Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So dec 12, 2009 4:11 pm

Lega je OK, ni preveč mehak. Vsekakor to ni avto za tiščanje skozi ovinke,
za normalno vožnjo po omejitvah je pa čisto dober...Nekega nagibanja ni, tudi čez neravnine avto ne plava.
Pri 130 ima če se prav spomnim okol 2500 rpm...
Upam da ne razmišljaš o tem avtu zato da bi imel moč in pospeške. Sicer ni nepremičnina, vendar te opozarjam da ti nekega adrenalina pri pospeških ne bo nudil. Pri pospeševanju namreč nimaš občutka da bi pospeševal, čeprav si prav hitro na 100...

Sicer pa bo najbolje da greš na kakšno malo daljšo (vsaj par 10km) testno vožnjo in sam preizkusiš avto - kriteriji so lahko zelo različni - kar se meni zdi OK se mogoče pa tebi ne bo oz. obratno.
Lep dan!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So dec 12, 2009 4:25 pm

GoGo je napisal/-a:Lega je OK, ni preveč mehak. Vsekakor to ni avto za tiščanje skozi ovinke,
za normalno vožnjo po omejitvah je pa čisto dober...Nekega nagibanja ni, tudi čez neravnine avto ne plava.
Pri 130 ima če se prav spomnim okol 2500 rpm...
Upam da ne razmišljaš o tem avtu zato da bi imel moč in pospeške. Sicer ni nepremičnina, vendar te opozarjam da ti nekega adrenalina pri pospeških ne bo nudil. Pri pospeševanju namreč nimaš občutka da bi pospeševal, čeprav si prav hitro na 100...

Sicer pa bo najbolje da greš na kakšno malo daljšo (vsaj par 10km) testno vožnjo in sam preizkusiš avto - kriteriji so lahko zelo različni - kar se meni zdi OK se mogoče pa tebi ne bo oz. obratno.

Hvala za konkreten odgovor.
Imam avto - dizla in si od zmeraj želim američana (čeprav ima Mitsubishijev motor).
Stratus mi je zelo zanimiv zaradi bogate opreme in dostopne cene, bil bi pa kot drugi avto pr' bajti.
Poraba mi ni tako pomembna.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So dec 12, 2009 9:05 pm

Za 900 eur si ga dobil :shock:
Kaj si nor, to pomeni, da bi jaz lahko prodal mojega Cliota pa bi dobil mlajšega američana pa še denar bi mi ostal (Clioti so dražji) :lol: :lol:

Samo potem, ko se pa se zbudiš iz sanj pa ugotoviš, da pije kake 4 litre več zavarovanje v najvišjem razredu, cestnina pred tazadnji razred, strah kaj če gre kaj narobe, kje boš dobil dele - ne hvala. Pač taka je realnost. Cene so pa res smešne pri teh ladjah. Tudi tisti BMW 7 za 2200 eur pa 98 letnik, kaj si nor.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So dec 12, 2009 9:22 pm

mišek je napisal/-a:Za 900 eur si ga dobil :shock:
Kaj si nor, to pomeni, da bi jaz lahko prodal mojega Cliota pa bi dobil mlajšega američana pa še denar bi mi ostal (Clioti so dražji) :lol: :lol:

Samo potem, ko se pa se zbudiš iz sanj pa ugotoviš, da pije kake 4 litre več zavarovanje v najvišjem razredu, cestnina pred tazadnji razred, strah kaj če gre kaj narobe, kje boš dobil dele - ne hvala. Pač taka je realnost. Cene so pa res smešne pri teh ladjah. Tudi tisti BMW 7 za 2200 eur pa 98 letnik, kaj si nor.

za 4 litre več mi je dokaj vseeno (pa dejansko je razlika po mojih izkušnjah precej manjša), pri zavarovanju je bonus, celotna cestnina od 1,8 do 2,5 l stane 108 €, nad 2,5 l pa 194 €, torej brez veze. če kaj konkretnega crkne, ga vržem stran in kupim nekaj drugega za jurja ali dva.

še dobro, da večina razmišlja tako. zato pa je dobra roba poceni.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo So dec 12, 2009 9:37 pm

M je napisal/-a:

za 4 litre več mi je dokaj vseeno (pa dejansko je razlika po mojih izkušnjah precej manjša), pri zavarovanju je bonus, celotna cestnina od 1,8 do 2,5 l stane 108 €, nad 2,5 l pa 194 €, torej brez veze. če kaj konkretnega crkne, ga vržem stran in kupim nekaj drugega za jurja ali dva.

Točno tako. Cestnina je okoli 30 evrov več kot za 1350-1800 ccm razred,ista kot pri dizelašu 1.9, zavarovanje pa 70 eur več, kot za razred 80-100kw, ki ga imam pri stilotu in scenicu...

Btw, zavarovanje za mojega me je prišlo 360€ z 40% bonusa in še nekaj popusti...
Poraba tudi ni bavbav.
Lep dan!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So dec 12, 2009 10:10 pm

M je napisal/-a:

Se opravičujem za prejšnjo napako, zavarovanje je pred tazadnji razred ne zadnji.

No sem za hec preračunal, razliko pri mojem popustu = 387 eur (zav., cest., tehn., pod.reg.) pol pa če upoštevam nekje 3 litre več porabe (čeprav težko verjamem, da ni razlika večja) je še to 500 eur več za bencin - letna razlika ~900 eur samo pri gorivu in registraciji. To se mi pa že ne zdi več malo. Pa še sigurno se kje drugje kakšni stroški povečajo (vzdrževanje,gume,....)

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So dec 12, 2009 11:07 pm

No, pa dodaj še 300 € za dražje gume, servise in nepredvidene stroške. In si na 1.200, kar pomeni točno 100 € stroškov več vsak mesec. Za 100 € na mesec več se torej voziš z Avtom in ne z mlinčkom. Pa ne pozabi, da si že na začetku nekaj malega prihranil, ko si pač kupil avto za jurja in ne mlinček za tri ali štiri...

Meni je 100 € na mesec vredno, da se vozim okrog tako, kot mi je všeč. Marsikdo pa ne razmišlja tako. 100 ljudi, 100 čudi...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne dec 13, 2009 11:45 am

se torej voziš z Avtom

Se ti ne zdi da malček pretiravaš s to trditvijo. Nenazadnje se gre za zelo star avtomobil. Če si mislil na velikost se pa strinjam.

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne dec 13, 2009 12:22 pm

jaz menim da ima vsak avto svoje pluse in minuse chraysler svoje in da od sliota ne govorim jih je veliko tako da je samo vprasanje kaj komu pase in potem veselo v uzitke in pi... nad dragimi servisi pa spet nasmeh ko dela oops
love alfa

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Ne dec 13, 2009 12:39 pm

M je napisal/-a:No, pa dodaj še 300 € za dražje gume, servise in nepredvidene stroške. In si na 1.200, kar pomeni točno 100 € stroškov več vsak mesec. Za 100 € na mesec več se torej voziš z Avtom in ne z mlinčkom. Pa ne pozabi, da si že na začetku nekaj malega prihranil, ko si pač kupil avto za jurja in ne mlinček za tri ali štiri...

Meni je 100 € na mesec vredno, da se vozim okrog tako, kot mi je všeč. Marsikdo pa ne razmišlja tako. 100 ljudi, 100 čudi...

100 evrov na mesec za vzdržev. avta + minimalno 100-150 evrov na mesec za becin je 200 do 250 evrov :twisted: za večino ljudi ki majo plače 800 € je to 25% mesečnih prihodkov. :shock: :( :evil: :evil:

večina tu gor pa se gre kdo ma boljšega, udobnejšega, močnejšega ...ega.
pa če ga takšnega ali pa ne.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne dec 13, 2009 12:52 pm

Npr. jaz ne kadim. In meni bi se ta denar povrnil namesto dve škatli cigaret na dan.
In če je škatlica cigaret 3€ se mi vrne tista razlika porabe 3-4 litra napram bolj ekonomičnim avtom.
Sam pomoje jih nebi ''pofajfal'' toliko :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne dec 13, 2009 1:18 pm

Jaz tudi pravim, da tak znesek ni hec. Tu je potem tudi razlaga zakaj slovenčki raje kupujemo "gajbice" v rangu cliotov, puntotov..., zato ker ni tako enostavno rečt, eh si kupim takole ladjo. Tak kot sem na hitro zračunal, samo razlika pri gorivu (15.000km) in registraciji je 900 eur - to je za veliko večino slovenčekov več kot ena plača. Ko pa še upoštevaš ostale stroške, ki so večji pa prideš na dve plači. To pa vsekakor ni hec, danes, ko gre veliko ljudem tesno skozi.

To zdaj nima toliko veze z naslovom teme, ampak eni so se začeli nesramno izražat, češ butasti slovenčki kupujejo "gajbice" namesto "Avtov".

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne dec 13, 2009 5:21 pm

mišek je napisal/-a: ampak eni so se začeli nesramno izražat, češ butasti slovenčki kupujejo "gajbice" namesto "Avtov".

a to name leti? če ja, potem še enkrat preberi kar sem napisal, pa povej, če je res kjerkoli kaj nesramnega. butasti slovenčki so tvoje avtorsko delo. sam sem napisal 100 ljudi, 100 čudi, torej kakor komu paše.

je pa res moje mnenje, da je en mestni malček ala polo proti kateremu koli vozilu višjega srednjega razreda gajbica... dejstvo je, da najbrž ne bi vozil avtomobila tega razreda, če ne bi imel družine in s tem povezane želje po konkretni količini prostora. ja, vem, včasih je štiričlanska družina šla poleti kampirat s fičkom. meni pa ni treba. že v svojega komaj stlačim vse kar s sabo vlečemo. sem razvajen? brez dvoma. ni ga čez komot. ko sem jih imel 18 sem se tudi jaz okrog vozil z viso, pa jugotom, pa kasneje s polotom. zdaj se mi pa ni več treba. pa še drugačni časi so in je določen segment pleha dejansko postal nenormalno poceni.

še enkrat: kakor komu paše. pa nikomur ni treba bit užaljen. se opravičujem za smetenje teme, ampak mi gre na živce, če mi nekdo pripisuje izjave, ki jih nisem niti pomislil, kaj šele izrekel oz. napisal.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne dec 13, 2009 7:42 pm

M je napisal/-a:a to name leti? če ja, potem še enkrat preberi kar sem napisal, pa povej, če je res kjerkoli kaj nesramnega. butasti slovenčki so tvoje avtorsko delo. sam sem napisal 100 ljudi, 100 čudi, torej kakor komu paše.

Ne neleti nate, ne se razburjat. Pač sem malo bolj direkt napisal, tisto kar je bilo prej bolj v "celufan" zavito, pomeni pa v bistvo to, kar sem napisal.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne dec 13, 2009 8:45 pm

mišek je napisal/-a:Jaz tudi pravim, da tak znesek ni hec. Tu je potem tudi razlaga zakaj slovenčki raje kupujemo "gajbice" v rangu cliotov, puntotov..., zato ker ni tako enostavno rečt, eh si kupim takole ladjo. Tak kot sem na hitro zračunal, samo razlika pri gorivu (15.000km) in registraciji je 900 eur - to je za veliko večino slovenčekov več kot ena plača. Ko pa še upoštevaš ostale stroške, ki so večji pa prideš na dve plači. To pa vsekakor ni hec, danes, ko gre veliko ljudem tesno skozi.

Praviš, da gre veliko ljudem tesno skozi. Od kje jim potem 10000eur za nove avtomobile? In za vzdrževanje le teh. Nove avtomobile je potrebno na pooblaščene servise vozit, ki so pa tudi zelo dragi.
Če pa primerjaš en starejši ameriški avto, ki ga tudi dobiš ceneje, kot rabljen mali avtek je pa res, da te pride nekaj dražje. Pač večja poraba in visoka registracija/zavarovanje. Če nimaš nobenih popustov pri zavarovanju je to res kar veliko denarja. Ampak, če pa imaš dober popust, potem vzdrževanje in stroški z enim amerikancem niso prav veliko večji od enega cliota. Ugotavljati kaj se bolj splača je totalno brez veze! Nekateri raje malo več denarja damo za bencin, da imamo lahko avto, ki nam je všeč in nam nudi vse kar od avta želimo in pričakujemo. Nekaterim je pa zelo pomebna čim manjša poraba in zaradi tega so pripravljeni v štartu ob nakupu plačati drago ceno za avto in se odreči udobju. Vsakemu svoje, kakor komu paše. Nimam namena prepričevati kogarkoli, karkoli! Rad bi samo pojasnil tistim, ki bi si morda želeli imeti starega amerikanca, da to ni nek neverjeten strošek, ki si ga večina pri nas nebi mogla privoščit.Tistim, ki si pa ne želijo imeti amriškega avtomobila, ker jim pač nobeden ni všeč je pa itek brez veze razlagat. To je tako, kot bi mene prepričevali v nakup BMWja! -mission impossible! ;)
Slab mesec nazaj sem že skoraj kupil chrysler 300M let. 1999 z 170.000km in potrjeno servisno knjižico na KMAGu. Tudi na njihovem računalniku je bilo možno preveriti vse servise. Avto zelo lepo ohranjen, brez napak! Opreme, ni da ni! Cena, piškavih 1500eur! Mislim, da je to za nekaj več bencina in registracije neprimerljivo boljši nakup, kot katerakoli druga mala j***a. Jaz ga nisem vzel, ker sem se raje odločil za monte carlo. Je bil pa 300m potem hitro prodan!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Po maj 24, 2010 8:56 pm

No, pol leta je mimo, potrebe po stratusu ni več, je pa odlično služil ta čas. Menjal sem sicer zadnja dva ležaja, to pa je tudi vse. Naredil sem 11.000 km. Povprečna poraba 9,4
(sem sicer mislil da bo šlo še kaj manj, vendar tudi to ni tako grozno za tako ladjo.

Drug avto imamo sicer že, tako da ga v račun ne morem dat, je pa zdaj zares naprodaj.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3813540&show=1
(pa ne se smejat opombam, ampak imam zelo slabe izkušnje z "kupci" z avtoneta...
Če koga zanima, zadnja cena je 900€, kolikor sem dal zanj pred pol leta...
Lep dan!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Sr jun 16, 2010 9:15 am

Po treh tednih odkar sem oddal oglas za stratusa nisem prejel niti enega klica....Sicer sem vedel, da to ni iskana roba, da pa nikogar ne premami pa sem vseeno malo presenečen. No, ker mi avto stoji in ga ne potrebujem več, ga do konca tedna ponujam za smešnih 700€! Sicer ga šenkam svaku, glede na to, da ima njegov accent več lukenj kot celega pleha...
Lep dan!

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr jun 16, 2010 8:34 pm

Malo off, kako pa si rešil težave s scenicom?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Če jun 17, 2010 7:12 pm

Scenic je še doma, prav tako nov motor, čaka na vgradnjo, nato gre v prodajo...
Smo vmes kupili sharana.

sicer pa sem za stratusa danes dobil nekaj klicev, 2 kandidata bi takoj peljala avto v makedonijo, če bi pustil tablice (nardimo samo prepis), samo mislim da to ni najbolj pametno... Bom raje malo počakal, pa naj ostane v slo...
Lep dan!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jun 17, 2010 7:44 pm

GoGo je napisal/-a:Scenic je še doma, prav tako nov motor, čaka na vgradnjo, nato gre v prodajo...
Smo vmes kupili sharana.

sicer pa sem za stratusa danes dobil nekaj klicev, 2 kandidata bi takoj peljala avto v makedonijo, če bi pustil tablice (nardimo samo prepis), samo mislim da to ni najbolj pametno... Bom raje malo počakal, pa naj ostane v slo...

Pol so pa se nekateri uzaljen ko zavrnes prepis...sj, v vecini svercarji.
There is no time...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Highupthere, mišek in 7 gostov