Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Stanč
Nov uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Stanč Ne avg 22, 2010 1:36 pm

Hvala zaenkrat glede odgovorov in predlogov, saj tudi jaz sem nekako dizelaše že odpisal. Pač kratka pot do službe. Saj poleti velikokrat grem brez avta v službo, vendar tu so deževni dnevi, hladnejši dnevi in nato zima.... Sem pa že razmišljal, da bi imel dva avta - enega do 50kW ter eno mrcino. Sam kaj pa jaz vem, živim sam, pa bom imel dva avta. :?
Torej, je avto s turbino za mene spremljiv (recimo 335Ci)???? :?: :?: :?:

Iščem pa večji kupe ali pa kabriolet s trdo steho, vi mi pa dajete linke za majhne kabriolete s platneno streho. Ok, saj ne rečem, da mi niso všeč, sam tega ne iščem.

Glede M5, je res ubijalska mašina, vendar BMWja 5ko sem odpisal, ker jih je na naših cestah malo morje, res da ne M5, vendar sem rekel, da grem do enih 3000ccm ter do šest-cilinderaša. Če bi šel višje bi raje vzel kakšno BMW 650i. 8)

Hvala še enkrat za dosedanje predloge.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne avg 22, 2010 1:49 pm

S turbino ne bo nič narobe, potrebno je le pravilna vožnja. Namreč turbine so občutljive če jih priganjaš hladne, in če po vožnji, recimo divji ali pa po AC na višjih obratih, avto ko se ustaviš takoj ugasneš. Zato velja pravilo, da vsakič ko je turibna zelo ogreta, zadnjih nekaj kilometrov voziš umirjeno, ali pa pustiš atvo na mestu, da malo dela v prostem teku. Recimo ko greš tankat po vožnji na AC naj avto kake 2 minutki malo dela v prostem teku.

Namreč turbino hladi olje in če je to zelo segreto in ugasneš avto olje več ne teče skozi hladlnik in ne odvaja toplote od turbine. Če pa avto na mestu še en čas dela in dela tudi hladilni sistem turbine pa se olje ohladi in potem lahko ugasneš avto.

Dizel pa za kratke relacije ni primeren iz več razlogov. Prvo je ta, da rabi več časa da se ogreje, predvsem pa se zabaše ( razni EGR-ji, DPF-ji, itd...) od saj če ga vsake toliko časa malo ne "preluftaš". Zato recimo če dizla voziš samo po mestu na krajših relacijah in greš potem na AC kjer ga konkretno pritisneš se za tabo kadi kot iz lokomotive, dokler ne izgori vse ven. Pri bencinarjih teh problemov načeloma ni.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 22, 2010 1:59 pm

@lizard: za vsako turbino je smrtno, če se vozi dnevno 3 km v eno smer in dobro veš, da imam prav zato ne piši, da s turbino nebo nič narobe.

Stanč
Nov uporabnik

Napisal/-a Stanč Ne avg 22, 2010 2:00 pm

Ok, torej bi bila turbina za mene sprejemljiva, kajti te tri km do službe me vodi skozi mestni promet, v tem času se itak sama turbina ne bo ogrela, ker ne bo potrebe za to,
včasih se mi ti tri km vlečejo tudi 20 minut, ko se vračam domov. Torej bodo samo nizki vrtljaji.

Stanč
Nov uporabnik

Napisal/-a Stanč Ne avg 22, 2010 2:01 pm

Ok, ima kdo praktične izkušnje s tem?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne avg 22, 2010 2:15 pm

kupi si nov avto ;)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne avg 22, 2010 2:18 pm

Sicer ni tolk "ql" kot a5 in bmw 3, ampak izpolnjuje zahteve. Razen cene:)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3878554&show=1

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 22, 2010 2:20 pm

denis,mag. je napisal/-a:bmw,audi je vzdrževanje izredno drago.
Moraš pa tudi imeti še kakšnih 10k na računu za morebitne okvare itd.

Daj ne stresaj buc po forumu lepo te prosim.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne avg 22, 2010 2:30 pm

kolesar je napisal/-a:kupi si nov avto ;)

Jaz osebno za 30k€ ne najdem nekega novega vozila za katerega bi lahko rekel da je 'sanjski'.
Mislim pa da Stanč tudi ne.

Pomojem da z Audije A5 ali BMW 3 - 2, 3 leta starim nima kaj zgrešiti.
Saj tak avto pa tudi ne kupi kar vsak 'hajvan' ki bi ga samo teral in neprimerno vzdrževal, ali pač ?

Stanč
Nov uporabnik

Napisal/-a Stanč Ne avg 22, 2010 2:35 pm

danatory je napisal/-a:Sicer ni tolk "ql" kot a5 in bmw 3, ampak izpolnjuje zahteve. Razen cene:)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3878554&show=1

Se strinjam popolnoma s teboj, tudi glede cene. :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne avg 22, 2010 2:39 pm

B|ind je napisal/-a:Pomojem da z Audije A5 ali BMW 3 - 2, 3 leta starim nima kaj zgrešiti.
Saj tak avto pa tudi ne kupi kar vsak 'hajvan' ki bi ga samo teral in neprimerno vzdrževal, ali pač ?

takih je kar nekaj, ki potem po avto.net-u pišejo kako je avto super ohranjen in poservisiran, kar je pa daleč od resnice.

@stanč:
najboljši predlog katerega si podal je nakup volva S80.
lahko si ga omisliš v V8 verziji.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne avg 22, 2010 3:05 pm

Moje mnenje je, da sam razmisliš kakšen avto želiš in si ga tudi kupiš, tukaj ti vsi stresamo svoje predloge, ki pa ti ne bojo kaj posebej pomagali pri odločitvi, oziroma te mogoče še bolj begajo pri tvoji odločitvi

Poslušaj svojo notranjo željo, preleti nato čimveč salonov, oglasov in kupi avto.

Moje mnenje je čim novejši avto, z garancijo, 1 lastnik ali nov, z čim manj kilometri, seveda nikoli poškodovan. To bi bilo v kratkem

Lp

Stanč
Nov uporabnik

Napisal/-a Stanč Ne avg 22, 2010 3:36 pm

scirocco12 je napisal/-a:Moje mnenje je, da sam razmisliš kakšen avto želiš in si ga tudi kupiš, tukaj ti vsi stresamo svoje predloge, ki pa ti ne bojo kaj posebej pomagali pri odločitvi, oziroma te mogoče še bolj begajo pri tvoji odločitvi

Poslušaj svojo notranjo željo, preleti nato čimveč salonov, oglasov in kupi avto.

Moje mnenje je čim novejši avto, z garancijo, 1 lastnik ali nov, z čim manj kilometri, seveda nikoli poškodovan. To bi bilo v kratkem

Lp

Problem je motor, dizele sem že odpisal, sedaj je vprašanje turbina - da ali ne, bo za moje potrebe delala do enih 150k km.
Primer - sicer mi ja Audi A5 všeč, vendar nov s tako opremo kot bi jo jaz rad stane 60k €, ok sedaj pa lahko dobiš po treh letih takšnega za okoli 30k+, vendar so samo turbo-dieseli (3.0TDI) ali turbo-bencinarji (1,8TFSI), zato kakšno je vaše mnenje za turbino in kratke ture. Če turbina ni zame potem bom Audi A5 odpisal ali pa počakal na kakšen pametni 3,2 FSI.
Ali pa dam odpoved in poiščem službo, kje dlje stran od doma, da bom dlje časa užival v vožnji. :lol:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 22, 2010 3:39 pm

Ne sekiraj se glede turbine, sej pa to ni cokolada da se ti ob prvi "kriticni" situaciji stopi...

A5 1.8 TFSI bi bil zate prava stvar.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne avg 22, 2010 6:03 pm

Courage™ je napisal/-a:Ne sekiraj se glede turbine, sej pa to ni cokolada da se ti ob prvi "kriticni" situaciji stopi...

Se strinjam! Upoštevat moraš tudi stroške vzdrževanja ene in druge mašine in če se ne motim, je 1.8 TFSI pri tem malo bolj "ljudska". Pri avtu ni v igri samo turbina in če ti pri 3.2 gre kaj po gobe zna bit tudi velik strošek, poleg že itak večje porabe in vzdrževanja. Iz finančne plati dvomim, da ti ta zloglasna turbina pomeni tak rizik...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne avg 22, 2010 6:16 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Ne sekiraj se glede turbine, sej pa to ni cokolada da se ti ob prvi "kriticni" situaciji stopi...

Se strinjam! Upoštevat moraš tudi stroške vzdrževanja ene in druge mašine in če se ne motim, je 1.8 TFSI pri tem malo bolj "ljudska". Pri avtu ni v igri samo turbina in če ti pri 3.2 gre kaj po gobe zna bit tudi velik strošek, poleg že itak večje porabe in vzdrževanja. Iz finančne plati dvomim, da ti ta zloglasna turbina pomeni tak rizik...

Drži tole.

@Stanč, kaj meniš, koliko ljubljančanov, ki delajo v LJ in živijo v LJ imajo na svojih avtih TURBINE? Mogoče naredijo še manj kilometrov, kot ti. In se še vedno vozijo brez problemov. Tako da ne se preveč sekirat glede tega.

Lp

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

nekaj predlogov

Napisal/-a diamant72 Ne avg 22, 2010 6:34 pm

Kupe
Ford Mustang V6 MY2011

Cabrio
VW EOS White Night 2.0TSI/3.6 V6

Limo
Saab 9-5 2.0T MY2010/11 (+ Hirsch recimo)
Volvo S60 2.0T MY2011
Jaguar XF 3.0 V6
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

slodreamer
Nov uporabnik

Napisal/-a slodreamer Ne avg 22, 2010 6:45 pm

mal OT, sry :P, sam daj si kupi garažo prvo :P jaz nikol nebi mel tak avto zunaj, pa še ceno bo bolš držala :)
je pa od teh men najbolj hud a5, sploh S-Line

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne avg 22, 2010 6:57 pm

audifreak;
m3 ali m5 sta pa povsem drug razred kot kak audia5 al pa bmw 320.. Tak avto kosta. zavarovanje+kasko(ki ga na takem avtu potrebujes), + bencin, se kake gume ali pa kak strosek pri zavorah ipd, garantiram da pod 6000€ letno nimas kej praskat. Ze jest imam za moj ki je mnogo manj ekskluziven stroskov blizu tej steviliki.

Se pravi ce tak avto kupi bo nekje v 4 letih avto se enkrat "poplacal" cist tko za predstavo lastniku.

Moj glas gre audi a5, lep in dober avto mogoce pogledas za kak s-line paket s primerno barvo in platisci je pravi xxx na cesti.
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne avg 22, 2010 9:04 pm

Sam bi na tvojem mestu premislil še o dveh stvareh :
1. Ali vzameš automatika - sam bi se odločil zanj
2. Ti ne bi bil zadosti 320d z 177KM?

Glede turbine : nova stane cca. 1000 EUR - kar predstavlja nekje 3% cene avtomobila.
A ni to malček smešno.

Tudi pri sanjah si lahko realen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov