Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jul 01, 2010 2:44 pm

jaz bi v tvojem primeru kupil , v kolikor misliš zadevo speljat na obroke, avto na lizing. Vzel bi avto , ki je še kakšno leto v garanciji: gledal bi kakšne polote, yariske,jazze, tudi cliote z motorji okoli 1.2 , s tem imaš majhno porabo, majhno registracijo in tudi vzdrževanja naj ne bi bilo problem....glede lizinga: mogoče bi se domenil tudi brez pologa, s tem da lahko dobiš prvo leto registracijo s kaskom zastonj in pa da ti v nadaljnih letih odplačevanja lizinga dajo 50% popusta na kasko in osnovno zavarovanje, servisiranje: ni pogoj , da je avto pri pooblaščencu, sicer potem ponavadi zgubiš garancijo, pa saj za take male avte servisi niso dragi. Zavarovanje kasko (zahteva lizing hiše) in osnovno za yaris 2009 letnik pride okrog 800 eur, Jaz razmišljam, da tudi če bi ti kupil nov avto s kreditom bi najbrž avto kasko zavaroval, vsaj bilo bi smiselno in ker nimaš popusta na kasko bi že s tem pridobil par mesečnih obrokov napram kreditu (govorim za yaris).
veliko sreče pri nakupu
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če jul 01, 2010 3:02 pm

myster je napisal/-a:ponavadi so krediti brez pologa z 6-7%obrestno mero. če dobiš kredit pri banki lahko dosežeš okoli 4-8%, če si kreditno sposoben-na banki je vse stvar dogovora.
na mojem mestu, bi prvo poizkusi dobiti kredit direktno na banki in kupit malo večji avto 2-3 lete starga in od prvega lastnika.100 km na dan ni malo in bi priporočal malo večji in udobnejši avto, hkrati pa poceni za vzdrževat..

najbolj bi se izogibal lizinga. ponavadi zahtevajo polni kasko, ki pa pri novem avtu ni malo in si še delaš večje stroške. lizing pomeni, da avto ni tvoj, ampak last lizing hiše in ob neplačevanju, ti ga lahko kar hitro nazaj zaplenijo. potem ga imajo kakšne 3 mesce, dokler ne poravnaš vseh obveznosti, če ne pa ti ga vzamejo za vedno, brez da bi ti denar vrnali (saj tk so sosedu dolgo nazaj naredili)

premisli malo...za 3000€ dobiš že zelo spodoben avto...ali se splača zadolževat za 7 let?

in ker banka za neplačevanje obrokov kredita pošilja šopke rožic na dom
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jul 01, 2010 3:21 pm

dhajse je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:sama j***a od avt/firm

Sva pa konstruktivna, a :roll:
Pa predlagaj kaj boljšega za 100 € na mesec, 7 let (8.400 €, pri čemer moraš upoštevat, da ob financiranju plačaš več, kot je prodajna cena avta)

Drugače pa glede tvojega komentarja: http://www.topgear.com/uk/fiat/panda/verdict (z drugimi besedami; zelo soliden avto za to ceno)

Pa tudi po večini testov je fiat panda najzaneslivejši avto v tem razredu, tako da jaz bi se odličil zanjo :D

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če jul 01, 2010 3:26 pm

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 01, 2010 3:46 pm

po njegovih besedah, misli imet avto več kot pa 7 let in se mu vsekakor ne splača rabljen avto. raje novo, naprimer novi clio storia, kot pa za enak denar avto mogoče višje klase, ki je že star 3-4 leta in ima že sedaj 150 000km (govorim za uvoženega) .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

excalibur
Nov uporabnik

Napisal/-a excalibur Če jul 01, 2010 3:51 pm

Ja tko je.Vztrajam pri novem saj delam na mesec približno slabih 3000 kilometrov.To pomeni na leto je 30 000 kilometrov sigurno.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jul 01, 2010 5:27 pm

pa kakšen lizing fantje
je čist zgrešeno, če želi meti čim manjši obrok- avto bo moral biti 7 let kasko- kar nanese dodatrnih cca 50 eur na mesec
jst bi na tvojem mestu vzel 5 let star avto na položnice, pa si dob poroka
dizla v vsakem primeru, iglavnem avto, ki ti bo prinesel čim manj dodatnih stroškov

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jul 01, 2010 5:36 pm

kljukec je napisal/-a:pa kakšen lizing fantje
je čist zgrešeno, če želi meti čim manjši obrok- avto bo moral biti 7 let kasko- kar nanese dodatrnih cca 50 eur na mesec
jst bi na tvojem mestu vzel 5 let star avto na položnice, pa si dob poroka
dizla v vsakem primeru, iglavnem avto, ki ti bo prinesel čim manj dodatnih stroškov

Mater ste nekateri čudni, 5let star avto ravno prava starost, da se začne kvarit. Popravil starega avta ne bo rabil plačevati ali kako?
Če bi iskal star avto bi si pustil 5ko, ne bi rabil kupovat še en voz.

Jaz bi vzel Avea za 7K dobiš 5vratnega in 7let garancije, pa nimaš skrbi.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če jul 01, 2010 6:13 pm

kljukec je napisal/-a:
Jaz bi vzel Avea za 7K dobiš 5vratnega in 7let garancije, pa nimaš skrbi.

Odsvetujem avea ker poznam kar nekaj ljudi katerim je po nekaj 10000km začelo crkovati vse od a do ž.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 01, 2010 6:23 pm

TOYOTA je napisal/-a:jaz bi v tvojem primeru kupil , v kolikor misliš zadevo speljat na obroke, avto na lizing. Vzel bi avto , ki je še kakšno leto v garanciji: gledal bi kakšne polote, yariske,jazze, tudi cliote z motorji okoli 1.2 , s tem imaš majhno porabo, majhno registracijo in tudi vzdrževanja naj ne bi bilo problem....glede lizinga: mogoče bi se domenil tudi brez pologa, s tem da lahko dobiš prvo leto registracijo s kaskom zastonj in pa da ti v nadaljnih letih odplačevanja lizinga dajo 50% popusta na kasko in osnovno zavarovanje, servisiranje: ni pogoj , da je avto pri pooblaščencu, sicer potem ponavadi zgubiš garancijo, pa saj za take male avte servisi niso dragi. Zavarovanje kasko (zahteva lizing hiše) in osnovno za yaris 2009 letnik pride okrog 800 eur, Jaz razmišljam, da tudi če bi ti kupil nov avto s kreditom bi najbrž avto kasko zavaroval, vsaj bilo bi smiselno in ker nimaš popusta na kasko bi že s tem pridobil par mesečnih obrokov napram kreditu (govorim za yaris).
veliko sreče pri nakupu

Pri zavarovalnici Maribor dajo zavarovalni razred za kasko isti kot je za AO; če je to 50% je pa 50%, pri triglavu pa 2 razreda višje; AO 50% in kasko 60%. Pa čeprav lastnik nikoli v življenju ni imel kaska.

Memgrede, 800€ za kasko je malo huda (za yaris), js sm dau za megana 1200€ use skp (AO + kasko + kombinacije delnega kaska), pa je avto po njihovem ceniku v osnovi stal cca 24.000€. Aja, pa to je praktično prvi avto, ki je pisan name.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če jul 01, 2010 6:28 pm

V tvojem primeru bi jaz probal še malo prihraniti in kupiti nekoliko večji avto.

Primer:

Hyundai i20=8790EUR:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3139385&show=1

Kia Pro_CeeD=9850EUR:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2607430&show=1

Mogoče tudi Tata Indigo SW=8400EUR

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3646896&show=1

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 01, 2010 6:38 pm

Kaj pa ksn Chevrolet Aveo ali Lacetti?
There is no time...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 01, 2010 7:00 pm

Nisem bral cele teme ,ker se mi ne da ampak za moje pojme ti nov avto ne pride v poštev,če si kao reve,ker dokler odplačuješ leasing mora bit avtoi kasko in to nekaj nanese na leto,dokler je v garanciji ga moraš vlačit k pooblaščencu kar spet nekaj nanese in če delaš še 200 km dnevno je to na brzino 50000 letno kar pa spet nekaj nanese in bi jaz definitivno gledal dizla.Moje mnenje je da če si zaposlen in dobivaš redno plačo se spokaj na banko,vzami gotovinski kredit na 5 ali 7 let ali kakorkoli pač hočeš in kupi Rabljenega dizla in ja jaz bi za 5-6 jurjev vzel ali Stilota ali Lybro JTD ali pa AR 166 samo potem boš mislil da si v spaceshutllu proti petkici :D .Tud jaz sem "revež" in sem na NLB-ju vzel 5000€ na 3 leta z 156€ mesečnega obroka.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jul 01, 2010 7:18 pm

glede na kilometre mu svetujte dizle..
glede na to, da je zadovoljen s 60konji mu svetujte pod 90km (registracija)
glede na stroške naj bo avto čimbolj enostaven, po mojem mnenju brez turbine
glede na preverjenost modelov je pametno, da je avto že dlje v proizvodnji torej spadajo sem razne starejši modeli toda novi avti ala storia, p206..
glede na velikost bi prišli v poštev tudi novejši modeli a rabljeni kot so polo sdi, fabia, clio s kakšnim preverjenim agregatom..

na tvojem mestu bi gledal najprej na to, da bi avtu popolnoma zaupal in me v nobenem primeru nebi mogel presenetiti z izrednimi stroški. potem bi gledal seveda na ceno in na koncu na letnik. oblika, udobje, oprema je zadnja stvar na katero bi pomislil.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3541064&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3907486&show=1

če si pa res revež boš pa tega kupil od 1. lastnice.. in vozil pa tankal
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3843904&show=1
Zadnjič spremenil Jerch_, dne Če jul 01, 2010 7:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če jul 01, 2010 8:16 pm

Pa kaj si ti nor :D Naslov teme je avto za reveža vi pa predlagate alfo 166. Sej ne morem verjet :lol:

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Če jul 01, 2010 8:25 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3771625&show=1

kaj pa kej takega?
dizel je, servisna je, klima je, kilometri so še OK.
Vprašanje koliko je še lizinga za odplačat...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 01, 2010 8:28 pm

revež si kupi rabljen avto ali pa kvečjemu DACIO, sorodnik ko je potnik, pravi da so v firmah čist zadovoljni z njo..

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če jul 01, 2010 8:36 pm

zuzek je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:Pozdravljen!

Glede na to da si se odločil za nov avto v omenjenem cenovnem razredu mislim, da dost bolš od tega ne boš dobil za ta denar ... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3316442&show=1

LP
Matej

MA ZNANEC, NOV IDENTIČEN AVTO ! ( beri: 2 leti ga ma ) pa mu zajebava menjalnik pa use nevem kaj...

KUPI 3 ALI 4 LETA STAR AVTO, BOLJŠE KVALITETE ZA ISTI DENAR!
KASNEJE BO MANJ STROŠKOV!

A lahko prosim poveš kaj maš ti za en stroj in pa od kje ti toliko izkušenj, da veš za vse avte al so j***a al niso? :?
GQ

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jul 01, 2010 9:16 pm

Ne berem komentarje, ampak zakaj novega, če pa lahko dobiš za 3000 evrov že spodoben avto.
Jaz ti priporočam, da si kupiš za nekje 2000-3000 evrov avto. Saj se tudi sam vozim v starem avtu, ki je vreden samo 400 evrov, ampak avto je OK iz točke A do B in C bi pa šel takoj z njim v Korejo, ker vem v kakšnem stanju je.
Se ej treba spijaznit, da enostavno nimaš denarja za boljši avto in, d aje tudi stari avto OK dokler gre, ko pa crkne pa samo drugega za 1000 evrov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost