Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 3:10 pm

CHAN je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:
varčuje pa pri boljši obutvi (gumah) ter varnostnim pomočnikom.

Nevem zakaj bi nekateri z superdruper opremo rabili avtomobil, če pa potem kupujejo "plastične" pnevmatike, ki še tako superdruper opremo naredijo povsem neuporabno. :bonk Saj je popolna bedarija ta oprema, če ti pnevmatike tega ne omogočajo :?

Saj takisto tudi omenjam...

Jaz sem te že zastopil ;) samo nekaterim je treba to še "dešifrirati" :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 02, 2009 4:51 pm

Kar se tiče ESPja. Edini način, da spraviš NEHOTE avto v bočni zdrs pri omejitvah, je možen, če si brus :D

Če je spolzko cestišče bo avto zdrsel naravnost, pa tudi če bi bočno zdrsel zaradi slabega oprijema, bi končal v jarku z ESPjem ali brez, ker ta ne dela čudežov.
ESP je uporaben edino pri minimalnem zanašanju, to pa, če imaš minimalen občutek čemu volan služi poravnaš brez nekih velikih vozniških veščin.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 02, 2009 5:55 pm

A ti je tebi kdaj ESP pomagal? Lepo te prosim, tiste debilne članke, ki jih pišejo o ESPju imajo neko minimalno realnost pri kakem vozniku, ki je dobil izpit po svetem duhu in za volanom nima kaj iskat.

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Sr dec 02, 2009 6:09 pm

8) 8) 8)
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Sr dec 02, 2009 6:16 pm

Realna poraba za 1.6 CVVT ceeda je med 7 in 8 litri, odvisno kako in kje ga voziš. Mestna vožnja je bolj 8, na relacijah pa lahko precej pade. Govorim iz lastnih izkušenj. :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 02, 2009 6:25 pm

sam bi se odločil za astro, ne glede na to, če pride nov model zdaj na tržišče, mislim, da to pri tvojem očetu ne igra nobene vloge, kvečjemu plus ker so vse napake že odpravljene na teh astrah, za nov model pa bo seveda tudi cena višja. Pa tudi opreme je več kot dovolj, po pisanju sodeč sklepam da ne potrebuje vse elektronske navlake zadnjih let.
Poraba astre je nekje 7 litrov, prideš tudi nekje na dobre 6 litrov na relaciji, mestno priganjanje pa stane 8 litrov.

Pa uspešen nakup, sporoči kako ste se odločili
LP
Freude am Fahren

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Sr dec 02, 2009 7:09 pm

:? :?
Zadnjič spremenil 2simpl, dne To dec 29, 2009 10:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr dec 02, 2009 7:20 pm

Motor 1.6 v kiji ima šele pri 4250 (154Nm) max navor. Astra 1.6 ima max navor pri 4000 (155Nm) in škoda 1.6 pri 3800 (148Nm).

Neka razlika je...
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 02, 2009 7:24 pm

Ceed je napisal/-a:Lepo te prosim, tiste debilne članke, ki jih pišejo o ESPju imajo neko minimalno realnost pri kakem vozniku, ki je dobil izpit po svetem duhu in za volanom nima kaj iskat.

1.) Najbrž se strinjaš, da Tiff Needell ni ravno začetnik za volanom...pa si poglej spodnji video od šeste minute naprej:

http://www.youtube.com/watch?v=wR1SSxpKitE

2.) ESP ni brezveze (takoj za varnostnim pasom) drugi najpomembnejši izum na področju avtomobilske varnosti vseh časov! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Sr dec 02, 2009 7:30 pm

:? :?

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr dec 02, 2009 7:37 pm

Ceed je napisal/-a:ESP je neumnost, v poštev pride sam omejenim voznikom.

Za tole izjavo bi si pa zaslužil oznako nekredibilnosti.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Sr dec 02, 2009 8:05 pm

2simpl je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:Motor 1.6 v kiji ima šele pri 4250 (154Nm) max navor. Astra 1.6 ima max navor pri 4000 (155Nm) in škoda 1.6 pri 3800 (148Nm).

Neka razlika je...

Iz tega sklepam da je astra najmočnejša ? :?

Ni najmočnejša, saj ima kijin 1.6 motor 124KM, vendar šele pri 6300vrt/min. Hotel sem samo opozoriti na to, da imata astra in škoda največji navor nižje, kar naredi motor bolj vsakdanje uporaben (koliko bolj pa beri spodaj), saj ima v nižjih vrtljajih (vožnja v klanec) več moči.

Sem se za hec malo poglobil, da dejansko ovrednotim kakšna je razlika:
Nisem našel krivulje navora za novejši 1.6 CVVT, zato sem se na slonil na tistega iz 2006. Če kdo ima od novejšega motorja naj prilima.
Uglavnem...izračunal sem, da ima škoda pri 3800vrtljajih 5KM več kot kia. Pri teh vrtljajih, da motor od sebe moč ranga 80KM...če se teh 5KM dejansko pozna pa presodite sami.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 02, 2009 8:12 pm

madona ste tečni s tem ESPjem, tako ste pametni, čudno da ga niste vi iznašli. :roll: Ga imam sam + zadnji pogon pa se mi vklopi samo kadar se res prnesem čez ovinek ali nalašč "cuknem" z volanom. Ali seveda uživam ob zadnjem pogonu. :twisted: Ob normalni vožnji nikoli!! In zdaj mi povejte zakaj bi ga rabil nek umirjen človek srednjih let?! (predvidevam da je oče avtorja teme star nekje 50 let seveda nekaj let gor dol) Ko ste (smo) ostali srali v plenice se je on vozil z jugoti pa fičoti brez vsega naredil X kilometrov, zdej pa kar naenkrat rabi ABS, ESP, ASR, BBS, ŽŽS, ČČS, ....pa en mali milijon airbagov!? :roll:
Nekdo je napisal da mu pomaga ko se hitro pripelje čez ovinek. Če ni njegov oče Niki Lauda mislim da ga ne bo pičil na polno čez ovinek in tut hudih Bridgestone ali Michelin gum ne rabi.

2simpl se opravičujem za offtopic, ampak me pogreje, ko se v vsaki temi nabija o nujnosti nekih stvari, tisto kar pa avtorja dejansko zanima pa nihče ne odgovori.

Iz tega sklepam da je astra najmočnejša ?

iz tega lahko sklepaš da astra da vso svojo moč pri 4k obratih, kar je boljše kot pri kii, ki ima polno moč v višjih obratih, kar bi teoretično pomenilo da se astra boljše pelje v hrib, ker ima moč v nižjih obratih
Vem da sem ti pomagal toliko kot nič, ampak eno so podatki ni listu, eno pa sama vožnja... in res bo najboljši odgovor testna vožnja, da bo oče sam videl kaj mu odgovarja, kje se najboljše počuti.... ;)
Zadnjič spremenil GiGi1985, dne Sr dec 02, 2009 8:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 9:27 pm

M je napisal/-a:

Le zakaj bi si jo zaslužil, če pa nedaje potuhe vozkikom kot si ti :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

2simpl
Nov uporabnik

Napisal/-a 2simpl Sr dec 02, 2009 9:53 pm

8) 8)

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Če dec 03, 2009 7:33 am

Glede na to, da ima Kia sephia 1.6 145Nm pri 4500 in 100KM pri 5500, bo v vsakem primeru šel na boljše. 8)

Vendar ni zanemarljivo, da ima 150kg manj kot novejši avti, ki jih tvoj oče gleda.

Če dela bolj malo km in krajše relacije bi bil mogoče mnogo bolj zadovoljen s kakšno 1.8 mašino.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če dec 03, 2009 7:56 am

lancia hf je napisal/-a:
M je napisal/-a:

Le zakaj bi si jo zaslužil, če pa nedaje potuhe vozkikom kot si ti :?

Zato, ker popolnoma vsa strokovna avtomobilistična javnost argumentirano zagovarja stališče o koristnosti ESP pri vsakdanji uporabi, predvsem za povprečnega voznika. Ampak ravno tako so se najpametnejši oglašali (in se še) pri ABS, pri air-bagih, itd.

Voznikom, kot sem jaz? Ne poznaš me, ne veš, kako vozim, pa kljub vsemu uporabljaš žaljiv ton pri pisanju. To pravzaprav največ pove o tebi. Tvoje strinjanje s Ceedom pove pa marsikaj o tvoji strokovnosti.

Ampak ne bom več smetil avtorjeve teme, še vedno sem mnenja, da bi novo vozilo za 16.000 € (oz. več kot 3.800.000 SIT) moralo imeti ESP (konec koncev bo po odločitvi EU parlamenta obvezna vgradnja ESP v vse novo predtavljene modele vozil po novembru 2011, od novembra 2014 pa bo obvezna vgradnja v vsa nova vozila, v ZDA pa bo vgradnja ESP obvezna za vozila do 4,5 ton od modelnega leta 2012 dalje).
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če dec 03, 2009 11:49 am

GiGi1985 je napisal/-a:madona ste tečni s tem ESPjem, tako ste pametni, čudno da ga niste vi iznašli. :roll: Ga imam sam + zadnji pogon pa se mi vklopi samo kadar se res prnesem čez ovinek ali nalašč "cuknem" z volanom. Ali seveda uživam ob zadnjem pogonu. :twisted: Ob normalni vožnji nikoli!! In zdaj mi povejte zakaj bi ga rabil nek umirjen človek srednjih let?! (predvidevam da je oče avtorja teme star nekje 50 let seveda nekaj let gor dol) Ko ste (smo) ostali srali v plenice se je on vozil z jugoti pa fičoti brez vsega naredil X kilometrov, zdej pa kar naenkrat rabi ABS, ESP, ASR, BBS, ŽŽS, ČČS, ....pa en mali milijon airbagov!? :roll:

Avtorju ter njegovemu očetu bomo pomagali z odločitvijo pri nakupu tudi s svetovanjem pri elektronskih pomočnikih. Predvsem naj bo jasno, da elektronski pomočniki spadajo v kategorijo aktivne varnosti ter nas varujejo, da do najhujšega sploh ne pride! Ko pride do nesreče stopi v veljavo pasivna varnost (zračne blazine, zmečkljive cone,...). NIKAKOR, ponavljam NIKAKOR pa elektronski pripomočki niso namenjeni pretiravanju v vožnji ter izživljanju ob večjih hitrostih. Raziskava je pokazala, da bi imeli ob uporabi ESP v avtomobilih za 25% manj smrtnih žrtev v EU.
Velika večina voznikov k sreči nikdar ne potrebuje vmešavanja ESP, vendar nikdar ne veš, kdaj ti skoči na cesto otrok, divjad, ipd. Tedaj še kako potrebuješ vodljiv avtomobil! Govoriti o preteklosti, kako smo se vozili s fičoti ter prevoženih milijon km je neresno ter otročje. Čas gre naprej, količina avtomobilov se je drastično zvišala, hitrosti so večje. Voznik lahko ima prevoženih tisoče kilometrov, do prometne nesreče je dovolj par METROV!!! Moj oče s par desetletnim vozniškim stažem ter brez omembe vredne nesreče se je pred leti s štirikolesnim pogonom 2x znašel v situaciji (pa ni divjak, da ne bo pomote), ko ga je začelo resno zanašati. Sreči se je lahko zahvalil, ter prazni cesti, da ni prišlo do najhujšega. Od tedaj naprej ne povoha več avtomobila brez ESP.
Seveda so važne oziroma celo važnejše tudi dobre gume, ampak pri novih avtomobilih nihče od proizvajalcev ne vgrajuje "čungalung", mar ne? Velika večina kupcev novega vozila pa se še kako zaveda (vsaj na začetku), da je potrebno varovati svojo novo lastnino ter privošči svojemu konjičku tudi dobre zimske gume.

Zakaj "tečnarimo" ob zadevi, ki je kupec ne bo najbrž nikdar zaznal. ESP postaja normativ, ob ceni 15.000€, kot že rečeno, je obvezen. Ob prodaji starega vozila čez x let bo dodana vrednost, takisto kot pred leti vgrajena klimatska naprava - dandanes nihče ne povoha rabljenega vozila brez klime - pa smo se v fičotih tudi pražili in cvrli, mar ne???!!!

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če dec 03, 2009 11:56 am

@CHAN: zelo lepo napisano...se popolnoma strinjam! :clapclap
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če dec 03, 2009 12:28 pm

@CHAN: :tomidelej:
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov