Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent To sep 07, 2010 8:02 pm

BBS, kot vidim priporočaš enega najbolj problematičnih motorjev, katerega se vsi izogibajo- 1.9 dci.... hmmm razmisli še malo.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To sep 07, 2010 8:08 pm

Z 1.9dci so baje sami problemi, kolegu je mislm da diza šla po gobe, če se ne motim je ostala odprta in je poškodovala bat. V glavnem motor je bil za u kanto ker se ga ni splačalo rihtat.
Je pa blo to na scenicu. Zdej ma golfa dizla in je zadovoljen. ;)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To sep 07, 2010 8:43 pm

Ok prav, jaz pa poznam enga k mu je baje njegovi bab na avtu fiatu med vožnjo voznikova vrata stran padla, pa volan v rok ostal,.... hehe :lol:

Madona ste k vaške babe... POVEJTE IZ LASTNIH IZKUŠENJ!
Vsi vemo da so bli ti omenjeni motorji problematični letniki 2001 do 2003 in da ta letnik ni za kupit. Kurirji na traficih (City Expr. - kako soboto tudi jaz pomagam šraufat mehaniku) z isto mašino klepajo tut po 400.000km, pa je to služben avto (beri: brez milosti)!

Jaz imam ta motor in z moje strani lahko rečem, da zaenkrat super laufa, če bi kaj narobe šlo bi hitro zamenjal avto, ker nimam živcev da bi skos okol serviserju letal!

No, zdj se pa kregajte naprej glede stokrat prežvečene teme!

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 07, 2010 8:47 pm

jack86 je napisal/-a:Ok prav, jaz pa poznam enga k mu je baje njegovi bab na avtu fiatu med vožnjo voznikova vrata stran padla, pa volan v rok ostal,.... hehe :lol:

Madona ste k vaške babe... POVEJTE IZ LASTNIH IZKUŠENJ!
Vsi vemo da so bli ti omenjeni motorji problematični letniki 2001 do 2003 in da ta letnik ni za kupit. Kurirji na traficih (City Expr. - kako soboto tudi jaz pomagam šraufat mehaniku) z isto mašino klepajo tut po 400.000km, pa je to služben avto (beri: brez milosti)!

Jaz imam ta motor in z moje strani lahko rečem, da zaenkrat super laufa, če bi kaj narobe šlo bi hitro zamenjal avto, ker nimam živcev da bi skos okol serviserju letal!

No, zdj se pa kregajte naprej glede stokrat prežvečene teme!

:bow :bow :bow :tomidelej: :tomidelej: Bravo!!!!

lp

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To sep 07, 2010 9:52 pm

Ok prav, jaz pa poznam enga k mu je baje njegovi bab na avtu fiatu med vožnjo voznikova vrata stran padla, pa volan v rok ostal,.... hehe Laughing

Jst samo povem primer kakšno izkušnjo je imel kolega(v bistuv sorodnik).
Jaz osebno če mi kdo plača ne vzamem renoja, lahko naredi 3.000.000km pa ga ne maram ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To sep 07, 2010 10:37 pm

nimampojma je napisal/-a:Najprej pozdrav vsem na forumu.

Ker sem se odločil za menjavo avta, sem malo pobrskal na internetu in našel ta forum, ki se mi zdi še nekak najbolj obiskan.
Rabim namreč pomoč in nasvete pri nakupu novega rabljenega avta.

Po dobrih sedmih letih bom menjal svojega Seata. Z njim sem bil zadovoljen in bi ga še naprej uporabljal. Problem je namreč v tem da sem se preselil in sedaj se velik več vozim. To pomeni da bi potreboval vozilo s katerim se da za enak denar voziti več.
Seat Cordoba Vario 1.6 l.2000 ima mal večjo porabo to je tam okoli 9l/100km.

Potrebujem torej zanesljiv avto star največ 5-6 let, ki porabi okoli 6l/100km, najbolje pa pod to vrednostjo. (Raje bencinar kot na dizel...)
Cenovno naj bo v območju med 4000€ in nekje 6500€.
Poleg tega si želim da ima avto avtomatsko klimo in udobne sedeže, da ni pretrdega podvozja, ima nekaj več prtljažnega prostora, kot sem imel do sedaj. Seveda se ne branim dodatnega udobja kot so recimo , ekel. paket, pot. rač., tempomat,...

Zanimivo so mi
Opel Astra 3 karavan
Peugeot 307 SW ali break
Citroen Xara (Picasso)
Alfa 156 SW...

Poleg tega me zanima kakšne imate kaj izkušnje in mnenja o prodajalcih rabljenih avtov na širšem celjskem območju.

Vsak pameten nasvet/predlog ali izkušnja je dobrodošla.
Hvala

Najprej da poudarim, da porabo pod 6 litrov z bencinarjem ne boš imel. Edino, če kupiš kakšno jajčko z 1.1 motorjem.

Napisal si, da hočeš udoben in zanesljiv avto.
Tale ima vso elektriko in avtomatsko klimo, velik prtljažnik in udoben je.
Pri tem avtu lahko dodatno vgradiš original tempomat pod obročem volana.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3895748&show=1

Tale ima vso opremo in je udoben, poraba bo malenkost manjša kot pri zgornjem avtu, ampak pri tem ni mogoče dobit avtomatsko klimo in tempomat.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3366768&show=1

Potem tale
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3780884&show=1

...ali
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4060725&show=1

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr sep 08, 2010 6:01 am

študent je napisal/-a:BBS, kot vidim priporočaš enega najbolj problematičnih motorjev, katerega se vsi izogibajo- 1.9 dci.... hmmm razmisli še malo.

Ti pa znaš zažirati ljudi...upam da te čimprej banajo. Vsaka tema ista, vsak post isti. Govoriš pa vedno ene in iste bedarije. Aha da ne pozabim hvalisenja podvozja stilota...vožnja (novega!) je (oz. je bila) po ovinkasti cesti identična vožnji/plovbi turistične ladjice ob naši obali.

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma Sr sep 08, 2010 12:19 pm

Kaj pa kaj takega?
Xara
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4024255&show=1
Stilo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3984641&show=1

Kakšna Astra 1.7dti mi je še tudi všeč.

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Sr sep 08, 2010 12:41 pm

Vseved je napisal/-a:
študent je napisal/-a:BBS, kot vidim priporočaš enega najbolj problematičnih motorjev, katerega se vsi izogibajo- 1.9 dci.... hmmm razmisli še malo.

Ti pa znaš zažirati ljudi...upam da te čimprej banajo. Vsaka tema ista, vsak post isti. Govoriš pa vedno ene in iste bedarije. Aha da ne pozabim hvalisenja podvozja stilota...vožnja (novega!) je (oz. je bila) po ovinkasti cesti identična vožnji/plovbi turistične ladjice ob naši obali.

ne govorim js, ampak kompetentni ljudje, ki se s tem ukvarjajo več časa kot ti in jaz skupaj:

http://www.avtoin.com/novica/40/Fiat-St ... lski-dizel

lp

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Sr sep 08, 2010 12:46 pm

nimampojma je napisal/-a:Kaj pa kaj takega?
Xara
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4024255&show=1
Stilo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3984641&show=1

Kakšna Astra 1.7dti mi je še tudi všeč.

dober predlog. Predhodnik, ki je predlagal ševroleja, accenta itd :roll:
tale stilo je super, res pa je, da kot karavan je zadek bolj kot ne čuden. če te to ne ovira, mislim da more biti med prvimi favoriti.

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr sep 08, 2010 1:10 pm

študent je napisal/-a:ne govorim js, ampak kompetentni ljudje, ki se s tem ukvarjajo več časa kot ti in jaz skupaj:

Poišči še kakšen test stilo vs. neposredna konukrenca. Pred sabo imam test izpred nekaj časa v katerem so vključeni skoraj vsi predstavniki tega razreda...Bravo (ki se pelje veliko bolje - beri športneje - od stila), je končal na zadnjem mestu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 08, 2010 1:23 pm

študent je napisal/-a:
Vseved je napisal/-a:

ne govorim js, ampak kompetentni ljudje, ki se s tem ukvarjajo več časa kot ti in jaz skupaj:

lp

Pa kje med vsemi normalnimi testi, kjer lepo napišejo, da je podvozje sicer udobno, ampak tudi premehko za bolj dinamično vožnjo, ti najdeš en kao "kompetenten" hvalospev?! :roll:

Stilo ni slaba izbira, so pa problem sedeži(ergonomija naslona je primerljiva z gajbo pive). Je pa res polega Megana zelo dobro razmerje cena/oprema/letnik. Megane ni ravno najbolj prostoren, osebno se z 190cm počutim precej utesnjeno. Oba sta bolj mehka, ne ravno idealna za dinamično vožnjo.

Najboljši predlog, ki mi pade na pamet ob tvojih zahtevah, se mi zdi Ford Mondeo. Dovolj prostora, z višjim razredom pride malo več udobja, nizke cene in brez nekih izrazitih problemov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr sep 08, 2010 3:04 pm

Short: pred dobril letom sem bil v popolnoma enaki situaciji (brez denarja in brez avta; sicer posledica totalke in kretenske zavarovalnice) in sem tudi sam gledal za avtomobili v rangu 4k eur in se odločal med Meganom in Stilom.

Na konce sem raje vzel nekaj novega kredita in za slabih sedem jurjem kupil še ne tri leta starega Focusa 1.8tdci (karavan). Avto je sicer res imel veliko kilometrov (160k) samo je bil slovenskega porekla in od prvega lastnika ter v brezhibnem stanju (služben avto tako da se na servisih ni škrtarilo) pa z skoraj popolno opremo (avt.klima, esp, xenon, parksenzorji, bluetooth...).
Avto je odličen in če imaš možnost za povečanje proračuna ti ga toplo priporočam. Vožnja je udobna in hkrati dinamična (pri prejšnjem Leonu 2006 je bila sicer dinamična a neudobna), motor je nepokvarjliv, vzdrževanje poceni, zmogljivosti ustrzne (po avtocesti lepo 160-180 od Zagreba do Splita), poraba pa sprjemljiva (6,5 litra pri preje navedeni vožnji)...

Nekih velikih felerjev ni, mene še najbolj moti da nima po višini nastavljivih sedežev (pri vsej ostali opremi) pa seveda da nima nobenega image (čeprav v primerjavi z Meganom in Stilotom to ni noben problem...). Do sedaj (50.000 km v 15 mesecih) sem imel samo en izredni poseg (menjava ene cevi pri intercoolerju).

Sicer sem naredil v zadnih letih tudi precej km s službenim meganom (isti letnik), ki ima res nižjo porabo ter tišji tek kot Focus 1.8, samo v vsem ostalem je pa totalna kanta in meni osebno muka za vozit (povezava med volanom in kolesom je kot gumitvist, vodljivost nikakva, notranjost kot v kemičnem WCju pa še skoz treba vozit na servis)...

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Sr sep 08, 2010 3:15 pm

Vseved je napisal/-a:
študent je napisal/-a:ne govorim js, ampak kompetentni ljudje, ki se s tem ukvarjajo več časa kot ti in jaz skupaj:

Poišči še kakšen test stilo vs. neposredna konukrenca. Pred sabo imam test izpred nekaj časa v katerem so vključeni skoraj vsi predstavniki tega razreda...Bravo (ki se pelje veliko bolje - beri športneje - od stila), je končal na zadnjem mestu.

Zanimivo, ugledna NEMŠKA avto moto revija, ga je postavila na 1. mesto ob bok novemu golfu...
Za nekatere velja, da so bolj papežki kot papež sam...

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr sep 08, 2010 4:02 pm

fiatfan, daj ne blodi...očitno še nisi dojel da te je "sit" cel forum.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr sep 08, 2010 10:58 pm

Vseved je napisal/-a:

Lahko nekako posreduješ tale test, kakšen link mogoče?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr sep 08, 2010 11:00 pm

študent je napisal/-a:Predhodnik, ki je predlagal ševroleja, accenta itd :roll:

Vsi so udobnejši od vsakega Stilota, verjemi. Kaj bi morali vsi FIAT-e predlagat, da bo tebi včeš?
Stilo ima katastrofalne sedeže in podvozje slabo dimenzionirano.
Že večkrat napisano tudi s strani drugih.

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 09, 2010 8:12 am

nevermind je napisal/-a:

Vsi so udobnejši od vsakega Stilota, verjemi. Kaj bi morali vsi FIAT-e predlagat, da bo tebi včeš?

udobnejši od stilota?? vidim vaše poznavanje avtomobilizma, zato ne sodelujem več v tej temi.
Ravno za podvozje so ga pohvalili kompetentni ljudje in ne laiki.
Komunikacija je možna med poznavatelji avtov, s tem sem vse povedal.
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 09, 2010 10:01 am

študent je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

udobnejši od stilota?? vidim vaše poznavanje avtomobilizma, zato ne sodelujem več v tej temi.
Ravno za podvozje so ga pohvalili kompetentni ljudje in ne laiki.
Komunikacija je možna med poznavatelji avtov, s tem sem vse povedal.
lp

Ja vse si povedal. s tabo se ne da zmenit NIČ, ker nisi kompetenten za drugo, kot za obisk pri psihiatru! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

študent
aka Fiatfan

Napisal/-a študent Če sep 09, 2010 10:34 am

tukaj imate že drugi test avtomagazina, da ne boste rekli, da je zopet nekompetenten.

gre se za bencinarja, vendar izredno pohvalo zaslužijo prav sedeži in udobje ( podvozje).
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=2027

citat: Podvozje je, ker je petvratni Stilo bolj družinsko usmerjen, nastavljeno na udobje, a je lega na cesti zanesljiva, zavore si ne zaslužijo žal besede, le volan je preveč servoojačen. Ročica menjalnika je dokaj dolga in čeprav so njeni gibi natančni in hitri, bi bili lahko manj gumijasti.
Zadnjič spremenil študent, dne Če sep 09, 2010 10:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov