Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Po jun 07, 2010 2:14 pm

Tisti, ki trdi da je Golf gol - poglej sedeže v predlaganem Golfu ter v predlagani Enici. Upam, da ti bo potem jasno na kaj sem namigoval.

Sicer pa ima že VSAK Golf ne glede na opremo, serijsko ESP, polavtomatsko klimo, el. paket, 7xAB itd. Kvaliteta izdelave pa se z lahkoto kosa z bavarskim "golfom".

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jun 07, 2010 2:34 pm

Golf po novem ni več tako gol kot je bil nekoč, to je res. Spisek opreme je npr. že pri 'comfortline' kar lepo dolg. Še vedno pa se najdejo stvari, ki bi jih lahko v osnovi imela vsaj različica 'highline' kot npr. park senzorji, el. zložljiva zunanja ogledala, xenon in še kaj bi se našlo. Je pa še vedno bolje kot BMW, kjer moraš pa resnično doplačat za marsikatero stvar, ki je pri "konkurenci" že dolgo časa samo po sebi umevna. In če hočeš imet spodobno opremljen avto, cena naraste še pa još. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 Po jun 07, 2010 3:05 pm

Kaj pa pravite potem na en "rang" višje avtomobile?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3445649&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3688260&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3542324&show=1

Čeprav se mi zdi še vseeno bolje kupiti en rang nižjega in novega ali se motim? Zdi se mi da je loterija kupit dober avto v današnjih časih? Če kupi takšnega z znano zgodovino, pa pomoje nima veliko zgrešiti, kdo ve kako je mz amzs-jevim pregledom vozila?

Lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 07, 2010 6:43 pm

tadej2010 je napisal/-a:Kaj pa pravite potem na en "rang" višje avtomobile?

Čeprav se mi zdi še vseeno bolje kupiti en rang nižjega in novega ali se motim? Zdi se mi da je loterija kupit dober avto v današnjih časih? Če kupi takšnega z znano zgodovino, pa pomoje nima veliko zgrešiti, kdo ve kako je mz amzs-jevim pregledom vozila?

Lp

Če že gledaš taka vozila vzemi iz Premium selecta pri BMW ali pa Weltauto VW grupa, kjer veš kaj kupuješ ne pa kar pri prvem lokalnem dilerju.

Res pa je kar si sam ugotovil. Težko je danes kupiti rabljen avtomobil (še posebej višjega cenovnega razreda) z znano in preverljivo zgodovino. Tudi če se ne omejuješ s prevoženimi kilometri ali slovenskim poreklom boš težko izbral. Nakup rabljenega avtomobila je loterija in terja precej živcev in časa da najdeš res dober primerek.

Tako sem kupoval tudi sam, sicer z malo manjšim budgeto,, na koncu pa izbral kar novega Golfa, saj sem pri rabljenih vozilih ranga BMW serija 3 ali Audi A4, Alfa 159 in podobno obupal. Ogledal sem si skoraj vse ki so vsaj približno ustrezali mojim željam, pri vseh pa ugotovil, da so sumljivega porekla. Sicer pa preden nadaljuješ z iskanjem najprej razčisti s sabo kakšen avtomobil želiš.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 To jun 08, 2010 2:21 pm

tristan01 je napisal/-a:
tadej2010 je napisal/-a:Kaj pa pravite potem na en "rang" višje avtomobile?

Lp

Če že gledaš taka vozila vzemi iz Premium selecta pri BMW ali pa Weltauto VW grupa, kjer veš kaj kupuješ ne pa kar pri prvem lokalnem dilerju.

Res pa je kar si sam ugotovil. Težko je danes kupiti rabljen avtomobil (še posebej višjega cenovnega razreda) z znano in preverljivo zgodovino. Tudi če se ne omejuješ s prevoženimi kilometri ali slovenskim poreklom boš težko izbral. Nakup rabljenega avtomobila je loterija in terja precej živcev in časa da najdeš res dober primerek.

Tako sem kupoval tudi sam, sicer z malo manjšim budgeto,, na koncu pa izbral kar novega Golfa, saj sem pri rabljenih vozilih ranga BMW serija 3 ali Audi A4, Alfa 159 in podobno obupal. Ogledal sem si skoraj vse ki so vsaj približno ustrezali mojim željam, pri vseh pa ugotovil, da so sumljivega porekla. Sicer pa preden nadaljuješ z iskanjem najprej razčisti s sabo kakšen avtomobil želiš.

LP Tristan01

Se pravi premium selection so avtomobili z znano zgodovino, oz. testni avtomobili na katere da avtohiša garancijo? Najlepša hvala za odgovor bom še premislil in sporočim.

Kaj pa praviš na tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3803298&show=1

Lp TAdej

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To jun 08, 2010 5:51 pm

No to je pa BMW kot je treba. Ta se lahko tudi po opremi meri z Golfom iz prvega posta.

Sicer pa s poznavalcem na ogled in testno vožnjo. Če vse kar piše drži je pravi primerek. Sicer pa kot sem napisal preveri in testiraj oba. Taka odločitev je najboljša.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To jun 08, 2010 6:10 pm

Zanimiv voz... samo za 20k dobiš že novega 116d, 115km,sicer z malo manj opreme.

oops
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user To jun 08, 2010 8:19 pm

Na živce mi grete tisti s to opremo, opremo, opremo...
Stalno jokate o eni opremi. Ma koga briga oprema.

Avto je za vozit in prvo kar je, se pogleda kako se vozi, koliko porabi, koliko je vzdržljiv... nato pa razne pi*darije...

Vsi bi radi tisoč displayev v avtu, ne vem kakšne superdupr park senzorje, navigacije... sam na cesto pa ne bi noben gledal!
OpremoFili mi greste jako na živce. Zadnjič je bi nek voznik tako navdušen nad igračkami v notranjosti, da je pozabil, da je v prometu -> skoraj bi povzročil nesrečo.

Tako da, če se ta najcenejši bmw da nekako normalno peljat, jaz ne vidim dileme...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 08, 2010 9:01 pm

V tako velikem/malem avtu pa res ne rabte park senzorjev, to je za pusye.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To jun 08, 2010 9:31 pm

Samo glede prodajalca, kjer se prodaja ta z zadnjega linka - z Avtovalom imam slabe izkušnje. Sicer sem kupil tam motocikel ampak odnos pa je bil katastrofalen, vsaj v mojem primeru. So si verjetno mislili "kaj pa bo ta kmetavzar s Prekmurja tukaj počel"...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr jun 09, 2010 11:49 am

Renault_user je napisal/-a:Na živce mi grete tisti s to opremo, opremo, opremo...

Avto je za vozit in prvo kar je, se pogleda kako se vozi, koliko porabi, koliko je vzdržljiv... nato pa razne pi*darije...

Vsi bi radi tisoč displayev v avtu, ne vem kakšne superdupr park senzorje, navigacije... sam na cesto pa ne bi noben gledal!
OpremoFili mi greste jako na živce. Zadnjič je bi nek voznik tako navdušen nad igračkami v notranjosti, da je pozabil, da je v prometu -> skoraj bi povzročil nesrečo.

Tako da, če se ta najcenejši bmw da nekako normalno peljat, jaz ne vidim dileme...

No ti že veš, kako je s tem. Drugi, ki redno prevozimo po nekaj 100 km/dan pa znamo take stvari cenit. Tudi če samo občasno delaš daljše poti znaš ceniti dodatno udobje. In konkretno tale BMW na zadnjem linku ponuja točno to, kar vozilu v prvem postu manjka. Udobne sedeže iz katerih zelezeš spočit tudi po večurnem sedenju. Res je da ima tudi nekaj za povprečnega uporabnika nepotrebnih pomagal kot je npr. PDC, vender od viška ne boli glava. Glede zaneslijvosti pa tu ne bomo debatirali, saj je o tem že vse povedano v prejšnjih postih.

Glede dodatne opreme in igračkanja z njo med vožnjo pa samo tole: Vsa pomagala v voziu so tam, da ti olajšajo življenje. Kdaj katero uuporabljati, je lepo razloženo v navodilih (vključno z navodili za VARNO uporabo). Kdor pa tega ne upošteva, lahko tudi z lojtrnim vozom in mobitelom povzroči hudo prometno nesrečo. Sicer pa se večina takšnih situacij primeri, ko voziš nepoznano vozilo (testna vožnja), kjer se res večina voznikov osredotoči na igračke v vozilo namesto na okoliški promet. Ampak k sreči ne kupuješ novega avtomobila vsak teden, da bi se to redno ponavljalo.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr jun 09, 2010 12:23 pm

Renault_user je napisal/-a:Na živce mi grete tisti s to opremo, opremo, opremo...

Prepričan sem, da imaš 45+let, ali pa je fovšija ogromna, ker ima nekdo, ki ga poznaš dober avto.
Vedno se najdejo ekstremi, ki se igračkajo v avtu, ampak veliko stvari pride prav. Sploh pa ni to nek avto visoke klase, ki bi imel opremo, ki je večina sploh ne bi znala uporabljati, ampak ima ta golf stvari, ki pač v novem avtomobilu morajo biti. Tvoj komentar je čisto odveč. Če ti ne potrebuješ zadev, ker si staromodnik, še ne pomeni, da si drugi ne bi radi olajšali, olepšali vožnjo z različnimi dodatki.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Sr jun 09, 2010 1:27 pm

...ki so brez pomena. Ne pozabit, da je avto za vozit...in za nič drugega...

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr jun 09, 2010 2:19 pm

Oprema je polovico avta, vsaj pri meni. Da ne govorimo o avtih višjega ranga, raje imam tegale iz linka, ki je praktično nov in z vso opremo, kot novega oguljenega do amena. Tudi tisto kar se ti v opremi zdi da je bedarija, pride situacija ko zadeva zelo prav pride, sploh v tem primeru iz linka. Nekdo je pisal da je oprema samo zato da ne gledaš na cesto: v bistvu s xenonom še bolje vidiš na cesto, s senzorjem za dež imaš roke na volanu in ne iščeš tarpavega intervala tako da...., s parking senzorji lepše parkiraš, zazna ti vse predmete, in lepo na špegle parkiraš in ni treba glave obračat, pred kratkim mi je pešec od nekje priletel v mrtvi kot ko sem rikverc parkiral, ga nisem videl v nobenem špeglu, in ko je senzor zapiskal sem v trenutnku ustavil, pa nisem šel hitro da ga zato nebi videl. Sedeži so v boljši opremi neprimerno boljši, boljši materiali, boljši oprimej, udobnejši, radio na volanu je zmaga, spet ni treba šarit po konzoli, oprijem športnega volana je tudi super, lepše v roko pride, manjši je, sploh pri BMW, tisti ko se je peljal že v oguljenem in tistim z M opremo ve o čem govorim. Igračke so lahko tv-ji v avtih in radar detektorji ipd. kar se pa ne šteje v opremo. Navigacija tudi zelo prav pride, ampak sej nič ne moti, tako ali tako govori kako in kaj.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jun 09, 2010 2:31 pm

Renault_user: mi lahko poveš kje maš logiko? lej imaš klimo v vozilu(jah ti jo nerabš do mrkatorja pa nazaj). maš dobre konfortne sedeže(ti jih nerabiš ker se vozš u lidl po mlek) ma avto navigacijo(jah tud ti to nerabš ker veš kje je hofer ko hodš po marmelado not)....
tko da to je tvoja stvar če nerabš opreme v vozilu

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jun 09, 2010 2:35 pm

Sej to da imaš veliko opreme je cool dokler vse to normalno dela, ko začne pa zaj....si pa zelo želiš da je ne bi imel. Vsako popravilo nanese kar neki € :twisted:

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Sr jun 09, 2010 2:48 pm

ban je napisal/-a:Sej to da imaš veliko opreme je cool dokler vse to normalno dela, ko začne pa zaj....si pa zelo želiš da je ne bi imel. Vsako popravilo nanese kar neki € :twisted:

več opreme, več vzdrževanja! ;) v naši bedni državi si zato težko privoščimo avte s ful opremo! glede na plače v slo so še yugoti predragi za vzdrževat. žal...

zato se verjetno ljudje tudi pri nakupu novega vozila odločijo za osnovno opremo saj za kaj več nimajo denarja... Verjemte, da če bi imeli neomejena sredstva bi si vsak kupil avto s ful opremo pa tud če samo do lidla al pa hoferja. ;) Počasi tud sam začnem razumet, da si nov avto privoščijo lahko le še bogati...nakar sta se včasih yugo al pa stoenka lahko NOVA kupila tud v revnejših družinah s 5imi otroki... sej so ble res kantice ampak tiste cajte je blo to najboljše pri nas.

Danes pa ne zaslužiš niti za položnice, kje da si boš kupil nov avto z veliko opreme katero preplačaš, da glava peče pol pa še zajbavat začne. :? če bo šlo tko naprej...se bomo na koncu vsi vozli s starimi kantami s pokvarjenimi klimami pa še veseli bomo, da nam ni treba peš hodit - zapomnite si.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jun 10, 2010 7:05 am

Zato se pa kupuje 2-3-4 leta star rabljen, preverjen,ohranjen avto z vso opremo za 2/3 cene oz. še manj in to je to, kar je tale bmw iz linka lep primer, čez kakšno leto bo še 2-3t eur cenejši. Ne vem no, sam imam kar nekaj opreme in ni še nič crknilo, kolega ima tudi bmw-ja M oprema, star 3 leta, cca. 120t km in tudi še nič crknilo in vse tip top, še celo ko da v rikverc se špegli navzdol pomaknejo da vidiš robnike in še kar dela in dela in tudi ne kaže da bo kaj crknilo, prav tako električni sedeži, se premikajo dnevno naprej in nazaj ker je 3 vratni avto.
Zadnjič spremenil Grega_, dne Če jun 10, 2010 9:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jun 10, 2010 8:26 am

Glede na pričakovan vložek, ki ga nameravaš porabiti za nakup avtomobila, ti toplo priporočam nakup novega avtomobila. Lepozvočni, garancijsko obljubljajoči Weltauto, BMW Premium Selection, se sicer lepo slišijo, prodaja pa bazira na testnih / službenih avtomobilih, s preteklostjo x voznikov ter x voznih načinov.
Za omenjeno ceno okrog 20.000€ je pač moč dobiti zelo spodobno opremljenega Golfa VI, z vso potrebno opremo. BMW je mikaven z akcijsko ceno, opremsko pa je Golf le bogatejši za dani denar. BMW 1 sicer velja za zelo kvaliteten avto z zanemarljivim številom napak na daljši rok.

Malo off: nekaterim je v 21. stoletju premoderno še kolo. Najbolje, da se znebimo tv-jev ter hladilnikov iz stanovanj, v upanju, da nič ne crkne. Glede na to, da uporabnik kupuje nov oziroma sorazmerno nov avtomobil, mu verjetno v roku njegove uporabe (največ 7-10 let, predvidevam), ne bo ravno razpadel. Pred xy leti smo se čudili nad električno pomičnostjo stekel, airbagi, servo volanom, pa začuda večinoma v vseh starejših avtomobilih še vedno funkcionirajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov