Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To avg 31, 2010 9:31 am

Clio ima klimo in tempomat če si to hotu povedat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 9:50 am

Jaz se nisem odločil za cliota, največ zaradi notranjosti ki je za moj okus ogabna za tak rang oz ceno avta, drugače pa nimam besed razen skakanja po cestah. Podvozje je res bolj trdo naštimano, ampak to sploh ni problem katerikoli avto prerihtat na trše podvozje.

Clio bo prišel do izraza samo na kakšni progi, vse ostalo je pa isti k.... ker tistih par sekunt ne bo velike razlike oz boš pač par sekund kasneje prišel do gostilne

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar To avg 31, 2010 10:06 am

ManIAK lahko da je bil lapsus in da je bila samodejana klima. Edini point kar sem ga hotel narediti je generalna razlika v opremi med avtomobiloma in namenu uporabe.
Razen ce mislis da je clio cup primeren avto za dnevno voznjo in dopuste. Pol pa itak odstopam od debate.

AU
Nov uporabnik

Napisal/-a AU To avg 31, 2010 10:18 am

Še vedno ne vem kje je takšna generalna razlika v opremi! Ne vem če imaš ti v mislih pravega clia (CUP ne pomeni brez klime, el. pomika stekel itd. ) Tako ima omenjeni clio med drugim tudi prostoročno odklepanje in zagon motorja, kar je še posebej praktično pri vsakodnevnih kratkih vožnjah in skakanjih.

Se pa strinjam, da je za vskaodnevno skakanje in kazanje pred mimoidočimi bolj opazen DS3 za same vozne užitke pa definitivno clio!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To avg 31, 2010 10:20 am

žabar je napisal/-a:Razen ce mislis da je clio cup primeren avto za dnevno voznjo in dopuste. Pol pa itak odstopam od debate.

Clio CUP je primeren avto za dnevno vožnjo in dopuste. Rej je, da ni najbolj primeren avto za družine, ampak meni vsakodnevna vožnja ne dela preglavic. Tud recaroti so zelo udobni in tudi po 5ih urah sedenja v njih ni blo čutit nekih bolečin v hrbtu.

Če ti omenim da sem imel porabo pri utekavanju 7,8l/100km po BC mi pa najvrjetneje tako nebi vrjel a?

Moj post je bil mišljen brez kakeršnih koli provokacij, hotel sem samo povedat da je tudi za daily drive super avto in da je lahko tudi poraba majhna, če tako hočeš.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 10:29 am

Ali je možno, da ima ds3 pri NCAP-u 4 zvezdice? :shock:

http://avtomobili.najdi.si/avtopodatki. ... Sport+chic

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 10:37 am

Skakanje? Enlighten us :EE pozabil si napisat, da Clia nikoli ne boš spravil na 5.6/100km. Če pa meniš, da je skrivnost dobre lege trdo podvozje.... =P

žabar je napisal/-a:Razen ce mislis da je clio cup primeren avto za dnevno voznjo in dopuste. Pol pa itak odstopam od debate.

To je zelo relativna stvar kdaj je avto primeren za dnevno vožnjo/dopust in kdaj ne. Meni npr. trdo nastavljeni amortizer/vzmet combo ni problematičen za daily-use. Hitro dušenje lukenj mi je še celo bolj všeč kot pa neko semi-športno podvozje z raznim nihanjem, zibanjem, poskakovanjem,.....če pa mojega fotra vprašaš je pa že druga stvar :EE dokler se ne pelje hitreje in je toliko boljše, da se avto manj nagiba in potem mu je pa spet všeč.

Če je Clio z cup paketom primeren za dopust? Hja spet odvisno. Jaz z mojo punco in prijatelj z njegovo smo se normalno peljali na morje. Prostora spredaj/zadaj dovolj in tudi v prtljažnik smo spravili stvari za 1 teden. Sem bil po 5 ur vožnje zmatran? Ja! Sem hotel prvi dan, ko pridem nazaj domov, zamenjati avto za nekaj mehkejšega? Ne! Odvisno kaj hočeš od avta in potem si tudi pripravljen sprejeti določene kompromise. Na daljših (ne govorim zdaj 200km, ampak res dolgih relacijah) poteh si pač posledično mogoče 1/2 bolj udelan.

Je Clio z cup paketom primeren za 56 let starega moškega za dnevno uporabo? Ne vem, ampak si pa mislim da v veliki večini se bi jim po naših cestah zdel pretrd in izstop iz Recarotov nesramno težaven. Bi šla družina z otroci na morje z takšnim avtom? Hja...težko. Voziček in vso kramo bi težko spravil v avto. Čeprav bi tudi racing-daddy našel strešne nosilce itd. :EE

Dokler ne specificiramo kaj je/ni za dnevno uporabo in dopust bomo težko kaj dorekli, ker to je za vsakega drugače.

pskoda je napisal/-a:Ali je možno, da ima ds3 pri NCAP-u 4 zvezdice? :shock:

:shock: kako je to mogoče, če ima pa Corsa OPC 5-zvezdic pa je 2007 letnik :?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 10:44 am

_Ozi_ če misliš zakebavat ti kar daj, me ne gane, pa za kakšno dobro stavo ti dokažem porabo.
Glede podvozja mi se ne da pisat, ker upam da dobro veš da niso bistveni samo amortizerji in fedri.
Glede corse in petih zvezdic, nimam 07 letnik ampak 09, ti pa mislim da imaš 07 če ne 06, pa tudi ne vem če ima 5 zvezdic

Pa kaj ti gre tako v nos? Mogoče zato, ker sem rekel da ima clio grdo notranjost?
Zadnjič spremenil pskoda, dne To avg 31, 2010 10:50 am, skupaj popravljeno 2 krat.

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar To avg 31, 2010 10:46 am

Ne vem zakaj nebi za take podatke pogledal na NCAP strani....

http://www.euroncap.com/results/citroen ... 9/378.aspx

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 31, 2010 10:49 am

In ti greš gledat na najdi.si podatke o avtih? :roll: Ni čudno, da pol pride do kregarij in dezinformacij, če tiste info pišejo razni mulčki, ki vejo o avtih samo, da ima 4 kolesa in volan.

Imaš uradno stran pa tam glej!!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 11:14 am

peroRS je napisal/-a:

In ti greš gledat na najdi.si podatke o avtih? :roll: Ni čudno, da pol pride do kregarij in dezinformacij, če tiste info pišejo razni mulčki, ki vejo o avtih samo, da ima 4 kolesa in volan.

Imaš uradno stran pa tam glej!!

Zame je najdi.si zelo dober za nahitrco pogledat avte oz karakteristike, če pa kakšne stvari klanfajo se pa itak da pregledat. Pa bog te usliš, da bi bil še enkrat mulc

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 11:20 am

pskoda je napisal/-a:Glede podvozja mi se ne da pisat, ker upam da dobro veš da niso bistveni samo amortizerji in fedri.

Mislim da še mal bolj ve kot ti ;)

Glede večnega krega o porabi Cliota RS vs. karkoli turbinsko polnjenega. Ozi vam je lepo napisal in še enkrat vam bo da prek 11l ga ne spravi in to dinamične vožnje vključno z racelandom. Kar se pa turbakov tiče: ko je jajcaš na območju največjega navora itak da ne pije velik. Ko pa je boost je pa tud bencin.....mislim halooo to je ja logika.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 11:22 am

pskoda je napisal/-a:_Ozi_ če misliš zakebavat ti kar daj, me ne gane, pa za kakšno dobro stavo ti dokažem porabo.
Glede podvozja mi se ne da pisat, ker upam da dobro veš da niso bistveni samo amortizerji in fedri.
Glede corse in petih zvezdic, nimam 07 letnik ampak 09, ti pa mislim da imaš 07 če ne 06, pa tudi ne vem če ima 5 zvezdic

Pa kaj ti gre tako v nos? Mogoče zato, ker sem rekel da ima clio grdo notranjost?

Ne zajebavam, ampak nekatere stvari, ki jih izjaviš so pa nepremišljene in simply -> stupid. Za porabo sem ti že napisal v eni tretji temi, da verjamem kako je lahko motor z majhno prostornino in prisilnim polnjenjem ob res lepi vožnji varčen. Tega ti takrat nisi premogel bolj globoko premisliti in si slepo trdil, da ima Clio minimalno porabo 10L kar pa spet ni res, ker pri konstantno lepi vožnji je poraba izredno nizka, ampak kdo si kupi/vozi performance avto nonstop v takšnem režimu, da bi imel potem povrečno porabo takšno?

Glede podvozja še vedno čakam na konkreten odgovor od tebe. To, da si sedaj obrnil moje vprašanje mi ni nič odgovorilo. Ravno tako tudi nisi obrazložil "skakanja".

Očitno imaš neke komplekse, ker sem še enkrat moj post prebral in od kje si razbral, da imam tvojo Corso v mislih? Napisal sem letnik 2007, ker je bila takrat izdana in že takrat dosegla vseh 5 zvezdic. Glede mojega pa narobe misliš - to ti gre očitno dobro od rok.

Ne gre mi v nos, da si napisal kako se tebi zdi notranjost Clia. Tudi sam bi lahko kakšno na to rekel in nikjer nisem napisal, da je vrhunec lepote in bi jo bilo treba poslikati, okviriti in postaviti zraven Mona Lise. Od kje ti pobiraš takšne? :? Od tebe sem samo želel, da argumentiraš kar si napisal, ampak očitno bom vse druge stvari prej dočakal od tebe kot pa konstruktiven post.

Lp & brez zamere ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 11:26 am

airmike je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Glede podvozja mi se ne da pisat, ker upam da dobro veš da niso bistveni samo amortizerji in fedri.

Mislim da še mal bolj ve kot ti ;)

Glede večnega krega o porabi Cliota RS vs. karkoli turbinsko polnjenega. Ozi vam je lepo napisal in še enkrat vam bo da prek 11l ga ne spravi in to dinamične vožnje vključno z racelandom. Kar se pa turbakov tiče: ko je j***aš na območju največjega navora itak da ne pije velik. Ko pa je boost je pa tud bencin.....mislim halooo to je ja logika.

Zelo, zelo močno dvomim oz so to ene velike buče, spoh da ne govorim o racelandu, kjer ni nobene kilometrine, samo gas v podnu.

Mah, spet se začenja poraba. NAslov teme je drugačen

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 11:29 am

Lej vidu sem na lastne oči nimam pa nobenega razloga da bi lagal. Glede racelanda pa morš probat da veš kolk časa je gas v podnu ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 31, 2010 11:30 am

pskoda je napisal/-a:
Zame je najdi.si zelo dober za nahitrco pogledat avte oz karakteristike, če pa kakšne stvari klanfajo se pa itak da pregledat. Pa bog te usliš, da bi bil še enkrat mulc

Na najdi.si ipd. straneh (tudi tujih) je lapsusov še pa še (ko se enkrat poglobiš v iskanje raznih podatkov) :roll:

Vsaj glede zadnjega stavka se strinjam s tabo. :D

ps.: zopet se je začela debata o porabi :jao: :jao:

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ To avg 31, 2010 11:33 am

pskoda je napisal/-a:Zelo, zelo močno dvomim oz so to ene velike buče, spoh da ne govorim o racelandu, kjer ni nobene kilometrine, samo gas v podnu

Bom poslikal - just for you :EE imam nekje med 3-4k km narejenih na trip A z 2xRL vmes in je povrečna poraba 10,3L/100km. Ali pa video posnel :EE Mislim, da sem celo nekje vmes menjal olje tako da lahko tudi potrdim km itd. Slike iz RL so pa tudi :) uglavnem pri dinamični vožnji z občasnimi izbruhi je to to. Koliko je poraba pri konstantnem preganjanju na isti relacija (Clio / Corsa) sem pa tudi že enkrat napisal :)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To avg 31, 2010 11:34 am

Človek ki kupuje DS3 ali Clio Cup ali kaj podobnega NE SME gledat na porabo! Pa saj to je sramotno da se o porabi pogovarjate v taki temi ... Zakaj bi sploh kupil tak avto potem če bi bila poraba tako pomembna tukaj?

Svaka čast res... :clapclap

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To avg 31, 2010 11:40 am

_Ozi_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Zelo, zelo močno dvomim oz so to ene velike buče, spoh da ne govorim o racelandu, kjer ni nobene kilometrine, samo gas v podnu

Bom poslikal - just for you :EE imam nekje med 3-4k km narejenih na trip A z 2xRL vmes in je povrečna poraba 10,3L/100km. Ali pa video posnel :EE Mislim, da sem celo nekje vmes menjal olje tako da lahko tudi potrdim km itd. Slike iz RL so pa tudi :) uglavnem pri dinamični vožnji z občasnimi izbruhi je to to. Koliko je poraba pri konstantnem preganjanju na isti relacija (Clio / Corsa) sem pa tudi že enkrat napisal :)

Ok ozi, recimo da ti verjamem, samo kaj so pa pol teli počel z novim cliom, vozil v drugi in gas v podnu? http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=26656

Jaz odstopim, ker nikjer nismo prišli skupaj in tudi tukaj ne bomo. Lahko gremo enkrat za foro na eno turo pa vidmo v praksi kako to zgleda

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike To avg 31, 2010 11:50 am

Avtorju teme:

Clio RS je napol dirkalnik. Ostalo je bol namenjenu šminkanju pa da ma ravno tolk moči/navora da podraga kakega čipanega dizla v ovinkih pa lastniki ponavadi ne izkoristijo niti 60% zmogljivosti ker pač uporabljajo obrabljene izgovore kot so: kazni prevelike, ceste slabe itd... Poraba ne vem kolk ti pomeni je pa res da je pri teh avti v drugem planu je pa vseeno fajn da ni pretirana. Ob normalni vožnji bo poraba tam tam pri priganjanu ( in močno dvomim da pskoda ve o kakšnih hitrostih je tu govora) bo turbo pil več. Pozabljate da to ni 20 let stari 2.0 N/A ki papa bencin ko zmešan.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 17 gostov