Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 31, 2009 4:37 pm

lenivec je napisal/-a:eno vprašanje za vse ki imate avte in ji tukaj svetujete naj avta ne kupi.
zakaj za vraga mate avte in se ne vozite z sosedi, na štop, avtobusom vlakom itd...

delaš eno govoriš drugo. :roll:

Zato ker si jih lahko privoščimo, kar bi znal bit problem za nekoga ki živi sam z 600 euri. :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po avg 31, 2009 4:47 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:eno vprašanje za vse ki imate avte in ji tukaj svetujete naj avta ne kupi.
zakaj za vraga mate avte in se ne vozite z sosedi, na štop, avtobusom vlakom itd...

Zato ker si jih lahko privoščimo, kar bi znal bit problem za nekoga ki živi sam z 600 euri. :roll:

hm,te pa še mi povej koliko je kaj povprečna plača v sloveniji? nimajo vsi 1000€ plače,pa se glihtak z avtom vozijo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po avg 31, 2009 4:59 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:hm,te pa še mi povej koliko je kaj povprečna plača v sloveniji? nimajo vsi 1000€ plače,pa se glihtak z avtom vozijo.

2x 8)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po avg 31, 2009 5:10 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
hm,te pa še mi povej koliko je kaj povprečna plača v sloveniji? nimajo vsi 1000€ plače,pa se glihtak z avtom vozijo.

pa mi ti povej koliko od teh ki nimajo 1000 euro živi v podnajemu, sami, imajo avto, pa še vse ostale položnice ? ne moreš primerjat nekoga, ki ima redno zaposlitev, regres, po možnosti 13 plačo, živi skupaj z partnerjem pa starši ki imajo pravtako zaposlitev oz. pokojnino in si z njimi deli položnice, ima vrt pa prašiča v štali, po vrhu vsega pa še ima kako popoldansko obrt ali izvaja črno ekonomijo.

Pa preden spet kaj napišeš, malo razmisli koliko ljudi trenutno nima za preživetje, pa koliko jih gre vsak dan na rdeči križ po hrano. In če punci ni nujno potrebno imeti avta, pač ne vidim razloga zakaj bi si nakopala stroške na glavo, če se lahko pelje na štop, bus,s kolegi, kolo ali drugače.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po avg 31, 2009 5:18 pm

Avto lahko dobiš zastonj, samo stroško pa bodo, pač več ali manj, odvisno od sreče. Redni še za silo grejo, se pač čemu drugemu odpoveš, izredni pa te znajo tepsti, če nimaš na zalogi. Pa četudi je samo nekaj evrčkov.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po avg 31, 2009 6:07 pm

Sparaj do 2k€, pa si kupi neki spodobn avto, pa ga placaj z gotovino, ker bos tako ali tako imela stroske za zavarovanje,... Pa vzames zavarovanje na poloznice,... Tud jaz sem svoj cas imel pribl. enake dohodke kot ti, pa sem nasparo za ibizo gti. Placal z gotovino, zavarovanje 1k€ pa na poloznice =) Pa reseno :P

Patrik_A3 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:

Student si lazje privosci avto, kot pa nekdo z druzino, ki ima nevem kolko poloznic+druzino za vzdrzevat :)
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po avg 31, 2009 6:59 pm

Hm... Rahlo do pretežno se ne morem strinjat. Študent, ki dela in študira si ne more privoščit 40 urnega tedenskega delavnika. Prav tako ima ob morebitni bolezni dohodke enake nič, pozabi na regres, udeležbo pri dobičku, 13. plačo in kakršnekoli druge vire prihodkov. Res je, da če živi doma, praktično nima stroškov in se lahko špila rockefellerja, v zgornjem primeru, ko je gospodična na svojem, pa se sooča s pravo malo ekonomsko vojno. Stroški bivanja so minimalno 300 € (najem in hrana - upoštevano je 150€ najemnine, še dodatnih 50€ stroškov, 22 bonov po povprečni ceni 4€, ter še dodatnih 70€ za ostalo hrano), nekaj položnic gre na račun mobilnega operaterja, morebitna zavarovanja (nadstandardno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, življenjsko...) in pa seveda potne stroške (za Ljubljano 20€ mesečna ter ostale poti). Ostalih bedarij kot so kopije, učni materiali, obleke bla bla bla se ne bom dotikal.

Družina sicer ima res pisano 600 €, ampak sta dohodka 2, to pomeni tudi 2x regres, 2x 13. plača, povrnjeni potni stroški in stroški za prehrano ter seveda socialno zavarovanje, kar ti pride hudo prav, če si kdaj dovoliš za dva tedna zbolet ali pa okrevat po kakšni manjši operaciji (recimo odstranitev modrostnega zoba) ter seveda plačan dopust. Družina s takimi dohodki ima tudi možnost otroškega dodatka, pridobivanja štipendij itd. Rekel bi da so malenkost na boljšem, če pa je taka družina lastnik stanovanja pa se računica močno prevesi na njihovo stran.

Edino študent s plačanim prebivališčem in faksom, ki omogoča več študentskega dela si res lahko privošči avto. Ne verjameš? Poglej si študentski vozni park FDV-ja ali pa strojne/filofaksa ... :twisted:
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po avg 31, 2009 7:11 pm

Vendar v današnjem času sploh še kdo z povprečno plačo dobi 13 plačo? Naša mati je ni! Tudi nagrade za 25 let ni dobila. O regresu je lahko sanjala. Tako da lih vse kot si naštev ni nujno da je res. Poleg dela v službi marsikdo še kaj drugega po službi dela, da se enostavno preživi. Več ali manj mladine pa je dilerjev, bevga in tako dalje. Folk gulfa en druzga.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po avg 31, 2009 7:42 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:hm,te pa še mi povej koliko je kaj povprečna plača v sloveniji? nimajo vsi 1000€ plače,pa se glihtak z avtom vozijo.

Ljudje ki se vozij z dragimi avtomobili, boš tudi zelo težko našel, da bi imel v denarnici vsaj 50 evrou gotovine.Pa tudi po vsej verjetnosti bančne kartice ne, ima pa cel pok kreditnih kartic. Vsaj kolikor jih jaz (še) poznam. Vstali pa, ali so zaprti, ali pa pobegnili na balkan (švercanje in preprodaja droge).
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po avg 31, 2009 8:01 pm

Naj se prosim javi nekdo, ki živi sam in ima nestalen dohodek 600€, poleg tega še študira, zdraven pa naj napiše kakšen avto vozi.
Eni res nimate pojma kaj pišete, ker imate očitno preveč polne riti. Ponavadi zahvaljujoč staršem.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po avg 31, 2009 8:19 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Naj se prosim javi nekdo, ki živi sam in ima nestalen dohodek 600€, poleg tega še študira, zdraven pa naj napiše kakšen avto vozi.
Eni res nimate pojma kaj pišete, ker imate očitno preveč polne riti. Ponavadi zahvaljujoč staršem.

2X :tomidelej:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Po avg 31, 2009 8:22 pm

Hmm, jst bi ti svetoval renault clio ali pa renault twingo. Oba se da dobiti dobra za poceni(okoli 600-900€), so poceni za vzdrževat, poceni za zavarovat, poraba imata oba majhno,....
Zdaj že objavlam občasno

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To sep 01, 2009 8:11 pm

S 600e pa na svojem in sama.Če res ni nujno potrebno, ne kupuj avtomobila.Še posebaj, če nimaš trenutno nič denarja.Če boš že kupila neko gajbo boš vseeno imela vsaj 100-150e stroškov na mesec.Všteta vsa zavarovanja,bencin,popravila.Pa sem premalo rekel.Če že zdaj nimaš nič na strani, kako misliš potem shajat še z -150/mesec?To je 1800e na leto.Bi rada za avto dala vsaj 25% svojih letnih dohodkov?
Na splošno nekako velja, da starejši kot je avto, več pizdarij je z njim.Samo noben noče povedat, da mu je njegova super študentska "petkica" puščala vodo,pozimi ni vžigala,rosilo se je k v turški savni, crkovala je na semaforjih,bremzat si moral 200m pred oviro, bog var, da se zaletiš z vso tisto rjo okrog sebe.
Je pa res poceni za popravljat, ampak to večina študentkov zna pošraufat sama in ne vozi okrog popoldancev.

Uporabniški avatar
suntrace1
Nov uporabnik

Napisal/-a suntrace1 To sep 01, 2009 8:25 pm

Vuso je napisal/-a:S 600e pa na svojem in sama.Če res ni nujno potrebno, ne kupuj avtomobila.Še posebaj, če nimaš trenutno nič denarja.Če boš že kupila neko gajbo boš vseeno imela vsaj 100-150e stroškov na mesec.Všteta vsa zavarovanja,bencin,popravila.Pa sem premalo rekel.Če že zdaj nimaš nič na strani, kako misliš potem shajat še z -150/mesec?To je 1800e na leto.Bi rada za avto dala vsaj 25% svojih letnih dohodkov?
Na splošno nekako velja, da starejši kot je avto, več pizdarij je z njim.Samo noben noče povedat, da mu je njegova super študentska "petkica" puščala vodo,pozimi ni vžigala,rosilo se je k v turški savni, crkovala je na semaforjih,bremzat si moral 200m pred oviro, bog var, da se zaletiš z vso tisto rjo okrog sebe.
Je pa res poceni za popravljat, ampak to večina študentkov zna pošraufat sama in ne vozi okrog popoldancev.

No, malo pretiravaš, mašina je vžgala tudi pri -20C redno, voda ravno ni zalivalo vanjo, je pa vse ostalo res - da se takoj šipe zarosijo, da moliš, da slučajno kdo ne prileti vate in da je samo, ampak samo za po mestu - čeprav sem bil z njo 2x v Srbiji in vsaj 10x na morju po Istri :) Pač spada pod študenstko življenje.

Accent je povsem soliden avto, kar petka ni, dovolj močna z potovanja, zanesljiv in veliko bolj varen občutek, kot tisti škatlca od petke.

Če imaš redne prilive, ne samo s strani službe, ampak tudi staršev, ki ji dajo med študijem manjšo žepnino, potem ni tak strošek, ni pa zanemarljiv. Servisi so 1x letno, okoli 200€, registracija je 500€ na obroke, ostalo je bencin.

Sam na srečo živim v Ljubljani, če bi bil izven mesta študija, pa je avto res nujna stvar.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To sep 01, 2009 10:46 pm

Sem študent, z nestalnim mesečnim dohodkom od 400 pa do 600€. Imam pežoja 306, letnik 98, s delno pokvarjenim ecujem in slabim mostom. Avto se še pelje in se bo peljal. Nimam klime, el. šipe delajo odvisno na vreme. Imam en airbag, za katerega nisem prepričan da deluje. Kljub vsemu temu vsako leto z odliko naredim tehnični pregled in naredim na teden blizu 400km. Tedensko pokurim bencina za približno 30€. Dolenjska in potem za vikend še posavje. Kupujem bone, darila, hrano, plačujem študenta, plačujem mobitel naročnino. Če želim lahko našparam do konca meseca tudi 100€. Še vseeno kupujem stvari, ki so izven računice. Pa naj bo to del za avto ali obleka, ali pa kaj za razvajanje. Raje kupim hrano kot bone, čimvečje količine so poceni, in tako manj udarijo po žepu. Privoščim si zadosti, da normalno živim. Pač se človek navadi, ne kupuje totalnih bedarij, čeprav priznam da marsičesa kar sem kupil ne bi potreboval. Vse se da, če se le hoče.
Ali potrebujem avto? Da. Na začetku ob nakupu ga nisem, fijakanje po mestu je bilo bolj za zabavo kot nujo. Sedaj ko delam poštene kilometrine in kjer bi časovno na teden zapravil tudi preračunanih 10-12ur na raznih prevoznih sredstvih sedaj za to porabim le 2 ali 3. Ostalih 8 pa dodatno delam in se za teh 8 ur peljem na šiht cel mesec.

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Sr sep 02, 2009 5:11 am

Dajte jo ubit punco...
Sem večni študent, sicer v Lj. vozim pa BMW 745, pri hiši pa je še Kia Magentis,,če sodelujejo starši ni problem, če pa ne, pa velja vse zgoraj napisano.
Samo ko bodo moji froci v teh letih, jim gotovo ne bom pustil, da se vozijo v Twingu za 600 €.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr sep 02, 2009 7:36 am

Če do zdaj nisi nič prišparala, potem raje odmisli avto.
Če pa si, pa priporočam Accenta, Lanosa, Balenota. Bo dobila za manj kot jurja z 1 airbagom, mogoče še s klimo, starega 10 let. Ampak moraš takoj zraven prišteti še vse stroške, ki bodo lahko presegli vrednost avta. Zavarovanje+tehnični, gume bodo na takem avtu verjetno že stare, zimske in letne (~400€). Kaj šele, ko bo treba kaj menjati. Zavorni diski + ploščice z delom vsaj 100€, zobati jermen 100€ , olje+ filtri 1x na leto itd. Ni vse tko na izi, če nimaš kje vzet.
Npr. jaz uporabljam avto od staršev, čeprav delam že 2 leti redno in dobro zalužim, ker ga za v službo pač ne rabim. Dajem pa za gume, servise, bencin. To je najcenejša varianta, kako priti do avta.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a zoro_31 Sr sep 02, 2009 8:54 am

firebird je napisal/-a:Dajte jo ubit punco...
Sem večni študent, sicer v Lj. vozim pa BMW 745, pri hiši pa je še Kia Magentis,,če sodelujejo starši ni problem, če pa ne, pa velja vse zgoraj napisano.
Samo ko bodo moji froci v teh letih, jim gotovo ne bom pustil, da se vozijo v Twingu za 600 €.

Kaj pa manjka Twingotu? Jz sem se vozil z njim 4 leta, pa lahko rečem to je pravi študentski avto, poraba mala, parkiraš kam hočeš, vzdrževanje poceni, sedeži se lepo preklopijo :D avto je res vzdržljiv..

priporočam ti nekaj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2915191&show=1

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr sep 02, 2009 8:58 am

Punca moja draga moj nasvet ti je da živiš še tko naprej kokr si do zdj, brez auta (zato ker če si kupš ena j***a za 500€ neboš mela na koncu mesca niti za burek). Mogoče pa začni razmišljat v tej smeri da daješ usak mesec nekaj € na stran (tut 100€ če ti rata) in si pol čez slabo leto al pa še mal več kupš neki bl solidnega, brez tega da bi mogla plačevat pol še razne kredite, pa lizinge pa nevem kaj. Sploh pa nevem kako lahko sploh upaš predlagat da uzame študent s tako plačo in da se še šola zraven auto na lizing. To slabš nebi mogu predlagat. Če pa maš kkšne varijante pri starših/stricih/tetah/babicah pol pa kr u akcijo boš do spomladi že spraskala za en kokr tok soliden auto.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov