Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 10, 2009 11:05 am

jay je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:malo je.to je 13.000 na leto.to se en servicni interval ni.ne res jaz zlo dvomim v km,sploh pa ker tut servisne ni zravn,pa ker vsak ve da se pri vagih zlo kilometri vrtijo.

jaz jih delam 14-15k km letno ;) pa še par kolegov dela manj tudi.

Jaz delam 7000 letno :D
Čez 10 let mi noben ne bo verjel, da so kilometri realni :vc

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če dec 10, 2009 11:40 am

_Ghostrider_ je napisal/-a:pomojem če bi bil računalnik zanič avto nikoli ne bi vžgav...ker on mi je reko da se ko ga ja začelo zafrkavat ga je zafrkavalo en čas pol pa je avto šov 3 mesce normalno, zaj je pa spet začelo...pa kodo za ključ prepozna ker lučka ugasne na števcu, pa smo probali z rezervnim ključem pa isto...tak da pomojem napaka ne leži v kluču,,..klicav sem tudi na servis pa so mi rekli da je lahko kabel od klučavnice do računalnika ali pa da je z števcami nekaj narobe....samo meni je zelo čudno zakaj pol včasih pa vžge kot da ni nič narobe pa gre normalno...

JA tisto sem jaz napisal bolj worst-case scenario :) Nam ko je šel računalnik na avtu, pa nam je vedno težje prižigal. Sej neki je še delal, samo vedno slabše.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ Pe dec 11, 2009 10:49 am

danes bomo avto priklopli na tester pa da vidimo...upam da ni kaj vlkega :)

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Pe dec 11, 2009 2:38 pm

Res ne razumem tega, zakaj folk takoj reče, da so kilometri prevrteni, če jih ni vsaj 25k na leto...
Kaj pa če ima človek več avtomobilov? Kaj pa če se vozi samo ljubiteljsko...
Sam delam cca. 10k z STjem na leto in ko ga bom prodajal, mi očitno nihče ne bo vrjel da ima 50 - 60k... :?

LP U

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ So dec 12, 2009 5:22 pm

je kdo tukaj ko mogoče pozna zgodovino tega avta, ker prejšni lastnik mi je reko da je njemo to delalo že ko ga je on kupo...če je kdo tu med vami ki bi kaj več znav povedat o tem golfu oziroma napaki na njem bi bil zelo hvaležen, kajti sam sem že izgubil upanje :( ...pri mehaniku pa smo probali na tester tisti prenosni preklopit pa ga računalnik avta ni spustil noter....
tukaj še slika če bi mogoče kdo kaj več znav povedati o zgodovini avta:
http://www.mojalbum.com/smudlek/golf/foto/17507790

gogo1
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a gogo1 So dec 12, 2009 6:06 pm

a maš še orginalni radio not ali pa veksler...da se neboste sedaj smejali, ampak se je meni isto zgodilo da nikakor niso mogli pridet v računalnik, pa so vse peiklicali, na koncu pa so od enega izvedeli da morajo odklopit avtoradio oz. veksler pa so lahko takoj prišli v računalnik, upam da ti kaj pomaga

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So dec 12, 2009 6:11 pm

ka jamraš? sam si vedel kaj kupuješ.

Zaženi ga v grabn
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 12, 2009 6:57 pm

evo iz prve roke ti povem.. da tisto, ko prižgeš avto in se po 2eh sekundah ugasne ni nič strašnega! na mojem passatu 2002 se mi je to zgodilo 2x zapored, ker ni prepoznal kode iz ključa.. na srečo sem imel takrat rezervni ključ s sabo in je delalo potem ok. sedaj se izogibam uporabi tistega ključa in že 3leta dela prez problema. nevem no.. zaradi ugašanja se nebi ravno sekiral. je pa ko se je ugasnil zapiskalo in narisal se je rumen ključ na armaturki.

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ So dec 12, 2009 7:30 pm

Ma ko ste pametni vsi,..... dečko je avto kupil od mene, pa da še tukaj povem na glas, tako kot sem njegovemu očetu,.....

Pubecu avto vžge in takoj vgasne - enako se je zgodilo tudi meni, drugi dan po nakupu avta, ko se prilagodil položaj volana (premaknil sem ga nižje in malenkost ven, ker je pred mano avto vozil en celjan, ki je mel večji vamp kot jaz).

Ko se je pojavila napaka, smo najprej ugibali, da bi lahko bila kriva koda na ključu (slišal sem takrat namreč verzijo, da so ti ključi zelo občutljivi in se radi zjebejo), tako da smo dali na novo kodirat ključe s števcem vred. Napaka je ostala. Avto je sicer takrat vžgal, če sem potolkel po amaturki (spodaj pod volanom). Istočasno smo v roku enega tedna menjali žico, ki povezuje ključavnico s števcem (mislim da je bla to ta žica) in problem več ni bilo.

Ko me je klical oče novega lastnika in mi opisal napako, sem ga takoj vprašal če so premikali volan, odgovor je bil pritrdilen - pomoje gre za isti problem.

Istočasno pa še te tukaj prosim _Ghostrider_ da porihtate zavarovanje za avto ali pa ga odjavite iz prometa, da lahko prekličem zavarovanje za golfa, ki ga imam na trajnik - za 66 eur mam jaz plenice pa aptamil za otroka! Sem rekel tvojemu očetu, pa vsakič ko se to omeni, odloži slušalko!

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ So dec 12, 2009 7:53 pm

\OnlyME/ je napisal/-a:Ma ko ste pametni vsi,..... dečko je avto kupil od mene, pa da še tukaj povem na glas, tako kot sem njegovemu očetu,.....

Pubecu avto vžge in takoj vgasne - enako se je zgodilo tudi meni, drugi dan po nakupu avta, ko se prilagodil položaj volana (premaknil sem ga nižje in malenkost ven, ker je pred mano avto vozil en celjan, ki je mel večji vamp kot jaz).

Ko se je pojavila napaka, smo najprej ugibali, da bi lahko bila kriva koda na ključu (slišal sem takrat namreč verzijo, da so ti ključi zelo občutljivi in se radi zjebejo), tako da smo dali na novo kodirat ključe s števcem vred. Napaka je ostala. Avto je sicer takrat vžgal, če sem potolkel po amaturki (spodaj pod volanom). Istočasno smo v roku enega tedna menjali žico, ki povezuje ključavnico s števcem (mislim da je bla to ta žica) in problem več ni bilo.

Ko me je klical oče novega lastnika in mi opisal napako, sem ga takoj vprašal če so premikali volan, odgovor je bil pritrdilen - pomoje gre za isti problem.

Istočasno pa še te tukaj prosim _Ghostrider_ da porihtate zavarovanje za avto ali pa ga odjavite iz prometa, da lahko prekličem zavarovanje za golfa, ki ga imam na trajnik - za 66 eur mam jaz plenice pa aptamil za otroka! Sem rekel tvojemu očetu, pa vsakič ko se to omeni, odloži slušalko!

jaka te res ne razumem da take kvasiš tu prek foruma ne morem vrjeti da si tako nasral mojega sina starega 18 let ki je cca 10 let zbiral prihranke da je kupil tako pokveko mislim da ga nebi tako poceni dal če bi bilo vse vredi da pa odložim slušalko pa si ti kriv in tvoj oče ko mi kvasita o neki žički nevem zakaj pa ima pol nastavljiv volan če pa ga nesmeš premikati prosim ne blati me bom pa tudi vsem javno napisal ko bodo popravili to tvojo bivšo jajco oz golfa in kako ti naj naredim zavarovanje če pa ne gre in pomisli koliko vsega bi si lahko privoščil moj sin če ne bi nasedel tvojim besedam

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ So dec 12, 2009 7:59 pm

Zanimivo res...... povedal sem za vse napake na avtu, potem pa poslušam obtožbe. Pa sem že rekel ne mene o elektroniki spraševat, ker pojma nimam (če z izvijačem nardim kratek stik pri menjavi žarnice,tak da v celi kabini ne dela osvetljava), povedal sem kaj je bilo pri meni narobe, povedal sem kdaj je do tega prišlo in tudi sem povedal kako se je popravlo. Kaj naj še drugo nardim? Dal sem tudi telefonsko od kolega na jarcu, ki je poskrbel da se je napaka odpravla, pa koliko vem je povedal enako kot jaz - torej vsi lažemo?!?

Istočasno sem dal tudi številko od kolega na avtoefektu in povedal kako do popusta če bi se karkoli kupovalo - mislim da sem bil dovolj fer in mi kakršnakoli dodatna razlaga ni potrebna.

Klical sem avtoelektričarja pa ga spraševal kaj naredit s to napako, ko mi je povedal, sem takoj javil - mislim, toliko sem fer da se dobesedno je*em z avtom, ki ni več moj, da bi ja kupec bil srečen......

Pa ne mi neke učitat preko foruma - ob ogledu ste še sami zagnali avto in vžgal je v prvo koliko se spomnim,..... pa če se že gremo tako igro, da sem imel namen kaj prikrit, dajte mi potem povedat, kako bi naj prikril napako, katere še mehanik ne ugotovi, jaz pa sem tehnik zdravstvene nege po poklicu, ki pelje avto kolegu na menjavo feln, namesto da bi sam nardil.
Zadnjič spremenil \OnlyME/, dne So dec 12, 2009 8:04 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu So dec 12, 2009 8:02 pm

Se opravičujem za vmešavanje,ampak a ni bilo vozilo kupljeno po sistemo videno-kupljeno? Pa mislim da se je za to napako vedelo že prej in se tukaj spraševalo,ampak ste se vseeno odločili za nakup avta,sedaj pa tukaj blatite njega,da vas je nasral z nakupom ipd? Pač tega ne razumem, če se ob nakupo nebi strinjali zaradi napake vžiga bi pač rekli hvala lepa in odšli,ne pa da ga po opravljenem nakupu blatite preko javnega foruma....zrihtajte mu prvo zavarovanje,šele nato avto... :x

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ So dec 12, 2009 8:04 pm

če pa ste žičko menjali pred 5mesci zaj je pa spet crknla?...kaj to pomeni da volana kljub temu da je nastavljiv po višini in globini nemorem premikat???? lepo te prosim nooo...

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ So dec 12, 2009 8:06 pm

to pa mene preveč sprašujete,......

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ So dec 12, 2009 8:09 pm

zavarovanje že imaš zrihtano samo ti še nisem poslal ker mi je crknila žička v tiskalniku. ste res super, nimam vas namena žalit niti najmanj, prodal si mi supr avto imam izredno zanimanje za njega na odpadu

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 12, 2009 8:15 pm

nebom se vtikal.. ampak, če je res samo ta vžig problem in dvomim, da se ne bo poceni rešilo.. potem nevem zakaj se tako sekiraš?? sej pa avto ni nov.

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Napisal/-a \OnlyME/ So dec 12, 2009 8:15 pm

To ne pelje nikamor....... v glavnem:

1. ko sem avto prodal je vžigal normalno - to ste lahko videli tudi sami takrat ko ste ga prišli gledat

2. nič več ne bom rekel kaj je krivo, ker če hočem pomagat zgleda da si pač to eni jemlejo kot nekaj slabega

3. pokličite me ko boste imeli ali kopijo zavarovalne polico ali izjavo o lokaciji vozila

4. z moje strani je zaključeno

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan So dec 12, 2009 8:22 pm

jst bom samo reku malo dnarja malo muzike.dali bi 2 jurja več pa bi imeli pametn avto za pameten denar.ne pa da že v osnovi kupite avto ki mu določene stvari ne delajo kot bi morale.videno kupljeno,pa še vedeli ste za napako.

_Ghostrider_
Novinec

Napisal/-a _Ghostrider_ So dec 12, 2009 8:23 pm

damjan je napisal/-a:jst bom samo reku malo dnarja malo muzike.dali bi 2 jurja več pa bi imeli pametn avto za pameten denar.ne pa da že v osnovi kupite avto ki mu določene stvari ne delajo kot bi morale.videno kupljeno,pa še vedeli ste za napako.

nismo vedeli za nobeno napako..tisto smo zvedeli drugi dan ko mi avto več ni vžgav

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu So dec 12, 2009 8:27 pm

_Ghostrider_ je napisal/-a:jaz sem se z lastnikom pozanivam pa mi je reko da avto včasih ne vžge....
reko je da daš kluč noter obrneš avto vžge in takoj za tem vgasne dol, gas sploh ne prime...kaj bi lahko blo narobe??? je možno da računalnik kodo ključa ne prepozna...ker drugače ona lučka na števcu za kodo ključa lepo vgasne...vendar avto vžge in takoj vgasne nazaj....

Mislim da takrat ko si tale post napisal še avto ni bil v tvoji lasti,ali pač?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov