Gosic je napisal/-a:Meni, ko je bilo hud mraz, minus 10, minus 15, se mi po več kot pol ure vožnje ni segrel. Cesta regionalka, tudi klanci navzdol. Ko je nek hud klanec, ne drzim gasa kak kilometer nič, in se je v tem kilometru tudi shladil.
Vam, ki sem po nevem kolko malih kilometrih segreje, ga pač ne vozite do delovne pod 2000. Jaz ga čisto vedno. Leto pa pol že,odkar ga imam.
Za kratke ture, se ti nesplača dizla. Res ne. Tudi tist liter, ki boš prišparal, se ti bo pa poglihalo ko boš imel servis.
Se popolnoma strinjam z napisanim. Ko je bilo letos po -15 in več in je bil avto zunaj, se mi iz Celja do Tepanje še vedno ni segrel na delovno tepmaraturo, ampak šele par kilometrov po Tepanju - to pomeni več kot 25 km. Če je bil avto pri podobnem mrazu v garaži sem moral čakati vsaj do tunelov - približno 20 km. Pri stopinjah nad ničlo, pa se mi dizel ogreje (pustimo poletje) po približno 15km. Imam 1.9 TDIja. Sedaj sem zamenjal službo in imam do nje 10 km. Vsakič se pripeljem tja z motorjem ogretim do max 60 stopinj. Tako, da za take kratke razdalje nikakor ne kupuj dizla. Seveda se da dizla tudi segret na 90 stopinj v 3 km, vendar moraš prekršit vsa pravila vožnje dizlov...