Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Če avg 06, 2009 11:23 pm

dajte mi prosim neksno paralelo glede delov in servisiranja med lancio thesis, audijem a4 ,bmw320 in alfo 166?? okvirno cene velikega, malega servisa itd.. delov... govorim o 2.4 jtd 150km.

sorry ce sem dosaden ampak me to zdaj ze prekleto muci da nebom mogel vzdrzevat tega!!!
bolje ispasti glup, nega sa avijona

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če avg 06, 2009 11:27 pm

vsak ti bo rekel isto, odvisno na kak primerek boš naletel, lahko, da bodo stroški minimalno, lahko pa, da boš zmetal za kakšna nepotrebna popravila tudi po par tisoč €

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe avg 07, 2009 12:19 am

lenivec je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:@Lenivec: V bistvu ne. Tista ob 100 obletnici je bila Centenario.

ni mi do prepira ampak centenario sportiva je polno ime te omejene serije.....
in ni finte v nekem izvenzemeljskem lesu. ampak usnjeni oblazinjenosti v rdeči barvi, posebni barvni kombinaciji, posebnih platiščih in par detajlih pa seveda max oprema že v osnovi

Jaz se niti slučajno nočem kregat, imaš pa rad malo napdalen slog pasinja :).

Sem zdaj točno pogledal v najnovejši konfigurator. Obstaja torej samo še Emblema in Sportiva. Vsa opema je enaka, le da ima Sportiva 18 colska platišča, rdeče usnje Poltrona frau, "poseben" lak, in les imenovan Wenge holtz (nem.), ne poznam slovenskega izraza, gre pa za, kot sem že omenil enega najbolj finih lesov na svetu, raste pa v tropih. Cena Sportive je dražja za 2400€, na voljo ej pa samo v črni in srebrni metalni barvi. Pri obeh pa je možno naročit še solarno strešno okno, telefon v naslonjalu za roko, TV funkcijo, pa še par maalenkosti. Pri Sportivi pa ni možno naročit masaže, gretja, prezračevanja in adaptivnega nastavljanja vseh sedežev, serijsko so namreč pri Sportivi prednji le ogrevani, tako, da Emblemo lahko opremiš malo bolj :).

Obstaja pa še ena verzija Centenario Elegante, kjer je karoserija zlato-rjave barve, usnje vleče na oranžno barvo, tepihi črni ter nova 17" platišča.

Samih Cen. Sportiv je pa na mobile.de kar precej.

P.S. Toliko v poduk, že en čas opažam pri tebi, da po nepotrebnem "skačeš", če te kdo kaj vpraša, ali pa če kaj napiše narobe ali nekaj ne ve. Bi bilo lepo, da pišeš v bolj prijaznem tonu. ;)

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Pe avg 07, 2009 12:37 am

Matr sam ta thesis pa je avto 8) u italiji mi je prav hudo k je vidm na usakem vogalu :lol:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe avg 07, 2009 12:41 am

gilgames05 je napisal/-a:Res vam hvala za iscrpne podatke.. mislim da se zdaj se bolj nagibam k temu da je thesis prava izbira in da mi bo dolga potovanja spremenil v cim krajsa in cim manj utrujajoca! Vendar me bega par stvari in mi niso jasne!! Vsaka cast lizard nad tvojimi odgovori so iscrpni in precej slikovito prikazejo realno stanje, ampak teorija o delih mi je malo cudna iz preprostega razloga, ker je avto ze 7 let na trziscu in da motorji 2.4 JTD so v veliko alfah torej sama tezava z motorjem nemore bit niti priblizno draga kot je pri bmwju, mb in lexsusu npr. ! prav tako sem klical na lancia servis avto commerc in so mi rekli da z masino 2.4 150 km nebi smel bit neki obupni servis kaj se tice cen! Nevem verjamem kaj si rekel vendar to hocem se preverit na nekaj mestih ker pol mislim da se nebi odlocil za ta avto. Naprimer zanima me kaksna je cena vzdrzevanja v primerjavi z Audijem a4 (model 05-07) 2.0 z 140km dizel. Ta avto mi konkretno vozi brat in nima sploh veliko stroskov z vzdrzevanjem, oce ima bmw 2.0 04 letnik z 115km in je vzdrzevanje bistvewno drazje...
Ce bi mi lancia bla vsaj v razredu audija po stroskih mislim da nem vec nic razmislal in da bom cez 15 dni opravil posel za thesisa...

In se ena stvar, kje je najbolj thesisa vzet, a mislite da se splaca it v italijo po njega ali se da najt v sloveniji tudi kaj ugodno! na avto.net sem gledal izredno ugodno l.05 z 150.000 km za 8.900E vendar nima potrjene servisne knjizice in nevem kolko je to zanesljivo.

Lizard zarad tvojih sporocil pa ti povem da sem si danes narocil obesek za lancio in ce si premislim ti ga podarim :D :D :D :D !

Pa fantje ne se kregat res hvala da mi pomagate sem dolzen gajbo ce se iskaze da ste imeli prav!

lp,
gilgames

Ne razumi narobe, napisal sem, da redni servisi niti niso tako dragi. 2.4 dizel pač stane tolko kot stane, je eden boljših če ne najboljših dizlov iz tistega obdobja, vzdrževanje ne vem koliko stane, saj tega motorja še nisem imel v lasti, a koliko pravijo drugi niti ni drago.

A kot je lenivec napisal, drago je vse ostalo, nepredvidene stvari/poškodbe/okvare, vse je pač dražje, ker je nov avto drag in spada v višji razred. Zato ena prednja luč stane recimo skoraj 1000 € in tako naprej, mislin, da en el. krmiljen amortizer stane 400 €...

In zaradi teh stvari je dobro imeti nekaj rezerve pri financah, predvsem se pa zavedat, da rezervni deli za tak avto niso poceni.

Naj te pa opozorim na eno stvar, ki si jo očitno spregledal. Zavarovanje je enako od 100-130 kW, kar pomeni, da zavarovanje za 150 in 175 konjsko verzijo stane enako. Res toplo ti priporočam, da če ti uspe probaj dobit 175 konjskega, ker računaj da avto tehta dobre 1,7 tone, poraba pa bo enaka.

Kar se pa uvoza tiče, raje iz Nemčije, Italjani so bolj tako, skoraj vsak avto je popraskan, pazijo na njih tako na pol, sploh na parkingih, medtem ko so Nemci bolj picajzlast narod in imajo radi vse poštimano, tako vizualno kot tehnično. Seveda pa to ni pravilo in kaj hitro lahko naletiš na obratno situacijo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe avg 07, 2009 2:49 am

Fiatfan je napisal/-a:
js se smejim tebi in tvojemu neznanju o avtih..

:EE he,he,he,he,he....

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe avg 07, 2009 8:03 am

osebno bi ga uvozil iz nemčije. malo počakaj in pobrskaj TUKAJ. ponavadi je kar nekaj thesisk, čeprav trenutno ni čisto nobene...

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe avg 07, 2009 8:15 am

goranTNT je napisal/-a:Najprej je Fiatfan od BMW-jevga prodajalca slisal da so BMW-ji zanic, potem od Mercedesovega prodajalca da so Mercedesi zanic, kmalu bo to se slisal od Audijevega prodajalca. Pa smesno je, kako stalno nekaj kvazis z izobrazbo, vozis pa 1000eur vredenga Bravota in hodis po servisih nemske premium trojice. Kdo tebi sploh tu kaj verjame? Namesto da ostale ljudi posiljas v solo, se probaj najprej sam upisati. Theises boljsi od Mercedesa na vseh podrocjih :lol: . Res pa da Theisis ni tako slaba, kot kazejo prodajni rezultati. Vendar so delno za to "krivi" sami, ker so naredili tako drzno obliko pa tudi politika Lancie je totalno nedefinirana. Lancia za moje pojme nima neke svetle prihodnosti.

Sicer pa je meni osebna skoda ker je tako neposrecena spredaj. Zadaj in sploh notraj z dobro opremo je za polizat dobra. Tudi motorji so zelo dobri.

pa kaj ti dam cifro od mehanika na pooblaščencu da neboš potem več blebetal u tri dni?? veliko dr. in mag. poznam, ki imajo alfice 147, vredno okoli 5 jurjev, pa so predavatelji tudi po ameriških univerzah ne samo pri nas. pa veš kaj to kaže? če pogledaš napr. privatnike kot so mizarji itd imajo audija a6, a8 nevem kaj še use. ljudje, ki imajo nekaj v glavi ne dajo na avto toliko. tisti, ki pa v glavi nimajo nič se pa morajo sam z nečim pokazat, to je pa vedno avto. premisli malo.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe avg 07, 2009 8:19 am

cruiser1 je napisal/-a:
gilgames05 je napisal/-a:Ze v naprej pa bi rad povedal da sem omejen z tem da nocem imet avta nad 170km in preko 2.5 kubikov, nekje idealno bi bilo 150km z 2.2 motorjem! ampak odstopanja so lahko nisem cist zacementiran v eno moznost! Kot druga stvar najvaznejsa pa je da je avto dizel ker spet nimam da placujem samo benz!

tak avto mora imeti vsaj 6 cilindrov, bencinar in avtomatiko! Drgač je brez veze. Ne razumem te logike nekaterih, radi bi imeli hud drag avto pol bi pa na bencinu šparali! Če si ga ne moreš privoščit, pozabi. Tak avto pa pa kakšen 2.0l dizel je brez veze. Ne boš prav nič ekskluziven s traktorskim zvokom.(to si sam rekel, da ti je pomembno!!)

ja najbrž da res ja :lol: a misliš da so vsi kot neumni američani, ki ne znajo nardit normaln avto oz. mašine? šele zdaj so prišli do spozanja, da bo treba na ekologiji nekaj nardit itd.. američani nimajo pojma o mašinah to je dejsto! vsak zna iz 6.0 dobit vn 400hp, američani pa pojma nimajo kako bi iz majhnih mašin dobili optimalni izkoristek. tega preprosto ne znajo!

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Pe avg 07, 2009 8:28 am

odlicna tema, ampak me moti nekaj paradoksov, predvsem odpiralca teme...

očitno si še mlad, imel bi fensi avto za mali denar, vzdrževal ga bi pa kot starega cliota. To ne bo šlo, oziroma, boš čez kako leto ali dve, avto prodajal za dele. Ne glede na to, da so ti avti poceni za kupit, bo potem peklo..veliko tehnike, običajno zahteva tudi več težav in temu se ne moreš izognit. Tudi ideja o porabi.... ce kupis velik avto (ni vazno nov ali star) bo tista sama masa avta pobrala svoj delez pri gorivu, in praskat da bos tankal 7l na sto km je zgolj pobozna zelja. Tako da prvo dobro premisli ce si financo sposoben, ker mi po postih sodec ne deluješ kot nek razvajen smrkavec ki si vsak dan kupuje nove igrače...

imam občutek, da bi zate bil š enajbolje rang par let star mondeo/mazda 6 itd, 2,0 dizel, dobro opremljen in to je to.

pa srečno voznjo, v čemerkoli se boš vozil.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Pe avg 07, 2009 9:54 am

Fiatfan v tem trenutku imas 590 objav. Odpri jih in malo poglej kaksni so tvoji odgovori. Nakladas da ni konca, objektivnosti imas 0, Fiata kujes med zvezde, vse ostalo pa je vecinoma zanic, ceprav vecina testov pravi ravno drugace ampak dobro ti ze ves, ti si pametnejsi od vseh. Gospod doktor :D.

Sicer sem se hotel razpisati in tudi bolj utemeljiti vendar ne zelim vec smetiti te teme avtorju. Vsekakor pa srecno pri nakupu Theisis zna biti dobra in sigurno zanimiva izbira.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Pe avg 07, 2009 10:42 am

Se enkrat jaz, da temo sem malo rasirimo :lol: :lol: :lol: ! Ni mi problem v tem da avto nebi mogel zdrzevati pravim, tolko mam pod palcem da zdrzujem kaksnega a4, bmw320 in podobno vendar pravim zanima me ce je velika razlika med vzdrzevanjem thesisa in prej omenjenih avtov! Ni mi zelja da kupim avto da se sminkerim ampak mi je zelja da si kupim avto ki je ponavljam nevsakdanji in ki bo meni vsec!!! In enostavno na vsem tem pisanem trgu nenajdem bolj eksoticnega avta od lancia thesis! hocem res malo eksotike, malo barve da prinesem v hiso kjer vlada nemsko sivilo. Le problem je z tem da nevem kako je z deli in opremo! kaj se tice tega kolko pa je poraba motorja pa prosim ne ga pretiravat motor 2.4 jtd z 150km nemore meti nevem kaksno porabo... razumem da se bo poraba vrtela med 6 in 10 l na 100km ampak vec od tega mislim da je cista iluzija! Prijatelji moji hvala vam na veliki veliki pomoci! le da mi nesce pomaga se objasnit paralelko v vzrdzevanjo nekajkrat omenjenih avtomobilov!

Upam da nisem dosaden kot papagaj in res veliko hvala vec ste mi pomagali vi na forumu kot vsi trgovci in avtocasopisi skupaj!

lp,
gilgames

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe avg 07, 2009 11:13 am

lenivec je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Sem zdaj točno pogledal v najnovejši konfigurator. Obstaja torej samo še Emblema in Sportiva.

ni ti jasno res ne... zaj pa to tvojo sportivo primerjaj z centenario in boš videl kaj ti že skos govorim da je ISTO pač poimenovanje samo sportiva. ampak to je ta posebna verzija opreme ki je bla ob 100 letnici dana na trg.
drugač pa valda je bla samo emblema pa limited, avto je šel iz prodaje.
konec koncev če bi vsaj malo vedel o lanci bi vedel da je emblema pri vseh modelih pomenla največ kaj lahko dobiš od lancie. (razen raznih posebnih serij)ob uvedbi delte in faceliftu ypsilona in muse so pa dali oro pa argento in platino al kak je že zdaj.

Ja saj, kaj zdaj tu ni jasno? In res je čas, da se začneš obnašat na nekem nivoju, predvsem brez zajebavanja sogovorinka.

gilgames, redni servisi so pomojem več ali manj enaki, ampak razlika je kot, smo ti zdaj že par krat povedali pri ostalih rezervnih delih, nepirčakovanih okvarah, itd... kjer je thesis zaradi višjega razreda dražji. Točnih cen ti noben ne bo znal povedat.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe avg 07, 2009 11:22 am

Pa porkafiks gilgames, kaj ti ni jasno? :evil: Pa saj ti je bilo vse razloženo no. Berem celo temo, meni je jasno. Gledaš paralelko glede vzdrževanja? Glej, če avto ne bo crkaval, bo vzdrževanje verjetno podobno drago a ne? Saj filtri in olje stanejo isto. Vprašaj torej brata, ki vozi audija. Torej, če pa ti bo začelo pri lanči crkavat, pa so ti tudi napisali, da so deli svinjsko dragi. No, verjetno ne pričakuješ (ali pač!!!) da ima kdo doma lančio in nemca, pa da ti bo zdaj dal točen izračun od 1. kilometra dalje, koliko je porabil za kateri avto!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Pe avg 07, 2009 11:25 am

Odvisno koliko imaš sreče, odvisno kaj crkne, če crkne, pa tudi od tega, kako iznajdljivega mehanika imaš. Moj se kar znajde, mi je pred leti za Themo marsikakšen rabljen del iz Italije zrihral, za smešno ceno.

gilgames05
Nov uporabnik

Napisal/-a gilgames05 Pe avg 07, 2009 11:28 am

ne prijatelj nisem to misli da mi nesce da tocne cene niti da mi pove ce ma dva avta doma!! sprasujem kaksna je razlika v cenah ce zancne crkavat vse! to me zanima pisem da me ne zanima ne servis ne drugo ampak v primeru crkavanja ko zacne vse it v tri krasne kaksne so razlike v delih za audi in thesis! a so deli thesisa drazji, ce so ceso dost drazji .... to je to porkafiks nevem ce sem tak nejasen :lol: :lol: :shock: ! dedi ne se jezit jebiga vete kak je to ko clovek avto kupuje da mu glih ni vse najbolj jasno kako in kaj!

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Pe avg 07, 2009 11:39 am

čisto konkreten odgovor! vzdrževanje je primerno rangu avta. torej če primerjaš audi a4 in thesis, lahko po verjetnostnem izračunu pričakuješ dosti večje stroške pri lancii. to je statistično gledano. kako bo pa dejansko pa je odvisno od vzdrževanja konkretnega avta. torej, če ti pri lancii se pokvari glavni računalnik, ki jih povezuje nevem koliko potem bo strošek za pou avta.
zaključek: višji rang avta, posledično višji stroški vzdrževanja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov