Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne feb 14, 2010 8:21 am

simply je napisal/-a:Sebring je dokaj dobra izbira če te ne moti sledeče :
- poraba

Na papirju so podatki za:
Izven naselja: 6.9 l
Kombinirano: 8.9 l
Za mestno vožnjo ni podatka, predvidevam pa da okoli 10 oz. prej malo več kot malo manj.
simply je napisal/-a:- malo servisnih delavnic - no odvisno od kod si

Jaz vem za LJ (KMAG) in Ptuj (AC Dominko). Jaz ga vozim na Ptuj, ker v LJ nisem bil zadovoljen.
simply je napisal/-a:- spredaj izgleda malček "čudno", ko ga vidiš na cesti.

Meni to recimo predstavlja + :D Drugače pa je to že stvar posameznika.
simply je napisal/-a:Na goriškem je kar nekaj novih.

Mislim da jih bo še več (ne samo na Goriškem), predvsem med tistimi, ki primerjajo po ceni in opremljenosti in manj po znački ali po porabi. Ampak kot praviš, poraba je za nekatere visoko na lestvici, 9 litrov kombinirane pa za večino ni ravno majhna.
Slika

mercedes320cdi
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mercedes320cdi Ne feb 14, 2010 9:10 am

Kaj pa kakšen Mercedes starejšega letnika, npr. 2003 do 2005, E razred, po možnosti z najboljšo opremo avantgarde, avtomatic - neuničljiv, zelo zanesljiv in dober menjalnik, in pa npr. najboljši dieselski motor od vseh možnih, 320 cdi, vrstni 6- cilindrov, nekaj malega čez 200 ps, z zmerno porabo okoli 7 litrov ?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 14, 2010 9:44 am

8,9 l plus, plus ... da realno.
Poraba v mestu pa jo mojem kar krepko 10 litrov.
Spredaj je res nenavaden, po mojem to tudi ni minus.
Prtljažnik pa imam jaz večji na 1 m manjšem avtu :lol:

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 Ne feb 14, 2010 9:54 am

Ko sem bil jaz lani v jeseni v podobni dilemi, izbiral sem med A 159 in Hondo Accord, sem se odločil za Hondo. Po 4 mesecih vožnje sem z avtom izredno zadovoljen, imam porabo dobrih 6 l, opreme pa vrh glave dosti. V tem cenovnem rangu se da dobit letnik 2007 s slovenskim poreklom. Tako da moj glas gre k Hondi.
Zoom Zoom

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 14, 2010 12:37 pm

No, danes sem govoril z lastnikom takšnega vozila - ima 1200km. Kupil ga je pred slabim mesecem. Trenutno ima porabo 10,6l - relacije + AC - je zelo umirjen voznik, kot sam pravi. Avto se fantastično pelje - tudi menjalnik ne povzroča težav. Sem kar presenečen, ker imam raje DE avtomobile. Navdušijo tudi velika ogledala ter udobje. Moram pa reč, da 170KM ni čutiti, no vozil nisem sam ampak po občutku avtomobil slabše pospešuje od 1.9 TDI passata z 105KM.

Torej komur je dinamika tuja in poraba ne predstavlja problema Go for it. Kromirana platišča pa tudi niso kvalitetna - poznajo se kar praske od pralnice in kamenčkov.

P.s. : Chrysler Sebring 2.4 Avt. - Nov

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Ne feb 14, 2010 3:08 pm

simply je napisal/-a:...Moram pa reč, da 170KM ni čutiti, no vozil nisem sam ampak po občutku avtomobil slabše pospešuje od 1.9 TDI passata z 105KM...

Verjetno bodo občutki kar pravi, namreč od 0-100 ima zabeleženih 11,3 sekunde, kar je veliko, glede na to, da ima 170KM in dobrih 1500kg. Vendar pa je pri američanih že na splošno znano, da je tehtnica ponavadi bolj nagnjena na stran udobja kot dinamike.
Ena takšna zanimiva pridobitev, ki se posredno tiče udobja in ki se meni osebno zelo dopade, je gretje in hlajenje pijače v sprednjem cupholderju. Hladi do 35°F (cca 1.5 °C), greje pa do 135°F (cca 60°C). (vir:Engadged )
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne feb 14, 2010 4:41 pm

še mal pa mi boste začel kazat 2002 letnike mercedeze s 300 konji in za 30.000€. pogoji so podani, ne več kot 16 jurjev in ne manj kot 2007 letnik in ne več kot 130kW.

glede 159 pa je mišljen ravno nakladalni rob. če je karavan, je karavan, pa ma da spraviš tud pralni stroj noter ;) . kupuje pa se malo večji avto ravno zaradi tega, da ni treba thuleja, drugače bi že gledal za novo astro ali bravotom ali čim podobnim in se z rabljenimi niti nebi ukvarjal

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 14, 2010 6:14 pm

mercedes320cdi je napisal/-a:
pa kva teb ni jasn muljavi, pr takmu avtu se ne gleda prtljažnik muljavi, kar se pa tiče porabe nis vozu MB in ne strelat takih o porabi muljavi, če ti pa kej ni jasn pa raj vpraš muljavi !!!

Tole sem dobil na PM na to temo :roll:

@mercedes320cdi: a si star 10 let ali imaš kakšno F diagnozo??

Edit: Aha, ti misliš da se nanašam na tvoj post :lol: Nanašal sem se na avto Chrysler Sebring. še vseeno pa vprašanje o letih in dg. ostaja :lol:

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne feb 14, 2010 6:26 pm

mercedes320cdi, evo ti porabo E320
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6915

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne feb 14, 2010 6:32 pm

eljuero je napisal/-a:
mercedes320cdi je napisal/-a:
pa kva teb ni jasn muljavi, pr takmu avtu se ne gleda prtljažnik muljavi, kar se pa tiče porabe nis vozu MB in ne strelat takih o porabi muljavi, če ti pa kej ni jasn pa raj vpraš muljavi !!!

Tole sem dobil na PM na to temo :roll:

@mercedes320cdi: a si star 10 let ali imaš kakšno F diagnozo??

Edit: Aha, ti misliš da se nanašam na tvoj post :lol: Nanašal sem se na avto Chrysler Sebring. še vseeno pa vprašanje o letih in dg. ostaja :lol:

Ojoj kako nizka kultura govora in bonton. In potem taki ljudje vozijo Mercedese, srednja žalost. Sicer pa vsakemu, ki ima količkaj pameti v glavi postane takoj jasno, da se je post od eljuera nanašal na Chrysler Sebringa.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Ne feb 14, 2010 10:42 pm

ducky je napisal/-a:
miha_racer je napisal/-a:OK saj ne rečem da sta accord pa lancer slaba izbira, samo bi se skoraj rajši odločil za kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3127550&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3457048&show=1
Da bi imel tolki denarja, bi takoj šel ponj, sploh zaradi 4X4 :D in seveda zato, ker je SUBARU :D

ok, tega avta pa ziher nebi hotel met res zarad 20 let stare oblike.. :shock:

Jaz dajem moj glas:
Japoncem (Lancerju, Accordu, Mazdi 6) ali pa Volvu, pa tud tale alfa 159 ni švoh..

Ja vau, pač ni avto totalno evropske oblike, ampak ima tudi nekaj škatlastega ameriškega priokusa.
No na voljo je pa tudi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3473945&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3340431&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3511184&show=1
in pa skoraj čisto podoben:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3239717&show=1

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 14, 2010 10:47 pm

mercedes320cdi je napisal/-a:To kar sem ti napisal na PM, velja le za te Retarda in ne za ostale, ki sploh niso vključeni v to temo. Malo pazi kaj govoriš, F- diagnoza, mogoče pri tvojem očetu.

Spet na PM.
Sorry avtorju teme, da smetim, ampak tale patron kar ne odneha. Moderatorji?
@mercedes320cdi: S svojim pisanjem potrjuješ moj post :twisted:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 14, 2010 11:38 pm

OFF
eljuero je napisal/-a:
mercedes320cdi je napisal/-a:To kar sem ti napisal na PM, velja le za te Retarda in ne za ostale, ki sploh niso vključeni v to temo. Malo pazi kaj govoriš, F- diagnoza, mogoče pri tvojem očetu.

Spet na PM.
Sorry avtorju teme, da smetim, ampak tale patron kar ne odneha. Moderatorji?
@mercedes320cdi: S svojim pisanjem potrjuješ moj post :twisted:

@mercedes320cdi
Umiri se in nehaj žalit, sicer bodo kartoni ali še kaj več!

Kot nov uporabnik foruma si zelo slabo začel! Taki so kasneje običajno še hujši in hitro letijo dol s foruma. Če želiš resno sodelovat (glede na število postov?) v debatah, se umiri in ne žali.

Lahko tudi malo pregledaš prejšnje objave - npr to o vrtenju števcev, poliranju itd uvoženih rabljenih avtov je bilo napisano že vsaj 1000 x (npr v temi "Nategatorji" in še nebroj ostalih tem). Zato tudi v odgovoru na tvoj (sicer dobronameren) post sarkastična pripomba o "razsvetlitvi", tega verjetno niti opazil nisi.

Tudi tako prenapeto hvaljenje MB-ja nam prihrani. Vsi vemo, da je MB daleč najboljši avto na svetu (a bogami i šire) in povsem nekvarljiv ter da ne rabi več kot 3-5 l itd - a če ga boš ti hvalil na tak način, bomo o MB začeli dvomit.

Skratka - zaželjen je vsaj minimum objektivnosti in brez žalitev (maksimum tolerance).
In preberi pravilnik!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sicer pa - pozdravljen na forumu

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Po feb 15, 2010 12:04 am

OK čeprav vem, da si napisal, da Renaultov ne bi, pa bi ti še vseeno mogoče poleg Subarujev priporočal:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3428048&show=1

OFF: Glede AWD pogona je pa tak, da ni nujno, če ga hočeš "koristit", da zato potrebuješ hrib. Pri AWD pogonu je drugačno speljevanje in nasplošno drugačna obvladljivost avtomobila, kot pri FWD in RWD. Je pa res, da je mogoče za pol do kakšnega litra(odvisno od modela in motorja) višja poraba kot pri 2WD. :D

mercedes320cdi
Nov uporabnik

Napisal/-a mercedes320cdi Po feb 15, 2010 8:22 am

Kva so tle moderatorji sam vehabije a kva ?

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po feb 15, 2010 9:30 am

mercedes320cdi je napisal/-a:Kva so tle moderatorji sam vehabije a kva ?

A kdo razume ta jezik?
Res da se na forumih ne zahteva leposlovja, ampak neka osnovna pismenost pa le naj bo prisotna. Pisanje na način, ki ga nihče ne razume brez svojevrstnega dešifriranja kaže le na nepismenost avtorja in na nič kaj drugega. In takšni posti vsaj mene osebno motijo. Za piko na i pa je post še offtopic in s tem nezaželjena vsebina, četudi bi bila pismeno čitljiva.
Slika

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Po feb 15, 2010 9:51 am

Mtg83, niti en ne ustreza pogojem :D

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po feb 15, 2010 10:03 am

mercedes320cdi je napisal/-a:Kva so tle moderatorji sam vehabije a kva ?

OFF:
Najprej pozdravljen na forumu :)
Sedaj pa te lepo prosim, da nam poleg svojih postov (lahko tudi v podpis) priložiš še ''ključ'', da bomo lahko dešifrirali tvoje objave :) ker imajo zagotovo kak pomen ... samo razbrati ga ne moremo ... zagotovo so vse tiste žaljivke pomenile nekaj drugega ... samo mi tega ne znamo razbrati :P

Hvala

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

mercedes320cdi
Nov uporabnik

Napisal/-a mercedes320cdi Po feb 15, 2010 10:09 am

Postavljenim pogojem bi morda ustrezal le kakšen nov Renaultov Twingo, pa bomo zadostili kriterijem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost