Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe sep 04, 2009 3:37 pm

Gosic je napisal/-a:Audi=vw=Škoda.. vse je isto.

Ti že veš, ko si se s toliko avti vseh treh znamk prevozil! :lol: :roll: :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe sep 04, 2009 3:59 pm

Tattoo- je napisal/-a:

Seveda da ni, značke so drugačne.
Aja pa morda so nekje malo cenejši deli, ker je Škoda pač vendarle Škoda :roll:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe sep 04, 2009 4:27 pm

se kar strinjam z "Gosic"-em. Dejansko materiali v Audiju, vw niso nič boljši kot v Škodi, eni boste sedaj začeli pluvat na polno, ampak zame je Superb veliko boljši, udobnejši in v notranjosti lepše izbrani materiali kot v Passatu, ki je obup. Ko pogledam tapete vrat, armaturo in sedeže v passatu in jih primerjam z škodo (octavio ali še boljše superbom) je velika razlika v prid škode.
Passat je naredil korak nazaj v primerjavi izpred 10 let, medtem ko škoda vedno naredi napredek. Govorim za kvaliteto izdelavo, izbrane materiale, ne govorim o tehniki in vsemi supa dupa elektronskimi pripomočki.

In veliko delov paše povsod. Tako ima audi dele, kjer je vtisnjen logo Škode in ima Škoda logo Audija. ;) In ja, vozil sem že vse.

LP

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe sep 04, 2009 4:27 pm

Gosic je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Seveda da ni, značke so drugačne.
Aja pa morda so nekje malo cenejši deli, ker je Škoda pač vendarle Škoda :roll:

Poglej...v zadnjih petih letih sem se kar nekaj kilometrov prevozil s praktično vsemi modeli (od najbolj osnovne Fabie pa do dobrih 100.000 € vrednim Audijem R8 ) vseh treh znamk in zaradi narave svojega dela sem se večkrat dobesedno presedel iz avta ene znamke v avto druge znamke...pa ti povem, da so še kako velike razlike med primerljivimi modeli teh treh znamk (materiali, hrupnost v kabini, vozne lastnosti,...)! Res pa je, da se človek vseeno dostikrat vpraša, ali vse to odtehta nekaj tisoč evrov višjo ceno med Škodo in Audijem - ampak to sedaj ne more biti opravičilo za tvojo (zgrešeno) trditev! ;)

EDIT: Ti je medtem, ko sem pisal post tudi hladni lepo obrazložil...

EDIT1:
GiGi1985 je napisal/-a:In ja, vozil sem že vse.

Res?! :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe sep 04, 2009 4:51 pm

@Tatoo

Jaaaa ! :P

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe sep 04, 2009 5:12 pm

Zadnjih 10 postov je avtorju teme res zelo koristilo.... :roll: :roll: :roll:
:)

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe sep 04, 2009 5:29 pm

OFF:
kot že rečeno razlik med vw,audi,škoda,seat skorajda ni. (npr. leon letnik 2002 ter audi a3 2002 popolnoma ista razen pleha okoli.)

Če se podrobno spustiš v avte teh znamk, majo skupno vse razen "šminke" ki se vidi nazven.

ON:
Tudi jaz bi iz razumnosti vzel škodo od tega kar je bilo našteto do sedaj.

Milsim pa da bmw 3 tudi ne bi bila napačna izbira:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3059386&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2982870&show=1
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Pe sep 04, 2009 5:48 pm

jaz mam passata CC, ampak z vidika družinske uprabnosti vam priporočam škodo Superb z 1.8. TSI motorjem.

lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe sep 04, 2009 5:49 pm

GiGi1985, Gosic in avtorju teme v korist bom napisal, da velikokrat vozim octavio in passata (ima jih kar precej računalniška firma locirana na severu lj obroča, zraven trgovskega centra).
Nedvomno je velika razlika. če lahko začnem naštevati: 1.9TDI v oktaviji brunda kot star zariban medved (predvsem ko je motor mrzel), ko se spelje brez gasa po ravnem se zatrese cela armatura in volan, prestave ob potisku ne skočijo na svoje mesto same, zvočna izoliranost je mnogo slabša, tako tudi akustika, končna obdelava in še in še. kar pa mi je najbolj pomembno- škoda kljub temu, da je mnogo trša in te po luknjah lepo nabija v križ ni tako suverena v kritičnih trenutkih. torej razlika je v vseh bistvenih stvareh in vprašanje je samo če je vredno dati za passata več denarja. Zaradi takih, ki pišejo, da je vse isto in poslušajo vaške trače postane forum nekompetenten in zavajajoč.

Avtorju teme: če mama in oče nista značkarja naj se lepo zapeljeta z omenjenimi avti in pazita, da nebodo testni občutno bolj opremljeni kot tisti katerega boste kupili. glede na težo v tem segmentu je za normalno vožnjo definitivno dovolj 150konjev. koncern VAG ima trenutno samo 1.8TSI v passatu tudi 1.4TSI ampak ima samo 120konjev. recimo pod ceno je passat (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2786680&show=1), malo nad ceno je passatCC (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3046839&show=1) ali pa
C5 se dobi že za 20.000eu (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2994130&show=1)
BMW 320 s 170konji je recimo 30.000 z vključenim servisom do 100000km (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2890348&show=1)
salonski audi a4 je 26.500 (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3072843&show=1) drugače polno opremljen 40.000
pa še škoda superb z vsem razen usnja za 30.000 (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2778180&show=1)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe sep 04, 2009 5:57 pm

eazzy avtor je napisal da hoče imeti bencinarja.
kot drugo pa ne primerjaj leona in a3 iz leta 2002 in ugotavljanja posplošuj na octavie passate in a4/a5. Na žalost so razlike ogromne, dvomim sicer, da so vredne denarnih razlik. napišite kateri segment ste vozili in kaj se vam je zdelo podobnega. smešno je da mislite da so enaki menjalniki.. ker niso. smešno je da mislite da je kvaliteta laka, materiala notranjosti in deli podvozja in še 100 stvari enaki. na žalost se vam zdi da zaradi ključa, kljuk, nekoč ogledal, štekerja za luči in še par malenkosti so to isti avti. PA NISO!

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Pe sep 04, 2009 5:59 pm

Vozil si pa kater letnik?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe sep 04, 2009 6:23 pm

blind, če stari primakne še 3k mam zanga full option A4, 08 letnik :)
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe sep 04, 2009 6:24 pm

primerjal sem octavio 2006, passat 2007 1.9TDI 105konjev oboje, potem passat 2.0TDI 140konjev. Vse karavani z 215/55R16 oz. 205/55R16 (če je pomembno zaradi subjektivnih mnenj tudi o obnašanju na cesti). Avti so kot sem omenil last enega največjih računalniških podjetij v osrednji sloveniji.
se opravičujem za off

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Pe sep 04, 2009 6:50 pm

Verjamite da so vozila iz VAG koncerna precej podobna, veliko delov je enakih. Pac AUDI je imiđ, ki ga je potrebno drago placat, zato da v mnozici iztopas, prav tako je treba to placat pri VW, zal pa škoda, kot avto za populacijo, tega nima.

Pa da se ne boste zapicli, vozil sem ze, pasatta, vse motorne razlicice, prav tako A4/A6 in ja tudi RS6, in pa Superba, tu pa samo 2.0TDI 140/170KS in pa 1.8TSI. Aja, tudi passata CC sem vozil. In to nova vozila, ki niso zjahana, deformirana,... Avti so bili vsi novi.

S temi avti imam dnevno kar precej opravka, na splosno kar s komplet VAG koncernom, od najcenejsega vozila (verjetno A3/ VW Fox/Skoda Fabia) pa vse do najdrazjih (S8, Q7/Touareg, Pheaton/Superb). Prav tako v vseh moznih razlicicah opreme.

In ja, cisto vsak ima svoje napake. Dolocene so motece, dolocene navadnemu uporabniku neopazne. Ker pa sem v takem okolju in imam dnevno opravka z avti si vcasih vzamem tudi cas za raziskovat in dobesedno iskat napake v njih.

Tako da, ce mislite da je AUDI brez napak, se motite. Prav tako se motite, ce enako mislite o VW ali o Škodi.

Vsak posameznik pa ve kaj isce, kaj je pripraljen "pozret" in kaj pripravljen placat.

Imajo pa A4/Passat/Superb vsak svoje + in svoje -.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe sep 04, 2009 7:03 pm

za ta denar bi vzel legacya ali avensisa....no tudi mazda 6 je ql, v glavem japonca
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe sep 04, 2009 7:09 pm

kolk nakladanja :roll:

enim je pa res težko ko ne vejo kak dnar zapravt

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe sep 04, 2009 7:26 pm

kolesar je napisal/-a:kolk nakladanja :roll:

enim je pa res težko ko ne vejo kak dnar zapravt

Valda da je. Jaz osebno če bi imel denarja na pretek, več ko 20k€ nebi dal za avto.

srboljub05
Nov uporabnik

Napisal/-a srboljub05 Pe sep 04, 2009 9:54 pm

lJUDJE !! NEMOREM VERJET DA SE KREGATE OKROG NOROSTI DA JE AUDI=SKODA?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: MISLIM.... Pol se lahko zacnemo raspravljat da je Dacia danes ista kot Renault in da bo ju3 Jugo isti kot Fiat!!! Stoji da je skoda napredovala z svetlobno hitrostjo vendar je se to leta in leta do vw kaj sele do Audija!!! Sploh pa nemorem verjet da mu nisce ne svetuje najjaci avto ki brise z vsemi tla!!! PRIJATU NAGOVORI FOTRA ZA LEXSUSA IS IN BOG DA TE VIDI!!! KAKE SKODE IN CITROENI! KUPIS LEXSUS IN VES NA CEM SI...... ILI JESI ... ILI NISI..... LAV! :shock:
brm,brm,brrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmm

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe sep 04, 2009 10:03 pm

Ze zaradi njihove politike ne more biti Škoda kvalitetna kot audi. Če bi potrebno bi tudi nalašč Škodi zmanjšali kvaliteto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Pe sep 04, 2009 10:44 pm

srboljub05 je napisal/-a:lJUDJE !! NEMOREM VERJET DA SE KREGATE OKROG NOROSTI DA JE AUDI=SKODA?!?!?! :lol: :lol: :lol: :lol: MISLIM.... Pol se lahko zacnemo raspravljat da je Dacia danes ista kot Renault in da bo ju3 Jugo isti kot Fiat!!! Stoji da je skoda napredovala z svetlobno hitrostjo vendar je se to leta in leta do vw kaj sele do Audija!!! Sploh pa nemorem verjet da mu nisce ne svetuje najjaci avto ki brise z vsemi tla!!! PRIJATU NAGOVORI FOTRA ZA LEXSUSA IS IN BOG DA TE VIDI!!! KAKE SKODE IN CITROENI! KUPIS LEXSUS IN VES NA CEM SI...... ILI JESI ... ILI NISI..... LAV! :shock:

ti očitno nisi... - LEXUS :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov