Andraz3d je napisal/-a:se ne strinjam, da RAM ni delovni stroj. RAM je pomojem izkljucno delovni stroj, ostalo so anomalije... In tudi potreba po RAMu kot nedelovnem stroju, je zgresena.
RAM-a pri Američanih nisem ravno videval po gradbiščih ali na njivah. Gre za
lifestyle pick up, namenjen prevozu športnih rekvizitov (motorji, motorne sani, ipd). Že zaradi precej luksuzne notranjosti ni ravno namenjen obrtniškim dejavnostim. Kot že omenjeno so slednji dejavnosti smiselnejše osnovne verzije raznih Hiluxov ipd.
Saj se tudi lastnik novega Land Cruiserja V8 ne bo šel preganjati po blatu in nemogočih brezpotjih - čeprav bi se lahko!
Daedalus je napisal/-a:Osebno nimam čist nobene "green" mode v glavi. Nasprotno, zelenjava v avto-industriji, s katero se tko radi ukvarjajo zadnje čase, mi gre že kar na živce, s Priusi vred. Vendar tu imam v mislih tisto štetje CO2-ja in drugih sranj...brezpotrebna potrata bencina je pa že bolj jeben problem, ker tega bo dejansko zmanjkalo, in če ne drugega, je potreben RAZVOJ in to, da stremimo h perfekciji, top-tehnologiji. Ampak pustmo to. Kakorkoli že, imam svoje mnenje o ljudeh, ki kupijo takšen pick-up kljub temu, da ga ne rabijo. Če nekdo redno potrebuje keson+velik motor, da še kaj vleče za seboj, OK...se pač raje vozi udobneje oz. bolj "avtomobilsko" kot pa v raznih Ivecotih. Čim pa se pojavi takšno vozilo v rokah osebe, ki bo 2x na leto v kesonu peljala par korit za rože, se mi poraja vprašanje o našem dobro znanem prjatlu Ego-tu, in njegovih fitness aktivnostih. Jebiga, sem pač racionalist, in sem mnenja, da tako extremno pretiravanje ni glih najboljši pokazatelj, da ima človek vse razčiščeno v glavi...pa brez zamere, s tem ne mislim žalit, samo vaš osebni prijatelj ne bom.

Strahospoštovanje pa niti pri profesorjih v šolah ne koristi...

Mar tudi vsi kupci SUV, terencev ter ostalih štirikolesno gnanih avtomobilov potrebujejo 4x4 pogon?!? Koliko kupcev pravih terencev sploh vklopi reduktor (ouziroma sploh vedo, da ga imajo)? Lastniki npr
novih Land Cruiserjev potrebujejo 4x4 pogon le do kakšnega vikenda ali pa visokogorskega smučišča.
Nekateri si pač zaželijo nakup takšnih vozil. Smo morebiti vsi racionalni? Ne gre pri nakupu avtomobilov v večini primerov za
emocije??? Če bi vsi živeli racionalno, bi vozili bele Dacie ali pa se vozili s kolesi!
Vsekakor imam občutek, da je gonja proti lastnikom tovrstnih vozil - monstrumov produkt zavisti, saj segajo v višji cenovni razred. Tako razumem tudi podobno ekološko gonjo. So si pa lastniki tovrstnih vozil tudi sami krivi s svojim načinom vožnje in odnosom do ostalih udeležencev...niso pa vsi v istem košu, da se razumemo!