Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 23, 2010 8:53 am

Čeprav sem precej bolj pristaš Mazde kakor pa VW-ja, bi se v primeru 'Trojke' in Golfa tudi sam težko odločil. Vsekakor bi temeljito sprobal oba (daljša testna vožnja), ostali pomembni faktorji nakupa pa bi bili opremljenost, uporabnost in seveda cena. V prid Mazde govorijo tudi osebne izkušnje z obema znamkama, poleg tega mi je 'Trojka' oblikovno lepša od rahlo dolgočasnega Golfa. Če ne drugega bi morda bi na koncu to dvoje prevagalo odločitev v prid Mazde, ni pa kot rečeno nujno.

Nekdo je zgoraj napisal, da ima Mazda dražje rezervne dele. To je spet eden tistih zakoreninjenih mitov (da ne rečem pravljic) o avtomobilih iz daljnega vzhoda, ki seveda ne držijo oz. če že, zelo redkokdaj. :lol: Morda ima Mazda malenkost dražje redne servise pri pooblaščenem serviserju, to je pa tudi vse. Neoriginalni rezervni deli so pri obeh znamkah približno enako dragi.

Pa veliko sreče pri nakupu! ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo To feb 23, 2010 9:12 am

če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...

zdaj pa navalite z kritikami :)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 9:48 am

montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...

:)
Zadnjič spremenil ducky, dne To feb 23, 2010 10:22 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To feb 23, 2010 10:09 am

montezemolo je napisal/-a:če hočeš bit ovca kupi golfa, drugače pa kaj drugega...

Zelo argumentiran odgovor, ki bo avtorju teme sigurno pripomogel k lažji odločitvi pri nakupu! :bow

Se vidi, da je čas (osnovnošolskih) počitnic...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 23, 2010 10:11 am

Ti si pa kaj? m****n??

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo To feb 23, 2010 10:36 am

ban je napisal/-a:

Ti si pa kaj? m****n??

če ne razumeš poante te, sicer provokativne trditve, ti lahko razložim (sicer mislim, da večino jo). če kupiš golfa, daš tolk in tolk denarja in prav nič ne izstopaš, ker golf oblikovno ni nič posebnega. mazda je, recimo oblikovno veliko bolj sveža in pritegne marsikateri pogled (kvaliteta je pri obeh na približno enakem nivoju). navsezadnje se tudi po avtomobilu lahko sklepa, kakšen človek oz. osebnost si.

to je vse kar sem želel sporočiti... :pivo

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To feb 23, 2010 10:53 am

montezemolo je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ti si pa kaj? m****n??

če ne razumeš poante te, sicer provokativne trditve, ti lahko razložim (sicer mislim, da večino jo). če kupiš golfa, daš tolk in tolk denarja in prav nič ne izstopaš, ker golf oblikovno ni nič posebnega. mazda je, recimo oblikovno veliko bolj sveža in pritegne marsikateri pogled (kvaliteta je pri obeh na približno enakem nivoju). navsezadnje se tudi po avtomobilu lahko sklepa, kakšen človek oz. osebnost si.

To je zelo pomemben podatek; koliko glav bo avto obrnil. Od kje vam to, da hočejo imeti vsi izstopajoče avtomobile?
Po avtomobilu se pa ne more sklepat kakšen človek si, lahko se pa sklepa koliko imaš v denarnici.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 11:20 am

@MyWay!
se strinjam glede tega, da vzameš tak avto ki ti sede in ki si ga lahko privoščiš in ne zarad nekega imidža.

Glede drugega stavka pa se ne strinjam. S pomočjo avta lahko zelo obro oceniš neko osebo... To da pa nekdo vozi dober avto še zdaleč ne pomeni, koliko maš ti v žepu, saj je zelo velik takega folka, ki vse da samo v avto in se totalno zapufa samo da kupi nek fensi avto, potem pa nima niti za kruh kaj šele katere ostale dobrine kot so kaki dopust itd... se pa najdejo tudi taki ki imajo dovolj keša, pa kljub temu ne vozijo neke "mrcine" ampak nek "povprečen" avto. tako da npr. že to velik pove o človeku..
( ok, sem odgovoril na to debato, čeprav je tukaj čist mimo debatirat o takih stvareh..)

Jaz zase vem, da nebi vzel Golfa, pa ne zarad tega, da bi to bil slab avto, ampak zarad tega, ker mi je preveč klasičen in bi se ziher odločil za Mazdo 3 (ker je res odličen avto), pa tudi BMW 1 je zelo dober, drugače pa bi še izbiral med kakim i30 ipd. sam vse je stvar okusa..
Zadnjič spremenil ducky, dne To feb 23, 2010 11:22 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 23, 2010 11:21 am

ban je napisal/-a:

Ti si pa kaj? m****n??

Jst tega sploh ne razumem tako. Ker imam golfa sem po njegovem ovca? WTF :ue

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo To feb 23, 2010 11:35 am

ducky je napisal/-a:@MyWay!
se strinjam glede tega, da vzameš tak avto ki ti sede in ki si ga lahko privoščiš in ne zarad nekega imidža.

Glede drugega stavka pa se ne strinjam. S pomočjo avta lahko zelo obro oceniš neko osebo... To da pa nekdo vozi dober avto še zdaleč ne pomeni, koliko maš ti v žepu, saj je zelo velik takega folka, ki vse da samo v avto in se totalno zapufa samo da kupi nek fensi avto, potem pa nima niti za kruh kaj šele katere ostale dobrine kot so kaki dopust itd... se pa najdejo tudi taki ki imajo dovolj keša, pa kljub temu ne vozijo neke "mrcine" ampak nek "povprečen" avto. tako da npr. že to velik pove o človeku..
( ok, sem odgovoril na to debato, čeprav je tukaj čist mimo debatirat o takih stvareh..)

Jaz zase vem, da nebi vzel Golfa, pa ne zarad tega, da bi to bil slab avto, ampak zarad tega, ker mi je preveč klasičen in bi se ziher odločil za Mazdo 3 (ker je res odličen avto), pa tudi BMW 1 je zelo dober, drugače pa bi še izbiral med kakim i30 ipd. sam vse je stvar okusa..

točno to sem hotel povedati.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo To feb 23, 2010 11:36 am

ban je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ti si pa kaj? m****n??

vidm da tvoj IQ ne seže čez 100. še vedno ti ni jasno. saj bo...

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak To feb 23, 2010 11:38 am

Polo78 je napisal/-a:Čeprav sem precej bolj pristaš Mazde kakor pa VW-ja, bi se v primeru 'Trojke' in Golfa tudi sam težko odločil. Vsekakor bi temeljito sprobal oba (daljša testna vožnja), ostali pomembni faktorji nakupa pa bi bili opremljenost, uporabnost in seveda cena. V prid Mazde govorijo tudi osebne izkušnje z obema znamkama, poleg tega mi je 'Trojka' oblikovno lepša od rahlo dolgočasnega Golfa. Če ne drugega bi morda bi na koncu to dvoje prevagalo odločitev v prid Mazde, ni pa kot rečeno nujno.

Nekdo je zgoraj napisal, da ima Mazda dražje rezervne dele. To je spet eden tistih zakoreninjenih mitov (da ne rečem pravljic) o avtomobilih iz daljnega vzhoda, ki seveda ne držijo oz. če že, zelo redkokdaj. :lol: Morda ima Mazda malenkost dražje redne servise pri pooblaščenem serviserju, to je pa tudi vse. Neoriginalni rezervni deli so pri obeh znamkah približno enako dragi.

Pa veliko sreče pri nakupu! ;)

to ni mit to je dejstvo da so deli drazji! :evil: se pravi kupis nov avto in na njega das neoriginalne dele,da bos ja prisparal?pol pa ta neoriginalni del naredi skodo na autu in sem siguren da ti bo veljala garancija...za originalne dele pravim da so drazji(servisi tudi) pri mazdi!in pika! :twisted:
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 23, 2010 11:49 am

ban je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ti si pa kaj? m****n??

Drugače sem član mense, tako da o IQ ne bomo razpravljal. ;) Sicer pa to nima več veze z temo. Torej, če hočeš bit ovca si kupi golfa, če hočeš bit kakšna druga žival si kupi mazdo.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 11:50 am

Originalni deli in pooblaščeni servisi so pri Mazdi res dražji. Dokler je avto v garanciji ti neoriginalni deli ne pridejo v poštev 1. zarad prenehanja veljavnosti garancije in 2. zarad tega, ker ponavad razen rednih servisov v času garancije itak nimaš nekih večjih popravil (vsaj pri Mazdi ne). Glede primerjave cen med neoriginalnimi deli med znamkami pa ne vem.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo To feb 23, 2010 12:18 pm

ban je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ti si pa kaj? m****n??

Drugače sem član mense, tako da o IQ ne bomo razpravljal. ;) Sicer pa to nima več veze z temo. Torej, če hočeš bit ovca si kupi golfa, če hočeš bit kakšna druga žival si kupi mazdo.

sploh ne dvomim, da si član mense... NOT!!! pozdrav v cviček land, :rofl

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To feb 23, 2010 12:50 pm

Ja osebno niti nisem pristaš VW ... in v primerjavi Passat vs. Mazda 6 bi raje Mazdo izbral ... Ampak, v tej situaciji ... pa je odločitev težja ... vendar mislim, da bi se odločl za Golfa. Pri nobenem avto ni notranjost nekaj posebnega (npr. pri stari mazdi3 mi je notranjost veliko lepša), kar se tiče pa zunanjosti pa mazda lepo izstopa (svež dizajn). Ker pa največ časa preživiš v avtu (in ga ne občuduješ skozi okno hiše) pa bi tukaj imel golf prednost, ker je tišji.
BMW 1 osebno nebi dal v ožji izbor.
Ker pa že vsi ponujajo neke alternative ... bom pa še jaz :P ... seveda ... Ford Focus ...
http://www.ford.si/Hidden/sidebysideFocus/dei1=1204942041426
Ford Focus Titanium = 17.500€ + PDC (300€) + prilagodljivi žarometi (520€) + paket vidljivosti (270€) + RevoKnuckle vzmetenje (150€) + dodatno temnjena stekla (60€) + tempomat (225€) = 19.965€ s tem da je tukaj še popust okoli 2000 - 3000€ pa končaš tam na 18.000€.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Peychek
Nov uporabnik

Napisal/-a Peychek To feb 23, 2010 1:38 pm

Če bi moral izbirati med tema dvema avtomobiloma bi najverjetneje izbral golfa. Res je, da je nekoliko bolj dolgočasen na prvi pogled, toda ni vse v zunanjosti. Pri golfu pride do izraza bavarska zanesljivost. Na podlagi testne vožnje pa tu tudi lahko povem, da je sam motor izjemno živahen, toda z dokaj majhno porabo. Jaz na tvojem mestu o kakem BMW-ju nebi niti razmišljal, saj pri tem avtomobilu plačaš neka tisoč eurov več samo zaradi znamke.

Vseeno pa še en predlog mogoče: Sam imam doma Focusa, 1.8 TDCi, 120 KM in moram reči da sem izjemno zadovoljen z njim. Poraba se (ob večinoma mestni vožnji) giblje okrog 6,7 l/100km, v paketu pa so bila dodana lita platišča, temnjena stekla, strešni spojler, ESP, avtoradio z osmimi zvočniki,.... Vse to za nekaj manj kot 18.000 Ima večji prtljažnik od golfa, malo nižje podvozje, ampak tudi manj prostora za potnike na zadnji klopi.

Drugače pa malo iskanja po salonih, primerjanja opreme, popustov, ki so jih trgovci pripravljeni dat in mislim da odločitev nebi smela biti težka

Lp
Let's roll!

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Napisal/-a montezemolo To feb 23, 2010 1:55 pm

Peychek je napisal/-a:Če bi moral izbirati med tema dvema avtomobiloma bi najverjetneje izbral golfa. Res je, da je nekoliko bolj dolgočasen na prvi pogled, toda ni vse v zunanjosti. Pri golfu pride do izraza bavarska zanesljivost. Na podlagi testne vožnje pa tu tudi lahko povem, da je sam motor izjemno živahen, toda z dokaj majhno porabo. Jaz na tvojem mestu o kakem BMW-ju nebi niti razmišljal, saj pri tem avtomobilu plačaš neka tisoč eurov več samo zaradi znamke.

Vseeno pa še en predlog mogoče: Sam imam doma Focusa, 1.8 TDCi, 120 KM in moram reči da sem izjemno zadovoljen z njim. Poraba se (ob večinoma mestni vožnji) giblje okrog 6,7 l/100km, v paketu pa so bila dodana lita platišča, temnjena stekla, strešni spojler, ESP, avtoradio z osmimi zvočniki,.... Vse to za nekaj manj kot 18.000 Ima večji prtljažnik od golfa, malo nižje podvozje, ampak tudi manj prostora za potnike na zadnji klopi.

Drugače pa malo iskanja po salonih, primerjanja opreme, popustov, ki so jih trgovci pripravljeni dat in mislim da odločitev nebi smela biti težka

Lp

bavarska? volkswagen prihaja iz wolfsburga, ki pa ni na bavarskem, ampak bolj na severu, blizu hannovra recimo. pa dvomim, da je bolj zanesljiv kot mazda...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 23, 2010 2:05 pm

Volfsburg je v spodnje saški in ne na bavarskem.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To feb 23, 2010 3:47 pm

Peychek je napisal/-a:Če bi moral izbirati med tema dvema avtomobiloma bi najverjetneje izbral golfa. Res je, da je nekoliko bolj dolgočasen na prvi pogled, toda ni vse v zunanjosti. Pri golfu pride do izraza bavarska zanesljivost.
Lp

ajeja, vidim da nimaš pojma in da kar neki napamet govoriš in da sploh ne poznaš Mazde... čeprav je čist vsak avto pokvarljiv, si poglej malo statistične podatke (pa ne od kakih nemcev ki so prirejeni Golfu) pa boš videl, da je načeloma (z določenimi izjemami) japonska kakovost pred vsemi ostalimi.. ok, to je blo OFF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 26 gostov