Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Ne okt 11, 2009 1:41 pm

vedno vozit v nizkih obratih dokler se motor ne segreje, drugače pa sem jaz vedno šparal nekje do 5.000 km pa še potem malo z rezervo do prvega servisa, pa nikoli nisem imel problemov z mašinami in porabo
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
Omegan
Nov uporabnik

Napisal/-a Omegan Ne okt 11, 2009 1:51 pm

GiGi1985 je napisal/-a:se vidi da ste slovenci zapufani za x let za en bogi avto. in kaj potem ce je bil udarjen? dele zamenjajo z original novimi, in je stvar rešena. avto ravno tako služi svojemu namenu, sosedi pa tega ne vedo.
ne odobravam vsega tega, ampak je veliko hujšega kot to, da imaš 0,014 kg kita na blatniku, pa da ti eden stisne avto do 5k rpm. get a life no

Gre se za princip, če za nič drugega. Verjetno noben ni vesel, ko plača nov avto, potem pa izve, da je avto bil naknadno barvan zaradi poškodb, drugih delov itd. Pa naj bo avto za 8k € ali pa 20k+ :roll:

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne okt 11, 2009 2:12 pm

GiGi1985 je napisal/-a:se vidi da ste slovenci zapufani za x let za en bogi avto. in kaj potem ce je bil udarjen? dele zamenjajo z original novimi, in je stvar rešena. avto ravno tako služi svojemu namenu, sosedi pa tega ne vedo.
ne odobravam vsega tega, ampak je veliko hujšega kot to, da imaš 0,014 kg kita na blatniku, pa da ti eden stisne avto do 5k rpm. get a life no

:roll: Poanta novega avta je ravno v tem, da je nov in kot iz škatlice. Če je že pred prevzemom barvan in ima menjanih X delov zame osebno ni nov ampak bolj v stilu testnega vozila, da ne rečem kaj drugega. Torej lahko za ceno novega kupiš štrikan avto. :P

In kaj je narobe s tem, če se avto kupi na kredit? Ravno tako ga plačaš, kot da bi par let šparal in dal gotovino (v tem času pa tolkel pešhondo :P ).

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 11, 2009 4:51 pm

če bi hoto imet že popravljen avto pa kitan grem na avtosejem pa kupim 5 let rablenega pa z 150K km in za polovično če še ne manj denarja. če pa plačaš za nov avto pa ne sme bit nič popravleno,kaj šele neki kit :roll: najvrjetneje še nisi si kupo novega avta da bi vedel kako je to potem. itak pa ne vem v čem je poanta če si človek vzame kredit? isto je avto plačan,le šparat ni treba nekaj 10 let prej da si pol kupiš spodobni avto.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne okt 11, 2009 5:06 pm

On je napisal/-a:Ceed: Zaradi takih kot si ti drugi trpijo na en ali drug način... Praviš da so v luki sami kreteni, ki uničujejo drugo lastnino... Ti si tud delal 1.5 leta dol a ne?
Malo se ljudje zamislite kakšni ste sami in nato komentrajte druge
Kar se pa tiče vožnje novega avtomobila: prvih 1000 Km mu malo prizanesi, se pravi ne ga tipčat v MAX rpm, drugače pa itak važi pravilo, da se vročeha ne goni in seveda vročega takoj ugaša to drugo velja predvsem po vožnji na avtocesti...
Lep pozdrav

V kolikor je tole glede Luke Koper res, se bom potrudil, da bo to prišlo na ušesa vodilnim pri avtomobilskih znamkah - v kolikor seveda tega ne vedo. In to ne samo po enem kanalu, ampak večih.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Ne okt 11, 2009 5:06 pm

Kaj pa potem počnejo v Logatcu, kjer je logistični center? Nove avtomobile pred razvozem v salone pregledajo in po potrebi tudi ličarsko popravijo.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne okt 11, 2009 5:22 pm

Kael je napisal/-a:V kolikor je tole glede Luke Koper res, se bom potrudil, da bo to prišlo na ušesa vodilnim pri avtomobilskih znamkah - v kolikor seveda tega ne vedo. In to ne samo po enem kanalu, ampak večih.

Ja fajn bi bilo, da se to konča. :tomidelej:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Ne okt 11, 2009 6:30 pm

AudiFreak je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:V kolikor je tole glede Luke Koper res, se bom potrudil, da bo to prišlo na ušesa vodilnim pri avtomobilskih znamkah - v kolikor seveda tega ne vedo. In to ne samo po enem kanalu, ampak večih.

Brezskrbi. Zdej sem poslal e-mail parim uvoznikom, jutri pa še malo pokličem. Bom js dal b*****m tujo lastnino uničevat. Zanimivo bi bilo izvedet, kdo zavaruje avtomobile med potjo - Porche, ali npr. Volkswagen, kot podjetje. Če ma to katera slovenska zavarovalnica čez, bomo tudi to obvestili. Če je triglav še toliko bolje, bo romalo direktno v vrh.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 11, 2009 6:48 pm

Kael je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:

Brezskrbi. Zdej sem poslal e-mail parim uvoznikom, jutri pa še malo pokličem. Bom js dal b*****m tujo lastnino uničevat. Zanimivo bi bilo izvedet, kdo zavaruje avtomobile med potjo - Porche, ali npr. Volkswagen, kot podjetje. Če ma to katera slovenska zavarovalnica čez, bomo tudi to obvestili. Če je triglav še toliko bolje, bo romalo direktno v vrh.

Tak se to dela! :) Upam, da bo tudi kakšen viden rezultat glede tega če je to vse res kar nekateri pravjo. Ker, da bi se kar tako za brezveze "znašali" nad tujo lastnino nikakor ni sprejemljivo.
In bi moral biti tam nadzor vsekakor večji.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne okt 11, 2009 7:06 pm

Kot da to sedaj pa ne vedo... Očitno raztovarjanje še vedno povsem zadovoljuje standarde. :tomidelej:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Ne okt 11, 2009 7:10 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Kot da to sedaj pa ne vedo... Očitno raztovarjanje še vedno povsem zadovoljuje standarde. :tomidelej:

Tudi to bomo izvedeli ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne okt 11, 2009 7:25 pm

@Kael
Tak se to dela :tomidelej:

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne okt 11, 2009 7:40 pm

Primitivizem nekaterih ne pozna meja....

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne okt 11, 2009 8:53 pm

Ste paranoični :roll:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne okt 11, 2009 9:15 pm

Seveda smo.
Če plačam težko prigaran denar za nov avto, potem tudi zahtevam novega (brez žganja mrzlega do blokade in morebitno naknadno kitanje ali menjava delov) :tomidelej:

sasom
Nov uporabnik

Napisal/-a sasom Ne okt 11, 2009 9:36 pm

In zdaj zaradi par mailov se bo vse to spremenilo??? Sej pa vodilni v tovarnah niso nori in vejo, kaj se z avti dogaja med transportom. Nobeno popravilo v luki ni prikrito in to da se prodajajo popravljani avti je odločitev prodajalcev, ki vejo, kaj se je z avtom dogajalo med transportom.
To kaj se piše po tem forumu je eno veliko pretiravanje. Vsako tolko se mogoče kak avto stisne malo bol (pa naj se javi tisti, ki nebi probal novega rs6, s5, s8, evota, v8 genesisa.... če bi imel možnost) samo zaradi tega še nobenemu ni odpovedal motor. Kolko krat se pa vam mudi zjutraj v službo in nimate časa ravno ogrevat avta in menjavat na 1500 obratih?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne okt 11, 2009 10:27 pm

Kael je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:

Na podlagi česa pa boš obveščal vodilne o dogajanju.....
To je le forum, na katerem pišeš karkoli že.
V kolikor te bo zaradi krivega pričanja nekdo prijavil ( ker tole tle ni nič od nič ) boš ti odgovarjal.....Pa da se ti da s tem ukvarjat....

Jaz sem nekaj časa ( pred 15 leti ) vozil kombi in sem dostikrat čakal na carinjenje v BTC-ju. Tudi 8 ur. Med tem sem opazoval dogajanje po parkingu in moram rečt, da so bili vsi avti konzervirani fabriško......žgal pa so jih tud kot prasice.....kadilo je sivo plavo iz čisto vsakega.....tud en se ni peljal brez plavega dima.....men je šlo že na kozlanje že zarad vonja po zažgani sklopki in olju..... ( takrat so bili najbolj na udaru Hjundaji...).
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po okt 12, 2009 6:10 am

Ja dobro, da sem zdej še to zvedel. Sej potem ni čudno... Kar se pa tožb in tega tiče, js sem poslal samo tri maile, s besedo o tem kaj sem slišal in da me kot njihovo stranko zanima, kupujemo še tretji avtomobil, kako mi lahko zagotovijo, da naročeni avtomobil nebo imel kakšne skrite napake zaradi tega. Če dobim kakšen odgovor vredu, če pa ljudi ne gane, potem pa tako brezveze vse skupaj. Vsekakor pa nisem napisal, da sem bil v Luki Koper in to videl (ker me tam res ni bilo).
Drugače imaš pa Lumpy prav, če začnem pretiravat, se res lahko kej podobnega zgodi. Naj zaenkrat ostane kot je. Če je to res klasika, potem bo verjetno res isto še v tovarni, pa ob nakladanju in tako dalje... tak da nima smisla.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po okt 12, 2009 7:16 am

Kael, pozdravljam tvojo akcijo. Verjetno pa se brez dokazov ne bo nič spremenilo.
Po mojm je edina varianta, da vsako najmanjšo napako, ki se pojavi v garancijskem roku, kupci takoj prijavimo na uradnem servisu in ostro zahtevamo njihovo odpravo. Na ta način bi morda sami SLO uvozniki bolj poskrbeli, da se z avti med prevozi dela korektno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov