Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jan 18, 2010 2:50 pm

Mogoče kakšen Golfov derivat: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2780206&show=1
Znotraj koncerna kakšen opremljen Superb (je sicer dražji), bolj kot primer, sicer testnega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3227872&show=1
V srednjem razredu opcija Mondeo z dodatno opremo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3106795&show=1 ali Alfa Romeo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2339189&show=1 ter že omenjena Insignia: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3422620&show=1

Prikazane Avto.net ponudbe so vzorčne, vredno pa je poskusiti dobiti kakšno ponudbo.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 18, 2010 3:05 pm

27000€ se tudi meni zdi preveč.
Ena primerjava:
30k€ je plačal moj oče pred 9. leti za 90 kvadratno službeno stanovanje.

Meni osebno je ta cena fer, pa čeprav ni ''novo'' > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3322004&show=1

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po jan 18, 2010 3:07 pm

tristan01 je napisal/-a:27.000 EUR pa še popust 1.500 EUR, saj ne moreš verjeti. Dobrih 6.000.000 starih SIT za LJUDSKO vozilo? Ob takih cenah bi VW morali prepovedati uporabo imena.

Heh, spet nekdo, ki ime firme po tolk letih še vedno direktno povezuje s pomenom imena (kot da je važna samo cena). Dejmo še vsem Srečkotom prepovedat bit žalostni, lol..
ban je napisal/-a:Pa kej se tolk obremenjujete kolk bo nekdo dal za avto, sej maš tud mercedeza za 70 jurjev pa itak ni tolk vreden, pa ga folk vseen kup. Sej je njegov dnar, naj dela z njim kar če. V vsaki stvari maš izdelke, ki so precenjeni zarad tega ker so "ekskuzivni", lahko si kupš tv philips za 600€ al pa za 10 k€ recimo od bang&olufsen ali bose.
Se strinjam. Že toliko časa je vw za nianso dražji od večine konkurentov, pa se folk še vedno ne more sprijaznit, tudi če se jih to sploh ne tiče. Firme, kjer je ta napihnjenost cene še večja, so jim pa sprejemljive. Čudno.

Anyway.. Vedno mi je zanimivo brat, ko se nekdo odloča med golfom in nekim drugim konkurenčnim modelom. Ponavadi je veliko argumentov proti, ki jim ne morem očitati da ne držijo. Vseeno se pa kupec recimo na koncu odloči za golfa in je ful fajn prebrat tisto razlago, ko točno izpostavi kaj mu je v golfu pasalo in kaj mu drugje ni, kako se je v golfu počutil bolj prostorno kot v drugem, kako ga je drugje zmotilo to in ono in kaj ga v golfu ni, kako je hotel nekaj met, pa je golf ponujal, konkurenca pa ne, kako je navajen na trdo podvozje za boljši občutek na cesti, kar pri drugem konkurentu ni blo, itd.. Sej ni samo cena no, nekomu pač en avto bolj ustreza, pa je lahko tle 100 drugih razlogov, ki pač konkurenco eliminirajo. Ne splošni razlogi, ampak pač osebni. Enako kot lahko pri nekom drugem iz določenih razlogov že takoj izpade golf.. Pač, big deal no..

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 18, 2010 3:13 pm

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 18, 2010 3:15 pm

uf pardon, niso z avtomatskim menjalnikom! :jao:
se opravičujem...

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 3:20 pm

Ok, kar ste predlagali so dobri avti, po mojem mnenju. Čeprav niso "popolni" glede na želje (recimo skoraj vsem manjkajo ali park senzorji ali usnje ali kaj tretjega). So pa vsi neke velike ladje, recimo insignia mu ni ustrezala pri testni vožnji, vprašanje je, če mu bo C5 ali Laguna. Se da kaj najti v golfovem razredu za recimo okrog 20k€ ? Kot rečeno, spraševal je tudi za škodo octavio (itak so v tistem salonu prodajali poleg VW-ja tudi škodo), a so mu naračunali podobno ceno. Res pa, da so za škodo ponudili 2000 € popusta in 4 leta garancije. To je tudi nekaj.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 18, 2010 4:31 pm

Odpove naj se par bonmončkom, pa bo šlo. Tudi Golfa se dobi z DSG za 20 kER. Npr. 110 KM 2.0, sedaj pač npr. 1.6 90 KM TDI z DSG menjalnikom, pri srednji opremi bo toliko. Vendar če hoče usnje, ki je ne vem koliko, pa highline, pa take in drugačne senzorje, potem je pač cena takšna kot je.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 18, 2010 4:33 pm

Kot je že nekdo prej predlagal, kaj pa Seat Leon? Sicer se zavedam, da nekomu, ki mu je všeč Golf, verjetno Leon ne bo, a vseeno..., po velikosti je primerljiv Golfu, ima koncernske motorje, DSG menjalnik, dokaj veliko izbiro dodatne opreme...

Recimo Leon 1.6 TDI CR 105 KM, 7-stopenjski DSG, Style oprema + dodatni airbagi zadaj, usnje, senzorji..., pride po ceniku okoli 24k. In sem prepričan, da se da pogoditi še kakšnih 10% popusta, pa si na dobrih 21k eur.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po jan 18, 2010 5:26 pm

Mislim, da če se samo usnju odpove, da prihrani že okoli 2000 evrov.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jan 18, 2010 6:21 pm

baucek je napisal/-a:Mislim, da če se samo usnju odpove, da prihrani že okoli 2000 evrov.

Itak osebno sploh ne razumem želje po usnju, če ima v Highline že alkantaro?!? :?

P.S.: Kar se pa popustov tiče je pa tako, da ne moreš pričakovati, da ti bo prodajalec že po telefonu ceno spustil v poden...pojdi v avtohišo in pokaži zanimanje ter resen namen nakupa, pa ti bo tudi prodajalec prišel s konkretno ponudbo (popustom) naproti! :roll:
Zadnjič spremenil Tattoo-, dne Po jan 18, 2010 6:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jan 18, 2010 6:24 pm

W|zz je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:27.000 EUR pa še popust 1.500 EUR, saj ne moreš verjeti. Dobrih 6.000.000 starih SIT za LJUDSKO vozilo? Ob takih cenah bi VW morali prepovedati uporabo imena.

Heh, spet nekdo, ki ime firme po tolk letih še vedno direktno povezuje s pomenom imena (kot da je važna samo cena). Dejmo še vsem Srečkotom prepovedat bit žalostni, lol..

Imena še zdaleč ne povezujem direktno z njenim pomenom. Je pa smešno kaj je v nekaj desetletjih (slabih 30) nastalo iz ljudskega voza. In seveda marsikateri slovenček to še vedno veselo podpira, ker morajo biti sosedje zavistni da vozi super duper uber voz, ki je boljši in večji kot sosedov (ne leti na VW ampak na vse znamke). Trgovci so v zadnjih letih močno izkoristili naivnost in zavist slovenčkov.

Samo za primer leta 2003 sem za malce čez 11.000 EUR kupil novega clia (akcijska cena) s klimo, električnim paketom, DCI 82KM, 5 vrat, kovinska barva, cena za gotovino....
Danes mi Renault ponovno ponuja novega Clia, če ga opremim primerljivo kot je bil tisti ugotovim da mu je cena narastla za dobrih 15% ali celo več, saj je danes ugodno financiranje možno samo ob sklenitvi financiranja, ki kasneje požre vse popuste. Podobno opažam da se dogaja tudi pri drugih avtomobilih v skoraj vseh velikostnih razredih. Kot kupec vozila se počutim milo rečeno opeharjeno. Še posebej ko ugotavljam da mi večina trgovcev skuša v "ugodnih ponudbah" prodati predvsem tisto opremo ki je ne želim. V konkretnem primeru pa raje ne bom zgubljal več besed. Občutek imam da kupec išče udoben avtomobil (avtomatika, klima, usnje, vse moderne igračke). Za tak denar pač lahko dobi precej več avtomobila kot ponuja Golf.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 6:46 pm

Saj sem že zgoraj rekel, brez dsgja, pa šibkejši motor in recimo še brez usnja, je to takoj 6000€ manj. Ampak, nisem jaz tisti, ki je skakal v luft in se čudil ceni 27k€ ter hkrati trdil, da je to 2x več kot primerljiv avto iz istega razreda. Meni je jasno, da take stvari dvignejo ceno ... pa naj bo VW, Honda, Ford ali Renault. Ok, nima veze, v bistvu me je samo zanimalo, pri katerem VW trgovcu ste dobili dober popust. Hvala vsem za sodelovanje ...

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po jan 18, 2010 6:49 pm

tristan01 je napisal/-a: Samo za primer leta 2003 sem za malce čez 11.000 EUR kupil novega clia (akcijska cena) s klimo, električnim paketom, DCI 82KM, 5 vrat, kovinska barva, cena za gotovino....
Danes mi Renault ponovno ponuja novega Clia, če ga opremim primerljivo kot je bil tisti ugotovim da mu je cena narastla za dobrih 15% ali celo več...

Tukaj je potrebno upoštevati tudi časovno vrednost denarja. 11.000 € je bilo pred sedmimi leti precej več, kot danes.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jan 18, 2010 6:58 pm

Poskušajte v Celju (A2S) ali v Trbovljah (Malgaj), oziroma bo že kratek ekskurz po večih salonih razkril realnost končne cene. Nenazadnje pomaga tudi sufliranje, koliko je kakšen trgovec že ponudil. Telefonsko resnično ne bo nihče razkril vseh adutov.

Smiselno bi bilo še enkrat konfigurirati opremo, saj je možno marsikaj privarčevati. Kot je omenil že @Tattoo je pri Highline verziji nesmiselen dokup usnja, saj že alcantara več kot zadostuje (osebno mi je ljubša). Konec koncev bi mogoče zadostoval 1.6 litrski 105 konjski TDI z DSG (še posebej, če gleda na porabo ter nadaljnimi stroški). PDC bi zadostoval na zadnji strani, sprednja stran je dovolj pregledna, itd, itd,...

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po jan 18, 2010 7:09 pm

Ne razumem, zakaj se vam zdi nesmiselno. Kot bi rekel, da je brezveze kupiti usnjen kavč, če lahko kupiš takega iz mikrofibre. Eni ljudje imajo zaradi različnih razlogov radi usnje (mimogrede, jaz ga slabo prenašam in ga nikoli ne kupujem, ne doma ne v avtu). Meni je tudi nesmiselno za bmw odtalati 100k€, nekomu drugemu pa ne.

Drugače pa ja, ceno je seveda možno zbiti z nižanjem opremljenosti. Ampak človek je za avto šparal zadnjih 10 let, zato si sedaj ogleduje malo boljši avto. Kar pa ne pomeni, da ima ogromno plačo oz. da je bogat. Pač eni na stara leta investirajo v vikend, drugi v avte, tretji nikamor. V grobu mu denar itak ne bo koristil.

Se opravičujem za to nerganje, ampak ne da se mi razpucavati, zakaj to, zakaj ono. In kot rečeno, bom še sam ta teden skočil v kakšen VW salon v Ljubljani.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 18, 2010 7:17 pm

tristan01 je napisal/-a:

Samo za primer leta 2003 sem za malce čez 11.000 EUR kupil novega clia (akcijska cena) s klimo, električnim paketom, DCI 82KM, 5 vrat, kovinska barva, cena za gotovino....

TOOliko za CLia? Še celo v Akciji? In potem se zgražaš zaradi cene Golfa?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jan 18, 2010 7:24 pm

In ravno zaradi tega, ker denar pač ne raste na drevesu je smiselno gledati racionalno. Četudi se kupuje avtomobil za 50.000 ali 100.000 € se kupci še kako racionalno odločajo pri nakupu!
Omenjena je bila Alcantara (umetno usnje - kar še zdaleč ni microfibra), ki je v marsikateri ponudbi celo dražja od usnja (še posebej pri pohištvu!). Ima pač vse lastnosti usnja z blagodejnejšim vplivom na sedečega. http://en.wikipedia.org/wiki/Alcantara_(material)
VW ima pač odlično opcijo v različicah Highline (Golf, Passat), da že ponuja Alcantaro.

Kljub vsemu pa še vedno priporočam pri tej ceni pogled v razred višje, saj bo marsikaj (velikost vozila) odtehtalo že udobnejša vožnja (primerjava Golf : Passat). Konec koncev srednji razred ponuja marsikatero opcijo serijsko, ki jo je treba v tzv. Golfovem razredu doplačati - tako naenkrat pri maksimalni opremi ni večje cenovne diference med predstavnikom nižjega srednjega razreda ter rangom višje.

Uporabniški avatar
Darko_24
Nov uporabnik

Napisal/-a Darko_24 Po jan 18, 2010 7:32 pm

uros11 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

TOOliko za CLia? Še celo v Akciji? In potem se zgražaš zaradi cene Golfa?

Ja koliko bi pa ti dal za cliota? Za golfa pa je to normalna cena, kljub opremi?? :bonk

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jan 18, 2010 8:54 pm

Madona ste zategli :roll: , če hoče imet tak avto pa si ga naj kupi. Zakaj ga hočete na vsak način pregovorit?
Kot je rekel, zadnjih 10 let je šparal za avto, verjetno je blizu penzije, če ima vse ostalo urejeno, zakaj si potem ne bi kupil tisto kar želi pa čeprav je po merilih večine predrago??
Pač vsak ima svoje okuse, svoje poglede.
Eni zapravijo bajne vsote za potovanja, druge to sploh ne privlači, tretji ogromno zapravijo za šport, četrti pa mogoče samo sedijo pred ogromnim televizorjem in vrhunskim Hi-Fi sistemom, ki je vredno kot omenjeni golf. A tisto je pa vredno? Kakor za koga, vsak ima svoje veselje.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po jan 18, 2010 10:14 pm

mišek je napisal/-a:Madona ste zategli :roll: , če hoče imet tak avto pa si ga naj kupi. Zakaj ga hočete na vsak način pregovorit?
Kot je rekel, zadnjih 10 let je šparal za avto, verjetno je blizu penzije, če ima vse ostalo urejeno, zakaj si potem ne bi kupil tisto kar želi pa čeprav je po merilih večine predrago??
Pač vsak ima svoje okuse, svoje poglede.
Eni zapravijo bajne vsote za potovanja, druge to sploh ne privlači, tretji ogromno zapravijo za šport, četrti pa mogoče samo sedijo pred ogromnim televizorjem in vrhunskim Hi-Fi sistemom, ki je vredno kot omenjeni golf. A tisto je pa vredno? Kakor za koga, vsak ima svoje veselje.

Še najpametnejši komentar v tej temi ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov