BeMyWagen je napisal/-a:Na tvojem mestu bi definitivno pogledal mazdo 3.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3597239&show=1
Lp
Si sploh prebal moj post? Ti avti so premajhni!
BeMyWagen je napisal/-a:Na tvojem mestu bi definitivno pogledal mazdo 3.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3597239&show=1
Lp
maj-mun je napisal/-a:no preden si dokončno postavim določene kriterije bi še prosu če mi lah povete kolk je dražje vzdrževanje limuzin in karavano od srednjega razreda?
maj-mun je napisal/-a:no potem je pa stvar sledeča.. Namreč se danes testiral sosedovega golfa 5 in avto je res fantastičen. Dovol velik prostor za voziček in dodatke (tudi to sem testeral ker voziček namreč že imam) tako da bom ostal kar v tem rang..
Tako da mi samo povejte katerega izmed naslednjih bi izbrali vi?
golf 5
ford focus
fiat bravo
vsi v 5 vratni različici.
lizard je napisal/-a:Boš kaj hitro po nakupu avta s tako kratkimi prtljažniki kot jih imajo Golf in podobni, preklinjal svojo odločitev. Enostavno so to premali avti, sploh če boste šli kam na morje oz. dopust. Taki avti kot jih gledaš so primerni za mladi par brez otrok, ali pa z otrokom starim dovolj, da ne rabi vozička pa plenice, pa ne vem čega vsega.
Ostajam pri tem - Golf Variant, Focus karavan, Octavia (če hočeš res dosti prostora potem Combi, ampak je že navadna 5-vrata s kar 560 litrskim prtljažnikom) in ostali podobni avti.
Daj preberi moj post na 2. strani v tej temi, ker mislim da ga nisi.
SamoK je napisal/-a:Glede na vse tvoje kriterije, mislim, da je res najboljsa izbira Ford Focus (5vrat), avto je "majhen", ampak se vedno znotraj zelo prostoren, trendovski, sorazmerno mlad (se vedno v garanciji) in financno ugoden (ce gledas nekje leto stare, ki so ze nekaj izgubili na ceni). Bi pa vseeno na tvojem mestu, mogoce gledal nekje avto do 13-14k€, da imas tista 1-2k€ za neko rezervo.. nikoli ne ves!
Evo, primer..
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3489808&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3526474&show=1
Meni se pa zdi to že kar primerna kilometrina. Sicer mi niso všeč podatki v obliki 'prevozim X km na dan' - veliko boljša informacija je ocena, koliko km boš predvidoma prevozil v enem letu ali v času celotnega lastništva avta.gofra je napisal/-a:Omenil bi ti se tole - 80 km dnevno se zdalec ne pomei, da je diesel edina primerna izbira. Ce bi jih delal se 1x toliko pa morda res. Zavedat se moras, da bos v startu placal kar nekaj vec hkrati pa bos kupil vozilo, ki ima potenicalno gledano lahko vecji strosek vzdrzevanje.
maj-mun je napisal/-a:glede novega avtomobila je tko..sem si že ugledal skoraj vse nove modele..pa vendar če želim imeti avto v garanciji ga moram servisirati na pooblaščenem serviserju kar pa predstavlja bistveno večji strošek vzdrževanja..tako da še vedno ostajam pri rabljenem vozilu..
lizard je napisal/-a:maj-mun je napisal/-a:no potem je pa stvar sledeča.. Namreč se danes testiral sosedovega golfa 5 in avto je res fantastičen. Dovol velik prostor za voziček in dodatke (tudi to sem testeral ker voziček namreč že imam) tako da bom ostal kar v tem rang..
Tako da mi samo povejte katerega izmed naslednjih bi izbrali vi?
golf 5
ford focus
fiat bravo
vsi v 5 vratni različici.
Boš kaj hitro po nakupu avta s tako kratkimi prtljažniki kot jih imajo Golf in podobni, preklinjal svojo odločitev. Enostavno so to premali avti, sploh če boste šli kam na morje oz. dopust. Taki avti kot jih gledaš so primerni za mladi par brez otrok, ali pa z otrokom starim dovolj, da ne rabi vozička pa plenice, pa ne vem čega vsega.
Ostajam pri tem - Golf Variant, Focus karavan, Octavia (če hočeš res dosti prostora potem Combi, ampak je že navadna 5-vrata s kar 560 litrskim prtljažnikom) in ostali podobni avti.
Daj preberi moj post na 2. strani v tej temi, ker mislim da ga nisi.
sonic je napisal/-a:Meni se pa zdi to že kar primerna kilometrina. Sicer mi niso všeč podatki v obliki 'prevozim X km na dan' - veliko boljša informacija je ocena, koliko km boš predvidoma prevozil v enem letu ali v času celotnega lastništva avta.gofra je napisal/-a:Omenil bi ti se tole - 80 km dnevno se zdalec ne pomei, da je diesel edina primerna izbira. Ce bi jih delal se 1x toliko pa morda res. Zavedat se moras, da bos v startu placal kar nekaj vec hkrati pa bos kupil vozilo, ki ima potenicalno gledano lahko vecji strosek vzdrzevanje.
Ker iz informacije "prevozim 80 km dnevno" sklepam da se človek vozi v službo, ki je oddaljena 40 km od doma. Če greš v službo povprečno 20-krat mesečno in to cca 11 mesecev (upoštevajmo še dopouste, bolniške in podobno), je samo vožnje v službo 17600 km letno. Že tako letno število letnih kilometrov pa je ponavadi že dovolj da se dizel splača.
Pa saj se ne vozimo samo v službo - jaz jo imam 6 km daleč, torej po zgornji formuli prevozim zaradi šihta samo 2420 km letno. Pa sem imel v enem letu tudi krepko čez 15.000 km s svojim avtom. - vožnja v službo je torej samo manjši del vseh kilometrov.
Pri kupovanju rabljenega avta pa tudi najbrž ni več take razlike med dizlom in bencinarjem (nakupna cena).
Ne bi se strinjal, da je karavan najbolj praktičen - enoprostorci jih tu IMO prekašajo.C4V4L13R je napisal/-a:sam za familijo sploh nebi razmišljal in bi gledal za karavani. že nasploh je to daleč najbolj praktičen avto, ...
.... po moje bi v poštev prišel še kakšen enoprostorec, vendar so tu potem cene že mnogo višje, pa ponavadi so prtljažniki malo večji, kot v kakšnem golfu. vendar pa, kot rečeno, so toliko bolj praktični za nalagat kaj noter, zaradi velike odprtine.
Hja, teoretiziranja je res kar nekaj, ker pač nimamo vseh podatkov.gofra je napisal/-a:Ne bo drzalo niti priblizno - tole je prevec teoretiziranja, ce mene vprasas.
Pravis najbrz ni razlike v ceni? Preveri. Razlika se ti bo v tem segmentu ob tvoji dani kilometrini povrnila v nekje cca 3 - 4 letih ob predpostavki, da bo diesel kuril 3 litre manj. Pa jih najbrz ne bo...
To za se da shajati z golfom ipd je načeloma res, ampak to je smiselno predvsem če že od prej imaš tak avto in ga sicer še ne bi imel namena menjat. In s pač po potrebi znajdeš s strešnimi kovčki itd, pa gre.ban je napisal/-a:Za eenga otroka sploh ni nujno da imaš karavana, tud z avtom golfovega razreda se da čisto lepo shajat. V primeru pomanjkanja prostora še vedno lahko investiraš par 100€ v "trugo". Je pa res, da je karavan ali enoprostorec bolj praktičen.
Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov