Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So okt 09, 2010 11:14 am

Ne zanašaj se dosti na mnenja nekoga, ki še avta od daleč ni videl kaj šele da bi si ga lastil. Obrni se na BMW forum, boš zvedel največ, sicer pa je že tam ogromno napisanega.

Sam si lastim e91 330xi in lahka rečam samo :shock: :shock: :shock: :shock:

Šele potem človek spozna da se izgubljeni čas na cestah lahko pokoristi še kako zabavno in nepozabno. 8) 8)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So okt 09, 2010 11:41 am

mihaing je napisal/-a:Ne zanašaj se dosti na mnenja nekoga, ki še avta od daleč ni videl kaj šele da bi si ga lastil. Obrni se na BMW forum, boš zvedel največ, sicer pa je že tam ogromno napisanega.

Sam si lastim e91 330xi in lahka rečam samo :shock: :shock: :shock: :shock:

Šele potem človek spozna da se izgubljeni čas na cestah lahko pokoristi še kako zabavno in nepozabno. 8) 8)

Se strinjam s tabo. določene znamke pustijo neizbrisen vtis (ne velja le za BMW) in zato ostaja marsikateri kupec tudi neracionalno zvest.

Kar se tiče nakupa BMW je 320d (177km) precej ugodnejši za uvoz kot stara različica (164km), saj so s start&stop sistemom močno izmanjšali izpuhe.

320i žal nisem vozil zato težko komentiram. Zvok motorja je kljub 4 valjniku lep, vendar je v očeh ljubiteljev precej izgubil (R6 ima svoj čar). V primerjavi s 320d pa se bo zdel precej anemičen, saj je navorsko precej slabotnejši od dizelskega brata - razmisli/preskusi ali tak motor ustreza tvojem stilu vožnje. Osebno bi se pri bencinskih agregatih raje ozrl po večjem bratu, raje 330i (žal precej draga in redka izbira), kjer je navora na pretek. Kakorkoli pa bo ob poplavi dizelske ponudbe zelo težko najti dober primerek z bencinskim motorjem.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Cile
Nov uporabnik

Napisal/-a Cile Ne okt 10, 2010 10:22 am

Hvala vsem za nasvete in odogovore ! :D

bo treba potrpežljivo iskat naprej, dokler ne pride ta "pravi"...

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne okt 10, 2010 12:41 pm

Cile je napisal/-a:Hvala vsem za nasvete in odogovore ! :D

LP

Veliko sreče in potrpežljivosti ti želim.

Sam sem bil pred časom v podobni situaciji, le da sem iskal nekoliko starejšega in cenejšega. Budget je bil ravno v rangu največje ponudbe (letnik 2006 in 2007). Po pol leta, ogledani kopici vozil (med 20 in 30) med MS in KP sem obupal. Izmed vseh sem našel le enega ki bi eventuelno bil primeren kandidat, vendar se na koncu nisem odločil zanj, ker je pri ceni predvsem pa motorizaciji presegal moja pričakovanja. Zato malce razmisli in morda pri merilu opreme spreglej kakšen kos opreme če naletiš na pravega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Ne okt 10, 2010 1:05 pm

No, v Nemčiji jih je 30, ki ustrezajo njegovim merilom (BMW Premium Selection)
Tudi jaz želim pravo izbiro :)
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Ne okt 10, 2010 1:15 pm

Cile je napisal/-a:Hvala vsem za nasvete in odogovore ! :D

LP

Pri nakupu rabljenega pri nas to res velja, ker so razna uvožena j***a katastrofalna... No, veliko sreče :?
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne okt 10, 2010 2:09 pm

diamant72 je napisal/-a:No, v Nemčiji jih je 30, ki ustrezajo njegovim merilom (BMW Premium Selection)

Vem da bo malo butatsto izpadlo, vendar raje vprašam, ker me res zanima. Kaj je to BMW premium slection? Kakšna vozila so to? oops

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne okt 10, 2010 3:13 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:
diamant72 je napisal/-a:No, v Nemčiji jih je 30, ki ustrezajo njegovim merilom (BMW Premium Selection)

Vem da bo malo butatsto izpadlo, vendar raje vprašam, ker me res zanima. Kaj je to BMW premium slection? Kakšna vozila so to? oops

LP

Premium selection so rabljena vozila s preverjeno zgodovino in BMW garancijo. Načeloma so skoraj tako dober nakup kot novo vozilo. V glavnem so to službena vozila zaposlenih znotraj BMW koncerna in podobno. Večinoma lepo založena kar se tiče opreme in stara leto ali dve.

Več si lahko prebereš tu: http://www.bmw.si/si/sl/usedvehicles/premiumselection/2010/main.html

LP Tristan01

Cile
Nov uporabnik

Napisal/-a Cile Če okt 21, 2010 11:16 am

Pozdravljeni !

Zasledil sem par BMW letnik 2008 z malo več km (podobno opremo-kompromis @tristan01 :)), nijhova cena je pa občutno cenejša...
Odspodaj sta dva linka:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4047344&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4065555&show=1

Imate kakšna mnenja? Sivi "zgleda" OK. Za tega črnega se mi zdi da ima nekam malo km, zunaj so M odbijači, ampak v notranjosti nista volan in menjalnik v M stilu (mogoče razbit, ali kasneje dograjeno), se motim ??

Naprej z mnenji in predlogi

LP

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Če okt 21, 2010 1:39 pm

Črni ima M odbijace nakdadno gor dane .. ker ce bi biu original M z zunanjostjo in notranjostjo .. bi meu se crno notranjost .. se pravi strop crn .. M volan,M prestavna rocka ,.. Srebrn lepsi zgleda .. edin kar je vec pri crnem je navigacija .. drugace ma pa sivi vec opreme ..

Cile
Nov uporabnik

Napisal/-a Cile Če okt 21, 2010 6:30 pm

Hvala na odgovoru,

pozna mogoče kdo te trgovce?? Še kakšna mnenja ? predlogi ?

LP

Cile
Nov uporabnik

Re: Nakup BMW 320d (e90)

Napisal/-a Cile Sr nov 10, 2010 10:38 am

Pozdravljeni !

Približuje se čas, ko bo treba kupit avto, torej izbrati pravilnega in kupit :), simple, a ne??
Črni BMW z "M-paketom" je ogledan in vožen, skratka nima pravi M paket (dal samo odbijače gor), sumnjivo malo km ima, pravi da ga je pripeljal iz Nemčije in da ga
je gor vozil nek zaposlen v BMW tovarni !?!? Servisna je pa v hiši (ne vem kaj dela v hiši), takrat je ni imel pri sebi v avtu...
Kar se tiče sivega, uvožen je iz Italije...
Ogledan je bil tudi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3669529&show=1 , zgleda kr vredu, edini od vseh ki ima 2-letno garancijo (torej inclusive paket za 2 leti), ampak je prvi avto med ogledanimi z
avtomatskim menjalnikom. Prebrskal sem po BMW forumu, pa nisem kaj dosti zasledil (ali sem spregledal)... kako se kaj odreže avtomatski menjalnik v BMW??
Mi ne gre v glavo avtomatski menjalnik v BMW-u, ali je to še en stereotip.. verjetno bo to zadnje...:D ?? kako je z servisi istega ?

Lp,

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Sr nov 10, 2010 11:25 am

kako se odreže avtomatik v bmw ti ravno nevem povedati, ti pa vem povedati to, da obstaja velika verjetnost, da se boš razvadil ob avtomatiku in bo za tebe ročni menjalnik "prenehal obstajati" :D

imamo doma 3 avte z avtomatskim menjalnikom, in nič ne kaže, da bi se ročni menjalnik vrnil v naš avtopark... :D

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr nov 10, 2010 2:20 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4219340&show=1

Kaj pa tale? Izlgeda soliden, oprema je tudi super, edini feler je manjko xenona...je pa zato letnik 2010.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Sr nov 10, 2010 7:29 pm

Glede avtomatskega menjalnika se strinjam: ko ga vozis enkrat dan ali dva, ne bi nikoli vec sel nazaj na navadnega. Ko peljem audija quattro avt. in potem presedlam nazaj na mojega je isto, kot bi se usedel v 10 let zastarel avto :)
Pri nakupu naj ti ne odlocajo prevec malenkosti (xenon, drobnarije....). Ne recem, da avto z njim ni veliko bolj funkcionalen in boljsega videza ampak vseeno....raje glej servisno knjigo, realne kilometre, ohranjenost oziroma sam pleh. Drugo se da vse naknadno kupit.

Lp
:)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 10, 2010 7:51 pm

Tudi sam bi izbral avtomatiko, 320d zna biti dobra izbira. Seveda 177KM model.
Vsekakor bi vzel z xenonom, pa ne zaradi izgleda.

Cile
Nov uporabnik

Napisal/-a Cile So nov 13, 2010 7:34 pm

Pozdravljeni!

Avto z linka, je tudi, žal, uvožen iz Italije, tako da.... raje ne :)
kar se tiče avtomatika, vsi (redki proti!) z katerimi sem se pogovarjal, pač potrjujejo zgoraj napisana dejstva o avtomatiku.
bo treba pač narediti probno (malo daljšo, če je le možno) vožnjo, da se dobi vtis, kako kaj deluje/občutek..
Če ima kdo izkušnje z tem menjalnikom, prosil bi da napiše svoj vtis, torej + in -.

P.S. vsekakor se gleda 320d (177 KM) :)

Lp

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK So nov 13, 2010 8:21 pm

Verjetnost, da bos nasel takega bmw-ja slovenskega, ohranjenega, z normalno ceno je zelo majhna....! Verjemi....! ni pa vse iz tujine razbito, zanic, kot nekateri predvidevate.
:)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Ne nov 14, 2010 3:30 pm

Cile je napisal/-a:Pozdravljeni!

Avto z linka, je tudi, žal, uvožen iz Italije, tako da.... raje ne :)
kar se tiče avtomatika, vsi (redki proti!) z katerimi sem se pogovarjal, pač potrjujejo zgoraj napisana dejstva o avtomatiku.
bo treba pač narediti probno (malo daljšo, če je le možno) vožnjo, da se dobi vtis, kako kaj deluje/občutek..
Če ima kdo izkušnje z tem menjalnikom, prosil bi da napiše svoj vtis, torej + in -.

P.S. vsekakor se gleda 320d (177 KM) :)

Lp

Sem imel na testu 320d z x drive in avtomatiko. V mestu je res prijeten za vožnjo ker ni potrebno ves čas viseti na sklopiki. Malce me pri tem motorju zmoti le, da si občasno avtomatika vzame malce preveč časa za razmišljanje oz. dobil sem občutek da se ne more odločiti voziti v višji prestavi ali ne. Takoj ko malce bolj konkretno stisneš plin (ne kick down) prestavi v nižjo. Sem pa opazil da pri 6 valjnikih tega pojava ni. Morda je to povezano z razporeditvijo navora. Vsekakor pa dodatek vreden svojega denarja.

Pri uvoženih primerkih pazi le da ne boš kupil kakšnega dienstwagna, saj je avtomatika za razne trgovske potnike ki so veliko na poti marsikje obvezna.

LP Tristan01

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So nov 20, 2010 4:30 pm

320d bi vzel ročnega.
Šestaka pa z avtomatiko. Nasploh bi avtomatiko vzel več ali manj samo pri močnejših motorjih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov