mihaing je napisal/-a:Ja tudi jaz sem srečal ogromno biserov v salonih, ki po izjavah premagajo vse; samo za primer:
FORD; večja imaš platišča hitrejši je avto (govorimo o homologiranih verzijah)
VW: da je DSG nov sistem kateri sploh nima sklopke in tako je ne moreš uničiti![]()
BMW: ko sem pogledal pod motorni pokrov in malo stikal mi je prodajalec rekel, da avto sploh nima akomulatorja, ker je toliko napredeno voziloDa me ne vprašate kaj je rekel ko sem mu povedal, da je v pritljažniku
![]()
![]()
![]()
PEUGEOT: da ima tolike velike odprtine (na maski) ker motor rabi veliko zraka, saj so med najhitrejšimi bencinskimi motorji
.............
moj-avto je napisal/-a:V torek sem slučajno šel mimo trgovine KIA pa sem se zagledal v Ceed-a. Tako sem stopil v salon, malo ga pogledal od zunaj, znotraj, se vsedel vanj, primil volan, dotaknil armaturko. Super, ni bilo težav. Noben ni rekel nič.
Kar dva prijazna trgovca sta me gledala in videl sem, da sta bila pripravljena pomagati pri moji morebitni izbiri. Govorila sta predvsem o ceni in odplačevanju, opremi ki mi avto nudi za določen denar, vendar pa mene je bolj zanimalo tehnični bodatki vozila, kot so vrsta ventilov, vrsta sklopke, določeni materijali,......itd.
O tem nista vedela nič. Govorila sta le, da je avto izjemno kvaliteten, napreden z nemško tehnologijo. Z tem odgovorom nisem bil zadovoljen, pa sem se jima vseeno lepo zahvalil.
Vendar pa sem od trgovcev pričakoval več informacij.
Gosic je napisal/-a:
Točno to !!! Ker je 7miljard ljudi na svetu, ki ima plačo 6000€ na mesec. Le 30% je tistih revežev, ki nemorem verjetni, kupujejo avto za 10000€. Nemorem verjetni temu ! Kako nemorejo kupiti nekega mercedesa sls.
Kake pokaš ti. Na svetu mora nekdo nekaj narediti, nekdo mora fizično delati, se ti ne zdi? Krompir, solata,zvočniki,monitorji,kasete,cdji,CPU-ji,omare,čevlji.. vse to ne zraste/se ne naredi v škatli /v vrečki.
Koga briga za tvoje mnenje, za koliko denarja bi kupil avto. Vsak ga kupi za toliko denarja, kolikor ga je sposoben vzdrževat.
Zaenkrat pa delam/študiram, da sva si na jasnem. In vem kako je, ko si brez denarja, ko ti nekdo dolguje 'nekaj' stotakov €. Če dobro premisliš, so/smo ravno mi ljudje, ki kupujemo poceni robo, ovce tistih glavnih ljudi, ki nas izkoriščajo. Če bi se človek o tem malo bolj poučil, bi ta sistem bil hitro podrt. Ker fizično delo, ni cenjeno.
Energetik81 je napisal/-a:Ja, verjetno moram vedet praktično vse v zvezi z mojim delovnim mestom, sicer ne mogel nič narediti, a ne?
Če prodajalec ne ve kaj dosti o avtu, ga sploh ne potrebujemo tam. Potem potrebujemo samo nekega uradnika, ki bo zrihtal finančne zadeve.
Madonca, da za tistih 5 modelov in 7 mašin, ki so 1 leto in več enake, ne veš nekaj tehničnih podatkov je pa smešno (oz. bolj žalostno). Kaj potem morajo sploh vedeti? Da povejo kakšne oblike in barve je avto? Rolling Eyes
Nasty je napisal/-a:GiGi1985;
konkretno kakšen del je v kašnem avto vidiš šele ko pogledaš micro film.
Npr.: Lagune II 1,9 Dci imajo različen filter zraka, različen zobati jermen,....
Tega prodajalec sigurno ne ve. Le kako bi vedel? In zakaj bi moral vedeti?
Nasty je napisal/-a:Nisem bral vsega, ampak, kot je napisal nekdo na začetku, so vprašanja glede
ventilov in sklopke podjebavanje. Nakup vozila po mojem prepričanju ni čisto
nič odvisen od teh stvari.
Velikokrat se naredi, da imata isti model vozila, isti letnik na vozilu določene
stvari različne. Tega prodajalec ne more vedeti. To stranke največkrat
ugotovijo šele na servisu. Ne rečem, da so prodajalci kakšne cvetke.
Kot pa povsod, tudi v tej branži obstajajo izjeme.
Me prav zanima kolikokrat je avtor te teme vprašal v trgovini npr. kateri
kvas uporabljajo, pa katero moko,..... za kruh, ki ga je želel kupiti. Tako,
da nima smisla o tem.
PS
Nisem prodajalec vozil. Sem pa iz avto branže.
esem je napisal/-a:eljuero je napisal/-a:... je pa treba tudi razmeti, da to je njemu služba in ni samoumevno, da mu je tudi hobi...
Ravno zato - ker mu je služba, bi moral o avtih precej vedet! Tudi npr o tem, kakšna sklopka je. Ne zagovarjajte ljudi, ki službe sploh ne obvladajo, hkrati pa bi z leporečjem ali celo lažmi radi izvlekli težko prigaranih (več) 10 tisoč evrov. To ni mala nesposobnost, če ne veš kaj prodajaš - za take denarje!
Energetik81 je napisal/-a:To se vidi praktično na veliko področjih prodaje tehničnih izdelkov. Prodajalci pač poskušajo prodati, če pa kakšen ve kaj več tehničnih podrobnosti, je že čudež. Zato osebno najprej pregledam tehnične specifikacije na internetu, v štacuno pridem samo kupit. Ponavadi se samo smejem, s kakšnimi argumenti poskušajo pridobiti kupca...
Nekoč sem kupoval digitalca za mamo. Prodajalka me je prepričevala za nek model, da je super, ker ima tako malo funkcij in ni treba nič vedeti o fotografiranju.![]()
Očitno je pri avtih enaka štorija...
Nekje sem videl pregovor: "Nevedni kupci - zlata jama prodajalcev."
moj-avto je napisal/-a: tehnični bodatki vozila, kot so vrsta ventilov, vrsta sklopke, določeni materijali,......itd.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov