CHAN je dobro opisal. Odločitev je pa tvoja. Jaz sem imel dve 4-vratni vozili pred sedanjim (Hyundai Elantra in Accent), pa sem se vsaj 2× tedensko spraševal zakaj vedno znova kupim "neuporaben" avto. Pač prtljažnik.. Potem, ko sem zopet dobil dobro ponudbo za Hyundai i30, sem si rekel, da moram spet menjati. K sreči sem se v zadnjem hipu odločil za i30 CW (karavan), sicer dizel in sem "navdušen"
Pač nisem več omejen s tem, da mnogokrat kaj ne gre v moj avto, da si moram sposojat avto od očeta itd. Pa ni fora v prostornini, ampak odprtini

AMPAK v kolikor ne rabiš neke velike odprtine prtljažnika, se pač ne omejuj s tem.
Cruza ne poznam, sem pa precej pozitivnih stvari prebral o njem. Poznam pa Ceed-a, ker sem ga tudi gledal preden sem kupil i30, aja pa tudi v družini ga imamo/-jo.. Kul avto, mene edino motijo malce sedeži oz. so se mi sedeži v i30 bolj dopadli. Ima pa Ceed SW večji prtljažnik (pa tudi prtlj.vrata se odprejo bolj) od i30 CW - zato, ker so pri i30 CW medosno razdaljo povečali napram navadnem 5-vratnem modelu, pri Ceed-u pa niso.
Anyway..ni primerjava med tema dvema avtomobiloma, se opravič. za offtop.. Pff kaj pa vem, jaz bi se odločil za Ceed-a..pač subjektivno mnenje. + in - si pa dobro ugotovil tudi sam
Aja..še nekaj, govorimo o
novem (prenovljenem) Ceed-u ane?
Novi ima namreč baje izboljšan tudi menjalnik, ki je v prejšnjem za moje pojme črna pika za ta avtomobil - drugače lepo menja, problem pa je včasih rikverc.