Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če jul 01, 2010 10:17 am

Matey_ je napisal/-a:V glavnem kakor koli pogledaš je nakup takega avta oz. prodaja (kakor pač gledaš) en velik nateg in nič drugega !!!!

In zakaj? ne pise, da je nov in da ima 0km! Torej? Mogoce bi ti tudi povedali, ko bi prisel pogledat avto in vprasat, ce je bilo kej posebnega delano na njem, kaj vse je bilo...!

Nihce se ni nic pozanimal in kar obtozujete na pamet
:)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če jul 01, 2010 10:42 am

Ja, stestiran je pa res dobro ... 8)

Slika

Slika

Slika

Slika

podvozje nic fasalo ne? :D :D
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 10:47 am

kakor sem že povedal prej, lahko da gre za popolnoma drug avto a z isto tablico ( službena tablica)

enega so skršili drugega pa prodajajo 8)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jul 01, 2010 11:12 am

Odbijač je malo fasal, to so zamenjali. Eni se sprašujete, če je podvozje še celo. Če je glede na slike pustilo trajne posledice na avtu in podvozju, potem je avto itak krš od avta, čungalunga izdelek slabši od aixam-ov.

Glede na slike, poškodovane plastike so zamenjali in avto je spet kot nov. Pa motora najbrž tudi ne skuriš na par takih dirkah, ker resnici na ljubo yugoti zdržijo hujše 15-letno teranje kot teh par minut na par dirkah.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če jul 01, 2010 11:22 am

adis je napisal/-a:kakor sem že povedal prej, lahko da gre za popolnoma drug avto a z isto tablico ( službena tablica)

Kolikor vem, se tudi tablic ne sme prenašat po avomobilih.

Skratka, ne glede na interpretacijo besed "karamboliran" ali "nepoškodovan" in ne glede na to, a je avo isti ali drugi z isto tablico, vse skupaj je neprofesionalen odnos. Meni je to dovolj velik pokazatelj odnosa do strank in danes ko imamo možnost izbire, ne čutim potrebe po obisku takšnih avtohiš. Ali v prihodnosti.
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Če jul 01, 2010 11:24 am

veste kolko takih avtov so ze prodali :lol: spomnim se par let nazaj, ko je ena X firma stilota abartha imela za na raly saturnus...2x je v grmovje letu..na cilj je prisel cel opulen. Dober mesec po tem se je prodajal kot testni avto brez praskice...

To ni prvi primer...se zdalec pa tut ne zadnji :) Ce ne drugega je vsaj ornk postiman nazaj. Ni pa vec tak kot je bil nov...

prodajalci pa so pac prodajalci...naj nekdo poklice pa povprasa o tem avtu, da vidmo kaj bodo povedali...lahko, da ob ogledu pove kaj je bilo.
Zadnjič spremenil GT_Turbo17, dne Če jul 01, 2010 11:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jul 01, 2010 11:25 am

uros_p je napisal/-a:
adis je napisal/-a:kakor sem že povedal prej, lahko da gre za popolnoma drug avto a z isto tablico ( službena tablica)

Skratka, ne glede na interpretacijo besed "karamboliran" ali "nepoškodovan" in ne glede na to, a je avo isti ali drugi z isto tablico, vse skupaj je neprofesionalen odnos. Meni je to dovolj velik pokazatelj odnosa do strank in danes ko imamo možnost izbire, ne čutim potrebe po obisku takšnih avtohiš. Ali v prihodnosti.

Si ti slučajno bil na osebnem ogledu avtomobila, na katerem ti je prodajalec trdil da je avto nov, nikoli nič poškodovano, prva barva, ... ? Ali od kod tebi ta podtikanja o nekorektnem odnosu do kupca?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če jul 01, 2010 11:29 am

f.taunus je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:

Si ti slučajno bil na osebnem ogledu avtomobila, na katerem ti je prodajalec trdil da je avto nov, nikoli nič poškodovano, prva barva, ... ? Ali od kod tebi ta podtikanja o nekorektnem odnosu do kupca?

AHA. Misliš, da ti bo prodajalec rekel da je avto bil poškodovan na rally-u. Potem si skopljejo vešjo jamo kot je Postonjska. Ti pa boš ves vesel rekel nič hudega se zgodi, uh pa še ugodno ceno ima :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jul 01, 2010 11:30 am

V vsakem primeru, ko gre pri vozilu za karambol oziroma popravilo, je prodajalec DOLŽAN obvestiti potencialnega kupca na to. V drugem primeru ima lahko kasneje ogromno težav. Če gre v primeru oglaševanja produkta na avto.net z označbo NEKARAMBOLIRAN, gre za zavajanje potrošnikov, o čemer bi znali več povedati na Uradu za varstvo potrošnikov.

Če gre pri dotičnemu vozilu z oglasa za isto karambolirano, bi bilo logično ter razumljivo, da bi prodajali avtomobil z bistveno večjim popustom. Roko na srce, tudi če bi bilo vozilo nekarambolirano, pa vseeno voženo na rally-ju, me ne premami niti 50% popust!!! Slovenci smo očitno še vedno ovce, katere lahko "nategne" vsakdo!

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K Če jul 01, 2010 11:31 am

acid je napisal/-a:Svašta kaj se vse ne dogaja :roll: , to bi bla res anti reklama za PORSCHE LJUBLJANA. Samo a ste opazli, da ima avtu na rallyju dodatno temna stekla, v oglasu pa so serijska hm, al pa samo na sliki tak zgleda. Tablica je pa vsekakor ista ja.

+1, mal je čudno ja.... možno da res ni isti avto xD
♫ ♫ ♫

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če jul 01, 2010 11:34 am

f.taunus je napisal/-a:Si ti slučajno bil na osebnem ogledu avtomobila, na katerem ti je prodajalec trdil da je avto nov, nikoli nič poškodovano, prva barva, ... ? Ali od kod tebi ta podtikanja o nekorektnem odnosu do kupca?

Od zdrave pameti, kolega f.taunus. Ti pa kakor želiš.
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če jul 01, 2010 11:38 am

Nima veze kaj bo on na ogledu povedal !!
Nekdo ga bo vrjetno na podlagi oglasa kjer piše da je nepoškodovan / nekaramboliran šou gledat. Sicer pa mislite si da bo prodajalec povedal da je bil na rallyu in na travniku potem.
Butnjen odbijač bo rekel, če sploh kaj.

Podoben primer sem imel jaz (audi a4) ko sem na internetu videl oglas, vse super, avto nekaramboliran in na podlagi tega sem se odločil ga grem avto pogledati, ko pa sem ga videl tam od blizu v živo me je skoraj kap in tudi ugotovili smo da je bil lepo zbit. Pa smo se zastonj peljali 60km :roll:
Zame je to zavajanje kupcev !

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 01, 2010 11:38 am

f.taunus je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:

V oglasu piše NEKARAMBOLIRAN. cena pa tudi ni primerna avtu, ki je bil vožen in razbit na rally-ju. Kar je najbolj žalostno in bizarno, je da narod še kar ZAGOVARJA takšne poteze, ni čudno da nas na vsakem koraku nategujejo, če se vedno najde nekdo, ki opravičuje laži in prevare! :roll:

Malo za ambient še nekaj verzov iz Barab, prelepega štiklca skupine Bazar...

"Slabi časi grozijo, z rok stvari nam bežijo, zdaj še v filmih zmagujejo slabi in dobri vedno zgubijo..." :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 01, 2010 11:42 am

FLINK je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:V glavnem kakor koli pogledaš je nakup takega avta oz. prodaja (kakor pač gledaš) en velik nateg in nič drugega !!!!

In zakaj? ne pise, da je nov in da ima 0km! Torej? Mogoce bi ti tudi povedali, ko bi prisel pogledat avto in vprasat, ce je bilo kej posebnega delano na njem, kaj vse je bilo...!

Nihce se ni nic pozanimal in kar obtozujete na pamet

Ja očitno so še veliki ''optmisti'' :)
Misliš da bo prodajalc reku kupcu: ''Glejte gospod stanje je sledeče ... avto je bil vožen na reliju, kjer je bil dodobra pregonjen in spredaj razbit, vendar smo pa avto popravili ... saj je zato tudi cena za celih 800€ nižja.'' ??

Daj no koga ti slepiš ... sej sem delal na firmi, kjer smo prodajali avte in vem kaki avti so se prodajali naprej ... jaz pa kot študent, sem pa moral zagovarjat, da so avti tip top, pa razne nalepke dol trgat, da ni videt da so bili avti pri ''rent-a-car'' firmi (te avte se je naprej prodajalo kot testne po smešno visokih cenah), če sem hotel obdržat službo ... pa še marsi kaj drugega se je delalo ... verjemi, da trgovec naredi use, da bo avto prodal.

Kar se tiče pa tega, da so ti avti kao samo za razkazovanje na reliju in, da se vozijo počasi je pa tudi čisti kiks ... vem, ko je mimo mene po progi priletel GTI mk.V, tudi kao testni avto oz. pregledovalec proge ... pa ga je model ganju skor bolj kot pol tekmovalci ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 01, 2010 11:52 am

Sluzbene tablice se lahko prenasajo iz avtomobila na avtomobil. Cisto mozno je, da gre za popolnoma drugo vozilo, tako da, ce nismo popolnoma prepricani v dejansko stanje situacije, mislim da je brezpredmetno karkoli komentirati dalje.

Se vedno pa nihce ni poklical in se dejansko pozanimal o zadevi :)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 01, 2010 11:59 am

Courage™ je napisal/-a:Sluzbene tablice se lahko prenasajo iz avtomobila na avtomobil. Cisto mozno je, da gre za popolnoma drugo vozilo, tako da, ce nismo popolnoma prepricani v dejansko stanje situacije, mislim da je brezpredmetno karkoli komentirati dalje.

Se vedno pa nihce ni poklical in se dejansko pozanimal o zadevi :)

Grem jst v pondelk u LJ, ker mam ene opravke za na faks ... tako, da če bo čas se bom spotoma ustavil pa malo povprašal o avtu ;) ... če se bom prej zmenu pa grem še na kako testno vožnjo ... da vidmo kolk so kej odkriti ti prodajalci ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Če jul 01, 2010 12:04 pm

Res ne vem, zakaj taki prepiri? Ne ve se:
-ce je isti avto
-koliko je bil razbit
-ali dajo konkreten popust pri ogledu avtomobila
-ali vse skupaj lepo razlozijo

-ali gre za nateg.

Res je brezveze tukaj nekaj ugibat, kaj je trgovec naredil, kaj bo naredil,....!
Cist lahko je, da je isti avto in samo skupaj zmetan. Lahko pa je korektno popravljen in bo kupec za to tudi obvesce.

Mate res eni casa kritizirat vsepoprek brez predhodne informacije iz prve roke
:)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 01, 2010 12:04 pm

vinjeto mata oba oglasa na istem mestu ;)

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Če jul 01, 2010 12:15 pm

Osebno vem da gre za isti avtomobil, in ni samo odbijač bil zamnejan, je bilo treba še kaj postoriti.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 01, 2010 12:35 pm

Jeaka je napisal/-a:Osebno vem da gre za isti avtomobil, in ni samo odbijač bil zamnejan, je bilo treba še kaj postoriti.

Ne stari, svetoskrunstvo, to pa ne...

Modr golf VI R z isto opremo in isto tablico, pa če prištejem še ceno, sem 90% zihr, da gre za isti avto. Že zarad karambola ne vrjamem, da bi kupil še en identičen avto (oni bodo prvi, k bodo računal na to, da bo kdo mislu, da gre za isti avto). Nč ne pravm, sam mam občutek, da na njih leti velika obramba zgolj zaradi imena...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov