Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr nov 25, 2009 10:02 pm

Sem samo vprašal, če je kakšna možnost pridobit lizing.

Verjetno se kje da dobit. Ampak verjetno bolj kakšna družba po principu Oriona. ;)

Sicer te mora pa pamet učit, da kakšna banka ne bo nobenemu brez prihodka dajala denarja. Saj niso neumni.

Glede dela na črno: na računu ne bi imeli nič (uradno), iz sociale vse bonitete (otroški dodatki, enkratne pomoči) in nenazdanje hoteli še predkupno pravico za odobritev kreditov. :P

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr nov 25, 2009 10:03 pm

Lizing in kredit je možnost dobit, to je stvar debate. Tisto kaj pa si drugi mislijo o tebi pa nima veze.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr nov 25, 2009 10:56 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Ker sem pač povedal, da poznam nekoga ki kot brezposeln vozi drag avto, se zdaj hvalim? Žalostno, kako nekateri razmišljate. Nikjer nisem napisal da odobravam to, ampak sistem to dopušča, ljudje pa se znajdejo.

ni žalostno in ni nobeno hvaljenje to, da ti poznaš brezposelno osebo, ki vozi drag avto ampak je žalostno to, da delovni ljudje plačujemo socialne prispevke brezposelnim, ki vozijo drage avtomobile in vmes delajo nepošteno delo in kljub temu jo bolje odnesejo kot mi... pošteni, delovni državljani in to je tisto, kar gre meni zelo v nos!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr nov 25, 2009 11:25 pm

OFF:
Zakaj vedno kritizirate zelo majhne ribe, raje se spravljajte na velike ribe, ki so roparice.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr nov 25, 2009 11:27 pm

Ker če bi majhne polovili bi pri velikih nastala anarhija in bi velike lažje.
Relax take it easY
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr nov 25, 2009 11:33 pm

Dajte nehat s temi debatami in raje svetujte Sončku, kje dobi kredit/leasing, da se končno znebi starih krip. :P

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr nov 25, 2009 11:38 pm

Odgovr iz ene avtohiše.

Žal brez prihodkov ne gre,prav tako je potreben min. 25% polog. Če pa
> prihodki nikjer niso prikazani, vozila na leasing ne boste dobili nikjer,
> ker so leasing hiše zaostrile pogoje financiranj.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če nov 26, 2009 10:36 am

Sory ko ti težim v temi, ampak mene še zmeraj zanima zakaj NE jemati kredita za avto? To so zdej že 3je napisali in me res zanima. Upam da bojo pošteno argumentirali zakaj ja in zakaj ne.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če nov 26, 2009 10:56 am

matej_ je napisal/-a:Sory ko ti težim v temi, ampak mene še zmeraj zanima zakaj NE jemati kredita za avto? To so zdej že 3je napisali in me res zanima. Upam da bojo pošteno argumentirali zakaj ja in zakaj ne.

zakaj vzeti kredit?
ker je avto takoj v tvoji lasti in ga lahk prodaš kadarkoli in poplačaš del kredita

ne glede na to ali vzameš avto na leasing ali pa na kredit pri neki X avtohiši ti lahko ta odobri 50% popusta tako pri zavarovanju kot pri kasku ...

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Če nov 26, 2009 11:24 am

matej_ je napisal/-a:Sory ko ti težim v temi, ampak mene še zmeraj zanima zakaj NE jemati kredita za avto? To so zdej že 3je napisali in me res zanima. Upam da bojo pošteno argumentirali zakaj ja in zakaj ne.

Ekonomsko in racionalno razmišljanje nas pripelje do tega. Ker pa smo ljudje tudi čustvena bitja, smo kjer smo.

Kredit/lizing za avto (20k€) na 5 let nas vse skupaj stane cca 23k€, če pa 5 let varčujemo in potem kupimo avto plačamo samo 20k€ + inflacija - obresti če varčujemo v banki. Vsekakor je razlika vsaj 2k € oz. cca 10% vrednosti avta.

Pri stanovanju pa se kreditiranje "tolerira", ker gre za visoke zneske in se predpostavlja, da nepremičnina vrednost vsaj ohranja ali rahlo raste (avtu krepko pada). Pri zadnjem stavku dopuščam možnost, da v teh časih tudi to ne drži vedno :) Se pravi raje v najem.

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Če nov 26, 2009 11:55 am

Ok glede tvojga izračuna se strinjam. Samo poglej;
Nekdo kupuje nov avto vrednosti 20k€. si rekel da ga v petih letih preplača 3000e.
Če ga kupiš na keš (predpostavljamo, da nimajo vsi 50% bonitete.) plačaš zavarovanja za polni kasko nekje rečmo 1600e. če ga vzameš na kredit/lizing imaš 50% komercialni popust kar znese na leto 800e. v petih letih to znese 4000e. se pravi, da če si vzel kredit si v petih letih prišparal 1000e, kar pa je dosti več kot so obresti v petih letih na banki oziroma je tu nekje. Tako, da nekomu kateri nima bonusa pri zavarovanju se vsekakor splača vzeti kredit. Tisti ki pa ima že bonus, pa je tu nekje. Plačat je vse treba na žalost :D

Pa še nekdo ki glihkar dobi dobro službo dobro plačano, je boljše da vzame avto na kredit kot pa da se naslednjih 5let fura v stari gari. To je moje mnenje.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če nov 26, 2009 12:11 pm

Mighi je napisal/-a:

Ekonomsko in racionalno razmišljanje nas pripelje do tega. Ker pa smo ljudje tudi čustvena bitja, smo kjer smo.

Kredit/lizing za avto (20k€) na 5 let nas vse skupaj stane cca 23k€, če pa 5 let varčujemo in potem kupimo avto plačamo samo 20k€ + inflacija - obresti če varčujemo v banki. Vsekakor je razlika vsaj 2k € oz. cca 10% vrednosti avta.

Pri stanovanju pa se kreditiranje "tolerira", ker gre za visoke zneske in se predpostavlja, da nepremičnina vrednost vsaj ohranja ali rahlo raste (avtu krepko pada). Pri zadnjem stavku dopuščam možnost, da v teh časih tudi to ne drži vedno :) Se pravi raje v najem.

... pa čez 5 let lahko še novejši model kupiš... :D

no pa se vendar ne strinjam v celoti s tabo. namreč, nekdo, ki si želi novega avta verjetno s starim ni zadovoljen in se ni pripravljen še 5 let voziti z istim. zato pa obstaja časovna razporeditev stroška nakupa oz. povedano poenostavljeno vzameš kredit/leasing in nato nekaj let (5) plačuješ "za nazaj". seveda je ekonomsko gledano to dražje, vendar pa marsikomu omogoči nakup željene dobrine, ki si jo drugače nebi mogel privoščiti. za to pa so tu banke, ki služijo na ceni denarja oz. obrestih...

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če nov 26, 2009 1:40 pm

matej_ je napisal/-a:je boljše da vzame avto na kredit kot pa da se naslednjih 5let fura v stari gari.

pa saj mu ni treba da avto fura 5let, lahko ga že prej proda (na več načinov) :)
jz pravm leazing je OK zadeva iz par pogledov super, iz drugega pogleda je pa falus

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Če nov 26, 2009 1:57 pm

matej_ je napisal/-a:Pa še nekdo ki glihkar dobi dobro službo dobro plačano, je boljše da vzame avto na kredit kot pa da se naslednjih 5let fura v stari gari. To je moje mnenje.

Pol pa pride kriza->zgubi službo-> avto pa pa-> v jok pa na drevo!

NE tako razmišljat, fant. Dober (drag) avto je zadnja stvar, ki jo rabiš.

Iščimo kvalitete življenja drugje, tam za kar ne rabimo ke$a.

P.S. pa ne me narobe razumet, tudi jaz bom mogoče kdaj vzel kredit za avto, ko sem kupoval tega sem pri preračunu ugotovil da celega na lizing, kljub dodatnim dvem letom garancije in popustu pri kasku, ni ugodne računice. Da povzamem, če ni privarčevanjega, pa naj bo kredit za primeren avto (brez preseravanja pa pol jokanja, ko ne gre)

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Če nov 26, 2009 2:35 pm

kupš en rablen auto za 200€ in se peleš tko kot je treba. kje piše da moreš met ravno nov avto. glih v tem je problem k je taka propaganda in tako močno vpliva na ljudi da si močno želijo met nek nov avto in bi za to nrdil use da bi ga dobil. razlika od današnjih in časov izpred 30 let je ta da se dons folk sploh ne zaveda več česa si ne morjo prvoščt.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Če nov 26, 2009 2:38 pm

montezemolo je napisal/-a:
Mighi je napisal/-a:

... pa čez 5 let lahko še novejši model kupiš... :D

no pa se vendar ne strinjam v celoti s tabo. namreč, nekdo, ki si želi novega avta verjetno s starim ni zadovoljen in se ni pripravljen še 5 let voziti z istim. zato pa obstaja časovna razporeditev stroška nakupa oz. povedano poenostavljeno vzameš kredit/leasing in nato nekaj let (5) plačuješ "za nazaj". seveda je ekonomsko gledano to dražje, vendar pa marsikomu omogoči nakup željene dobrine, ki si jo drugače nebi mogel privoščiti. za to pa so tu banke, ki služijo na ceni denarja oz. obrestih...

evo in če bi si folk nehu sposojat dnar od bank bi blo to neki najlepšga na svetu. banke bi propadle. monetarn isistem je pokvarjen in dokler bo tko bo revščina in kriminal. zrd DENARJA!!
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če nov 26, 2009 2:44 pm

lexuss je napisal/-a:kupš en rablen auto za 200€ in se peleš tko kot je treba. kje piše da moreš met ravno nov avto. glih v tem je problem k je taka propaganda in tako močno vpliva na ljudi da si močno želijo met nek nov avto in bi za to nrdil use da bi ga dobil. razlika od današnjih in časov izpred 30 let je ta da se dons folk sploh ne zaveda več česa si ne morjo prvoščt.

uff, to so pa še tko globoka razmišljanja... filozofska. kam gre ta družba, vsi hočmo bit lepi, bogati, uspešni, pri(ljubljeni), met najlepšo punco, avto, hišo, jahto, obleke, ...

ne se zaradi drugih sekirat. vsak naj dela to kar hoče...

matej_
Novinec

Napisal/-a matej_ Če nov 26, 2009 2:50 pm

Dober moreš vedeti kakšno službo imaš, kaj ti kriza prinese, kaj rabiš in kaj si želiš.
Recimo za mojo službo je tak, da je načeloma če ne delam pizdarij ne morem izgubit, izgubim jo lahko samo v primeru zdravstvenih težav. Imam pa tako službo, da v 99% morem priti v službo 1uro daleč, ne morem met izgovorov avto mi je crknu, to ono levo desno, zato kupujem tudi nov avto, drugače bi primerljivega rabljenega za dosti manj denarja dobil.

Glej za sebe vem, da sem avto sposoben izplačati v 2letih, (končna cena avta je recimo letna netto plača), vzel sem pa ga na kredit za 4 leta. Tudi če bi izplaču v dveh letih, bi še vseen šli na morje, pa bi si kaj privoščli. Jaz tudi ne morem kupiti avta za več kot 30k€ (čeprav bi brez vseh popustov tudi naročen stal malenkost več) oz. ga nočem ker ga ne rabim. Sedaj imam polota, kateri je postal premali, mam malo hčerko, čez dve do tri leta bo še en otrok in rabimo večji avto. zato sem kupil enoprostorca, katerega imam namen imeti vsaj 5let odvisno kako bo služil oz. do nekje drugega velikega servisa (240.000 kar je pri men v 6,5letih).

Ampak če nebi vzel zdjle kredita (oz. lizinga) si tega avta nebi mogu privoščit. Mam našparano skoraj za polovico avta ampak mi je nesmiselno dati toliko keša kr naenkrat noter na avto.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss Če nov 26, 2009 2:54 pm

montezemolo je napisal/-a:
lexuss je napisal/-a:kupš en rablen auto za 200€ in se peleš tko kot je treba. kje piše da moreš met ravno nov avto. glih v tem je problem k je taka propaganda in tako močno vpliva na ljudi da si močno želijo met nek nov avto in bi za to nrdil use da bi ga dobil. razlika od današnjih in časov izpred 30 let je ta da se dons folk sploh ne zaveda več česa si ne morjo prvoščt.

uff, to so pa še tko globoka razmišljanja... filozofska. kam gre ta družba, vsi hočmo bit lepi, bogati, uspešni, pri(ljubljeni), met najlepšo punco, avto, hišo, jahto, obleke, ...

ne se zaradi drugih sekirat. vsak naj dela to kar hoče...

fora je da je preveč reklam. problem pa je da banke to še podpirajo, na način da je velika izbira načinov pridobitve njihovega denarja. sicer bi banko lahko iztožl ker to ni njen danr, in ga posoja vsepovprek. folk se sploh ne zaveda da živi v monetarnem sistemu in kako to deluje. in ker je tko si določene organizacije manejo roke.
golf 3 vr6

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Če nov 26, 2009 2:58 pm

če jaz kaj vem kredit ni problem dobiti če imaš vsak mesec kolikor toliko redne prilive na trr (vir ni pomemben). sicer 20k na ta način res ne boš dobu, ampak ene 4-5 bo pa vsaka banka dala. seveda pa obrestna mera pri tem ne bo ravno za dol past...

ja pa tko da sem jaz kot študent avte kupoval na keš, ko sem pa dobil redno službo pa ne kredo. do konca glupo se mi pa zdi leta in leta šparat za avto, če lahko enak avto kupiš takoj na kredo pa mogoče preplačaš v petih letih pol svoje mesečne plače...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov