Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT To jan 19, 2010 10:08 am

Tukaj si pa res totalno mimo udaril Ceed. Ford je, kar se tice FWD avtomobilov v samem vrhu in to sedaj traje ze dobro desetletje. Malo avtomobilov se lahko kosa z recimo Fokusom v njegovem razredu, ker se tice podvozja. In Ceed definitivno tukaj ni na istem nivoju.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jan 19, 2010 10:10 am

hladni, me zanima, kako ti definiraš "dobro podvozje". Veš, da obstaja veliko sort ljudi? Da je nekaterim všeč mehko, nekaterim trdo podvozje, nekaterim vmes?
Z vsakim se boš pa lepo pripeljal kamor hočeš.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To jan 19, 2010 10:17 am

goranTNT je napisal/-a:Tukaj si pa res totalno mimo udaril Ceed. Ford je, kar se tice FWD avtomobilov v samem vrhu in to sedaj traje ze dobro desetletje. Malo avtomobilov se lahko kosa z recimo Fokusom v njegovem razredu, ker se tice podvozja. In Ceed definitivno tukaj ni na istem nivoju.

Točno tako :)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To jan 19, 2010 10:52 am

Tomsonman je napisal/-a:Hvala za vse komentarje in predloge.

Iščem na ljubljanskem koncu, da bi sprobal na testni vožnji oba, pa slabo kaže. Novih Ceedov praktično skoraj nobeden nima, sploh za testno vožnjo, pri Chevroletu pa je popolnoma isto. Nisem pa še čisto vseh trgovcev obdelal.

Na KMAGu vem da že imajo tanove Ceede, samo nevem pa če so že na voljo za testne ;)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jan 19, 2010 11:15 am

V vožnjo ne spada samo podvozje! Pol pa rečte, da ima Focus boljše podvozje, ne pa, da se pelje bolje!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jan 19, 2010 11:21 am

Sicer pa nima smisla, da se spet pregovarjamo, kateri je boljši v še eni temi, ki temu ni namenjna. :)=(:

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To jan 19, 2010 11:42 am

Danes slabih avtov ni več. Vsi avti so dobri, sicer sen e bi prodajali v EU. Cena pa je odvisna od trga. In če bo trg pripravljen več denarja dat za Kio, bo to ceno tudi držala oz. spustila. Tukaj gor pa lahko pametujemo kolikor hočemo. Mi smo tako ali tako promil od njihovega tržišča in za njih ne pomenimo nič

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 19, 2010 11:46 am

Tu lahko tudi sam potrdim, da ima Focus boljše podvozje, predvsem volan je bolj neposreden kot pri Ceedu. Me je pa presenetilo več nagibanja v ovinkih kot pri mojem Proceed-u. :shock: Tako da tudi ni vse za čisto petico. Zato pa vedno pravim, da je treba avto sprobat in ne na slepo zaupat vsem testom - pa ne zato, ker bi napisali nakaj kar ni res temveč predvsem zaradi tega, kar je napisal @Energetik81 - različni okusi. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman To jan 19, 2010 12:29 pm

Sej je fino da se debatira, sam mene res ne zanima ne Focus ne Octavia ne Laguna, itd.

Zanima me izključno Cruze vs Ceed.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 19, 2010 7:08 pm

Sam bi vzel Cruza, dizla.

Lp

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Pe jan 22, 2010 12:08 am

Evo, danes sprobal oba avtomobila, prvi vtisi in ugotovitve-primerjave so sledeče:

CHEVROLET CRUZE 1.8 LT =16.000€ (7let garancije)

+ lepa zunanjost in zelo lepa notranjost
+ zelo udobni sedeži spredaj in zadaj
+ veliko prostora v kabini
+ udoben, mehek način vožnje

- poceni materiali (plastik fantastik) v notranjosti
- malo trši menjalnik
- neoptimiziran motor

+ pnevmatike 215/50 R17
+ senzor za dež
+ vzratno ogledalo občutljivo na svetlobo
+ navigacija in DVD predvajalnik

KIA CEED SW 1.6 TX = 18.000€ (7let garancije)

+ dober, optimiziran motor
+ dober, mehek, natančen menjalnik
+ kvalitetni materiali v notranjosti

- zelo trdi sedeži
- manj prostora v kabini
- udobje spredaj in zadaj
- trda, športna, manj udobna vožnja
- videz notranjosti nič posebnega

+ BAS,TCS,VSM,HAC
+ avtomatsko zaklepanje pri 40kmh
+ prekinitev dotoka goriva pri trčenju
+ samodejno odklepanje pri trčenju
+ opozorilnik za nepripet pas spredaj in zadaj
+ sistem proti praznenju akumolatorja pri zakl. vozilu
+ reostat
+ vgrajen bluetooth
+ dvopodročna klima
+ opozorilnik nivoja čistilne tekočine za vetr.steklo
+ dodatno zatemnjena zadnja stekla
+ delno usnje na sedežih
+ follow me home function
+ omejevalnik hitrosti

Zaključek:

Cruze se lepše, veliko bolj udobno pelje, boljše je tudi počutje v kabini. Je zelo lep na zunaj kot tudi na znotraj. Razočara edino na videz enkratna notranjost, ki pa je narejena iz poceni materialov in veliko plastike. Slaba stran je tudi mašina in menjalnik, ki sta pri Ceedu boljša.

Ceed navduši z odzivnim in zmogljivim motorjem, dobrim, mehkim menjalnikom, notranjost je dolgočasna, nič posebnega, a iz veliko kvalitetnejših materialov kot Cruze. Po drugi strani pa meni zelo neudobni in trdi sedeži, tudi trša, bolj dinamična vožnja. Splošni vtis Ceeda je, da ni kaj posebnega za pogledat ne na zunaj ne na znotraj, daje pa vtis bolj dovršenega avtomobila z precej boljšimi materiali v notranjosti. Tudi paket opreme, sicer na račun višje cene, je pri Ceedu bistveno večji.

Na koncu koncev imata vsak svoje prednosti in slabosti, Cruzov adut je ugodna cena, lep videz, mehka vožnja, prednost Ceeda pa je kvalitetenjši materiali in boljši motor ter več opreme.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 22, 2010 12:22 am

Za kerega pa si se odloco?
Po napisanem, bi se jaz za cruza. Pritegnila bi me dolocena oprema ki je ceed nima, in cena =)
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jan 22, 2010 12:24 am

Saj če vsakodnevno ne otipavaš armaturne se za Cruza odloči :lol:

Jaz bi se na tvojem mestu raje za dizla odločil - govorim za Cruza. Je zelo uglajen motor in je mnogo boljši menjalnik kot v bencinskih različicah.
Še bolj poceni kot bencinar, opreme pa imaš več kot dovolj (PDC, 17'', ESP, BC,...) > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3342592&show=1

Drugače imaš na voljo 125 in 150 konjski motor. Sta pa identična.
Če je pa premalo moči > čip :)

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Pe jan 22, 2010 12:34 am

Hja, odločitev sledi. Moram pa priznat da me privlači po eni strani Cruzova lepota in udobje, po drugi pa kvalitetnejša izdelava Ceeda.

Težka bo ... najraje bi imel oba v enem :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jan 22, 2010 6:55 am

Če ni prepozno, ti priporočam, da si ogledaš še Chevrolet Epico. Če te ne moti, da je avto ladja in diesel, za dobrih 15K dobiš 2.0 150KM, z vso opremo(usnje, el.sedež, gretje sedežev, PDC, 17", el.poklopljiva ogledala, tempomat...).

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3194471&show=1

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe jan 22, 2010 7:43 am

Cruze se meni ne zdi prav udoben, sicer se lepo mehko sedi in tudi dimenzije so kar ok. Tašča ga je pred kratkim dobila. Sicer je ona kar zadovoljna. Namreč, ima prekratek sedalni del in zelo čudno namestitev za volanom. Volan je postavljen preveč v levo, sedež pa, kot da je vseskupaj postavljeno preveč proti sredini, stran od volana. V glavnem svetlobna leta za anekaterimi bolj priznanimi znamkami... Ampak dobro, avto sicer res ima dosti opreme ter lepo obliko, samo kot rečeno položaj za volanom je pa milo rečeno zelo čuden...No, za 12.500 € se še da stisnit zobe, mislim pa da več niti pod razno ni vreden, ne glede na to, kakšen motor ima.

Ceeda sicer ne poznam, samo ko pa vidim ceno, pa samo :cry ...Si ja nor...Ne vem kako se sicer z njim pelješ, ampak avto je totalno nepregleden navzven s svojimi visokimi linijami in majhnimi šipami.

Vsekakor je za tako oceno tista octavia daleč spredaj (če primerjamo vse tri modele za ceno 17.000 €). Si se peljal tudi z njo? Vsekakor probaj, preden izbereš avto...

No, tudi epica , ki jo je kolega pripopal v zgornji link, je kar spodobna zadeva...poglej tudi to v živo!
Zadnjič spremenil dejvi, dne Pe jan 22, 2010 7:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Pe jan 22, 2010 7:45 am

Kolikor sem bral teste, je Cruze prvi avto od Chevroleta, ki ima spodobno podvozje in je nasploh bolj kvalitetne izdelave. Tudi 2.0d mi ne diši preveč, tudi letnik 2008 ne in pa Epice ni niti v EuroNCAP testu, tak da, hvala vseeno za predlog.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jan 22, 2010 8:15 am

Mogoče si pozabil še na najpomembnejši detajl pri razliki med omenjenima modeloma: oblika karoserije. Če želiš avto uporabljati vrsto let (športni rekviziti, povečanje družine, ipd) bi brez najmanjše dileme razmišljal o karavanski različici. 4 vratna limuzina ima pač limitirano uporabnost, katero preseže že vsaka kombilimuzina s podrto zadnjo klopjo. Argument velikosti prtljažnika se razblini z velikostjo odprtine!

Pred dobrim letom dni sem se sam za podobno ceno (sicer dieslom, cene pa so bile tedaj bistveno konkurenčnejše) odločal na koncu med Cee'dom SW ter Octavio (ali petvratno, ki je dovolj uporabna ali Combijem). Kljub temu, da sem pred časom že imel službeno Octavio, me je Cee'd v najvišji stopnji opreme prepričal z drugimi argumenti (bistveno več opreme za dani denar - z vsemi možnimi popusti, sodobnejša motorizacija, garancija).

Cruzova notranjost me je sicer zmotila v enem detajlu - blago na armaturni plošči, katerega si ne predstavljam čez x let z umazanijo na njem. Model Epica pa je žal nekonkurenčen ter že malce za časom (zato zudi nizka cena).

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jan 22, 2010 8:51 am

CHAN je dobro opisal. Odločitev je pa tvoja. Jaz sem imel dve 4-vratni vozili pred sedanjim (Hyundai Elantra in Accent), pa sem se vsaj 2× tedensko spraševal zakaj vedno znova kupim "neuporaben" avto. Pač prtljažnik.. Potem, ko sem zopet dobil dobro ponudbo za Hyundai i30, sem si rekel, da moram spet menjati. K sreči sem se v zadnjem hipu odločil za i30 CW (karavan), sicer dizel in sem "navdušen" :)
Pač nisem več omejen s tem, da mnogokrat kaj ne gre v moj avto, da si moram sposojat avto od očeta itd. Pa ni fora v prostornini, ampak odprtini ;) AMPAK v kolikor ne rabiš neke velike odprtine prtljažnika, se pač ne omejuj s tem.

Cruza ne poznam, sem pa precej pozitivnih stvari prebral o njem. Poznam pa Ceed-a, ker sem ga tudi gledal preden sem kupil i30, aja pa tudi v družini ga imamo/-jo.. Kul avto, mene edino motijo malce sedeži oz. so se mi sedeži v i30 bolj dopadli. Ima pa Ceed SW večji prtljažnik (pa tudi prtlj.vrata se odprejo bolj) od i30 CW - zato, ker so pri i30 CW medosno razdaljo povečali napram navadnem 5-vratnem modelu, pri Ceed-u pa niso.

Anyway..ni primerjava med tema dvema avtomobiloma, se opravič. za offtop.. Pff kaj pa vem, jaz bi se odločil za Ceed-a..pač subjektivno mnenje. + in - si pa dobro ugotovil tudi sam :roll:

Aja..še nekaj, govorimo o novem (prenovljenem) Ceed-u ane?
Novi ima namreč baje izboljšan tudi menjalnik, ki je v prejšnjem za moje pojme črna pika za ta avtomobil - drugače lepo menja, problem pa je včasih rikverc.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Pe jan 22, 2010 10:46 am

Jup, govorimo o novem Ceedu 2010 ...

Sej pravim, fin avto, le sedeži so zame pretrdi in neudobni. Tudi prostor in položaj rok in nog voznika mi nekak ne najbolj ustrezata. Mi je v Cruzu veliko bolj udobno. Tudi v trenutnem Lanosu bolj udobno sedim. Mogoče se pa človek navadi ... :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov