Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če dec 03, 2009 9:03 pm

V redu je že 2004 letnik! Na lagunah je rada turbina šla ampk samo pri tistih k so bile narjene pred 2004.

Ne nasedaj takim k pišejo ... Poznam primere, al pa od stricove žene, njena stara mama, polbrat od te stare mame v šestem kolenu je imel laguno 1.9dci pa mu je turbina crknla. Jaz govorim z lastnih izkušenj, vozim renaulta 1.9dci 2004, z velik eletronke, z velik kilometri in avto gre k urca. Sem že par postov prej napisal, če bi imel kakršnekoli probleme z avtom, bi ga hitro odlsovu, ker nimam živcu za to. Seveda pa lahko tut na kaj takega naletiš, da se ti bo kvarlo. Ampak, danes je to loterija pri vseh znamkah!

Marko01, tebi pa vsaka čast za astronomsko znanost o avtomobilih... Daj še kaj napiši, se rad smejem :lol:

keric
Nov uporabnik

Napisal/-a keric Če dec 03, 2009 9:06 pm

Glede na to da jih je na naših cestah zadnje čase ogromno verjetno res ne more biti tako slab avto.Za relativno malo denarja dobiš velik avto z zelo veliko opreme.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če dec 03, 2009 9:09 pm

jack86 je napisal/-a:V redu je že 2004 letnik! Na lagunah je rada turbina šla ampk samo pri tistih k so bile narjene pred 2004.

Ne nasedaj takim k pišejo ... Poznam primere, al pa od stricove žene, njena stara mama, polbrat od te stare mame v šestem kolenu je imel laguno 1.9dci pa mu je turbina crknla. Jaz govorim z lastnih izkušenj, vozim renaulta 1.9dci 2004, z velik eletronke, z velik kilometri in avto gre k urca. Sem že par postov prej napisal, če bi imel kakršnekoli probleme z avtom, bi ga hitro odlsovu, ker nimam živcu za to. Seveda pa lahko tut na kaj takega naletiš, da se ti bo kvarlo. Ampak, danes je to loterija pri vseh znamkah!

Marko01, tebi pa vsaka čast za astronomsko znanost o avtomobilih... Daj še kaj napiši, se rad smejem :lol:

Glej očitno ti nekaj ni jasno, osebno nimam nič proti renoju smo jih imeli ze kr nekaj, ampak splošno znano pa je da niso biser tehnike, hvala bogu da tvoj megan dela bp, pa to kar sem napisal nisem slišal od strica, nejgove punce ali koga drugega....
Lp by Mare

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Če dec 03, 2009 9:10 pm

Keric: nekdo prej je omenil, da je na naših cestah ogromno lagun tega modela (facelift). Torej, a so ljudje (Slovenci) res tako zabiti in kupujejo pokvarljive avtomobile, ali pa je avto tako dober, da jih je toliko na cesti? Menim, da bo slednje.
Renault vodi na naših cestah že mislim da od osamosvojitve (če se motim, se opravičujem). Torej, smo res tako zabiti, da kupujemo tako slaba vozila ali pa vseeno niso tako slaba. Očitno niso.
Laguno imam doma že od leta 1999. Tri modele sem si lastil (l. 99, l. 2001, zdaj l. 2008) in lahko bi rekel, da me določene stvari "motijo" in so pri npr. tako opevanem VW boljše, vendar avto ni slab, vožnja z laguno je užitek in udobje. In pri tvoji je tudi cena tista, za katero menim, da se jo splača kupit.
Če bi enkrat vsaj en, ki vedno pljuva po renaultu pogledal koliko se jih pokvari glede na to, koliko se jih proda v Sloveniji in če bi se drugih znamk/modelov toliko prodalo pri nas, verjemi, slika bi bila podobna.
Odločitev je in bo tvoja. Noro pa je na teh in podobnih forumih, da se vedno znova kregamo o modelih znamke renault. Kot že povedano, če bi znamka bila res tako slaba, se jih toliko ne bi prodalo že desetletje. In to je dejstvo!

keric
Nov uporabnik

Napisal/-a keric Če dec 03, 2009 9:27 pm

Nekako sem se že odločil da kupim Laguno od 2006 naprej. A so kje kakšni prodajalci katerih se je treba strogo izogibat? Mislim predvsem da vrtijo kilometre nazaj in podobno. Mi lahko še kdo prosim pove kako je s tem filtrom FAP. Baje da gre neko posebno olje ki pa je malo dražje.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 03, 2009 9:40 pm

marko01 je napisal/-a:
keric je napisal/-a:Kateri letniki pa? Kolk sem razumel predhodna mnenja so od letnika 2005 vozila v redu.

Večina napak je res odpravljena, ampak se stalno se pojavljajo napake v elektroniki ( kartice ne delajo, avto meče ven opozorila za katere nima podlage itd , luči med vožnjo ugašajo - xenon ,..)

dj ne govor bedarij....
če pojma nimaš :roll:

nič ni slabše ko pr drugih znamkah

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Pe dec 04, 2009 9:00 am

kolesar je napisal/-a:
marko01 je napisal/-a:
keric je napisal/-a:Kateri letniki pa? Kolk sem razumel predhodna mnenja so od letnika 2005 vozila v redu.

Večina napak je res odpravljena, ampak se stalno se pojavljajo napake v elektroniki ( kartice ne delajo, avto meče ven opozorila za katere nima podlage itd , luči med vožnjo ugašajo - xenon ,..)

dj ne govor bedarij....
če pojma nimaš :roll:

nič ni slabše ko pr drugih znamkah

Med voznjo se mi na dobenem avtu niso utripnile xenon žarnice, pa to ne enkrat .... Tak da nena ti nekaj bluzi !
Lp by Mare

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe dec 04, 2009 9:53 am

Ti samo preveri kakšen avto kupiš, ne glede na znamko. Naj bo servisiran, dobro ohranjen zunaj in znotraj, tudi to ti nekaj pove o avtomobilu. Išči prvega lastnika, če boš kakšenga dobil.

Načeloma se izogibaj uvoženih avtomobilov.

Renaulti niso slabi, tako kot eni pišejo. Sigurno se jih veliko pokvari, ampak jih je veliko na naših cestah. Tudi drugi avtomobili se kvarijo. To, kar pa eni pišejo, da je nekaterim se zgodilo to in ono, to so babje čenče. Govorite tisto, kar sigurno veste.

V naši družini imamo same renaulte, pa z nobenim ni bilo nekih težav.

Sem se pa že velikokrat spraševal, zakaj je toliko napadanja na znamko renault.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Pe dec 04, 2009 10:05 am

Ko smo že pri Renaultih. Sam sem imel Megana 1,9 DCI Break, ki sem ga kupil leta 2001. Prodal sem ga po 8 letih z narejenimi skoraj 200.000 km. Avto je bil redno servisiran in nikoli me ni razočaral. Edine okvare ki so bile in to baje da se je rado dogajalo na teh avtomobilih je da mu je 2x crknila črpalka goriva ter klima je ene 2x spustila. Strošek popravila črpalke ni bil ravno majhen caa 300 EUR, zato sem raje črpalko kupoval pri konkurenci ki je bila manj kot 100 EUR.
Tudi glede kvalitete izdelave menim, da ni tako slaba kot nekateri trdijo. Nobenih čričkov in podobnih insektov. Res pa je da je zelo odvisno od tega, na kaj naletiš, zato sem takrat kupil novega in zato ni imel dvomljive zgodovine.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe dec 04, 2009 10:08 am

ma ja če kupiš avto ko jebil razbit totalka, al pa kje zalit v tujini ni čudn maš pol probleme...

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Pe dec 04, 2009 3:09 pm

vsi so tu tak pametni ko sploh niso mehaniki in se pogovarjajo pač mi tak vemo kak je na strani sestra ma tud laguno 2005 letnik 180. prev. pa še nič ni blo razn to da se je esp lučka prižgala in so zaradi tega zamenjali računalnik ko se da popravit ampak garancija pač ;) ampak pustite jim veselje pač
sdted

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe dec 04, 2009 4:58 pm

2x menjana pumpa pa tko ene 2x je spustila klima, pa zamenjan računalnikl, pa 3 kontrolke svetijo v armaturi pa pravkar zamenjan čitalc. Drugače pa super kvaliteta Renaulta! :tomidelej:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 04, 2009 5:12 pm

GiGi1985 je napisal/-a:2x menjana pumpa pa tko ene 2x je spustila klima, pa zamenjan računalnikl, pa 3 kontrolke svetijo v armaturi pa pravkar zamenjan čitalc. Drugače pa super kvaliteta Renaulta! :tomidelej:

Gigi1985 a nimaš ti tudi renaulta? :DDD :DDD 8) 8)

lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe dec 04, 2009 5:29 pm

King1 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:2x menjana pumpa pa tko ene 2x je spustila klima, pa zamenjan računalnikl, pa 3 kontrolke svetijo v armaturi pa pravkar zamenjan čitalc. Drugače pa super kvaliteta Renaulta! :tomidelej:

Gigi1985 a nimaš ti tudi renaulta? :DDD :DDD 8) 8)

lp

ne me spominjat! :/:o:/ :mrgreen:
jaz vsaj priznam da kvaliteta ni dobra stran renaulta,zato ga tudi ne hvalim tako zagreto kot nekateri, je pa udobje in mehkoba vožnje dobra (splošno, pustimo športne verzije).
Freude am Fahren

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Pe dec 04, 2009 6:51 pm

.GT. je napisal/-a:vsi so tu tak pametni ko sploh niso mehaniki in se pogovarjajo pač mi tak vemo kak je na strani sestra ma tud laguno 2005 letnik 180. prev. pa še nič ni blo razn to da se je esp lučka prižgala in so zaradi tega zamenjali računalnik ko se da popravit ampak garancija pač ;) ampak pustite jim veselje pač

ta abs/esp racunalnik so tud meni menjali v garancije je kao do 120k, sn mel 150k pa nise ni kompliciro je pa drugac kar velik strosek okoli 1100€

lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Pe dec 04, 2009 6:52 pm

.GT. je napisal/-a:vsi so tu tak pametni ko sploh niso mehaniki in se pogovarjajo pač mi tak vemo kak je na strani sestra ma tud laguno 2005 letnik 180. prev. pa še nič ni blo razn to da se je esp lučka prižgala in so zaradi tega zamenjali računalnik ko se da popravit ampak garancija pač ;) ampak pustite jim veselje pač

Pardon eni pač nismo usposobljeni pa nena vemo nič o avtih :lol: , me zanima kolko lagun si ze sraufal :roll:, da si ti taki strokovnjak. Doben ni reko da so slabi avti, dejstvo pa je da ima večina voznikov lagun kr nekaj preglavic z njimi in spitih živcev ( kar pa ni nujno da jih pri kateri drugi znamki nebi meli !!) Z dotično laguno z katere sem napisal napake je imel lastnik ogromno preglavic pa čeprav je bla top oprema in nevem kaj vse in nevem kaj ti gre v nos če človeku povem te napake saj zato pa je forum. če pa ne prenesete graj čez kiro znamko vam pa nisem jaz kriv. Osebno delam predvsem z saabi, hyundai in opli pa vem da imajo tudi ogromno napak pa se nena jočem takoj gor po foromu kak so to oh in sploh avti !!
Lp by Mare

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Pe dec 04, 2009 7:57 pm

saj to ni važno kolko jib delaš problem je samo v tem ker vsak na lizing jemle in dela servise na 30 000 te ppa gre vse pač to sem hotel povedat pa saj ni važno pač povedat sem hotel da ni tak slab avto kot nekateri govorijo seveda so z vsakim avtom stroški tak da ni važno al je nemec al italjan samo pač eni majo malenkost dražje te pa ceneje pride če lepo delaš s stvarmi in servise , skratka bolj novi avto več je problemov zaj pa dost o tem lp
sdted

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So dec 05, 2009 10:59 am

Sam sem takšnega mnenja. Nekateri kupijo avtomobil, ki je v zelo slabem stanju. Ne preverijo ničesar, gledajo samo na ceno. Če se cene nekega rabljenega avta na avtonetu gibljejo npr. okrog 10 000€, ti pa ga kupiš za 2-3 ali več tisoč € ceneje, potem je verjetno z njim nekaj narobe ali pa ima veliko kilometrov in bo nov lastnik verjetno moral veliko vložiti v njega. Potem se hvalijo, kako poceni so dobili avto, čez nekaj časa pa so jezni na avto in znamko. Tu lahko zaploskamo prodajalcem, ki so takšne osebe naplahtali. Krivi pa so samo kupci in nihče drug.

Preberite si temo nategatorji http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=56628 in ravno odprto temo http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49741.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So dec 05, 2009 5:36 pm

MMNeo je napisal/-a:Keric: nekdo prej je omenil, da je na naših cestah ogromno lagun tega modela (facelift). Torej, a so ljudje (Slovenci) res tako zabiti in kupujejo pokvarljive avtomobile, ali pa je avto tako dober, da jih je toliko na cesti? Menim, da bo slednje.
Renault vodi na naših cestah že mislim da od osamosvojitve (če se motim, se opravičujem). Torej, smo res tako zabiti, da kupujemo tako slaba vozila ali pa vseeno niso tako slaba. Očitno niso.
Laguno imam doma že od leta 1999. Tri modele sem si lastil (l. 99, l. 2001, zdaj l. 2008) in lahko bi rekel, da me določene stvari "motijo" in so pri npr. tako opevanem VW boljše, vendar avto ni slab, vožnja z laguno je užitek in udobje. In pri tvoji je tudi cena tista, za katero menim, da se jo splača kupit.
Če bi enkrat vsaj en, ki vedno pljuva po renaultu pogledal koliko se jih pokvari glede na to, koliko se jih proda v Sloveniji in če bi se drugih znamk/modelov toliko prodalo pri nas, verjemi, slika bi bila podobna.
Odločitev je in bo tvoja. Noro pa je na teh in podobnih forumih, da se vedno znova kregamo o modelih znamke renault. Kot že povedano, če bi znamka bila res tako slaba, se jih toliko ne bi prodalo že desetletje. In to je dejstvo!

x2!!

lp tdk

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So dec 05, 2009 5:58 pm

Top gear survey:
http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/renault/laguna/

Adac:
Slika

JD power:
http://www.whatcar.com/car-news/jd-power-owner-satisfaction-2009/family-cars/240819

Glede na vse tole bi šel jaz zelo daleč od lagune. Mogoče so pa te ta nove kaj bolje (recimo 2007 in naprej), glede na to, da so pri renaultu rekli, da se bodo potrudili na področju zanesljivosti. [/url]
Sam ne se kregat :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov