Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To jun 08, 2010 9:05 pm

Pa dobro a jo ližeš pa božaš? Japonska filozofija je pač taka da svar ne rabi bit lepa ali kakorkoli že važno je da je zanesljiva + kako je sestavljena ( plastika ) da ne šklepeta itd. Japonci pač prevladujejo...ne dopuščajo šlamparije zato pa lahko tako raste prodaja japonskih vozil po svetu oz. že sama miselnost tehnolgija razvitost in disciplina nista primerljivi s tisto v deželi vzhajajočega sonca. Osebno se mi pa sicer ne zdi plastika na novih japoncih čisto nič slabša( Honda Accord Lexus LS GS Infiniti itd ) Da ne omenjam tehnologij npr. Lexus LS 600H poraba moč mislim da nima neke konkurence kar se tega tiče.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 08, 2010 9:22 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Pa dobro a jo ližeš pa božaš? Japonska filozofija je pač taka da svar ne rabi bit lepa ali kakorkoli že važno je da je zanesljiva + kako je sestavljena ( plastika ) da ne šklepeta itd. Japonci pač prevladujejo...ne dopuščajo šlamparije zato pa lahko tako raste prodaja japonskih vozil po svetu oz. že sama miselnost tehnolgija razvitost in disciplina nista primerljivi s tisto v deželi vzhajajočega sonca. Osebno se mi pa sicer ne zdi plastika na novih japoncih čisto nič slabša( Honda Accord Lexus LS GS Infiniti itd ) Da ne omenjam tehnologij npr. Lexus LS 600H poraba moč mislim da nima neke konkurence kar se tega tiče.

Ne ližem, včasih božam :), predvsem pa večino časa gledam! Ampak uporabljeni materiali so pri luksuznih in prestižnih avtih ena najbolj pomembnih stvari. In točno tako, filozofija je pač drugačna (zato se razni Lexusi in Infinitiji ne primejo pri nas), japonci pač nimajo notrajosti iz tako nobel in prestižnih materialov kot evropejci, in pravtako nimajo tako dovršenega dizajna zunanjosti kot tudi notranjosti. To je pač stvar okusa. Meni je to dvoje zelo važno, tebi pač ne, kar ne pomeni, da so eni boljši od drugih, le drugačni so. Gre se pač zato, ker vedno tako povdarjaš to kvaliteto, pod kvaliteto se pa pač razume ogromno stvari, nič drugega. Kar se pa Lexusa LS 600h tiče pa je itak samo farsa, na testih hibridni pogon itak ni kaj dosi pomagal pri znižanju porabe, če sploh kaj. Gre bolj za prodajno finto, v praksi pa ni nič posebnega in niti nič naprednega, le prvi so to uporabili v tej obliki. Konec koncev je poganjanje avtov na elektriko bilo popularno že sredi 19. stoletja. Kar se pa tehnologije tiče, pa mislim, da ni nekih razlik, spet smo pri miselnosti enih in drugih, torej kaj kateri smatrajo da je smiselno in uporabno dat v avtu, ni namreč finta v tem, kaj je kdo zmožen naredit.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To jun 08, 2010 9:35 pm

Japonci tudi ne delajo več tok grdih in dolgočasnih avtomobilov. Meni osebno je accord prejšnje generacije dosti lepši avto od večine evropejcev. No ne rečem italijani so razred zase kar se tega tiče ampak novi bmw-ji, audiji ipd. pa niso oblikovno nič posebnega.

Sam vozim accorda prejšnje generacije in če ga primerjam z kakšno bmw 3 istega letnika se mi ne zdi nič slabša ne na zunan in znotraj. Materiali so primerljivi, mogoče ne zgledajo v japoncu tako žlahtni ampak niso nič slabši od evropejskih.
Če pogledaš od zunaj malo lufte med odbijačem in blatnikom boš videl da ima vsak evropejski avto še 1x več lufta kot japonci,...

Sicer se za nakup odločaš sam mi ti samo podajamo naše izkušnje in nasvete. Moje mnenje je da se pri japoncu ne boš nič zmotu, vsaj pri hondi ne, je super avto.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Ne jun 20, 2010 3:24 pm

fare je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:Potem bi bil tale nakup Avensisa zadetek v polno (predlog @trijoadijo) - a lahko še kaj pri ceni naredim?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3840034&show=1

Prosim še za komentar >mazda6 vs. avensis<
Ufff, ta je zadetek v polno. Na tvojem mestu bi ta ze bil v garazi! Aensis je super, sem vozil kaz nekaj krat D4D 85kw zadevo in se pelje kot predsedniski. Ta 1.8 VVTi zadevica pa je sploh zelo dobra. Masina je preverjena, z verigo, zanesljiva, varcana, no skratka jaz bi tega letel kupit in basta! Pa se NCAP je 5*.lp.

Šel, pogledat avto (link zgoraj), vendar mi ni všeč (barva, orajsan,...), drugače vse korektno. Tako, da še vedno iščem cenovno ugodno varianto. Prodaja pa se tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3862705&show=1

Sicer cenovno za mene neugodno.
Vse kar zmorem.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov