Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr avg 25, 2010 3:36 pm

@Antiznačkar - zunanjost/notranjost - stvar okusa! ;)

@TrijoAdijo - HDi-ji se mi zdijo ZELO anonimni kar se tiče problemov...kar je verjetno velik plus. Al se mi sam zdi? :)

@hnoda - pomojem super odločitev! Veliko varnih in užitka polnih kilometrov! :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 25, 2010 4:45 pm

Daedalus je napisal/-a:
@TrijoAdijo - HDi-ji se mi zdijo ZELO anonimni kar se tiče problemov...kar je verjetno velik plus. Al se mi sam zdi? :)

Ne vem. tudi meni se zdi, da je bilo kar nekaj probelmov z EGR ventili, injektorji ki ščijejo nafto mimo tesnil, jermenicami,nepojasnjenim cukanjem in meni osebno odvratnim pogledom na količino olja na motorju..:D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr avg 25, 2010 4:50 pm

Gledal sem 'francoza' Citroen C4 z 'nemškim' 1.6 bencinskim motorjem v nosu in 'nemca' Ford Focus z 'francoskim' 1.6 dizlom v nosu... kdo je zdej tu nemc kdo pa francoz je lahko debata. ;D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 25, 2010 4:54 pm

Hahahaha..:D:D

C4 je francoz z nemško tehniko, Focus pa amerikanc s francosko tehniko... :P:P

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr avg 25, 2010 5:44 pm

Imam pa še dve vprašanji...

1. Šla bova pogledat še k kakšni FORD avtohiši v Ljubljani in malo pogledala ponudbe za isti avto tam (zlasti tudi ker hoče imet noter bluetooth), a ma kdo dobre izkušnje s kakšno Ford avtohišo v Ljubljani (a je samo Summit?)?

2. Situacija je taka, da bom jaz kupil od mat' rabljen avto in prodal svojega starega... Od ma't stari avto je bil registriran en mesec nazaj, moj stari pa ima registracijo do konca januarja. Oba hočeva prenesti obstoječe zavarovanje, mat' na Focusa, jaz pa na njen stari avto, obenem pa želim prodati moj stari avto še registriran... V bistvu bi jaz torej rad prenesel zavarovanje na od mat' stari avto, moj stari avto bi pa ostal registriran, samo brez zavarovanja... Kako predlagate da speljemo to situacijo?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr avg 25, 2010 6:40 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:

Ne vem. tudi meni se zdi, da je bilo kar nekaj probelmov z EGR ventili, injektorji ki ščijejo nafto mimo tesnil, jermenicami,nepojasnjenim cukanjem in meni osebno odvratnim pogledom na količino olja na motorju..:D

LP!

Aha...verjetno sem marsikaj spregledal. No, glede šob sem vedel, da so problem pri Fordovih dizlih, oz. da so Fordovi dizli občutljivi na nafto slabše kvalitete. So vsi Fordovi dizli PSA-jevi?

(Pomoje tu pomaga kakšna preventiva...aditiv na vsake xxxxkm?)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 25, 2010 6:56 pm

To je problem pri vseh CR dizlih, ne sam Fordovih. Ne, niso vsi Fordovi dizli iz PSA-ja (hvalabogu :) ).
Govoru sem o tem, kako nafta uhaja med glavo motorja in dizo....kot zanimivost, se to dogaja le pri PSA "tdci"

LP!

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Sr avg 25, 2010 6:59 pm

hnoda je napisal/-a:Imam pa še dve vprašanji...

1. Šla bova pogledat še k kakšni FORD avtohiši v Ljubljani in malo pogledala ponudbe za isti avto tam (zlasti tudi ker hoče imet noter bluetooth), a ma kdo dobre izkušnje s kakšno Ford avtohišo v Ljubljani (a je samo Summit?)?

2. Situacija je taka, da bom jaz kupil od mat' rabljen avto in prodal svojega starega... Od ma't stari avto je bil registriran en mesec nazaj, moj stari pa ima registracijo do konca januarja. Oba hočeva prenesti obstoječe zavarovanje, mat' na Focusa, jaz pa na njen stari avto, obenem pa želim prodati moj stari avto še registriran... V bistvu bi jaz torej rad prenesel zavarovanje na od mat' stari avto, moj stari avto bi pa ostal registriran, samo brez zavarovanja... Kako predlagate da speljemo to situacijo?

Svoj stari avto prodaj čimpreje in potem naredita prepis za stari avto od mame ona registrira novega. Ne komplicirat po nepotrebnem. ;) Kaj pa če ga data v račun, ko bo mama kupovala novega? Ubiješ dve muhi na en mah. ;)

Lp

Enzo83
Nov uporabnik

Napisal/-a Enzo83 Sr avg 25, 2010 7:05 pm

hnoda je napisal/-a:Imam pa še dve vprašanji...

Simpl.
Ti prodaš avto, narediš prepis in prekineš zavarovanje, vendar ne odjaviš avta (kupec ti prinese kopijo nove zavarovalne police). Ko zavaruješ od matke avto, se dobropis zavarovanja, tvojega starega avta prenese na tvojega novega, tako da plačaš samo razliko. Cestnine ni potrebno še 1x plačevati, če avto ni odjavljen. Matka tebi proda avto, ga ne odjavi, ampak samo prekine zavarovanje in ga prenese na nov avto ter seveda plača 100% cestnino.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr avg 25, 2010 9:46 pm

Hvala za uporabne komentarje! Če ne bo šlo drugače, bom tako naredil.

Hec je namreč v tem, da bi rada midva z mat' že takoj izvedla prodajo njenega starega avta meni, ker tako ona dobi nekaj keša za novi avto, ki bi ga rada kmalu kupila... Mojega starega bi pa jaz potem prodal približno v enem mesecu (če ga bo kdo hotel :)), ker bi blo fajn najprej mal porihtat rjo pri blatnikih zadaj in zna mal trajat. Mogoče preveč kompliciram, ampak tko je :D

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr avg 25, 2010 10:53 pm

a4 je napisal/-a:na radgonskem sejmu sem videl focusa znižanega na 12.800 :shock:

pa v novo astro sem se spet usedel po dolgem času :lol:

8]

pol leta nazaj so doma kupili NOVO astro H. je dosti bolj pregledna, preizkušena na trgu že 5 let in dovolj velika
solidna oprema je bila takrat 12.000, danes morda 11.000
(90 konjev, klima, esp, tempomat)
po BC zaenkrat 6.8 s klimo na polno

jo ma fotr, kupljena februarja. ker je iz zaloge, in prišel lih kar nov model je bila cena točno 11.000 ČE vzameš na lizing za namanj 2k€

oprema Enjoy 1.4 16V 90 KM

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3940838&show=1
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe avg 27, 2010 12:40 am

požeruh od avta.. spije 9l ob normalni vožnji
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov