum v drugi embalaži?

herc_TyepR
Nov uporabnik

Napisal/-a herc_TyepR Sr avg 05, 2009 1:57 pm

kaj pa kej notranjiost keri ma bolšo kvaliteto volvo ali saab pa kaka kvaliteta ozvočenja avtoradia itd.. je v teh dveh

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Sr avg 05, 2009 3:22 pm

Mogoče ima Volvo malenkost bolj kvalitetno notranjost, predvsem lepše oblikovano, saab je tako ali ti je všeč ali pa pač ne. Nekaterim pa noben od obeh ni. Kar se tiče ozvočenja V Volvu je en izmed boljših kar sem ga slišal (Višji paketi, po možnosti z ojačevalcem), kolikor vem za samo ozvočenje v S60 skrbi Harman Kardon, v novejših (S80, C30...) pa Dynaudio.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr avg 05, 2009 6:19 pm

Glede ozvočenja lahko povem, da je v Volvu fantastično. Sam sem bil glede tega zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
SpiderMan
Nov uporabnik

Napisal/-a SpiderMan Sr avg 05, 2009 11:15 pm

Pozdravljen!
Predlagam, da testiraš vse tri avte. Mi imamo doma Volvo V70 D5 (120kW) l. 05 in smo zelo zadovoljni. Motor teče lepo. Ni ga boljšega diesel-a od tega 5 valjnika. Svetujem ti, da razmisliš še malce o avtomatiku. Ne bo ti žal. Poraba našega 6.5l povprečje. Če voziš lepo in imaš bolj izven mestne vožnje 5.7-5.9l, če imaš težko nogo nad 6.7 ne boš prišel. Res super avto.
Ozvočrnje:
Saab Aero ima Bose
Volvo Summum Dynaudio

Oba ozvočenja sta vrhunska, notranjost avtomobila pa je pri Volvu (za moje pojme) lepša kot pri Saabu. Stvar okusa. Saab ima motor od Alfe, če se ne motim. Prepričan sem, da ti bo zvok Volvota D5 bolj všeč. Sploh ni občutka da je diesel.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov