Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

med naštemimi bi izbral?

vw golf 6 1.2 tsi
29
28%
vw golf 6 1.4 tsi rabljen
33
32%
škoda octavia 1.2 tsi buisness
42
40%

Skupaj glasov : 104

jony
Novinec

Napisal/-a jony Po maj 31, 2010 6:48 am

men je edini minus pri škodi, da ima serijsko samo 4 airbage, medtem ko ima skoraj vsa ostala konkurenca 6

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 31, 2010 7:20 am

sonic je napisal/-a:
Če se 22-letni študent pripelje v Octaviji, pa si človek lahko postavi le naslednje vprašannje: "mu je avto posodil fotr ali dedek?"...

če se 22 letni "študent" ali karkoli je že pripelje v E classi ali pa audi A8 pa se že sprašujemo kako je prišel do tega avtomobila, mogoče z drogo?...

večna dilema in večna vprašanja...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2010 7:39 am

adis je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
Če se 22-letni študent pripelje v Octaviji, pa si človek lahko postavi le naslednje vprašannje: "mu je avto posodil fotr ali dedek?"...

če se 22 letni "študent" ali karkoli je že pripelje v E classi ali pa audi A8 pa se že sprašujemo kako je prišel do tega avtomobila, mogoče z drogo?...
Ma, v takem primeru se nič ne sprašujemo, ker je to jasno kot beli dan :D
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po maj 31, 2010 7:39 am

Vsaj v mojem primeru, ko si je nek lokalni frajer lastil touarega se je kar izkazalo, da je to resnica...

Jaz bi absolutno golfa. Zakaj? Ker tako velikega avta, kot je octavia zagotovo ne potrebuješ. Itak se boš verjetno večino časa vozil sam, tako da bi tudi kakšen trivraten hatchback zadostoval. Glede na to, da si mlad si lahko malo bolj drzen (s tem mislim, da lahko tudi za kakšnim bolj zanimivim avtom pogledaš kot je golf... mogoče Mazda 3, prihajajoča Giulietta?), limuzine, karavane in enoporostorce boš pa vozil ko bo kakšen naraščaj pri hiši.
Res, da boš mogoče pri octavii dobil malenkost več opreme kot pri golfu a nič bistvenega, nič kar bi pri golfu pogrešal.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 31, 2010 7:44 am

Kot si že sam ugotovil, boš za isti denar dobil več opreme pri Škodi, brez bistvene razlike napram VW. Nakup Octavie je najverjetneje najboljši price performance v tem rangu, nudi pa konkreten prostorski presežek (razen zadnje klopi - medosna razdalja ista, kot pri Golfu!).
Vendar bi na tvojem mestu še vedno premislil, za kakšne namene boš prvenstveno potreboval avto. Predvidevam, da se boš najpogosteje prevažal največ v dvoje, prtljažniškega bogastva Octavie pa tudi ne boš potreboval vsak dan. Preveri na testni vožnji, kako se bo obnašal 1.2 TSI motor pri polno naloženem avtomobilu. Slednjega sicer nisem vozil v Octaviji, predhodnik v obliki 1.6 atmosferskega motorja je pač bil zame nepremičnina na daljši poti (ok, predvidevam, da je 1.2 TSI bistveno odzivnejši).
Iz gledišča vsakodnevne praktičnosti je Golf primernejši (lažje parkiranje v mestu, ipd...), če pa si pripravljen sklepati določene kompromise, je že v akcijskem paketu Rabbit dovolj opremljen (tudi serijski ESP!) - žal pa samo s tremi vrati.
Glede ohranjanja vrednosti, ni potrebno skrbeti pri nobenem od naštetih opcij. Škoda dobro drži ceno na dolgi rok, kar je vidno tudi po postavljenih cenah v oglasih.

Na koncu bi bilo morda smiselno pogledovati tudi v nižji razred, tzv. Polov. Npr. novi Polo ne zaostaja veliko za starejšim bratom, Golfom - prostorsko radodaren, kakovostno izdelan ter z isto motorizacijo, bistveno prepričlivejši. Sam bi za postavljeno ceno pogledoval tudi Fabio 1.2 TSI v elegance opremi ter z dodanim DSG. Za omenjeno vsoto evrov dobiš v tem razredu popolno opremljen avto, pri katerem ni potrebno sklepati kompromisov, pridobiš pa še "sladkorčke" v obliki gretja sedežev, večjih alu platišč, DSG (!!!).

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2010 9:06 am

Mindflash je napisal/-a:Jaz bi absolutno golfa. Zakaj? Ker tako velikega avta, kot je octavia zagotovo ne potrebuješ. Itak se boš verjetno večino časa vozil sam, tako da bi tudi kakšen trivraten hatchback zadostoval.

Glede na to, da si mlad si lahko malo bolj drzen (s tem mislim, da lahko tudi za kakšnim bolj zanimivim avtom pogledaš kot je golf... mogoče Mazda 3, prihajajoča Giulietta?), limuzine, karavane in enoporostorce boš pa vozil ko bo kakšen naraščaj pri hiši.
Glede prvega odstavka: morda je vseeno bolje 5-vratni kot 3-vratni. Včasih vseeno rabiš še drugo vrsto vrat, pri 3-vratnih pa so sprednja vrata ponavadi precej velika (dolga), kar zna biti težava na tesnih parkiriščih..

Glede drugega: se strinjam, da je dobro pogledat alternative (od tvojih dveh predlogov se mi sicer v tem kontekstu zdi absolutno boljši predlog Giulietta, a vprašanje kako bo s cenami).
Je pa treba upoštevati, da morda človeku ene znamke ležijo, druge pa ne. In če so v familiji vseskozi vozili VW, se lažje odločijo za še en VW, če doslej z njimi niso imeli problemov. In če imajo 'svojega' serviserja, ki mu zaupajo in jih ne odira, ni tako neumno ostati pri dosedanji znamki...

CHAN je napisal/-a:Iz gledišča vsakodnevne praktičnosti je Golf primernejši (lažje parkiranje v mestu, ipd...), če pa si pripravljen sklepati določene kompromise, je že v akcijskem paketu Rabbit dovolj opremljen (tudi serijski ESP!) - žal pa samo s tremi vrati.
Glede ohranjanja vrednosti, ni potrebno skrbeti pri nobenem od naštetih opcij. Škoda dobro drži ceno na dolgi rok, kar je vidno tudi po postavljenih cenah v oglasih.
Pa so ta tri vrata fiksna opcija ali se da doplačati 5 vrat?
Sicer se pa strinjam - tako glede večje praktičnosti golfa, kot glede tega da po drugi strani z nobenim od teh avtov ne bo zgrešil.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2010 9:13 am

hladni je napisal/-a:samo tak btw: meni je žal kolk mam las na glavi, da imam leona. Zakaj? Strahotni problemi če grem na morje, ker pač hodim v kamp. Se peljejo 4 nimajo kam dat prtljage. Ne moreš vozit pohištva, psa, kolesa itd. Pač odvisno kako mobilen in aktiven si. Če si pasiven več kot golfa ne rabiš.
Kaj pa kakšen strešni kovček ali celo prikolica?

Res je - če se ukvarjaš s kakšnim takim športom (kolo, surf...) in rekvizite pogosto prevažaš, je dobro imeti kak večji avto, tudi enoprostorca. Tudi če nimaš otrok, lahko kupiš enoprostorca lai včjega karavana :D
Je pa odvisno, ali boš tovorni prostor potreboval pogosto ali samo 1-2x na leto...

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nejc4321 Po maj 31, 2010 10:22 am

Vidim, da ste se razpisali.. me veseli :) Tudi sam sem razmišljal v smeri, da če se mladina pripelje v malo boljšem avtu takoj vsak pomisli na droge ali starše. Po drugi strani pa me moti, da ima že skoraj vsak drugi golfa in to po možnosti še bele barve in iste felne. In res je, da sem dobil občutek cenenosti predvsem zaradi volana in prestavne ročice. Kaj naj rečem..golf V se mi je zdel veliko bolj kvalitetno izdelan. Pri golfu me tudi moti, da pride vsaka serija dokaj hitro ven in potem ljudje enostavno mislijo..glej ta pa ima star avto, ki ni več zanimiv. :roll:

kakšen avto iščem sploh? Doma sem v centru mesta, kjer imam zakupljen parkirni prostor. Ponavadi delam krajše relacije, zato more bit obvezno bencinc. Nekajkrat na mesec (približno 5x) se odpravim na malo daljšo relacijo (LJ,KP,MS,Tujina) zaradi dela,ki ga opravljam (turizem). Največkrat se vozim v avtu sam, razen ob vikendih, ko peljem kakšne kolege domov iz žura (zato bi bilo dobro 5vrat,ker sedaj sem imel 3vrata pa so mi vse sedeže zmrdali). Iščem avto, ki bo poskočen in ne tako mrtev kot je bil sedaj sdi, da je bilo prehitevanje le pobožna želja. Ter seveda varen avto , ki me bo vzdržal teh nekaj let..

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Po maj 31, 2010 10:30 am

Na tvojem mestu bi vzel Golfa, vendar (beri: pod nobenimi pogoji) ne rabbita, kvečjemu trendlina, ker imajo vsi dvojno avtomatsko klimo in 5 vrat. Kasneje boš rabbita tudi težje prodal, ker ima navadno klimo. Poglej recimo tegale na spodnjem linku:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3638234&show=1

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po maj 31, 2010 10:39 am

Kot eno izmed možnosti si na začetku omenjal tudi Seat Leon, katerega ponujajo za zelo konkurenčne cene: http://www.seat.si/si/files/leon_viva_l ... 9,0&extra=

Gledal bi 1.2 TSI z opremo Style (oprema: http://www.seat.si/si/files/leon_pa.pdf ... 9,0&extra= ), ki ponuja vse, kar se potrebuje (ESP, tempomat, 16" alu, climatronic, 6xairbag, usnjen večfunkcijski volan). Cena 14.990 € brez kovinske barve pa je ugodnejša od koncernskih bratrancev.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Po maj 31, 2010 10:44 am

Aja še nekaj sem pozabil omeniti. Če se odločiš za Golfa, naj ima športni paket Interieur, ker se najbolj izplača. Ima tudi usnjen volan, ki stane 160 EUR, ta paket pa 280 EUR in vsebuje:
- športna sprednja sedeža (sovoznikov sedež športno-komfortni) VREDNI DENARJA
- tekstilne sedežne prevleke »Me 2«
- usnjen trikraki volan
- sovoznikov sedež z nastavljivo višino
- odprtina za prevoz daljših predmetov in naslon za roke zadaj SUPER STVAR
- ledvena opora za sprednja sedeža
- usnjena ročica ročne zavore in glava prestavne ročice

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po maj 31, 2010 12:18 pm

No, sicer je povsem odvisno od posameznika, ampak golf trendline... no go. V notranjosti obupni materiali (vzami vsaj comfortline), nima niti usnjenega volana, katastrofa od katastrofe je trendilne oprema. Zgolj za kake dedke, ki preživijo v avtu 5.000 kilometrov letno. Rabbit je pa itak isto sranje, pa še dobiš ga zgolj v trivratni različici.

Če pa nisi zavzet zgolj za VAG grupo, poglej za kakšnim meganom, 308-ico, morda bravom ipd., kjer boš dobil mnogo več opreme za enak denar.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po maj 31, 2010 12:22 pm

Huh pismo, so cene padle :) Super..

Jaz bi se na tvojem mestu odločil za Octavio, ampak jaz bi vzel verjetno Octavio Combi. Pač mi se nekako bolj dopade od limuzine, predvsem pa je (zame) bolj uporabna, ker lahko voziš višje stvari v prtljažniku. Se mi pa ne dopade, da nima ravnega dna v prtlj. Golf je tudi OK, verjetno bi bil bolj "kul" z njim. Meni je bilo pač kar se tega tiče, vedno vseeno. Pač kupim glede na potrebe in okoliščine..

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po maj 31, 2010 2:04 pm

Moj glas gre octavii. Ce dodas jurja imas novo dizelco - octavia business 1.9tdi.

Lp,
D
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Po maj 31, 2010 2:45 pm

Gyga je napisal/-a:Moj glas gre octavii. Ce dodas jurja imas novo dizelco - octavia business 1.9tdi.

Lp,
D

dizel mi ne pride v poštev predvsem zaradi kratkih relacij..

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po maj 31, 2010 2:54 pm

Če se bi jaz odločal med temi tremi bi vzel škodo octavio 1.2 tsi buisness, ker imam raje škodo z več opreme kot olupljenega golfa

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po maj 31, 2010 6:26 pm

Kolega ima Zajčka - 1.2 TSI - rdečega. Dokupil je še 17 colska platišča - aftermarket.

Na zunaj ni pripomb. Noter pa tako tako. No odvisno kot za koga.

Modro izberi.

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 Po maj 31, 2010 7:07 pm

simply je napisal/-a:Kolega ima Zajčka - 1.2 TSI - rdečega. Dokupil je še 17 colska platišča - aftermarket.

Na zunaj ni pripomb. Noter pa tako tako. No odvisno kot za koga.

Modro izberi.

ali lahko mogoče porihtaš kakšno sliko zajca-znotraj,zunaj? bi ti bil res hvaležen. lp nejc

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 01, 2010 2:25 pm

Kar se tiče Golfa, meni osebno niti na pamet ne bi padlo ničesar, kar je pod opremo comfortline. Pa še tam je tako, tako (ni multifunkcijskega volana in še kaj...). Tisto pravo je highline, lepša je tudi notranjost, tudi sam se ga ne bi branil (priznam oops ), samo cena je pa potem ohoho...

Octavia je pa zelo dober voz (beri: za relativno ugoden denar dobiš konkreten avto). Če te ne moti značka in pa to, da je model že rahlo v letih (kljub faceliftu), potem 'go for it'! ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc4321 To jun 01, 2010 6:36 pm

kako misliš v letih? Saj pa je motor povsem nov pa tudi facelift je star približno eno leto. Ali misliš na celotno obliko? Se pa strinjam, da se razočaran nad trendline opremo v golfu, ki je oskubljena in sploh ni vredna imena za denar, ki ga želijo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov