Grega_ je napisal/-a:Žumi je napisal/-a:šli ste iz celovca preko vršiča??? dobr da niste šli preko brenerja
če bi prebral celotno temo, bi cca. tri poste pred temle katerega si napisal videl da sem sem se zmotil in je bila pot preko Ljubelja.
imaš prav...prehitra preakcije sorry. sam je pa dobra... no maš tud pajote k grejo okoli rit v varžet

CHAN je napisal/-a:Žumi je napisal/-a:GiGi1985 je napisal/-a:Žumi je napisal/-a:
ti pa govoriš bedarije!!! sprednji ali pa zadnji brez elektronike je tko kot igrat igrce na računalniku brez elektrike! ne delaj se zdaj neki , povej tko kot je. pri tvoju e36 kompaktu je treba fejst pazd da te ne odpihne. že 4 kolesni imajo probleme ker se avto zakople v sneg, pa sploh če je nizk.....
tko da glih lagat ni treba
očitno še nisi sedel v avtu z zadnjim pogonom, če bi se pa kdaj dejansko peljal z njim, bi vedel, da se izklopi elektronika, ker drugače ti DSC odvzame plin in se res ustaviš v hribu.
ne sploh nism :P sploh nevem kaj to je. če je tko kot vi pravte pomen, da elektronke sploh ne rabimo. to pa ste
Govorimo samo o kritičnih razmerah - vožnji v zasnežen klanec. Zato imajo avtomobili izklopljiv ESP (ali ASR). Drugače imaš prav, medkolesna elektronika je v vseh ostalih razmerah več kot nujna ter varnostno pomembna.
kaj pa vem. imam drugačne izkušnje. novi tc/asr itd, so itak tako narejeni da avtu pomagajo pri speljevanju. važna je guma, tko kot je en že pred mano napisal. dobra mehka zimska guma, z globokimi lamelami!!
DDDD je napisal/-a:Žumi je napisal/-a:ti pa govoriš bedarije!!! sprednji ali pa zadnji brez elektronike je tko kot igrat igrce na računalniku brez elektrike! ne delaj se zdaj neki , povej tko kot je. pri tvoju e36 kompaktu je treba fejst pazd da te ne odpihne. že 4 kolesni imajo probleme ker se avto zakople v sneg, pa sploh če je nizk.....
tko da glih lagat ni treba
Nisem imel kompakta imel sem e36 limo in e39 limo. Po snegu ti elektronika zamori avto na plundri in pa splozki cesti pa zna priti prav. In ne lažem in ne pišem bedarij. Malo pazi kako pišeš.Je pa res če si tele ti tudi 4×4 z elektroniko ne pomaga.
tko ti bom povedal: da od kar imajo avtomobili na zadnji pogon porazdelitev teže cca 50:50. je pesem drugačna. drugače je pa tko avtu pri speljevanju največ pomaga teža. v tem primeru je zadnji pogon dosti izkoristi, ker je pritisk sile na zadnja kolesa veliko večji. jaz sem mel golfa petko(nikoli več) sem enkrat probal po klancu cca. 20 stopinj na 5-10 cm snega: ko sem se pelav naravnost nisem prišel do polovice, potem sem se pa obrnil sem pa prišel do konca, ravno zato ker je bila večina teže porazdeljena na pogonski gredi.
--
edit mactron: Vec postov zapovrstjo ni dovoljeno - glej pravilnik