Nekdo je zgoraj napisal, da ima Mazda dražje rezervne dele. To je spet eden tistih zakoreninjenih mitov (da ne rečem pravljic) o avtomobilih iz daljnega vzhoda, ki seveda ne držijo oz. če že, zelo redkokdaj.

Pa veliko sreče pri nakupu!

montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
zdaj pa navalite z kritikami
Ti si pa kaj? m****n??
To je zelo pomemben podatek; koliko glav bo avto obrnil. Od kje vam to, da hočejo imeti vsi izstopajoče avtomobile?montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
Ti si pa kaj? m****n??
če ne razumeš poante te, sicer provokativne trditve, ti lahko razložim (sicer mislim, da večino jo). če kupiš golfa, daš tolk in tolk denarja in prav nič ne izstopaš, ker golf oblikovno ni nič posebnega. mazda je, recimo oblikovno veliko bolj sveža in pritegne marsikateri pogled (kvaliteta je pri obeh na približno enakem nivoju). navsezadnje se tudi po avtomobilu lahko sklepa, kakšen človek oz. osebnost si.
to je vse kar sem želel sporočiti...
montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
Ti si pa kaj? m****n??
če ne razumeš poante te, sicer provokativne trditve, ti lahko razložim (sicer mislim, da večino jo). če kupiš golfa, daš tolk in tolk denarja in prav nič ne izstopaš, ker golf oblikovno ni nič posebnega. mazda je, recimo oblikovno veliko bolj sveža in pritegne marsikateri pogled (kvaliteta je pri obeh na približno enakem nivoju). navsezadnje se tudi po avtomobilu lahko sklepa, kakšen človek oz. osebnost si.
ducky je napisal/-a:@MyWay!
se strinjam glede tega, da vzameš tak avto ki ti sede in ki si ga lahko privoščiš in ne zarad nekega imidža.
Glede drugega stavka pa se ne strinjam. S pomočjo avta lahko zelo obro oceniš neko osebo... To da pa nekdo vozi dober avto še zdaleč ne pomeni, koliko maš ti v žepu, saj je zelo velik takega folka, ki vse da samo v avto in se totalno zapufa samo da kupi nek fensi avto, potem pa nima niti za kruh kaj šele katere ostale dobrine kot so kaki dopust itd... se pa najdejo tudi taki ki imajo dovolj keša, pa kljub temu ne vozijo neke "mrcine" ampak nek "povprečen" avto. tako da npr. že to velik pove o človeku..
( ok, sem odgovoril na to debato, čeprav je tukaj čist mimo debatirat o takih stvareh..)
Jaz zase vem, da nebi vzel Golfa, pa ne zarad tega, da bi to bil slab avto, ampak zarad tega, ker mi je preveč klasičen in bi se ziher odločil za Mazdo 3 (ker je res odličen avto), pa tudi BMW 1 je zelo dober, drugače pa bi še izbiral med kakim i30 ipd. sam vse je stvar okusa..
ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
Ti si pa kaj? m****n??
Jst tega sploh ne razumem tako. Ker imam golfa sem po njegovem ovca? WTF
Polo78 je napisal/-a:Čeprav sem precej bolj pristaš Mazde kakor pa VW-ja, bi se v primeru 'Trojke' in Golfa tudi sam težko odločil. Vsekakor bi temeljito sprobal oba (daljša testna vožnja), ostali pomembni faktorji nakupa pa bi bili opremljenost, uporabnost in seveda cena. V prid Mazde govorijo tudi osebne izkušnje z obema znamkama, poleg tega mi je 'Trojka' oblikovno lepša od rahlo dolgočasnega Golfa. Če ne drugega bi morda bi na koncu to dvoje prevagalo odločitev v prid Mazde, ni pa kot rečeno nujno.
Nekdo je zgoraj napisal, da ima Mazda dražje rezervne dele. To je spet eden tistih zakoreninjenih mitov (da ne rečem pravljic) o avtomobilih iz daljnega vzhoda, ki seveda ne držijo oz. če že, zelo redkokdaj.Morda ima Mazda malenkost dražje redne servise pri pooblaščenem serviserju, to je pa tudi vse. Neoriginalni rezervni deli so pri obeh znamkah približno enako dragi.
Pa veliko sreče pri nakupu!
montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
Ti si pa kaj? m****n??
vidm da tvoj IQ ne seže čez 100. še vedno ti ni jasno. saj bo...
ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:ban je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...
Ti si pa kaj? m****n??
vidm da tvoj IQ ne seže čez 100. še vedno ti ni jasno. saj bo...
Drugače sem član mense, tako da o IQ ne bomo razpravljal.Sicer pa to nima več veze z temo. Torej, če hočeš bit ovca si kupi golfa, če hočeš bit kakšna druga žival si kupi mazdo.
Peychek je napisal/-a:Če bi moral izbirati med tema dvema avtomobiloma bi najverjetneje izbral golfa. Res je, da je nekoliko bolj dolgočasen na prvi pogled, toda ni vse v zunanjosti. Pri golfu pride do izraza bavarska zanesljivost. Na podlagi testne vožnje pa tu tudi lahko povem, da je sam motor izjemno živahen, toda z dokaj majhno porabo. Jaz na tvojem mestu o kakem BMW-ju nebi niti razmišljal, saj pri tem avtomobilu plačaš neka tisoč eurov več samo zaradi znamke.
Vseeno pa še en predlog mogoče: Sam imam doma Focusa, 1.8 TDCi, 120 KM in moram reči da sem izjemno zadovoljen z njim. Poraba se (ob večinoma mestni vožnji) giblje okrog 6,7 l/100km, v paketu pa so bila dodana lita platišča, temnjena stekla, strešni spojler, ESP, avtoradio z osmimi zvočniki,.... Vse to za nekaj manj kot 18.000 Ima večji prtljažnik od golfa, malo nižje podvozje, ampak tudi manj prostora za potnike na zadnji klopi.
Drugače pa malo iskanja po salonih, primerjanja opreme, popustov, ki so jih trgovci pripravljeni dat in mislim da odločitev nebi smela biti težka
Lp
Peychek je napisal/-a:Če bi moral izbirati med tema dvema avtomobiloma bi najverjetneje izbral golfa. Res je, da je nekoliko bolj dolgočasen na prvi pogled, toda ni vse v zunanjosti. Pri golfu pride do izraza bavarska zanesljivost.
Lp
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 26 gostov