Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To nov 17, 2009 10:10 pm

Nejko je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:A astra classic ni več v prodaji? Nazadnje je bla zlo pocen s kr lepo opremo.

hm...to še pa pomislu nisem...bom malo še to opcijo preveril. Čeprav je Astra že večja in se res ne potrebuje avtomobil srednjega razreda. Kot velik avto je pri hiši že Grand Espace...

Zakaj avtomatska klima? Sem v prvem mojem postu omenil, da zato, ker bo to njun prvi avto s klimo...in potem naj bo trotlziher varianta. Kot je je bilo napisano, nastaviš 22, pritisneš avto in se ti gladko j.... ! Ne pa zato ker se lepo sliši...verjemte, če bi kupoval po tem, kar se lepo vidi in sliši, bi verjetno res letel po kakšnega rabljenega BMW-ja ali Audija... Še enkrat, nisem želel nasvetov, kaj naj od starega plehovja kupim...zanimal me je vaš pogled na cenovno politiko Renaulta in možnost za zbijanje cene. In ja, še enkrat....potrebuje se avtomobil velikostnega razreda Clio, P207, i20 ipd... in v tem razredu je z avtomatsko klimo Storia najcenejša (ja se zavedam starosti konstrukcijske osnove...nenazadnje je bil Clio II pri hiši že leta 1998, praktično takoj po predstavitvi in je uspešno služil do 2004).

lp
J

Torej bo avtomatska klima na osnovi tvojega razmišljanja? Ne razume me narobe...pač ti misliš, da bi bilo to najbolje za njiju? Moja starša recimo nista najbolj navdušena nad avtomatsko klimo, ravno zato, ker nimata kontrole. Če je ročna je pa tako kot pri navadni ventilaciji, le da ko hočeš, da res mrzlo piha pritisneš še en knof.
Sam ne se kregat :P

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To nov 17, 2009 10:40 pm

/miha je napisal/-a:
Torej bo avtomatska klima na osnovi tvojega razmišljanja? Ne razume me narobe...pač ti misliš, da bi bilo to najbolje za njiju? Moja starša recimo nista najbolj navdušena nad avtomatsko klimo, ravno zato, ker nimata kontrole. Če je ročna je pa tako kot pri navadni ventilaciji, le da ko hočeš, da res mrzlo piha pritisneš še en knof.

...ja...zdi se mi največ verjetno, da bo avto poleti ohlajen...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 18, 2009 7:33 pm

Jaz sem recimo cliota iz jeze zbrcal

Ni čudno da imaš težave z njim. :D

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe nov 20, 2009 10:56 am

No ja...zadnjo ceno, ki so mi ponudili je 1800€ za Twinga in 8500 za Storio... in mislim, da se bo v soboto podpisala pogodba.

lp
J

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So nov 21, 2009 8:30 pm

Življenje je predragoceno, da bi ga vozili v takšnih avtomobilih.

Predvidevam, da se ti furaš samo z 6 metrskimi Rolls Roycei, v katerih se počutiš varno kajne? Potem se tudi v formuli 1 ne bi peljal? Ker je tako lahka in vrata ne tehtajo 100 kil?
Mimogrede, tale Clio je bil v svoji generaciji itak med najbolj varnimi. :tomidelej:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Če nov 26, 2009 2:06 am

Dr.M3 je napisal/-a:

Predvidevam, da se ti furaš samo z 6 metrskimi Rolls Roycei, v katerih se počutiš varno kajne? Potem se tudi v formuli 1 ne bi peljal? Ker je tako lahka in vrata ne tehtajo 100 kil?
Mimogrede, tale Clio je bil v svoji generaciji itak med najbolj varnimi. :tomidelej:

Sori ampak v tem cliotu se jaz bojim vozit. Dejansko se zelo slabo počutim za volanom in ga odsvetujem, skupaj z drugimi gajbami enakih dimenzij. Ne pravim da so večji avti varnejši zaradi dodatnih cm (kar tudi ni res), ampak ko sedim v storii, z glavo 20cm od stranske šipe in pol metra od vetrobranske, gledam majhno armaturko in kratek nos avta, me je strah. Pa naj ima avto 20 airbagov, v njem se počutim zanič in v primerjavi s starejšim (!) meganom, ki mogoče sploh ni varnejši, je kot da bi primerjal kolo s skirojem.

Osebno bi raje kupil Clia III, je druga zgodba kar se tiče počutja v avtu, ali pa malo rabljen avto enega razreda višje.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 26, 2009 3:52 am

fiatpowered je napisal/-a: so stoenke vlekle in morajo

101 je za "storijo" pojem........in motorčka kot je "stoenkin" bil, renault lahko samo sanja :P

P.S.Nejko v vsakem primeru jih nahecaj za Cliota III - na zaposlenega je nekje 9000 eur_ pa trgovci sami nudijo, da ti ga najdejo, če ne poznaš nikogar...

P.S.1. če ne pa temu kretenčku Speddy "alias" Jože20 s pravim imenom Tomaž reci naj ti "proda" ugodnost nakupa na zaposlenega, ker baje "dela" (če še) v Revozu...

BBS je napisal/-a:Za 9000 € se da dobiti tooliko boljši avtomobil kot Clio.

točno tako......že Punto je pojem, ali pa Peugeot 207, Fiestica, Corsa.....le Mazda 2 :ne :lol:

BBS je napisal/-a:Jaz naprimer bi raje peš hodil, kot pa da bi moral voziti takšen avto.

No, no tako hudo pa spet ni.... :D

al se pa ti držiš tistega pregovora, da je bolje gospodsko peš hodit, kot se pa cigansko vozit.... :lol:

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Če nov 26, 2009 8:10 am

Sašo, spet se blamiraš.

Tomaž? Kaj zdaj me po celi Dolenjski iščeš al kaj?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če nov 26, 2009 8:17 am

Dr.M3 je napisal/-a:

Gospod, jaz vozim za zdaj Volvota S40. Moj oče je vozil Volvota 460, potem S40, zdaj vozi S60.
Tako da imam ''varnost'' nekako v genih. ;)

Mogoče sem se narobe izrazil v prejšnjem postu. Ne vem koliko zvezdic ima Clio niti ne vem koliko varen je, jaz sem samo rekel, da se jaz ne počutim varnega v njem.
Podobno kot @defasturias.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če nov 26, 2009 8:25 am

varnost imaš v genih,tam pa kupuješ 10 let stare 306 ke :lol: :lol: pa brez zamere,ampak mi je to hudo smešno :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če nov 26, 2009 9:01 am

Patrik_A3 je napisal/-a:varnost imaš v genih,tam pa kupuješ 10 let stare 306 ke :lol: :lol: pa brez zamere,ampak mi je to hudo smešno :D

Aha, saj res, da še to razjasnimo. Tisto nisem kupoval za sebe, informiral sem za prijatelja, ker sem jaz ravno prijavljen na tem forumu.

Nisem si pa mislil, da se bo kdo vtaknil v to. Pač sem spraševal, kot da jaz kupujem.
Ampak se je moral najti en Patrik, ki ga je to motilo ;)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če nov 26, 2009 12:08 pm

No, zdaj je kar je. Sicer sem upal, da se bo našel kakšen junak zaposlen v Revozu...pa se ni. Pogodba je podpisana... Storia...mislim, da pride januraja.

Zadnji poskus prepričevanja je bil tudi pri trgovcu samem...ko sva z tastom gledala Modusa, ki bi bil cca 900€ dračji...pa se je tast potem odločil za Storio, ker je bolj "lična".

Kaj je varno in kaj ne, je pa zelo relativno...jaz pravim, če ti je namenjeno se lahko ubiješ (brez tuje krivde) tudi peš!
Zadnjič spremenil Nejko, dne Če nov 26, 2009 12:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če nov 26, 2009 12:23 pm

Storia je čisto vredu avtič. Srečno vožnjo staršem :tomidelej:
No escape from the mass mind rape...

slombi
Nov uporabnik

Napisal/-a slombi To dec 15, 2009 9:47 pm

Kakšno mnenje pa imate o tem cliotu za samo 7300€?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3280539&show=1
Cenejšega avta te velikosti in s klimo nisem našel. Ok, če pustimo Dacio.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To dec 15, 2009 9:52 pm

prednji del čist spominja na dacio :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To dec 15, 2009 10:54 pm

slombi je napisal/-a:Kakšno mnenje pa imate o tem cliotu za samo 7300€?

Manjšega avta od tega tako ni, kateri je pa potem večji in cenejši?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 15, 2009 11:08 pm

slombi je napisal/-a:Kakšno mnenje pa imate o tem cliotu za samo 7300€?

Super zadeva za nezahtevnega uporabnika. Če bi rabil avto za jajcat se na delo vsak dan po mestu in primestju bi mi bil v ožjem planu. Varčen, poceni za vzdrževanje ker maš dele na vsakem odpadu, zanesljiv (od leta 98 so ja že popravili večino napak) in za TO CENO med varnejšimi. Če pogledaš na a.net se za ta denar prodajajo Storije, Twingeci - 4* ncap in aveoti ter sparki, ki pa sta po varnosti slabša.

Pa mi naj nekdo pove kater nov avto za 7,5 k eur dobit, s klimo 4* ncap in tako poceni vožnjo.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr dec 16, 2009 7:16 am

Za drek štukat bo...važno, da je nov ane? :lol:

Men je včas malo hecno kako ljudje celo leto kupujejo avto in iščejo najboljše ponudbe, kje bo dobil še ''zastojn'' zimske gume zraven, kje bodo spustili še 100€... če bi toliko truda vložili v iskanje rabljenega avta, bi imeli za pol te cene VELIKO boljši avto, pa še denar za vzdrževanje bi ostal.

Pa poglejmo... na voljo imamo 7300€.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3242988&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3346620&show=1

malo za hec, malo zares:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3243812&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3268285&show=1

S toliko denarja si lahko privoščiš tudi dražje avte, če najdeš dobrega, boš s preostankom denarja opravil registracijo, kupil gume, naredil nekaj servisov, kar nekaj km....lahko pa daš ta denar za novo storio :roll:
Sam ne se kregat :P

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr dec 16, 2009 8:17 am

Ampak, nektarim je pač pomembno to, da je avto nov in da ima garancijo in da imaš mir....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov