Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Po jan 04, 2010 11:17 pm

Nimas pa izkusenj z Insignijo.... Sicer pa ne dvomim da je Accord bolj zanesljiv. Ceprav nisem ljubitelj dizlov ti pri Hondi priporocam slednjega, ker mene "navadni" vteci bencinci ne prepricajo. Enostavno ne cutis konje ki zgledajo zgledno na papirju, resnica je pa malo drugacna. No to je dokler ne dosezes pravih obratov za take motorje, vendar se potem tudi poraba precej poveca. Taka voznja je precej nelagodna napram vecjim atmosfercom ali turbo motorjem, kjer je odziv mnogo boljsi in tudi osebno voznja mnogo bolj uzivantska. 2.0 je milo recen zelo len dokler ne dosezes obrate. 2.4 je ze boljsi, vendar tudi tu bi clovek od 200 konjev pricakov vec.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 05, 2010 10:03 am

To, da nimam izkušenj z Insignio, sem jasno napisal že v prvem postu. Trudim se pa pomogat z izkušnjami, ki jih imam. No dost o tem...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jan 05, 2010 10:25 am

seat je napisal/-a:@bass:Ti dam čist praw za en povprečen golf bi odštel toliko kot za Accord-a ali Insignio z tem,da mi zj noben ne more več garantirat,da bo Golf še tko držal ceno kot jo je včasih.Tisti časi so mimo.A ne bomo zj o tem razgljabljali,ker se ne mislim kregat.
Zj če gledamo pa Audi-a A4 pa Accord-a pa je cena kr različna sploh pri servisiranju in pa A4 je na začetku bil res lepotec na cesti zj pa je že s5 postal prepogost kljub ceni,ki jo ima.BMW 3...... bi pa tudi kr bil ampak mi oblikovno žal ne potegne in tudi notranjost mi je preveč pusta... žal.

No, saj ti pravim; vzemi hondo pa ne razmišljaj o oplu dokler avta ne naredijo. :-P

Šalo na stran, če je v igri OPC, V6 ali 2.0 turbinec, vzemi opla, če pa je v igri diesel, je honda absolutno boljša izbira, tudi tuning potencial je odličen pri 2.2 dizlu.
Motor definira občutke, ki jih doživljaš v avtu, sprobaj oplove bencince, pa boš videl a ti paše...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr jan 13, 2010 9:37 pm

Sam imam zdaj tretjega opla. Prej sem imel ta prvo astro, potem šest let corso c, ki mi je odlično služila (za napake na motorju, ki so se mi pojavile po prvih 15 k km je bil kriv prvi servis - mularija se je učila na mojem avtu, opel priznal napako in jo odpravil). Z coso sem potem naredil še nekaj čez 100 k km brez napak in jo lani prodal. kupil sem spet novega opla in sicer vectro c, čisto zadni letnik in model pred prihajajočo insignio. Dobil sem jo zelo ugodno zato sem jo vzel. Čez 8 dni bo stara eno leto in imam prevoženih točno 20 kkm brez napake. Lansko leto sem prvič prevozil tudi pot dolgo 1500 km v enem komadu z postanki na wc -ju in moram reči, da sem se po vožnji počutil super. Motor je točno takšen kot govoriš ti o njem 1.8 16V 140 km iz insignie in sploh ni nevem kako nova zadeva tako, da glede zanesljivosti po moje ne bi smelo biti dvomov. Prvi servis me je stal 115 EUR na pooblaščenem servisu. Stroški so definitivno majhni (za mazdo 6 cd120 letnik 2003, ki jo imamo prav tako doma je redni servis 270 EUR, za suzukija vitaro letnik 2008 2.0 140 km bencinar 200 EUR - ga imamo prav tako doma, opel corsa OPC let 2008- 220 EUR- ga ima brat).
Jaz bi definitivno izbral insignio (ki jo čez par let tudi bom). Akord je dober avto, ampak me moti prav samo servisiranje, ki je pri japoncih težavnejše, predvsem dražje, ko več ni garancije. Mi z mazdo nimamo nekih posebnih težav, ampak se poznajo leta dosti bolj, kot so se pri moji corsi ki je bila enak letnik in imela 20 kkm več prevoženih. Moram pa povedati, da edini avto, ki rjavi pri hiši je mazda (oboja zadnja vrata po spodnjih robovih - servis že popravljal pod garancijo za prerjavenje). Pojdi se peljat z obema - tudi po makedamu in naših luknjastih cestah, da boš lažje primerjal. Ne pozabi pa, da boš za opla dobil dele poceni tudi takrat, ko garancije več ne bo, pri hondi pa bo s tem rahlo težavnejše. Noben avto pa ni večen
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr jan 13, 2010 9:41 pm

lejga vincenc kaj boš z opelico, kupi hondo, pa jo skeširi pa še jo še poleg fajn zglihaš v današnjem cajtu, če pa nebo šlo, pa počak še na drugi valj recesije, ki ti zagotavljam, da bo :) grema skup :) pa kupma dve, pa dobim dve za ceno ene :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jan 13, 2010 9:56 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:lejga vincenc kaj boš z opelico, kupi hondo, pa jo skeširi pa še jo še poleg fajn zglihaš v današnjem cajtu, če pa nebo šlo, pa počak še na drugi valj recesije, ki ti zagotavljam, da bo :) grema skup :) pa kupma dve, pa dobim dve za ceno ene :)

Ja sej :D tk kot praviš....
Ma pr nas ni recesije še več dela mamo kot prej.sploh pa o dopustu lahk sam sanjamo....
Drgač pa ni pene ane :)
Voz pride domov pa...... bom poslikal še v totem snegu ja :D :D :D
:lol: :lol: :lol:
Lih dans zvedu dobre novice.... tko,da..... :vrum

Kaj boš ti hondo kupval sej maš Renaulta :) pa ja maš že v štartu boljš avto kt vsaka Honda.Honda je voz za rajo......Renault je pa že tista jagoda na vrhu smetane :)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Sr jan 13, 2010 10:10 pm

seat je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:lejga vincenc kaj boš z opelico, kupi hondo, pa jo skeširi pa še jo še poleg fajn zglihaš v današnjem cajtu, če pa nebo šlo, pa počak še na drugi valj recesije, ki ti zagotavljam, da bo :) grema skup :) pa kupma dve, pa dobim dve za ceno ene :)

Ja sej :D tk kot praviš....
Ma pr nas ni recesije še več dela mamo kot prej.sploh pa o dopustu lahk sam sanjamo....
Drgač pa ni pene ane :)
Voz pride domov pa...... bom poslikal še v totem snegu ja :D :D :D
:lol: :lol: :lol:
Lih dans zvedu dobre novice.... tko,da..... :vrum

Kaj boš ti hondo kupval sej maš Renaulta :) pa ja maš že v štartu boljš avto kt vsaka Honda.Honda je voz za rajo......Renault je pa že tista jagoda na vrhu smetane :)

jah pr nas isto, sej zato bo pa dnar pa se bo dal v recesiji skeširat :) lej vinc ti kr furi en let avto, tako kot vsakega do zdaj, pol bom pa itak ga jaz od tebe kupu, pa boma na istem :) jaz bom kupu nov avto pa ti si kupu nov avto :)

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops To jan 26, 2010 4:39 pm

Sem zaseldil,da kao Opel nikol ni bil primerjan z klaso mb c klaso,bmw 3,audi a4.In da honda se zadnja leta trudi,khm le zakaj je insignija dobila različne nagrade v svojem razredu,če je niti preimerjani naj nebi,mislim da je dosegla več kot primerjavo.
Mislim eni tko tolčejo po oplu,in pritrjujejo ja tistega modela iz pred 10-15 let, tist me je tok razučaro.Kot da bo model na pol oldteimerja kupil.
Opel je dost naredo v teh letih sploh v zadnjih letih.Da še js pogledam na lastne izkušnje iz pretekle zgodovine.
Sam mam drugega Opla,foter ma tretjega,stric enega 7-8 in nobenih problemov.
Edini problem pri moji Astri 1.4i 97.l je bla rja,pa sem jo 2007 na levi strani pobarval in haubo tut,pač kamenčki naredijo svoje.,druge pa ni blo.
Amapk z naslednjim modelom je itak prišel pocinkan pleh in teh problemov danes več ni.
Corsa C 1.8 16v 2005 služi bres vsakega problema že drugo leto.
Glede motrjev pa sem zelo zadovoljen,sem bolj za bencince in tu res nimaš kaj skrbet,pa še pri porabi bencinarjev opel nikol ni bil kritičen,je bil vedno med šparovnimi.
Kot tut samo vzdrževanje je dokaj poceni,mislim razne dele je konkurenca v Evropi dost dražja.
Glede insignije sem se z mojim mehanikom pogovarjal.Sam je imel prej same ople,zdaj je pa insignijo nabavo.Model je ravno ta 1.8 16v ki je že znan motor in tut preverjen,pa je reko,da je zlo zadovoljen,je zelo udobna za peljat zlo mehka,hrupa ni v avtu.Edino kar ga moti je da še ne potegne dobro,in da bo na serviso zahteal,da ji dajo malo gasa zraven,al pa ga bo sam po prvem servisu.Čeprav je starejši možakar in v penziji,ni pa zaspan voznik,ma kr živo nogo :)
Tak da vrjetno ta moter je za kako družino čist dober in za občasna prehitevanje.
Se pa razume,da 1.8 ventilar za takšno težo avta ne bo neka raketa.
Bi pa res blo bolje pogledat za kakim 2.0 cdti z 160ks,al pa 1.6T z 180ks.

Vsekakor opravi testno vožnjo z insignijo,probaj 2.0cdti z 160ks in tega bencinarja pa boš videl kako pa kaj.

Glede Honde,majo kolegi Civic-e in crx-e vti pa lahk rečem da so dobri avti.Ena kolegica ima tut prejšni model Accorda(men osebno lepši) motor je 2,4(ma okol 180ks če se ne motim) in kr nekaj opreme,in kaj naj rečem avto je dobar nič mu ne manjka,potegne tut dobro,poraba je man vesela.
Js če bi se odločo bi se vrjetno za Insignijo,ker sem zadovoljen z Oplom.
Ne bom pa blatil Honde,ker ni razloga za to.
Oba avta sta dobra,optično gledano je stvar okusa...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 26, 2010 7:28 pm

Sem zaseldil,da kao Opel nikol ni bil primerjan z klaso mb c klaso,bmw 3,audi a4.In da honda se zadnja leta trudi,khm le zakaj je insignija dobila različne nagrade v svojem razredu,če je niti preimerjani naj nebi,mislim da je dosegla več kot primerjavo.

Motor v BMWju z 177 KM je proti Insignjinemu občutno naprednejši, varčnejši in tišji. Notranjost je kvalitetneje izdelana, lega na cesti je tudi občutno boljša. Ponuja tudi močnejše dizle, ki jih Insignia ne - pustimo 190KM različico. Torej Insignia se ne more meriti z BMWjem. Vprašanje pa je, če je BMW res vreden toliko EUR več. Pač odločitev vsakega posameznika.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To jan 26, 2010 8:01 pm

A se ni padla TYPE R :?: Civic mislim
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr jan 27, 2010 7:41 am

Moj glas seveda tudi za Accorda ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Re: Honda Accord vs. Opel Insignia

Napisal/-a Cash So nov 19, 2011 8:25 pm

No, kmalu bo 2 leti od tega, pa me zanima, za kateri avto si se takrat odločil in kako si zadovoljen z njim?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Re: Honda Accord vs. Opel Insignia

Napisal/-a seat Ne nov 20, 2011 11:22 am

Uf na tole temo sem pa že zdavnaj pozabu pa morm priznat,da na tale forum tudi,ker so bili časi,ko je forum dobesedno cvetel in nato so prišli časi ko je postalo vse monotono in na nizkem nivoju.

Glede same teme......mesec za tem sem kupil CTR,ker sem dobil izvrsten avto od odličnega lastnika in,ker je avto bil še v garanciji...nisem mel kj razmišljat.Torej pustil sem sanje o razredu višje in si zaželel še malce športnosti pač toliko kot jo FN2 sploh lahko ponudi.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov