maius28 je napisal/-a:Tako, po prvih ogledih danes. Sam to lahko povem, da smo ali so ljudje packi, lažnivci in nategatorji. Saj vem kako je in saj spremljam tulu in poznam ta biznis. Sam take kot so bile danes, pa še ne. Gledat šel Grande Punta, ker je moji všeč. Oglas super, fotke tudi, ko pa pridem tja pa imajo dva enaka, enega za fotke, drugega za prodajo. Zjahan, gre po treh cilindrih (kao dolgo stal, Beri: 2 tedna, haha) in vse drugo sam bele barve ne. Čeprav tega ne delam, sem že prijavil na avto.net in so ga skenclali. Nato grem na ogled Corse in pridem tja, nikjer nikogar. Vidim, pa da je avto odprt pri kontejnerju za prodajo (okolica Celja). Seveda stopim zraven in me vidita tipa. Hitro potegneta kable dol iz rač, corse, ter se mi posvetita. Seveda sem bil tiho in povedal, da gledam mal "pasata". Takoj razlaga, jaz poslušam in z enim očesom špegam corso. On ponovno odpre prenosnika, ki pa mu je zaštekal. Kolne kot ne vem kdo, ker se ne zažene. Ker sva z drugim stopila zraven, da mi da" izračun", se oglasim in povem, da ni prav ugasnil prenosnika in zato je napaka. Gleda me in povem, da se mal spoznam in da lahko pomagam. Seveda zaženem prenosnika in kaj vidim. Kilometre na Corsi sta nastavljala iz 97.000 na 43.554. Bil jezen kot ris in seveda tiho, nato pa odšel in se več nikoli ne bom vrnil tja. Šel pa sem tja, ker mi je kolega svetoval, da so pošteni.
Za danes bo dovolj, ker je zunaj mrzlo in dežuje. Po dežju pa se avta ne kupuje. Zato samo iščem na netu, za ponovne oglede.
LP vsem
ja bravo. kaj jaz že skoz govorim... res (skoraj) vsi trgovci so nategatorji in km nazaj zavrtet res ni noben problem. pa to ne samo taki "za cesto" ampak tudi t.i. "ugledni" kot npr. avtodelta (nekaj o tem sem že pisal). da ne govorim o raznih gtc-jih, 1a-avto (btw oba imata podpisano pogodbo z lizing hišo iz italije) pa recimo avtosvet. tudi "kolega" (oz. en, ki ga pač poznam) ima tako prodajalno rabljenih avtomobilov za cesto in mi je razlagal, kako veselo vrtijo. in potem vidiš 5 let starega dizla iz tujine s 105 k km. smešno!! in seveda vsi so bili ravno poservisirani. pa še testne vožnje ti ne dajo, ker avto seveda ni registriran.
sorry za off topic, ampak morm dat vn...