Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne maj 30, 2010 9:58 pm

Ce si dal malo preko 50k € za avto, me pa res zanima kaj si ti kupoval. Nas je bil malo cez 30, pa je imel vse. Nov. Pa ze teh 30k € je bilo prevec, dosti prevec za avto katerega smo pozneje malo bolje spoznali.

Zastonj mu cena ni tako padla kot mu je. Avto je malo boljsi mondeo, pa tudi lega in uzitek nista nic kaj posebnega. Sicer pa, te po eni strani razumem. Ce bi sam kupil avto za 50k, bi ga tudi hvalil, pa ceprav bi mislil drugace.

LP

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne maj 30, 2010 10:07 pm

2.2D z opremo Executive ali Sport je bila osnovna cena 35.000€ (Classic je bil 5.000€ cenejši).

Potem pa še seznam dodatne opreme za doplačilo
Naprava za pranje žarometov 349,00
Ogrevano vetrobransko steklo 461,00
Navigacijski sistem 3509,00
CD-strežnik 609,00
Kovinska barva 983,00
Platišča iz lahke litine -17, BERMUDA 1655,00
Platišča iz lahke litine -17, CAYMAN 1655,00
Senzor za dež+samodejno zasenčenje notranjega vzvrat.ogled. 486,00
Ksenonski žarometi 847,00
Električno nastavljanje prednjih sedežev,voznikov s spominom 1444,00
Tretji vzglavnik zadaj 37,00
Dodatno ogrevanje vozila 685,00
Električno pomično strešno okno - steklo 1370,00
Filter trdih delcev 652,00
Pripomoček za parkiranje, spredaj 560,00
Pripomoček za parkiranje, zadaj 535,00
Priprava za mobilni telefon z Bluetooth-om 625,00
Električno preklopni zunanji ogledali 236,00
Vreča za smuči, naslonjalo za roko zadaj 273,00
TV-tuner 1083,00
Audio sistem, Premium 1132,00
Rezervno kolo normalnih dimenzij 224,00
Platišča iz lahke litine -18, ARUBA 2515,00
Platišča iz lahke litine -18, R-PERFORMANCE MELBOURNE 4295,00
Platišča iz lahke litine -18, ARUBA PERFORMANCE 3106,00
Platišča iz lahke litine -18, VALENCIA R PERFORMANCE 3502,00
Platišča iz lahke litine -17, BELIZE 1655,00
Usnje - Ivory 1294,00

In paketi opreme:
Športno podvozje + Platišča iz lahke litine -17, CAYMAN 2228,00
Zimski paket: Ogrevano vetrobransko steklo, pranje žarometov 648,00
Komfortni paket: Parkirni senzorji, kovinska barva, pranje žarometov 1155,00
Tehnološki paket: Navigacija, govorna funkcija, 10/10 nastavljiva sedeža, CD izmenjevalec 5302,00
Športno podvozje, Alu platišča BERMUDA -17 2228,00
Komfortni paket: Parkirni senzorji spredaj in zadaj, naprava za pranje žarometov 761,00

Mick77
Nov uporabnik

Napisal/-a Mick77 Po maj 31, 2010 4:28 pm

jaz nevem kaksnega ste doboli za 30k, jaz sem plačal 51.300, ima pa res vso opremo, ki sem si jo zelel....

drugace pa se dobro zavedam, da ce bi ga danes prodajal, bi dobil zanj samo par jurjev, sam to ni poanta, nekdo tu je omenjal, da je Jaguarckov malo, Audijev in Bembol pa cel kup, zame je tukaj poanta... zakaj si nekdo kupi Breitling uro za 5-10 jurjev, ce pa je vsak Seiko bolj natančen (Breitling je namreč mehanski in ima dovoljeno zaustajanje do 2sek/dan, Seiko pa Quartz ki je zelo natančen) ??? zatto kr pac noce imeti tisto, kar ima vsak zidar, vsak mesar itd.... pri meni je to pri avtu isto, ce se en model full prodaja, ga ne bom imel, pa naj bo perfekten in napol zastojn :)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po maj 31, 2010 5:40 pm

Mick77 je napisal/-a:jaz nevem kaksnega ste doboli za 30k, jaz sem plačal 51.300, ima pa res vso opremo, ki sem si jo zelel....

drugace pa se dobro zavedam, da ce bi ga danes prodajal, bi dobil zanj samo par jurjev, sam to ni poanta, nekdo tu je omenjal, da je Jaguarckov malo, Audijev in Bembol pa cel kup, zame je tukaj poanta... zakaj si nekdo kupi Breitling uro za 5-10 jurjev, ce pa je vsak Seiko bolj natančen (Breitling je namreč mehanski in ima dovoljeno zaustajanje do 2sek/dan, Seiko pa Quartz ki je zelo natančen) ??? zatto kr pac noce imeti tisto, kar ima vsak zidar, vsak mesar itd.... pri meni je to pri avtu isto, ce se en model full prodaja, ga ne bom imel, pa naj bo perfekten in napol zastojn :)

dobra filozofija..
not :lol:

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Po maj 31, 2010 6:38 pm

Mick77, jaz te pa popolnoma razumem. Zjutraj se vsedeš v avto, ki te spravi v boljšo voljo in uživaš v vožnji med tem ko se drugi obremenjujejo s porabo, racionalnostjo in podobnim. In še vedno je x-type pravi Jag, ravno zato ker bo 99% ostalih raje kupilo forda.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 31, 2010 6:41 pm

sejjaretun je napisal/-a:
Mick77 je napisal/-a:jaz nevem kaksnega ste doboli za 30k, jaz sem plačal 51.300, ima pa res vso opremo, ki sem si jo zelel....

dobra filozofija..

jst bi se kr strinjal z njegovo filozofijo.
ti se ne,zato si tud nebi kupu jaguarja ampak ksnga bmw,mb,audi..
Zadnjič spremenil abbe, dne Po maj 31, 2010 6:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 31, 2010 6:45 pm

podpis. Zato nimam golfa, čeprav je super avto, ampak raje izberem kaj od kunkurence če mi le ustreza finančno
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 31, 2010 6:48 pm

:lol:

kakšni komentarji... :cry

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Po maj 31, 2010 10:04 pm

abbe je napisal/-a:

dobra filozofija..

lej,jst bi se tud strinjal ce bi malce drugace napisal-ampak da dajes ogromen denar sam zato da si "special",obenem je pa vseeno ce ta stvar ni tolk zanesljiva mi je pa mal mutno.ali celo cudasko.torej,ce vsi jejo cokolado,ki je ukusna,bos ti jedel drek(kakec,pu-pu),ki je sicer podoben cokoladi ampak je neki posebnega ker ga vsak ne je :?: ta filozofija meni ne ustreza.pa to z kakcem ne leti na nikogar,da se ne bi kdo uzalil,sem samo malce bolj slikovit bil :lol:
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 31, 2010 10:40 pm

abbe je napisal/-a:

dobra filozofija..

lej,jst bi se tud strinjal ce bi malce drugace napisal-ampak da dajes ogromen denar sam zato da si "special",obenem je pa vseeno ce ta stvar ni tolk zanesljiva mi je pa mal mutno.ali celo cudasko.torej,ce vsi jejo cokolado,ki je ukusna,bos ti jedel drek(kakec,pu-pu),ki je sicer podoben cokoladi ampak je neki posebnega ker ga vsak ne je :?: ta filozofija meni ne ustreza.pa to z kakcem ne leti na nikogar,da se ne bi kdo uzalil,sem samo malce bolj slikovit bil :lol:
lp

ti si to mal narobe razlagas.
folk kupuje ferarije zato da se v njih kazejo.ne da dirkajo z njimi.al se tut kle motm?
konec konce pa ja.folk odsteva ogromne denarce samo zato da so posebni.da so drugacni od ostalih.a misls da so npr.premium znamke oblacil narejene iz toliko bolj kvalitetnih materjalv pa majo zato tako ceno.ne ni res zarad imena je to.in kle je isto.pac ce bos hotu met neko premium znamko bos pac za njo tok vec odstel,kar pa se nepomen da je tok bol varna,bol nekvarljiva,bol udobna kokr je drazja...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Po maj 31, 2010 11:23 pm

e mrki ravno na ferrariju sem te cakal,nisem ga hotel omenjati v prejsnjem postu.
ne mores primerjat ferrarija pa jaga x-typa.ali pa pac nekega drugega jaga.
pred 4-imi leti je dal za x-a vec kot 50k€.kolk je pa sedaj vreden?pri ferrariju ter drugih premium znamkah je pa drugacna zadeva.
vem kaj hoces povedati.ampak point tistega kar hocem povedat je ce ze mastno placas neko stvar,pricakujem da bo to tudi kvalitetno.marsikatero trenirko sem znal kupit ki je "no name",ampak v primerjavi z tistimi ki sem jih 10x vec placal so nula,zdavnaj koncale v kosu za smeti.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 01, 2010 2:02 am

Saj je vse jasno, eni pač radi vozimo nekaj kar ni BMW, Audi ali pa MB. Jaz bi brez premisleka (sicer 2-3 leta nazaj) dal dosti raje 70.000 € za Thesisa 3.2 (ali kakšen C6, XF, S80, ...) kot za podobno E-klaso oz. slednje sploh ne bi šel probat, ker vem, da je ne bi imel. In to ravno zato, ker nočem biti še eden v množici E-klas, BMW 5k, in Audijev A6. Ljudje smo si pač različni, dobro da se razpoejamo približno po Gaussovi krivulji, da nas je posebnežev potem manj :) in smo ravno zato posebneži, ker nas je malo.

Mick77
Nov uporabnik

Napisal/-a Mick77 To jun 01, 2010 7:12 am

abbe je napisal/-a:

dobra filozofija..

lp

ce bi bli vsi racionalni, bi vsi kupili Toyoto Yaris (vsaj zdi se mi da sem nekje slisal, da to nikoli ne crkne in da je menda najboljsi avto iz racionalnega pogleda - al pa pac nekaj temu podobnega).

Drugac pa sem jaz kupil ze marsikatero bedarijo za precej denarja, ki pa se i izkazala, da bi mi ustrezala - recimo imam Breitling for Bentley uro, ki se ji usnjen pascek lusci, pa ceprav jo zelo malo nosim - placal sem pa zanjo vec kot stane en novi mali Renault... pac jebiga, se zgodi, al kako ze pravijo... in ce me kdo vprasa, mu to tudi povem...

racionalnost, zanesljivost - oz. pameten nakup pa nimata nikoli nic skupnega s tem kaj si ljudje naceloma zelijo, no vsaj pr men ne...

drugace pa je tudi tko, se mi zdi, nekomu je 50k veliko za avto, drugi 50k skurijo na gorivu, v parih urah, ko pozenejo megajahto, ki papca tam 4000 l/h.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To jun 01, 2010 7:29 am

poglejte kok stane naprimer nova A8 4.2q pa poglejte kok stane 5 let stara (iz 100 jurjov cena pade na cca 30). a zato ker je slab avto? :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jun 01, 2010 7:29 am

Mick77 je napisal/-a:Drugac pa sem jaz kupil ze marsikatero bedarijo za precej denarja, ki pa se i izkazala, da bi mi ustrezala - recimo imam Breitling for Bentley uro, ki se ji usnjen pascek lusci, pa ceprav jo zelo malo nosim - placal sem pa zanjo vec kot stane en novi mali Renault... pac jebiga, se zgodi, al kako ze pravijo... in ce me kdo vprasa, mu to tudi povem...

kolega, če bi se meni ura za cca. par tisoč eur luščila oz. bi se luščil pašček bi ga hitro zamenjal za novega in to pod garancijo ;)

danes ime blagovne znamke stane in tako je tudi prav ! ko neko podjetje vloži recimo par milijonov eur samo v dizajn oz. razvoj nekega dotičnega modela pa naj bo to audi a6, e classa ali pa toyota avensis je tudi prav, da dvignejo ceno napram tistim vozilom ki izvirajo iz kitajske, ki znajo samo prekopirati izdelek in nabiti svoj badge.

in ko govorimo o materialih je še kako opazna razlika pri visoko cenovnem razredu kot pa tistemu "wanna be" ekvivalentu.

Mick77
Nov uporabnik

Napisal/-a Mick77 To jun 01, 2010 7:42 am

:)

ja garancija ... sej ves kako je to, ko se proizvajalec sklicuje na obrabo, ki pa ni pokrita...sam mal cuden je, ko pride do obrabe pri nezni uporabi - in se to zgolj obcasni...bomo vidli, kaksen bo dokoncni odgovor :)

se pa strinjam s tabo, da so ekskluzivni materiali in ekskluzivna vozila popolnoma nekaj drugega, kot obicajne stvari... enkrat sem si najel v ZDA Bentley Flying Spur za 10 dni, kr sem pac dobil res dobro ponudbo - to je zame najboljsi avto, ki sem ga kadarkoli v zivljenju vozil, sam je pa njegova cena en malcek "out of my league"... vse kaj pa je tam 50-100k se mi pa zdi, da je pa dokaj podobna zadeva - pac stvar okusa.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To jun 01, 2010 8:14 am

Komentarji tule so odlicen dokaz temu, da je zadovoljstvo uporabnika pogojeno povsem s mentalnim prepricanjem. Ena stvar v dveh variacijah (recimo, da je samo embalirana drugace), povzroca lahko percepcijsko popolnoma razlicne obcutke.

Torej, popolnoma vseeno je, ali je uporabnik, za 20K EUR vec kupil dejansko boljsi avto. Pomembno je dejstvo, da je osvojil prepricanje, da ga je.

Aja, glede ure in podobnih reci se pridruzujem Adisovemu mnenju. Ce bi se meni osebno pripetilo kaj podobnega bi zagnal en konkreten halo. Pricakujem, da je "de luxe" pac "de luxe"...ne pa spanje na ze zaprasenih lovorikah. In ce apliciram tole na Jag VS Mondeo, lahko, da je prvi res boljsi v smislu nekega splosnega pocutja v avtomobilu, kvaliteti materialov, izdelave ipd...se vedno pa bazira na enaki osnovi kot drugi. In ko bi bilo le to...precej elementov, ki dejansko veliko prispevajo k pocutju in ergonomiji je vzetih direkt iz Forda. To je tudi edini moj izgovor zakaj menim, da si taksen avto enostavno ne zasluzi toliko visje cene...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 01, 2010 9:36 am

Jaz osebno raje nebi mel te kičaste ure, ampak bi ta denar dodal zraven za XJ-a, bi imel vsaj pravega Jaga.
Kot pravim, samo da si ti zadovoljen. ;)
Okusa pa vseeno nimaš kaj preveč, to si že dvakrat dokazal.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 01, 2010 9:59 am

Kaj zdaj brišeš svoje obupane replike? :lol:
Kar napiši, da jaz nimam kaj govorit o okusu, ker sem pristaš Alfe. :lol: :lol: :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jun 01, 2010 11:06 am

Kaj pa vem, ime znamke je dodana vrednost proizvoda. Koliko je vredna ta dodana vrednost je pa v končni fazi verjetno odvisna od splošnega prepričanja okolice, stroke in predvsem kupca samega. Ali je ta avtomobil vreden toliko ali ne, mislim da ni pomembno v tem primeru. Vse znamke gradijo na tem in to je bistvo. Imaš recimo pas za hlače podobne kakovosti. En pas je D&G, drugi recimo Tom Tailor, razlika v ceni je precejšnja. Nekdo bo kupil TT, ker mu bo smešno dajati toliko več denarja za D&G, drugi ravno obratno. Ta primer niti ni najboljši, ker je D&G pasov verjetno več kot TT in podobnih, ampak vseeno :) Mogoče bi bilo bolje reči pas znamke Helly Hansen vs Tom Tailor ali kaka cenejša ;)

Odločitev Mick77 mogoče ni racionalna, logična ali kaj podobnega, je pa meni povsem rauzumljiva. Njemu znamka Jaguar, počutje v avtomobilu in sam pogled na armaturo,.., predstavlja neko zadovoljstvo. Ali so materiali na višjem nivou in ali je sploh bolj udoben, prestižen.., pa niti ni pomembno. Če za njega je, potem se je odločil pravilno, če pa so boljši tudi v "real life", pa toliko bolje. Pač obe strani morata malce širše gledati.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost