Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 16, 2009 6:09 am

Mah glejte, Clio je itak med evropsko konkurenco(Corsa, Polo, 207, GrandeP, Fiesta) najslabši.
Tisti, ki bo rekel, da ni se še ni vsedel vanj ali resnično ni objektiven.

Sicer pa ni ta tema razprava o tem. Kot sem že povedal oglej si Punteka ali Polo!
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3129675&show=1

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr sep 16, 2009 7:06 am

Ceed je napisal/-a:Mah glejte, Clio je itak med evropsko konkurenco(Corsa, Polo, 207, GrandeP, Fiesta) najslabši.

Sicer pa ni ta tema razprava o tem. Kot sem že povedal oglej si Punteka ali Polo!

Zakaj? Pojdi v avto hišo in reci, da bi se rad usedel v exceptiona. Zapelji se en krog in nato komentiraj. Edina prednost pri polu je, da je tudi pri nas v ponudbi highline paket opreme. Pri nas npr. initiale ni, in kot kaže tudi ne bo, v ponudbi. Vejica je upravičeno pred in, ker gre za vrinjen stavek. Vsak avto je le avto. Francozi so vsaj spremenili clia že tretjič. Polo je po mojem mnenju šele v drugi izvedbi. Tale novi je kot chop starega, ki se dejansko vozi. Linije golfa VI na starega pola in gremo. Z novim se še nisem vozil, vendar prejšnja serija ni bila boljša od clia - za vsakodnevne potrebe. Corsa je zanimiva in imam premalo izkušenj z njo, da bi komentiral. Punto grande me je navdušil; predvsem dvopodročna klimatska naprava. Poleg tega ime še pestro ponudbo motorjev. Edini minus dam, stvar subjektivne ocene, zunanjemu izgledu ter volanu. Prav tako pri 207, za katerega menim, da je bi rdeča nit pri oblikovanju som.

PP: malo sem bral še pretekle komentarje. Zakaj "nemci" držijo ceno? Zaradi Bosancev. Ni mišljeno žaljivo, vendar tako je. Kdor me pozna, ve zakaj si privoščim tak komentar. Ne vem v čem se vozim? Avto, ki ima 6 zračnih blazin (5 zvezdic za varnost), ABS, radio 4X15W ki predvaja MP3 formate, električni pomik stekel in električno nastavljiva ogledala, ki so mimogrede ogrevana. Oblazinjenje sedežev v kombinaciji z usnjem, ki je tudi na volanu in ročici menjalnika (pri skoraj 40000 km izgleda vse skupaj še kot novo). Električno variabilen servo volan, bela podlaga na števcih, avtomatska klima. Res ne vem, kaj je z avtom narobe? Ne primerjate voza za 8000€ (clio authentique) in avta za 12000€ (clio exception). Razlika v ceni je povsem upravičena; še več - kolikor sam opazujem je "na kilo" exception cenejši.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

ales3112
Nov uporabnik

Napisal/-a ales3112 Sr sep 16, 2009 8:48 am

Ceed je napisal/-a:Mah glejte, Clio je itak med evropsko konkurenco(Corsa, Polo, 207, GrandeP, Fiesta) najslabši.

Eni pač nimajo pojma o avtomobilski industriji pa so žal tudi njihovi komentarji takšni. Se ti ne zdi da če bi res bilo tako, da Renaulta že zdavnaj nebi bilo več?!?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr sep 16, 2009 10:42 am

abcabc je napisal/-a:MI lahko eden pove, če je dobr clio z 1.5 motorjem (dizl).
l.01-02 tam nekje.
Zanima me motor, če je ok

Če ti iskreno povem, me je 1.5 85km dci res presenetil, sicer pa sem ga vozil v kangooju, verjetno ma kangoo krajše brzinein zaradi tega bolje vleče kot clio pa vendar. Motorček se mi zdi res res poskočen v nizkih,sicer zvrti se ne tako dobro, ampak je pa zlo zanimiv in tudi vleče dobro. V glavenm zelo svetla točka tega motorja so nizki vrtlaji, kjer motor dobesedno izstreli iz 1200 rpm/min recimo v tretnji brzini... čisto enostavno. Men je odličen motor.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 16, 2009 1:32 pm

Ja Cliaši! Usedite se v osnovnega Clia in osnovno 207ko, ni potrebne neke globoke analize, da se vidi kako slab je Clio, sploh tiste nikakve plastike notranjosti, ki so jih v Mehanu uporabljali za vlakce delat. Enako velja za katastrofalno ergonomijo...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 16, 2009 1:52 pm

Ceed je napisal/-a:Ja Cliaši! Usedite se v osnovnega Clia in osnovno 207ko, ni potrebne neke globoke analize, da se vidi kako slab je Clio, sploh tiste nikakve plastike notranjosti, ki so jih v Mehanu uporabljali za vlakce delat. Enako velja za katastrofalno ergonomijo...

vsedi se v eno 206 z 150.000 km pol pa še v enega cliota...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr sep 16, 2009 2:50 pm

No Ceed, zavoljo tebe sem danes obiskal oplov salon. Ven sem stopil skoraj popolnoma razočaran. Morda mi ne ustreza nemški slog, vendar sta osrednji konzoli in armaturi, za moje pojme, za časom. Govorim o astri in corsi. Presenetilo me je, kam so stlačili tipke za tempomat. Skupaj z lučmi, meglenakmi in še čem. Mimogrede, corsa je bila kar dobro opremljena (cosmo paket opreme) in je imela delno usnje na sedežih. Brez zadržka povem, da je bočni del sedežev pri cliu trši. Ne rečem, sedež te "objame", vendar me je presenetila mehkoba, negativno seveda. Povsem druga pesem je insignia... Temu bi jaz rekel das Auto (sedel sem pa v nekem do zob "oboroženem" vozu).

torcida1989
Novinec

Napisal/-a torcida1989 Sr sep 16, 2009 2:58 pm

vav svaka vam cast

od cliota 99 letnik ste prisli na razliko med novimi opli in renaulti

res ste dobri,kaj si pa lahko avtor teme pomaga s tem??
Forza Fiat!!

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Sr sep 16, 2009 3:43 pm

lenivec je napisal/-a:
gregga je napisal/-a:@lenivec.....nic ne zavajam.....

prjatl ma takega Cliota...

aham torej govoriš lastnih izkušenj... :roll: taki posti so vedno dobrodošli.

pa ka mislis da te js jeb**....al da bom druge zavajal........s tistim Cliom se pelejm usaj enkrat na teden, pa verjemi da mi kolega vedno pokaze porabo, ker je VEČ kot zadovoljen s tem, kaksno porabo ma !!.........tolk o dobrodoslih komentarjih

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr sep 16, 2009 4:32 pm

gregga je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
gregga je napisal/-a:@lenivec.....nic ne zavajam.....

prjatl ma takega Cliota...

aham torej govoriš lastnih izkušenj... :roll: taki posti so vedno dobrodošli.

pa ka mislis da te js jeb**....al da bom druge zavajal........s tistim Cliom se pelejm usaj enkrat na teden, pa verjemi da mi kolega vedno pokaze porabo, ker je VEČ kot zadovoljen s tem, kaksno porabo ma !!.........tolk o dobrodoslih komentarjih

ma pusti, vidiš da ma veselje. Sej on tudi podaja samo svoje izkušnje, sploh Cliota zna kritizirat iz lastnih izkušenj, ker si jih je že toliko lastil. :bonk
Freude am Fahren

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr sep 16, 2009 4:58 pm

GiGi1985 je napisal/-a:ma pusti, vidiš da ma veselje. Sej on tudi podaja samo svoje izkušnje, sploh Cliota zna kritizirat iz lastnih izkušenj, ker si jih je že toliko lastil. :bonk

Word!

Skratka, se splača kupiti.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 16, 2009 5:15 pm

lenivec je napisal/-a:nima se smisla v clio debate sploh vključevat. ker v glavah slovencelnov ta avto počasi nadomešča vag grupo. včasih je bil golf nekaj najbolšega zdaj pa zgleda da to postaja clio

ti glih govoriš kot da je clio tolk slabši od primerjivih avtov....
to je tvoj problem....

avto ko avto ne kapiraš?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr sep 16, 2009 5:29 pm

Tle gor se samo še kregate, brezveze je debata o tem katera znamka je bolša, ker če boš pristaša renojev vsedel v novega 207, bo rekel da je star clio veliko boljši oz kontra. On sprašuje če se splača kupit cliota, vi pa debatirate o xy zadevah

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr sep 16, 2009 9:34 pm

Ne, ne splača se. Brez zajebancije. Glede na ponudbo osebno ne bi kupil. Drag avto za tako opremo in motor. Vsaj za moj okus.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr sep 16, 2009 10:19 pm

tadej92 je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:Po vseh teh letih še vedno ne vem, zakaj ljudje kupujejo nove Cliote, prej bi se odpravil v Rusijo po Lado Kalino kot...
Iz srca ti odsvetujem bilo katerga renoja!

prosim da se takšnih debilnih komentarjev zadržiš, če ne že za voljo svoje nevednosti pa že zarad tega da nebo prepira.

Sej je prov napisu. Če ti ni kej jasno, lahk še jez kej dodam zraven.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če sep 17, 2009 12:31 am

clio gor al dol.. uporabnih informacij niste dali.
sicer nisi omenil ampak okoli letnika 2000 +/- 1leto sem vozil corso,206 in cliota
koliko so pokvarljivi je v tem razredu odvisno od načina vožnje, vzdrževanja. še toliko bolj kot pri višjih razredih. moje osebne izkušnje so kriminalna prestavna ročica 206, ki se zatika in skupaj z dolgo sklopko tvori pravo olajševalno školjko (na žalost). clio je bil po občutku vožnje nekje vmes, motilo me je nagibanje in odnašanje zadnjega konca, corsa pa recimo (pogojno) je imela po mojem mnenju še najboljšo lego in menjalnik, zato pa nikakor nastavljivega volana..

to da ima avto vrhunsko opremo in roza obrobe sedežev me ne zanima, če mi ročica menjalnika skoraj ostane v roki. nakup cliota se splača, če si seznanjen z vsemi nameni uporabe in najdeš pravi primerek recimo "pogovorno" neproblematičnega 1.4 motorja. rahlo ga servisiraš, zgoniš do kraja. sicer pa od točke A do B in za tak mali denar je vsak (ali pa noben) avto dober.. za začetek mislim, da ti je najbolj pomembno, da bodo gume, zavore, olje in filtri novi. tak avto še dolgo nebo crknil.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Če sep 17, 2009 7:05 am

lenivec je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:clio je avto kot vsak drug tega razreda..
:rofl

maš pa res nizka merila kaj je to avto. ma še ševroleta bi raje mel kot cliota

Sej približno sta ista. Recimo Clio in Kalos. Ampak ima vsaj Clio malo boljše vozne lastnosti se mi zdi...

Servis pa to je pa pomoje cena nekje podobna, vsaj kakor slišim od kolegov...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če sep 17, 2009 3:09 pm

Ampak, AshV išče dizla; clio II ph1 1.9D. Navaden atmosferski dizel s 65KM. Cena je za take avte mal previsoka; osebno (če že clio) bi raj pogledu isti letnik z 1.2 motorjem.

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov