Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne avg 23, 2009 8:16 am

rabljene mazde 3 so ble vedno drage..

kar se tiče pa citroena c4 imajo pa nekateri velike probleme z elektroniko.. (jaz si ga nebi upal kupit, nikol ne veš kaj dobiš)

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Ne avg 23, 2009 9:21 am

menim, da si kupi tak avto, da ga boš lahko financiral!!!

jerriho
Nov uporabnik

Napisal/-a jerriho Ne avg 23, 2009 11:50 am

hladni, hvala za mnenje...

Focusa sem tudi imel v mislih, a mi nekak ni všeč na pogled v primerjavi z drugimi... pa teh malce bolj novejših je bolj malo v ponudbi.. pa sem obupal nad njimi... no, morda pa le naredim še en hiter skok na njih....

S.Leona pa imam še vedno v mislih. si bom malo več prebral o njem...

kar pa se tiče megane-a grandtour: če bi res rabil tak tip avta, bi ga pač verjetno vzel. ker za cca 6.000 eur ga dobiti letnik 2006, je že kar ugodno. vsaj zame.. pa če bi prišlo do kakšne nevšečnosti, bi mi še ostalo nekaj denarja. ker če kupim avto za 7.000 eur in se kaj pripeti, bi me generalno bolj udarilo po žepu...

tako bi rad pridobil čim več info od čim več ljudi, kako se kaj obnesejo avti, ki sem jih naštel. moram si izoblikovati neko sliko, pri katerih, ki so sedaj okoli 7.000 eur, naj bi bilo manj težav... da ne bom kaj kmalu prisiljen dati za vse skup - tu ne štejem zavarovanja in podobnega - morda preko 8.000 eur.

čeprav se jasno praktično nikdar ne more vedet, kdaj se lahko kaj slabega pripeti kateremukoli avtu, tudi tistemu, ki bi mu npr. 95% poznavalcev dalo prednost pred drugimi...

se mi pa dopade, da se krešejo mnenja glede avtov... samo bi vseeno raje videl, da bi v trenutku nakupa, bilo glede avta ali dveh dokaj enotno mnenje, da bi mi najbolj ustrezali.. kot je bilo v primeru nakupa digitalnega fotoaparata za 350 eur. sem se zanj odločil v par urah.. a avto je pač nekaj povsem drugega, čeprav ga bom imel isto cajta kot fotkiča, a je njegova cena 20x, pa še nov ni...

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne avg 23, 2009 11:51 am

jerriho je napisal/-a:
AlfaRomeo 147 1.9 JTD 93 kW / 127 KM oz 85 kW / 116 KM… bi rekel, da najlepši iz te skupine…samo je toliko tistih, ki jih hvalijo in grajajo, tako da ne vem..
Citroen C4 1.6 HDi 16V SX 80 kW / 109 KM oz. 66 kW / 90 KM – še malce nad mojim proračunom, a me kar rajca…
Citroen Xsara 2.0 HDI Exclusive 66 kW / 90 KM oz. 80 kW / 109 KM – kolega imel letnik 03 in mi je bil zelo všeč…
Honda Civic 1.7 CTDI 74 kW / 101 KM – zdej glih dva na avto.net drugače ne vem za koliko se jih dobi…
Opel Astra 1.7 CDTI Enjoy 74 kW / 101 KM oz. 2.0 ??konjev - ni na trgu mashine 2.0, ki jo eden priporocal…
Peugeot 307 1.6 HDi XR 66 kW / 90 KM oz. 80 kW / 109 KM – sej mi je lep, samo mi ni nič posebnega,, a jih je kar nekaj na trgu..
Peugeot 307 2.0 HDi 66 kW / 90 KM oz. 80 kW / 109 KM
Seat Leon 1.9 TDI 81 kW / 110 KM oz. 66 kW / 90 KM.. morda celo prvi favorit od teh.. samo ga sploh ne poznam…

Rezerve:

Peugeot 206 SW XS 2.0 HDi - QUIKSILVER 66 kW / 90 KM: malce čudno majhen karavan, ne?
Renault Megane Grandtour 1.9 dCi 88 kW / 120 KM oz.
Renault Megane grandtour 1.5 DCI 74 kW / 101 KMToyota Corolla: verjetno bom vzel manjši avtomobil, tako skoraj gotovo odpade…
Mazda3, Toyota Corolla – predragi za zdaj in majhna ponudba…

Od teh najraje:

Peugeot 307 1.6 HDI 90 ali 110 (2.0 je starejši motor) - odličen motor, po videzu kar nov, poraba precej majhna (6l)
Opel Astra 1.7 CDTI - kar v redu motor razen da je malce glasen
druge bi sam črtal zaradi starosti ali pokvarljivost (C4 in Megane)
Mogoč še kakšnega Peugeota 206 1.6 HDI 110KM

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 23, 2009 12:55 pm

jst bi pa peugote črtak, ker se mi zdi da se jim začnejo kilometri tam po 100.000 zelo poznat (vsaj za 206 sem to že od večih slišal pa tud doma smo meli..)

jerriho
Nov uporabnik

Napisal/-a jerriho Ne avg 23, 2009 5:56 pm

ljudje, pomočniki nakupa avtomobila,
ne vem, kako sem pozabil v to temo vključit novico, ki me doletela v petek.

dobil sem namreč podaljšanje pogodbe o zaposlitvi in to iz sedanje do 31.8 na nedoločen čas.

morda se še kdo spomni da sem nekje na sredi te teme pojamral glede negotovosti v zvezi s službo. sem bil skoraj prepričan, da bom glede na gospodarske razmere ter panogo, kjer delam, dobil ponovno pogodbo za določen čas in ko bo te konec, spet podobno. očitno še računajo name...

ja, to bi znalo vsaj nekoliko spremeniti mojo nakupno odločitev.

glede na to, da imam privarčevanih cca 6.000 eur ravno za avto, da je moj neto osebni dohodek za zdaj 750 eur - s septembrom po zanesljivih virih vsaj 800 eur - in da znam varčevati, bi si lahko privoščil tudi avto za 8.000 eur ali nekoliko več.

A nekak ne bi rad dal preveč denarja. razen, če bi bil kakšen na trgu do 3 let starosti in še v garanciji npr. 1 leto... Seveda bi mi olajšal vse skup kredit, ki si ga sedaj tudi lahko privoščim.

A nekak ne bi rad vzel kredita. Le-tega pa bom skoraj gotovo, če se v roku 2-3 mesecev odločim za izvedbo še ene druge investicije, ki si je brez pogodbe za nedoločen čas ne bi mogel ali smel privoščiti morda niti čez eno leto.

po drugi strani pa bi bil tudi pripravljen kupiti nekaj za manj denarja, morda letnik 2003-04 in se ob primeru kakih dodatnih večjih izdatkov (popravila,...) ne bi toliko sekiral. morda pa sploh ne bodo potrebni. tako bi pa še dodatno prihranil nekaj denarja, ki bi ga koristno uporabil v druge namene.

najverjetneje bo na koncu kar nakup ne preveč starega avta s pomočjo majhnega kredita. denarja pa si ne bom sposojal niti od staršev (ti bi mi radi sofinancirali brez zahteve za povrnitev), prijateljev in koga tretjega. To je moja odločitev in me nobeden od njih, ki mi hočejo pomagat, ne bo uspel prepričati.

grem zdej na hitro pogledat par novejših avtov oz. tistih ta dražjih, ki jih prej nisem, pa se spet oglasim v kratkem.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 23, 2009 6:35 pm

ne si nakopat kreditov na glavo če ti ni treba, sploh v teh časih :!:

če je bil golf 2 dober zate do zdej bo vsak iz te teme mnogo bolši od tistega...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne avg 23, 2009 6:37 pm

@hladni ,kakšne pa ti strelaš :bonk
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 23, 2009 6:41 pm

hladni je napisal/-a:meni vseeno nekaj ni jasno...zakaj se predlagajo avti, o katerih že vsak dedek in babica vesta, da imajo napake. Recimo C4 in Megan...o nobenem ni toliko slabega napisanega kot o teh dveh, v žlahti imamo 2 megana in sta oba za kozlat.(da o testih niti začnem ne!) Zato, da bi to bil best buy?Zakaj? Motorji,oblika,lega,funkcionalnost...menda ja ne!
Jaz bi izbral med leonom in hondo. Leona 110 dizla, super lega, dobri sedeži,relativno udoben. (pač kopija a3).Da o motorju ne zgubljam besed, ker je biser od bisera.Deli poceni, paše vse od G4 in a3. Seveda, zdaj se bo nekdo, ki ga niti vozil ni vsul name. Predvidevam, da pride v poštev focus prve generacije, lega je super oz. najboljša za tisti čas, vse ostalo pa ni pol k... vredno. Motorji,pleh,kvaliteta je kr nekaj. Če že, potem druga generacija.
Pa dosti sreče.

o kirem meganu je tolk slabega napisanega?
drugač pa tak opevaš tdi motor, ga vozim v novi a3 pa lahk rečem samo da gre samo toliko bolj kolk ima konjev več, poraba je višja, glasn je pa tud dost bolj ko dci, zici so pa še meni trdi - neudobni ;)

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Ne avg 23, 2009 7:18 pm

roomeo je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
roomeo je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:almera 1.5 ma naravnost ODLIČEN francoski motor

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to nikakor ni odličen avto, prej povprečen

drugač pa kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2995462&show=1

smem prašat kolk 1.5 dcijev si si lastil??
jst 2 in oba popolnoma brez težav
lp

na podlagi dveh ne moreš govorit... lahko pa si na renault forumu bereš forum "težave" pa potem govoriš o tem, kako OLDIČNIso ti motorji :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:

NO JS SM MEL PA DVA 1.5 DCijaIN OBADVA STA MI TOK ZIVCEV POJEDLA DA NIKOL VEC NEBOM RENOJA UZEL...
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne avg 23, 2009 7:34 pm

EMiR je napisal/-a:NO JS SM MEL PA DVA 1.5 DCijaIN OBADVA STA MI TOK ZIVCEV POJEDLA DA NIKOL VEC NEBOM RENOJA UZEL...

clio? okrog l.2002 -2003? ali kaj druga?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To avg 25, 2009 12:27 pm

če te zanima, prodajam mojo astro. 2.0 dti, 2004 letnik. avto laufa vredu, razbit ni, servisiran redno, potrjena servisna. pije tam okol 6.5 na 100, sem pa naredu okol 40.000 tisoč in je tud moči dovolj, za vsakdanjo uporabo.

kaj več na zs

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To avg 25, 2009 2:35 pm

Pokazi mu posnetke. :D
Bo zihr vesel
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To avg 25, 2009 2:39 pm

zvita felna, ki je ni gor, pa kaj. z avtom je vse ok. optika je narjena, gum ne pobira.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR To avg 25, 2009 3:25 pm

kolesar je napisal/-a:
EMiR je napisal/-a:NO JS SM MEL PA DVA 1.5 DCijaIN OBADVA STA MI TOK ZIVCEV POJEDLA DA NIKOL VEC NEBOM RENOJA UZEL...

clio? okrog l.2002 -2003? ali kaj druga?

ja prvic sm mel cliota 2002 drugic pa 2004 letnik pr obeh so sle šobe...
A8 4.2 Quattro

jerriho
Nov uporabnik

Napisal/-a jerriho Po avg 31, 2009 1:48 am

zaradi drugih v bližnji prihodnosti celo pomembnejših večjih izdatkov se bom verjetno prisiljen odločiti, da ne bom dal preveč denarja za avto. Pa itak se mi zdi, da bi bilo tako bolje. Bolje da dam npr. do 6.500 eur kot pa 7.500-8.000 eur za rabljen avto. Še posebej, če bi temu za 8.000 eur že potekla garancija – verjetno bo res brez nje - in bi se mu kaj za denarnico hujšega pripetilo. Tako bi se mnogo manj sekiral, če bi se to zgodilo cenejšemu avtu.

bližje 7.500 eur bi bil pripravljen dati le v primeru, da bom imel zanesljive info, da je bilo in da je z kakim avtom vse ok, pa še ne preveč star mora biti.

nekje sem prebral, da bi za moj tip vožnje bili ustrezni tudi avtomobili z 90 konjskimi močmi. Izmed teh je tudi večja možnost izbire.
Govorim o modelnem letu 2004:

citroen xsara 2.0 hdi z močjo 90km(66kw) pri 4000 vrt./min ter navorom 205 nm pri 1900 vrt./min
ford focus 1.8 tddi z močjo 90(66)/4000 ter navorom 200/2000
seat leon 1.9 tdi z močjo 90(66)/3750 ter navorom 210/1900

vaša mnenja o ravno teh in o ustreznosti zame so nad vse dobrodošla. Kaj bi rad, sem itak že večkrat navedel tukaj. Naj še enkrat povem: vozim malce nad omejitvami izven naselij + redko po autocesti + občasno prehitevam.

menim, da če mi je šlo kakšno tudi malce bolj tvegano prehitevanje ok z golfom2 55km, mi bi tudi s temi 90 konjskimi. Imam prav?

Verjetno bom izbiral med pravkar omenjenimi tremi ali njihovimi vsaj po kubikaži enakimi, a močnejšimi 'bratci' (xsara 109km, focus 100km, leon 110km). Morda, čeprav dvomim, opel astro oz hondo civic 1.7 cdti 101km, če jih bo sploh kaj v času nakupa za spodobno ceno.

Do sedaj mi ni še nobeden pokritiziral xsare… kaj pravite o njej? Ne zanimajo me odgovori, da je stara. A je dobra al ne zame? Govorim o zadnjih dveh letnikih '03, '04. tudi za focusa ter leona gledam od '03 dalje.

Forumaš Hladni nedolgo tega napisal tule:
Predvidevam, da pride v poštev focus prve generacije, lega je super oz. najboljša za tisti čas, vse ostalo pa ni pol k... vredno. Motorji,pleh,kvaliteta je kr nekaj. Če že, potem druga generacija.

Torej so po njegovem vsi focus-i do vključno leta 2004 kao zanič? Kar malce dvomim. Mnenja ostalih o tem?

Pa še nekaj. Kako velik prtljažnik ima dejansko s-leon? Za omenjene xsaro je 408 l do 1090 l, za focusa 350/1205, za leona pa navedeno 340/656. a se ga dejansko res na da bolj razširiti ali je naveden napačen podatek? Se morebiti le 1/3 oz. 2/3 zadnjih sedežev da uporabiti za podaljšan prtljažnik in se tako ne da vseh sedežev hkrati prekloniti? Razložite mi, prosim.. ker če ima res to slabost, potem nekam izpade iz mojih načrtov.. kar pa upam, da ne, ker mi je trenutno verjetno izbor številka 1. tepe me le, da pade močnejši v višji zavarovalni razred zaradi 81kw… tudi zaradi tega sem se lotil zbiranja info o 90konjskih dizlih.

No, to bi bilo za sedaj. Prosim, da se osredotočite na te predlagane avtomobile, za zdaj brez astre, honde in katerih drugih. Bom že sam podal katerega, če me bo morebiti spet pričel zanimati.

Uporabniški avatar
sir videc
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a sir videc Po avg 31, 2009 8:55 am

moj glas gre k leonu oz. bolj natančno v Vag koncern...predvsem zato, ker lahko kupiš del od katerega drugega avta(vw, audi, škoda,..)pa bo use pasalo.
Tudi deli so nasplošno cenejši od ostalih, ki si jih naštel.
Pri leonu ti ni treba skrbet kolko km ma ker ti motorji delajo do 400000 pa še naprej...sm slišu da so ta motor čipal pri 200000km pa zdej pri 300000 še kar dela in to odlično.

Osebno bi ti raje predlagal Škodo octavio 1,9tdi caravan, ker je simply and clever :D
Slika

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Po avg 31, 2009 9:50 am

moj glas gre focusu! smo ga imeli doma doma letnik 2000 karavana in je z tem motorjem 1.8 diesel poskočen in odličen v vožnji. Problemov nismo nikdar imeli.
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

jerriho
Nov uporabnik

Napisal/-a jerriho Po avg 31, 2009 1:05 pm

kako pa komentirate omenjene dizle z 90 konji?

Uporabniški avatar
sir videc
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a sir videc To sep 01, 2009 7:23 am

zelo vzdržljiv, varčen, a prešvoh za kak večji avto
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov