Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jun 15, 2010 11:24 am

V bistvu smo evropejci in američani dejansko precej piškava delovna sila v primerjavi za japanerji in to ni nikakšen rasizem. Je tako težko priznati, da kdo drug tvoje delo obvlada bolje od tebe? Kakšen egotrip...

Vseeno pa se sam osebno nebi odločil za superiorno sestavljenega japonca v tem cenovnem rangu.
Japonski avtomobili so odlični, če ti je avto prevoz od A-B.
Če pa želiš, da te avto razveseli vsakič, ko obrneš ključ...japonec ne hvala.

Osebno bi se za ta denar odločil za kakšno super ohranjeno alfo 145 1.4/1.6/1.8. okrog letnika 2000.
Zakaj?
Ker je izjemno zabaven avto za vozit, dober zvok ima in ni zahteven za vzdrževanje v primerjavi z ostalimi alfami.
Se seveda najde kakšna občasna bedarija, ampak fun factor odtehta.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 15, 2010 11:31 am

bass je napisal/-a:V bistvu smo evropejci in američani dejansko precej piškava delovna sila v primerjavi za japanerji in to ni nikakšen rasizem. Je tako težko priznati, da kdo drug tvoje delo obvlada bolje od tebe? Kakšen egotrip...

Vseeno pa se sam osebno nebi odločil za superiorno sestavljenega japonca v tem cenovnem rangu.

Osebno bi se za ta denar odločil za kakšno super ohranjeno alfo 145 1.4/1.6/1.8. okrog letnika 2000.
Zakaj?
Ker je izjemno zabaven avto za vozit, dober zvok ima in ni zahteven za vzdrževanje v primerjavi z ostalimi alfami.
Se seveda najde kakšna občasna bedarija, ampak fun factor odtehta.

Haha, Alfa je pravi protipomen tipologije vzhodnjaškega avta. Če si želi vzhodnjaka zagotovo ne bo zadovoljen z Alfo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jun 15, 2010 11:34 am

Patrik_A3 je napisal/-a:ko berem tvoje komentarje me kar srat pritisne. kupuješ socilani avto za 2000€ pri katerem je ekonomska totalka, ko t že žarnica crkne, pa hočeš neki biser? kera tablete te žreš? daj nehaj se preseravat. ker si izpado pravi m****n s svojimi stavki.najbolj se ti pa itak bomo smajali v faco na koncu mi, ker ko toliko kompliciraš, boš na koncu kupil glih krš. no ja krš je itak vse to kar gledaš v tem rangu, razlikujejo se samo da je edn večja podrtija kot drugi.

pa srečno pri nakupu pooševnooki omejenec.

S tem komentarjem pa si res mimo udaril. Človek ima smisel za humor, in dejansko ARGUMENTIRA kar napiše (seveda vprašanje če si sploh bral), za razliko od večine nakladačev tu gor. Ne pravim, da se z njim strinjam, ampak da ga označiš za "omejenca/majmuna"? :roll:

Tablete pomoje potrebuješ ti, tiste, ki višajo nivo tolerance, pomirjajo živce, zavirajo prebavo in dajo sposobnost razumeti humor oz. karikirano pisanje. Pa brez zamere. :)

peroRS je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:puste človeka nej kupuje kar hoče, sej je njegov keš, ne serrite vag grupaši :?

Tukaj se ne gre za nakup avta, ampak kako poveličuje Azijce kot raso, obenem pa trdi da smo Evropejci zanič delavci ker ne znamo sestavit avta po njegovih merilih. :roll:

Zame je to rasizem.

Tudi ti ne prebereš vsega oz. stvari ne razumeš, in takoj že komentiraš. Saj je vse razložil, sam prebrat je treba. S takimi komentarji sami izpadete točno to, kar ste njega napačno razumeli: da ste nesposobni Evropejci, hehe. ;)
Zadnjič spremenil Daedalus, dne To jun 15, 2010 11:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 15, 2010 11:34 am

@ Ceed: Tebi pa branje ne gre najbolj od rok...osebno mnenje še ni enako priporočilo. ;)

Od teh japonskih kantic bi imel še "najraje" kakega starega civica 5. generacije.
Če bi mi pač dal pištolo na glavo pa rekel da moram kupit japonca...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 15, 2010 11:35 am

Daedalus je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ko berem tvoje komentarje me kar srat pritisne. kupuješ socilani avto za 2000€ pri katerem je ekonomska totalka, ko t že žarnica crkne, pa hočeš neki biser? kera tablete te žreš? daj nehaj se preseravat. ker si izpado pravi m****n s svojimi stavki.najbolj se ti pa itak bomo smajali v faco na koncu mi, ker ko toliko kompliciraš, boš na koncu kupil glih krš. no ja krš je itak vse to kar gledaš v tem rangu, razlikujejo se samo da je edn večja podrtija kot drugi.

pa srečno pri nakupu pooševnooki omejenec.

S tem komentarjem pa si res mimo udaril. Človek ima smisel za humor, in dejansko ARGUMENTIRA kar napiše (seveda vprašanje če si sploh bral), za razliko od večine nakladačev tu gor. Ne pravim, da se z njim strinjam, ampak da ga označiš za "omejenca/majmuna"? :roll:

Tablete pomoje potrebuješ ti, tiste, ki višajo nivo tolerance, pomirjajo živce, zavirajo prebavo in dajo sposobnost razumeti humor oz. karikirano pisanje. Pa brez zamere. :)

Pusti ga, vidiš da je užaljen, da pa njegov avto pa že ni slabo sestavljen. :lol:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 15, 2010 11:56 am

@Patrik in @PeroRS, nevem zakaj sta vzela pisanje @freddija tako smrtno resno ter brez občutka za humor in sarkazem?! Dejstvo je, da tisto kar je napisal v glavnem drži (glede vzdržljivosti "poševnookih"), zdaj kako je napisal in če pri tem notri meša spodnjice japonskih šolark, razne Abdulahe, Doner Kebab in še kaj,... ja iiiiiinnnnn?! :jao:

Meni in verjamem da še marsikomu je prav popestril dan! :bow
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To jun 15, 2010 11:58 am

Polo78 je napisal/-a:@Patrik in @PeroRS, nevem zakaj sta vzela pisanje @freddija tako smrtno resno ter brez občutka za humor in sarkazem?! Dejstvo je, da tisto kar je napisal v glavnem drži (glede vzdržljivosti "poševnookih"), zdaj kako je napisal in če pri tem notri meša spodnjice japonskih šolark, razne Abdulahe, Doner Kebab in še kaj,... ja iiiiiinnnnn?! :jao:

Meni in verjamem da še marsikomu je prav popestril dan! :bow

X2, upam da nebo nouga auta še usaj kkšn mesc da se bom na šihtu meu kej za smejat :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jun 15, 2010 12:34 pm

Daedalus noro se mi zdi, da ima takšne zahteve ter želi takšne kvalitete , če pa kupuje avto za 2 jurja in ne maybacha.

bass nikjer ne hvalim da je moj dobro sestavljen, ali pač?

Polo78 eno je humor, eno pa je,ko folk take piše da mi je drek rol zmanjkalo. malo pretirava.

najbojše bi pa itak blo, da bi avtor šel na dinos po kako staro železo, pa varilni aparat v roke in bi si izdelal avto sam. :lol: potem pa naj preklinja o kvaliteti samo sebe.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 To jun 15, 2010 12:36 pm

Freddie... Vsaka ti čast za tole pisanje :lol:

Če še ne pišeš za kakšno AVTOMOTO revijo, razmisli o tem... Branost bi 1000% narasla. :lol:

Fajn se mejte... Jst se grem smejat naprej! :lol:

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi To jun 15, 2010 12:39 pm

Ali je res ta tema nemenjena nakupu avtomobila? :vc

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To jun 15, 2010 12:48 pm

maliBobi je napisal/-a:Ali je res ta tema nemenjena nakupu avtomobila? :vc

Saj nima veze.. upam da se pripravlja še kak post :bonk :cry :cry

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jun 15, 2010 12:48 pm

freddie je napisal/-a:Prav tako sem imel priložnost prevoziti kar nekaj kilometrov v novem Aurisu letnik 2008 (država porekla: Turčija)... kaj naj rečem. Primerjava s Celico letnik 90 - druga Toyota katero sem imel priložnost vozit in občutit - je skoraj neverjetna. Drastičen upad kakovosti. Materiali sicer boljši a šlampasto sestavljeni. Čričkov kot v zavetišču za brezdomce. Končna obdelava prtljažnika kot v Kraguljevcu.

Tudi jaz sem se prejšnji teden prvič peljal v Aurisu. Sedel sem sicer že v vseh Toyotah. Avto je bil 1.6, cena okroglih 19.000€. Zunanjost sem prvo šlamparijo opazil gumiaste obrobe okoli oken, kako šlampasto so skup sestavljene in robove le teh, ki so kr štrleli. V notranjosti so me zmotili črički in pa enako šlampasto dodelani detajli, tukaj mam najbolj v mislih pokrov na sopotnikovi strani, za stvari itd. Avto je sicer star dobro leto. Toliko kot moj ceed. Ceed je v smislu izdelave zagotovo boljši.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To jun 15, 2010 3:48 pm

Pač si naletel na rersnično dober primerek,
mislim, da obstaja nešteto ljudje pove enako za čisto vsak avto,
npr: nedko bo rekel Reanult je j**c, sploh dci, nekdo drug bo rekel, de je renault zakon, sploh dci.

Pejt na avto net, izbeRi PROTON, pa pojdi po enega, jaz druge rešitve nevidim.
Slika

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman To jun 15, 2010 3:59 pm

Hvala za tale lajf poševnookcev, res. Raje vozim krtino (načeloma jo, kupljena po istih merilih k so tvoji) od avta pa da mam še kaj od življenja, članstvo v sindikatu, k tem kapitalističnim pijavkam bo treba jaja porezat, ne pa delat cele dneve ko munjen in lastnikom šenkvat delovne ure, da bo nekdo vozil dober in pocen avto. Pa bit naforsiran na red, se pustil izkoriščat dotalno in samo čakat kdaj si bo kdo od bližnjih ali jaz sam zaguncu iz stropa,tudi tukaj so poševnookci boljši od nas Evropejcev, ali Slovenceljnov k to tut hočmo bit. Svaka čast Abdulahu, Mehmedu in še komu. Nafila ti tist burek, ne izda računa, malo zasluži in zvečer rukne vsaj eno ženo. Veliko prostega časa pa preživi s kolegi na čiku in čaju... dan na dan in minevajo dnevi brez samomorov, živčnih zlomov, psihičnih bolezni itd...

Čudežev ni (več), globalizacija je svoje naredila,v bistvu je to samo nižanje stroškov in izvoz dela "nižje dodane vrednosti" zaradi katerega smo v krizi. Hvala bogu da ljubim čričke in me vsakdanja vožnja spominja na ležanje pod borovci nekje na skalah enega od hrvaških otokov ob uri k škržati najbolj žagajo.
Zadnjič spremenil vazman, dne To jun 15, 2010 4:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar To jun 15, 2010 4:02 pm

PogachnyK je napisal/-a: nedko bo rekel Reanult je j**c, sploh dci, nekdo drug bo rekel, de je renault zakon, sploh dci.

Saj dejansko tako je; vsak avto je v nečem super, v nečem drugem pa slab. :)

@avtor: vsaka čast za pisanje, definitivno razmisli o tej smeri (pisanje za kakšno revijo). ;)

Uporabniški avatar
the_red
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a the_red To jun 15, 2010 5:45 pm

freddie je napisal/-a:...(4G92 FTW!) ... :bow

hehehehehe :D ker car :P sem se nasmejal kot že dolgo ne ;) pri Carismah pazi samo na zadnje silent blocke ki so jih pogostokrat šlampasto vgrajevali napačno obrnjene :) avto dvigni in zadnje kolo premikaj naprej/nazaj pa boš videl ;)
Briši, ide Micubiši !!!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jun 15, 2010 7:01 pm

[quote="bass"]
[quote]

no, jaz sem imel pa obratno izkušnjo, dokler sem vozil bmw, sicer zelo kratek čas, sem se vozil od a do b, ampak sedaj z veseljem obrnem ključ...z japonci! imaš prav ni primerjave, kako smo različni in prav je tako :lol:

glede izbire avta, nissan sunny! pa še za dopust ti ostane....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jun 15, 2010 7:28 pm

Preca pa evo sta svetli izjemi k temu pravilu. Mogoče kak nsx pa ITR. Tu pa se počasi neha.

Sicer nikjer nisem zagovarjal BMWja, ker res ni najbolj razburljiv za vožnjo v smislu, da bi skakal od veselja med vožnjo kot pri kaki alfi.
To veselje pri BMWju najdeš v malenkostih ter solidni vozni dinamiki.
Pri japoncu za ta denar pa po mojem težko najdeš kaj več kot prevoz A-B.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To jun 15, 2010 7:36 pm

Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr jun 16, 2010 2:12 pm

Jaz bi za ta denar predlagal kakšno Lantro letnika 99/00 z 1.8 motorjem.

Avto je vzdržljiv in poceni za redno vzdrževanje. Motor je presežek še za nekatere danes vgrajevane motorje.
Pazit je treba na rjo, sploh zadnji most in prednje roke rade preperijo. Dobijo se novi in tudi dovolj kvalitetni rabljeni deli za male pare (vsaj taka je moja izkušnja)

Glede vozne dinamike si avto deli platformo s prvo generacijo coupeja, ki so (razbiti seveda) glede nekaterih delov super donatorji (most.. roke...) saj so ponavadi bili manj voženi kot bolj "družinsko" naravnane Lantre.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov